• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En başarılı bulduğunuz Tavuk Yemeği hangisi?

• Ankete Katılan
    602
  • Anket Kapalı .
Oralarda kuruyor tabi, kendiniz evlerde yapıyorsunuz ne güzel. :rapci:
10 kg çok mu kio_O

Bizim buralarda kurutma sebze olmuyor ne yazık ki, kurutulamıyor çürüyor.:KK14:
Dolayısı ile aktarlardan, marketlerden ya da bizim gibi memleketten getirtiliyor.:63:
Evet canım burada çok güzel kuruyor;)
Yok değil ama hemen getirmesine şaşırdım.Normalde 30 kiloya yakın alıyorum.Hepsini birden alınca zorluyor.Bir de biberler acı oluyor.Ellerim çok yanıyor.
O konuda çok şanslıyız :KK51:Patlıcan 2 günde biber 1 haftada falan kuruyor.

Evet canım burada çok güzel kuruyor:KK66:
Yok değil ama hemen getirmesine şaşırdım.Normalde 30 kiloya yakın alıyorum.Hepsini birden alınca zorluyor.Bir de biberler acı oluyor.Ellerim çok yanıyor.
O konuda çok şanslıyız :KK51:Patlıcan 2 günde biber 1 haftada falan kuruyor.
Eldiven yetersiz mi kalıyor?
Gerçi bir defasında közlemelik biberlerim acı çıkmıştı. Eldiven kullandığım halde 1 gün yanmıştım. Zorluğunu bilirim yani.:deli:
Ne güzel ya, 2 günde kurutma patlıcan. :halay:
2 günde kurumazsa zaten, burdaki gibi çürür.:işsiz:
Şimdi bu aldırdığın biberler yağlamalık mı, dolmalık mı?o_O

Eldiven yetersiz mi kalıyor?
Gerçi bir defasında közlemelik biberlerim acı çıkmıştı. Eldiven kullandığım halde 1 gün yanmıştım. Zorluğunu bilirim yani.:deli:
Ne güzel ya, 2 günde kurutma patlıcan. :halay:
2 günde kurumazsa zaten, burdaki gibi çürür.:işsiz:
Şimdi bu aldırdığın biberler yağlamalık mı, dolmalık mı?o_O
Aynen canım eldiven yetersiz geliyor;)
Evet patlıcan 2 günde kuruyor.
Dolmalık canım;)Sadece dolmalık yapıyorum diğerini çok yemiyorlar.Bu yıl inşaallah azar azar kurutacağım yoksa bütün gece uğraşıyorum:)

Aynen canım eldiven yetersiz geliyor:KK66:
Evet patlıcan 2 günde kuruyor.
Dolmalık canım:KK66:Sadece dolmalık yapıyorum diğerini çok yemiyorlar.Bu yıl inşaallah azar azar kurutacağım yoksa bütün gece uğraşıyorum:)
Ellerine sağlık ve kolay gelsin kuzum şimdiden, ağız tadıyla tüketin inşallah.:KK19:

Oh millet kışlıklarını kurutmaya başlamış, marifetli hatun Nevreste NevresteNevreste hesabı doğrulanmış üye.
Bende anca pandalar gibi sağa sola yuvarlanıyorum sıcaktan :KK70:
Keşke Deniz_us Khaleesi Deniz_us Khaleesi ile takılsam, denizin dibini temizlesem :KK51:

Bu sene sınavdı, düğünlerdi daha deniz yüzü görmedik :cry:
Tayin belli olsa ben daha neler yapacağımda bekliyorum:70:
Sadece yaprak salamura-reçel ve kurutma yaptım diyelim.Daha bir sürü iş var:KK47:
Ama ben yüzme bilmiyorum boğulurum:skandal:

Tayin belli olsa ben daha neler yapacağımda bekliyorum:KK70:
Sadece yaprak salamura-reçel ve kurutma yaptım diyelim.Daha bir sürü iş var:KK47:
Ama ben yüzme bilmiyorum boğulurum:skandal:
İlk defa geçen sene hiçbir şey yapmadım.:110:
Bu sene, Ağustos ayı itibari ile, tarhanayla startı vereceğim. Ardından biber salçası, biber ve balcan közlemesi, bilimum turşular (kornişon, acı-tatlı biber, karışık, fasulye) , acı soslar, menemenlik ve çorbalık domates konserveleri, bamyadan fasulye konservesine deli gibi çalışmalara akacağım.:halay:

İlk defa geçen sene hiçbir şey yapmadım.:110:
Bu sene, Ağustos ayı itibari ile, tarhanayla startı vereceğim. Ardından biber salçası, biber ve balcan közlemesi, bilimum turşular (kornişon, acı-tatlı biber, karışık, fasulye) , acı soslar, menemenlik ve çorbalık domates konserveleri, bamyadan fasulye konservesine deli gibi çalışmalara akacağım.:halay:
Aynen canım ben de her yıl Ağustos gibi başlıyorum:)
Bir tek salça yapmıyorum.Onun için yerim olsa keşke yapardım.Bir de domates kurutmayı çok istiyorum ama yer yok.Tarhanayı 2 yıl önce yapmıştım.O kadar çok yapmışım yeni bitti:70:Yapabilirsem iyi olacak:)

Bir tek salça yapmıyorum.Onun için yerim olsa keşke yapardım.Bir de domates kurutmayı çok istiyorum ama yer yok.Tarhanayı 2 yıl önce yapmıştım.O kadar çok yapmışım yeni bitti:KK70:Yapabilirsem iyi olacak:)
Geçen sene malûm tedavilerimden, annem ve teyzelerim sağolsunlar, yapıp getirmişlerdi.❤️
Bu sene sahalara geri dönüş yapacağım.:KK70:

Geçen sene malûm tedavilerimden, annem ve teyzelerim sağolsunlar, yapıp getirmişlerdi.❤️
Bu sene sahalara geri dönüş yapacağım.:KK70:
Sağolsunlar :KK200:
Benim hep başımda:olamaz:Belki memlekete gidersem otlanırım annelerden:KK70:

Bir tek salça yapmıyorum.Onun için yerim olsa keşke yapardım.Bir de domates kurutmayı çok istiyorum ama yer yok.Tarhanayı 2 yıl önce yapmıştım.O kadar çok yapmışım yeni bitti:KK70:Yapabilirsem iyi olacak:)
burada herkes domates kurutuyor. ben de internette kurutulmuş domatesin nerelerde kullanıldığını araştırıyorum. onu yapacağım sanırım

Kurutulmuş domates, zeytinyağında bekleyince enfes bir tat ortaya çıkıyor. Özellikle, Akdeniz salatasında ımmhhh:kk77:[/QUOb
Kurutulmuş domates, zeytinyağında bekleyince enfes bir tat ortaya çıkıyor. Özellikle, Akdeniz salatasında ımmhhh:kk77:
tam benim favorim... ayrıca yumuşatıp kızartma türünde yoğurtlu olarak tüketildiğini ve yemeklerde kullanılabildiğini öğrendim. terasta kurutacağım

burada herkes domates kurutuyor. ben de internette kurutulmuş domatesin nerelerde kullanıldığını araştırıyorum. onu yapacağım sanırım
Sabah kahvaltılarında veya biber,patlıcan kurutması kavurması ile birlikte çok güzel oluyor.Tabi bir de salatalarda.İmkanın varsa mutlaka kurut canım:)

Sabah kahvaltılarında veya biber,patlıcan kurutması kavurması ile birlikte çok güzel oluyor.Tabi bir de salatalarda.İmkanın varsa mutlaka kurut canım:)
var evet buranın havası uygun, herkes yapıyor. ben de bu yıl kurutacağım ama bayram tatili için rezervasyonlarım başladı. bakalım ben biraz yoğun geçiriyorum günlerimi. tek olunca işler bitmiyor

Back