Evet canım burada çok güzel kuruyorOralarda kuruyor tabi, kendiniz evlerde yapıyorsunuz ne güzel.
10 kg çok mu ki
Bizim buralarda kurutma sebze olmuyor ne yazık ki, kurutulamıyor çürüyor.
Dolayısı ile aktarlardan, marketlerden ya da bizim gibi memleketten getirtiliyor.
Eldiven yetersiz mi kalıyor?Evet canım burada çok güzel kuruyor
Yok değil ama hemen getirmesine şaşırdım.Normalde 30 kiloya yakın alıyorum.Hepsini birden alınca zorluyor.Bir de biberler acı oluyor.Ellerim çok yanıyor.
O konuda çok şanslıyızPatlıcan 2 günde biber 1 haftada falan kuruyor.
Aynen canım eldiven yetersiz geliyorEldiven yetersiz mi kalıyor?
Gerçi bir defasında közlemelik biberlerim acı çıkmıştı. Eldiven kullandığım halde 1 gün yanmıştım. Zorluğunu bilirim yani.
Ne güzel ya, 2 günde kurutma patlıcan.
2 günde kurumazsa zaten, burdaki gibi çürür.
Şimdi bu aldırdığın biberler yağlamalık mı, dolmalık mı?
Ellerine sağlık ve kolay gelsin kuzum şimdiden, ağız tadıyla tüketin inşallah.Aynen canım eldiven yetersiz geliyor
Evet patlıcan 2 günde kuruyor.
Dolmalık canımSadece dolmalık yapıyorum diğerini çok yemiyorlar.Bu yıl inşaallah azar azar kurutacağım yoksa bütün gece uğraşıyorum:)
Teşekkür ederim canımEllerine sağlık ve kolay gelsin kuzum şimdiden, ağız tadıyla tüketin inşallah.
Tayin belli olsa ben daha neler yapacağımda bekliyorumOh millet kışlıklarını kurutmaya başlamış, marifetli hatunNevreste
Bende anca pandalar gibi sağa sola yuvarlanıyorum sıcaktan
KeşkeDeniz_us Khaleesi ile takılsam, denizin dibini temizlesem
Bu sene sınavdı, düğünlerdi daha deniz yüzü görmedik
Toplanıp gitsek mi yanına, şöyle tuzlu suda döksek elektriğimiziOh millet kışlıklarını kurutmaya başlamış, marifetli hatunNevreste
Bende anca pandalar gibi sağa sola yuvarlanıyorum sıcaktan
KeşkeDeniz_us Khaleesi ile takılsam, denizin dibini temizlesem
Bu sene sınavdı, düğünlerdi daha deniz yüzü görmedik
Biz tavığımızı alırızToplanıp gitsek mi yanına, şöyle tuzlu suda döksek elektriğimizihem işe de yarardık.
Mangalda tavığı da beraber yapardık.
İlk defa geçen sene hiçbir şey yapmadım.Tayin belli olsa ben daha neler yapacağımda bekliyorum
Sadece yaprak salamura-reçel ve kurutma yaptım diyelim.Daha bir sürü iş var
Ama ben yüzme bilmiyorum boğulurum
Tavıkla da kalmayız, karpız-kavından mezeliklere kadar alırızBiz tavığımızı alırız
Aynen canım ben de her yıl Ağustos gibi başlıyorum:)İlk defa geçen sene hiçbir şey yapmadım.
Bu sene, Ağustos ayı itibari ile, tarhanayla startı vereceğim. Ardından biber salçası, biber ve balcan közlemesi, bilimum turşular (kornişon, acı-tatlı biber, karışık, fasulye) , acı soslar, menemenlik ve çorbalık domates konserveleri, bamyadan fasulye konservesine deli gibi çalışmalara akacağım.
Aynen ona biz karışmayız kim istiyorsa o alsınTavıkla da kalmayız, karpız-kavından mezeliklere kadar alırızDeniz_us Khaleesi
Fakat beer e karışmayız, kullanmıyoruz Nevoşla
Geçen sene malûm tedavilerimden, annem ve teyzelerim sağolsunlar, yapıp getirmişlerdi.Aynen canım ben de her yıl Ağustos gibi başlıyorum:)
Bir tek salça yapmıyorum.Onun için yerim olsa keşke yapardım.Bir de domates kurutmayı çok istiyorum ama yer yok.Tarhanayı 2 yıl önce yapmıştım.O kadar çok yapmışım yeni bittiYapabilirsem iyi olacak:)
SağolsunlarGeçen sene malûm tedavilerimden, annem ve teyzelerim sağolsunlar, yapıp getirmişlerdi.
Bu sene sahalara geri dönüş yapacağım.
burada herkes domates kurutuyor. ben de internette kurutulmuş domatesin nerelerde kullanıldığını araştırıyorum. onu yapacağım sanırımAynen canım ben de her yıl Ağustos gibi başlıyorum:)
Bir tek salça yapmıyorum.Onun için yerim olsa keşke yapardım.Bir de domates kurutmayı çok istiyorum ama yer yok.Tarhanayı 2 yıl önce yapmıştım.O kadar çok yapmışım yeni bittiYapabilirsem iyi olacak:)
Kurutulmuş domates, zeytinyağında bekleyince enfes bir tat ortaya çıkıyor. Özellikle, Akdeniz salatasında ımmhhh[/QUOb
tam benim favorim... ayrıca yumuşatıp kızartma türünde yoğurtlu olarak tüketildiğini ve yemeklerde kullanılabildiğini öğrendim. terasta kurutacağımKurutulmuş domates, zeytinyağında bekleyince enfes bir tat ortaya çıkıyor. Özellikle, Akdeniz salatasında ımmhhh
Sabah kahvaltılarında veya biber,patlıcan kurutması kavurması ile birlikte çok güzel oluyor.Tabi bir de salatalarda.İmkanın varsa mutlaka kurut canım:)burada herkes domates kurutuyor. ben de internette kurutulmuş domatesin nerelerde kullanıldığını araştırıyorum. onu yapacağım sanırım
var evet buranın havası uygun, herkes yapıyor. ben de bu yıl kurutacağım ama bayram tatili için rezervasyonlarım başladı. bakalım ben biraz yoğun geçiriyorum günlerimi. tek olunca işler bitmiyorSabah kahvaltılarında veya biber,patlıcan kurutması kavurması ile birlikte çok güzel oluyor.Tabi bir de salatalarda.İmkanın varsa mutlaka kurut canım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?