Ben çok mu güllük gulistanlik yaşıyorum insanların evi talan sağlığı yerle bir ailesi darman duman ama yinede bırakmıyor neler gördüm neler yaşadık ne dertler var bir bilsen
Selamlar Hanımlar.. Sizlere Tavuklu poğaça yapacağım umarım beğenirsiniz.. Risk aldım ve daha önce hiç yapmadığım bir tarifi yaptım :) Haydee başlayalım
Malzemeler Hamur için
1 Su bardağı ılık Süt
1 '' '' '' Su
1 '' '' Sıvı Yağ
10 tatlı kaşığı şeker
1.5 '' '' tuz
1 yemek kaşığı Kuru Maya
Aldığı kadar un
2 yumurta beyazları hamura eklenip, sarıları üstüne sürülecek.
İç Harcımız için tavuk kıymamızı bir tavaya alalım. üstüne sıvı yağ gezdirip suyunu cekene kadar pişirelim. Pişen tavukların üstüne baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyelim. Karıştıralım ve bir tık daha ocakta tutup altını kapatalım.
1 tane bezeyi alıp servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.dikdörtgen şekli vermek için kenarları kırpıyoruz. Üst tarafa iç harcımızı yayıp 1 tur saralım kalan kısımları pizza dilimleyici veya bir bıçakla şerit şerit uzunlamasına 9 adet olacak şekilde keselim.
Eki Görüntüle 2132409
Ruloyu örgülerin etrafına doluyoruz ve kenarları birleştirip yuvarlak haline getiriyoruz. bu şekilde bütün bezelerimize aynısını yapıp yağladığımız fırın tepsimize dizip 5 dk daha dinlendirip yumurta sarısını sürüyoruz. Fırında 180 derece de pişiriyoruz. Eki Görüntüle 2132411