Canım ameliyat bek işe yaramadığını söylüyor biliyorum henüz yeni ama yinde üzülüyor ellini şu an için kullanamıyorEfser annen iyileşmiş sevindim.
Canım başarılı olan diğerinden daha az çalışıyorDiğeri çok kötü değil normal bir öğrenci ama çabalıyor:44:Evet aynı sınıftalar Ama birlikte oturmuyorlar hatta sınıfta birbirlerinin ne yaptığını bile bilmiyorlar Öğretmenimizden çok memnunum Tabi kıskançlıklar oluyor bu sadece derslerde değil her alanda Birde kız olunca daha farklı galiba:44:
Sağol canımUyluk kısmında bir delik vardı dr.a götürdük, delikte açık yokmuş ama ileride açılma olabilirmiş:18:
Hadi yaBizim de ortancalar öyle, ders yaparken ayırıyorum mecbur
Canım bir pedegoga danış bence :26:bu durum alt beyne yerleşmesini engellemen için eğer yerleşirse zor dönemler geçirirsin
Canım başarılı olan diğerinden daha az çalışıyorDiğeri çok kötü değil normal bir öğrenci ama çabalıyor:44:Evet aynı sınıftalar Ama birlikte oturmuyorlar hatta sınıfta birbirlerinin ne yaptığını bile bilmiyorlar Öğretmenimizden çok memnunum Tabi kıskançlıklar oluyor bu sadece derslerde değil her alanda Birde kız olunca daha farklı galiba:44:
Dersi derste öğreniyor demekki.Aslında ikizlerin aynı sınıfta olmaması gerekiyormuş.İkiz olsalar da olmasalar da kıskançlık olur tabiki.Ama yaşları büyüdükçe hepsi geçer bence.
Evet öyleymişAma öğretmenden memnun olunca değiştirmedim:44:Sonra değiştirdiğim sorun yaşar beni suçlar diye korktum Başka farklı sınıflarda olmaları gerekiyordu Değişen birşey olmazdı biri iyi olunca diğeri yine geride kalırdı ve aynı şeyleri yaşardık:26:
Canım ameliyat bek işe yaramadığını söylüyor biliyorum henüz yeni ama yinde üzülüyor ellini şu an için kullanamıyorinşallah geçer diye bekliyoruz bakalım
Ama daha yeni ameliyat oldu kullanamaması normal.Geçer tabi canım.Anneler doktorlardan hiç memnun olmazlar zaten:)
Evet belki ayrı sınıflarda olmak istemeyeceklerdi.İkizler aynı başarıları yakalamak zorunda değil.Ama yaş küçük olunca üzülüyorlar demekki.
Bak nette bir yazı buldum.
İkizlere aynı/eşit davranmaya çalışmak aslında adil değildir. İkizlerden biri üzülmesin diye diğerinin başarılarına yeterince ilgi göstermemek, ya da aynı anda ikisine birdenkızmak ikizlerin kişilik ve güven gelişimini olumsuz etkileyebilir. Adil olmak hak edene hak ettiği şekilde davranmak, ya da hak ettiği fırsatları sunmaktır. Tabi ki bu ikizlerden birini önemsememek, geri planda kalmasına neden olmak demek değildir.Tam tersi her ikisinin bireysel özelliklerini tanımak ve bu özelliklerine göre geliştirebilecekleri becerileri desteklemek demektir. İkizler arasında kardeşlerden biri bazen diğerinin başarılarının gölgesinde kalabilir, rekabete girmek istemediği için ikizinin olduğu ortamlarda geri çekilmeyi tercih edebilir, ya da "kötü/yaramaz" ikiz etiketlemesini kabul ederek bunu pekiştirmeye odaklanabilir. Anne-babalar için zor olan bu gibi durumlarda dengeyi sağlamaktır.
Bizde diyoruz cevreden olanlarda fayda yok dediği için etkileniyor canımbirazda sabırsız ve titizlik hastası ona oturmak iyi gelmiyor
şöyle bir ne var ne yok tariflerde diye girdim yukarıdaki yazıyı okudum - paylaşım için teşekkürler henüz anne değilim evli bile değilim ama faydalandığımı düşünyorum
Faydalandıysan çok sevindim canım.Herkese bir gün lazım olabilir:)
Selam hanımlar
Bugün benim için çok güzel birgünKızım Bilgi yarışmasında 2 arkadaşıyla birlikte 1. oldu Ödül töreni vardı Bunu yaşamak çok güzel umarım hayatı boyunca hep böyle olur
Geçmiş olsun vuslat ablaa büyük bir sorun yokmuş anladığım kadarıyla sevindimm
Nevreste abla cocuklarının başarılarının devamını dilerimm inşallah güzel yerlerlere geldiklerini görürsün
Efser abla annen iyileşmiş sevindim geçmiş olsun tekrardan