Halt etmis onlar. Ben patates yiyerek zayifladim o donem. Havucun kalorisi az ama neden yasakli ki. :26:
Şeker oranından sanırım , benim diyet listemde ikiside yasaktı . Patates yasak değildi de patates yiyeceksem ekmek yoktu .
Ben yagi ekmegi tamamen kesmistim. Hani diyet topigi aciyordun ne oldu. :)
Ayrica havucun sekeri bana sokmez zaten tatlisiz yapamiyorum.
Oğlun olayım civciv yap bana
Töbe ya ne biçim konuşuyorum
Yarışmalarda görüyorum, çok hamaratsınız emeğinize sağlık yani
elinize sağlık çok farklı bi tarif olmuş ben bunu gorunce yarışmaya katılmak da kararsız kaldım özellikle en sonda o şeker civcivleri görünce çita çok yükseldi benim içinemeğinize sağlık başarılar
cok nefis görünüyor canimemegine saglik,civcileri ne tatli yapmissin öyle
ufakken cok civciv kovalardim analarida beni kovalardi
yarismada basarilar ausum
Sence diyet topiği açmam için önce diyete başlamam gerekmiyor mu
Şuan senden 10 kilocuk fazlayım bilgin ola (sen yokken çok şey değişti)
ausum kuzum naptın sen
gecenin bu vakti yapılırmı bu bana, yutkundum vallahi, çok güzel olmuş hepsi, senin elinin değdiği hangi şey kötü olabilir ki zaten..ellerine sağlık, başarılar diliyorum...o tabağa bir yumulurdum varya, sonra da o civcivlerden atıverirdim ağzımaama kıyamazdım bozmaya...
burağa yapmayı düşünüyorum, ama bozulmasın diye yemez benim ufaklık
herşey çok güzel ve leziz görünüyor kuzum,..aline sağlık tekrar..
Merhabalar herkeseEki Görüntüle 964495
Yeni bir kategoride uzun bir aradan sonra yine ben . Patates kroketi çok severim ve sıklıkla evde yaparım. Ama yarışmaya katılacak tarif için biraz sade olacağını düşündüm ve sebzelerle renklendirip , tavukla lezzetlendirip (yani ben lezzetli olduğunu düşündüm) sunmaya karar verdim .
Şimdi tarifimize geçelim .
Sebzeli / Tavuklu Patates Kroket
Eki Görüntüle 964492
Malzemeler :
- 5 büyük boy patates
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 kase kadar bezelye(yazın haşlayıp buzluğa attığım bezelyeleri kullandım ben , konserve tadından hoşlanmadığım gibi sağlık açısından da tercih etmiyorum )
- 1 tavuk göğüs
- 2-3 adet sivri biber
- 2 adet havuç
- Mısır özü yağı (kızartmak için)
- Galeta unu
Baharatlar : Tuz , karabiber,kekik , sumak , biberiye
Süslemek için : Chery domates , dereotu ve limon kabuğu .
Hazırlanışı:
Eki Görüntüle 964497 Önce işe patates kroketimizi resimdeki malzemelerle hazırlamaktan başlayalım .
Eki Görüntüle 964498 Patatesler kolay haşlanması için irice doğranır ve üzerini geçmeyecek kadar suda haşlanır.
Eki Görüntüle 964499 Haşlanan patatesler rendelenir , üzerine mısır nişastası , bir yumurta sarısı , ve baharatlar eklenir (kimyonda çok yakışıyor ama evde bitmiş bizde , siz koyun bence)
Eki Görüntüle 964501 Elde edilen patates püresi karışımı iyice yoğrulur , ele iri tane gelmeyecek kıvama kadar .
Elde ettiğimiz patates püresi poğaça hamuru kıvamında olacak .
Eki Görüntüle 964502 Püreden irice parçalar koparıp , silindir bir şekil verilir ve galeta ununa bulanır .Çok kızgın yağda ve derin bir tencerede , bol yağda kızartılır . Kızartma süresi üzeri altın sarısı oluncaya kadar , 1 dakikada oluyor .Eki Görüntüle 964504 Eki Görüntüle 964505
Yağdan aldığımız kroketler bir peçetenin üzerine konur , onlar peçete üzerinde yağlarını çeke dursun bizde karınlarından bir bıçakla kesip , içlerini kaşık yardımı ile boşaltalım .
Şimdi karınları deşilmiş kroketlerimiz bizi bir kenarda beklesin .
Eki Görüntüle 964506 Eki Görüntüle 964508 Eki Görüntüle 964510
Biz 5-6 kaşık mısır özü yağında zar şeklinde doğradığımız tavukları soteleyelim . Üzerine sıra ile kabak soyacağı ilezar inceliğinde kestiğimiz havuçları ve sivri biberi ekleyelim , en son bezelyeyi koyup , baharatlarını katarak sotelemeye devam edelim .
Eveeeeeeeeeeet . Şimdi patates kroketlerimizi bu iç malzememiz ile doldurabiliriz .
Eki Görüntüle 964511
Tabağımızı servise hazır hale getirip soframıza geçelim .
Ben patates kroketin yanına zeytinyağlı lahana sarmalarımdan da koydum
Eki Görüntüle 964512 Eki Görüntüle 964518 Eki Görüntüle 964519 Eki Görüntüle 964521
Bitti mi ? Hayır
Masaya 4 yaşındaki oğlum içinde patates püresinden civcivler hazırladım . Onları da koyalım ve afiyet olsun diyelim herkese
Eki Görüntüle 964522 Eki Görüntüle 964523
Yarışmaya katılan tüm arkadaşlarıma canı gönülden başarılar diliyorum .
Ablacim leziz gorunuyor hersey. Hele ki civcivlere bayildim :) Bir gun deneyecegim mutlaka. Esim patatesi cok sever :)
Bayıldımmmmm harika bir sunum ve tarif. Kesinlikle denemem lazım