Tavsiyelerinize ihtiyacım var arkadaşlar, çünkü kimsenin benim düşüncelerime saygı duyduğunu düşünmüyorum. Lütfen. Olumlu yada olumsuz her yorum kabul

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar, kendimi acındırmayacağım, olan durumu açıklayıp sizlerden olumlu-olumsuz fikir istiyorum.
Çünkü artık yoruldum.
2017 yılında yaşadığım depresyon sonucu anlamsız bir şekilde ruh sağlığı hastanesinde kendimi buldum ve orada 8 ay ailemin zoruyla kaldım.
Bu süreçte bana antidepresan kullandırttılar ve 5 sene içerisinde antidepresanların içerdiği madde nedeniyle hormonal bozukluk sonucu göğüslerim ileri derece büyüdü, hiçbir kıyafetin yakışmayıp bedenime olmayacak, insan içine çıkamayacak, hiçbir kıyafetle büyüklüklerini kapatamayacak şekilde.
Kendi ailemdekilerin bile bana bakışlarının, buna nolmuş derecesinde diyecek kadar anlatabilmişmdir umarım.
Göğüs büyümesi ve sarkmasından dolayı ciddi derece kamburluk oluştu, posturum bozuldu, sırt ağrılarım arttı.
Göğüs küçültme yapan üniversite hastanesinde bir doktordan bilgi almaya gittik dayımla bu süreçten babamın haberi yok tabi.
Sonradan söyledim babama, bel ağrılarım var dik duramıyorum rahatsız oluyorum ders çalışırken falan diye.
Hayır olamazsın mezun olunca olacaksın dedi.
Mezun olmama 1 sene kaldı arkadaşlar ama ben artık bu bedenimdeki yükleri kaldıramıyorum, kilo verince de küçülmediler çünkü hapın içerdiği madde prolaktin hormonunu uyararak süt bezlerini büyüttü.
Ve bu antidepresanları hala ısrarla benim kullanmamı istiyorlar, ömür boyu içeceksin mecbursun diyorlar, beni tehdit ediyorlar, içmezsen yine seni hastaneye yatırırız, komşu hapları bırakmış eve jandarma gelmiş içmediğin için, iğne tedavisine başlamış diye arkadaşlar. Yok komşu hapları bırakmış kendini camdan atmış falan dediler
Bunu diyen benim kendi öz annem ve babam.
Arkadaşlar ben gerizekalı mıyım, benim beynim yok mu ben neden intihar ediyim ya da niye depresyona gireyim hapları kullanmazsam?
Hapları içmeden de hayatıma devam edebiliyorum sağlıklı düşünen bir birey olarak ama bunu gören yok.
Hapları bi süre kullanmadım acaba ne olacak diye yine ruhsal bir çöküntü yaşayacak mıyım diye ama herhangi bir sıkıntı olmadı, yaşamıma devam ediyorum, ders çalışıyorum kpss ve yds'ye arkadaşlar, herhangi bir psikolojik sıkıntım da olmadı, şu hayatta bana değer veren kimse yok. Kendimden ve inançlarımdan başka beni yaşama bağlayan bir şey yok.
Şuan ekonomik özgürlüğüm olmadığı için evde söz hakkım yok, düşüncelerime önem veren yok, benim mutsuzluğumu gören yok, sadece beni zorlayıp korkutuyolar.
Bu hapları kullanmak benim hayatımda başıma gelecek en kötü şeydi, saçlarım döküldü, kilo aldım, bedenimi tanıyamıyorum artık. Eski özgüvenim ve mutluluğum tamamen gitti.
2018'de hastaneden çıktığım dönemi hatırlıyorum da kendi kendime zamanla sıkıntılarımı atlattım olay beyinde bitiyormuş yani ama çevrenin diretmesi nedeniyle bu haplar bana zorla içirildi. Ben denek olarak kullanıldım. Haplar içirilip sürekli kan değerlerim kontrol edildi.
Ve hala daha beni zorluyorlar.
En sonki doktor görüşmemde doktora uygun bir dille artık kullanmak istemeyip konuşmaya bağlı tedaviye devam etmek istediğimi söyledim ama yok kullanmazsan şu olur bu olur diye saçmalamaya başladı.
Hap değiştirelim dedim yine aynı etken madde içerikli antidepresan isimlerini saymaya başladı. Farklı hap farklı yan etki demeye çalıştım, ben psikiyatrik ilaç tedavisi değil psikologla konuşma tedavisi istiyorum dedim, zırvaladı doktor.
Arkadaşlar bir dahaki kan değerlerimde hapın seviyesi hiç veya çok düşük çıkacak, beni zorla hastaneye yatırıp veya iğne tedavisine başlatma ihtimaller var mı sizce?
Bu durumda ne yapmam gerekiyor?
Sadece benim geleceğimin kararmasını istemiyorum hastaneye yatarak, 8 aylık hastanede yatma sürecimde kendimden, dualarımdan ve yemek odasında çalan müzikten başka hayata tutunacak bir şeyim yoktu.
Benim ideallerim var harıl harıl ders çalışıyorum bir devlet kurumuna atanmak için.
Arkadaşlar çok uzattım, çok özür diliyorum, ama ne zamandır bunları anlatacak bir platform arıyordum, belki aşağılayıp olumsuz eleştiride bulunacaksınız.
Buna bile razıyım.
En azından benim düşüncelerimi önemseyen birileri vardır belki diye buraya yazmak istedim.
Hepinize sağlıklı bir hayat diliyorum.
Çünkü ben her şeyimi kaybettim sağlık adına.
Yaptığım diyet, spor, ders çalışıp geleceğe umutlu bakıp dua etmekten başka hiçbir şeyim kalmadı.
Teşekkür ederim arkadaşlar...
Demeyin öyle ya niye herseyinizi kaybedesiniz ,bellimi ağır bir hastalık dönemi atlatmissiniz anne babanizda da ciddi bir travma olmuş bu durum , ve şuan sizi hayatinizi içe dönüşünüzu anlamıyorlar ,bakın öncelik olarak gerçekten iyi bir doktorla görüşmeniz tavsiye ederim sizi dinleyip sizin için çözüme gitmeye çalışan bir de,anladığım kadarıyla bu doktor sizin duygu durumunuzu pek onemsememis,gerçekten ne yaşadığınızı neden 8 ay hastanede yattiginizi şuanda ilaçların etkisiyle mi yoksa gerçekten sağlıklı bir kafaylami düşünüp düşünmediğinizi iyice analiz etmenizi öneririm ,kilo olayı vs bunlar sizi etkiliyor evet ama korkmayın tıpta çözümü var ,ne olursa olsun birgün istediğiniz görüntüye kavusabilirsiniz ,öncelik olarak zihniniz berrak olsun sağlıcakla kalin

Sevgili konu sahibi insan beyni bazen türlü türlü oyunlar oynayabilir ve farkında bile olmayız..lütfen ilaçlarınızı alın insanın bazen kafası karışık olabiliyor bu durumda güvendiğimiz kimselerden yardım almalıyız..ilaçlar yan etki yapıyorsa bunu Dr unuzla tekrar konuşmalısınız..meme kanseri olup göğsünü aldiranlar var kemoterapi görüp saçı dökülenler var demekki bazı hastalıkların tedavisinde fiziksel olarak değişim yaşayabiliriz..gayet zeki birisin lütfen değerli olduğunu bil ve kendine güven..

Rabbim yardımcın olsun cnm bir süre içme ilaçları içiyormuş gibi davran bakalım ne olacak bnce ailenin psikolağa gitmesi lazım senin değil
nasıl böyle bir tavsiye verebiliyorsunuz? doktor değiştiğini ve aynı ilaçlar yazıldığını söylemiş konu sahibi. teşhisi ne tam olarak bilmiyorum ancak doktorların da bir bildiği vardır biz sadece konu sahibini dinledik.

çok zorlu süreçlerden geçmişsiniz ,belli ki yorulmuşsunuz da ama ilaç konusunda tek başına karar veremezsiniz ,böyle bir eğitiminiz yok

anneniz babanız yanlış uslûpla söylemiş belki ama evet ilaçları bırakınca çok ciddi şeyler yaşamanız mümkün ,şu an için iyi hissediyor olmanız bile beyninizin size oyunu da olabilir çünkü ciddi anlamda reddediyorsunuz

evet ilaçların yan etkisi olabilir ,zorlanabilirsiniz ama doktor halkında zırvalıyor bilmem ne diye söylemleriniz yanlış ! kimse size boş yere ilaç kullandırmaktan zevk almaz ,farzedin birden bi kriz geldi ne olacak o zaman ? Evet şimdi iyisiniz 1 hafta iyisiniz ya sonra ?

gerekirse doktor değiştirin tüm hikayenizi bilsin , ilaç değişimi istemek hakkınız elbette lakin sadece o etken maddeli ilacı almanız gerekiyorsa mecburen almak zorundasınız bunun için yapacak bişey yok , doktorla iş birliği yapmayıp kendi kafanıza göre davranırsanız bu sizi çok ciddi problemlere ,sağlığınızı ,canınızı tehlikeye atacak olaylara sebebiyet verebilir

şu an için göğüs büyümesi hakkında daha aklı selim ve sakin yaklaşıp erteleyebilirsiniz en azından aileniz sizin iyileştiğinizden daha memnun olana kadar ,çünkü psikolojik rahatsızlıklarda aile de hasta kadar etkileniyor , burası sizin hastalık yönünden fikir alacağınız bi platform değil çünkü saçma sapan yorumlarda gelebilir ,neye sebebiyet verdiklerini bilmeden ..

lütfen ve lütfen öncelikle kendi sağlığınız için ilaçlarınızı içip , doktor değişimi yaparak ve o düzene uyarak devam ediniz .. aksi halde daha kötü olup tekrar aynı döngüyü yaşayabilirsiniz ,çok güçlü birisiniz bence iradeniz yüksek , derse olan ilginiz azminiz de baya takdir edilesi .. daha iyi yerlere gelebilmek için önce ruh sağlığınızı düzeltmeniz gerekir ,destek için bizler buradayız yolunuz aydınlık olsun ,acil şifalar dilerim 🌸
Teşekkür ederim kalbi güzel insan ..

Yok konuştuk sadece kontrole gidecekmişsin dedi o kadar, kardeşinizdeki bahsettiğiniz şeylerin hiçbiri bende mevcut değil ben işimde gücümdeyim hocam çünkü baskılardan sıkıldım kendimi kurtarmak istiyorum ekonomik anlamda birine bağlı olmak çok zor hele ki düşüncelerinizi hiçe sayan birileriyse
İnanın sizide anlamaya çalışıyorum şu an. Ve üzüldüm de akşam akşam konunuza. Ama psikolojik sorunlar çok başka. Farklı bir örnek vereyim duygu durum bozukluğu olan bir arkadaşımla ilaç kullanmaz iken muhabbet ettik şok geçirmiştim. Ve dedikleri gibi dozu doktor ayarlar. Pat diye kesilmez o ilaçlar. Denek olarak kullanıldım diyorsunuz. Bu düşünceye sizi ne itti mesela ?

Ve anne babanızın üslubu , tutumu çok yanlış olabilir. Buna bir şey diyemem. Biz de çok hatalar yaptık , çoğu zaman geç kaldık. Korktuk aslında ya da cahillik ettik. Ama kötü niyetli değildik. :KK43:

İnanın sizide anlamaya çalışıyorum şu an. Ve üzüldüm de akşam akşam konunuza. Ama psikolojik sorunlar çok başka. Farklı bir örnek vereyim duygu durum bozukluğu olan bir arkadaşımla ilaç kullanmaz iken muhabbet ettik şok geçirmiştim. Ve dedikleri gibi dozu doktor ayarlar. Pat diye kesilmez o ilaçlar. Denek olarak kullanıldım diyorsunuz. Bu düşünceye sizi ne itti mesela ?
Hocam sürekli ben ilaç içtim doktor kan düzeyime baktı ben ilaç içtim kan düzeyime baktı bu yüzden dedim

Hekiminiz doz azaltımı yaparak bıraktıracak size o yüzden asla kendiniz birden bırakmayın çünkü iyiyim derken birden daha kötü olursunuz..
İki uçlu bozukluklarda ömür boyu ilaç tedavisi gerekebiliyor. Belki hekiminiz de öyle yapıyor bu konu hakkında hiç konuşmadıysanız bir konuşun hekiminizle..
Ayrıca hekiminize göğüs küçültme durumunu da iletin o ailenizle paylaşsın.. Ailenin hekim tavsiyesine ihtiyacı var belli ki..

Merhaba arkadaşlar, kendimi acındırmayacağım, olan durumu açıklayıp sizlerden olumlu-olumsuz fikir istiyorum.
Çünkü artık yoruldum.
2017 yılında yaşadığım depresyon sonucu anlamsız bir şekilde ruh sağlığı hastanesinde kendimi buldum ve orada 8 ay ailemin zoruyla kaldım.
Bu süreçte bana antidepresan kullandırttılar ve 5 sene içerisinde antidepresanların içerdiği madde nedeniyle hormonal bozukluk sonucu göğüslerim ileri derece büyüdü, hiçbir kıyafetin yakışmayıp bedenime olmayacak, insan içine çıkamayacak, hiçbir kıyafetle büyüklüklerini kapatamayacak şekilde.
Kendi ailemdekilerin bile bana bakışlarının, buna nolmuş derecesinde diyecek kadar anlatabilmişmdir umarım.
Göğüs büyümesi ve sarkmasından dolayı ciddi derece kamburluk oluştu, posturum bozuldu, sırt ağrılarım arttı.
Göğüs küçültme yapan üniversite hastanesinde bir doktordan bilgi almaya gittik dayımla bu süreçten babamın haberi yok tabi.
Sonradan söyledim babama, bel ağrılarım var dik duramıyorum rahatsız oluyorum ders çalışırken falan diye.
Hayır olamazsın mezun olunca olacaksın dedi.
Mezun olmama 1 sene kaldı arkadaşlar ama ben artık bu bedenimdeki yükleri kaldıramıyorum, kilo verince de küçülmediler çünkü hapın içerdiği madde prolaktin hormonunu uyararak süt bezlerini büyüttü.
Ve bu antidepresanları hala ısrarla benim kullanmamı istiyorlar, ömür boyu içeceksin mecbursun diyorlar, beni tehdit ediyorlar, içmezsen yine seni hastaneye yatırırız, komşu hapları bırakmış eve jandarma gelmiş içmediğin için, iğne tedavisine başlamış diye arkadaşlar. Yok komşu hapları bırakmış kendini camdan atmış falan dediler
Bunu diyen benim kendi öz annem ve babam.
Arkadaşlar ben gerizekalı mıyım, benim beynim yok mu ben neden intihar ediyim ya da niye depresyona gireyim hapları kullanmazsam?
Hapları içmeden de hayatıma devam edebiliyorum sağlıklı düşünen bir birey olarak ama bunu gören yok.
Hapları bi süre kullanmadım acaba ne olacak diye yine ruhsal bir çöküntü yaşayacak mıyım diye ama herhangi bir sıkıntı olmadı, yaşamıma devam ediyorum, ders çalışıyorum kpss ve yds'ye arkadaşlar, herhangi bir psikolojik sıkıntım da olmadı, şu hayatta bana değer veren kimse yok. Kendimden ve inançlarımdan başka beni yaşama bağlayan bir şey yok.
Şuan ekonomik özgürlüğüm olmadığı için evde söz hakkım yok, düşüncelerime önem veren yok, benim mutsuzluğumu gören yok, sadece beni zorlayıp korkutuyolar.
Bu hapları kullanmak benim hayatımda başıma gelecek en kötü şeydi, saçlarım döküldü, kilo aldım, bedenimi tanıyamıyorum artık. Eski özgüvenim ve mutluluğum tamamen gitti.
2018'de hastaneden çıktığım dönemi hatırlıyorum da kendi kendime zamanla sıkıntılarımı atlattım olay beyinde bitiyormuş yani ama çevrenin diretmesi nedeniyle bu haplar bana zorla içirildi. Ben denek olarak kullanıldım. Haplar içirilip sürekli kan değerlerim kontrol edildi.
Ve hala daha beni zorluyorlar.
En sonki doktor görüşmemde doktora uygun bir dille artık kullanmak istemeyip konuşmaya bağlı tedaviye devam etmek istediğimi söyledim ama yok kullanmazsan şu olur bu olur diye saçmalamaya başladı.
Hap değiştirelim dedim yine aynı etken madde içerikli antidepresan isimlerini saymaya başladı. Farklı hap farklı yan etki demeye çalıştım, ben psikiyatrik ilaç tedavisi değil psikologla konuşma tedavisi istiyorum dedim, zırvaladı doktor.
Arkadaşlar bir dahaki kan değerlerimde hapın seviyesi hiç veya çok düşük çıkacak, beni zorla hastaneye yatırıp veya iğne tedavisine başlatma ihtimaller var mı sizce?
Bu durumda ne yapmam gerekiyor?
Sadece benim geleceğimin kararmasını istemiyorum hastaneye yatarak, 8 aylık hastanede yatma sürecimde kendimden, dualarımdan ve yemek odasında çalan müzikten başka hayata tutunacak bir şeyim yoktu.
Benim ideallerim var harıl harıl ders çalışıyorum bir devlet kurumuna atanmak için.
Arkadaşlar çok uzattım, çok özür diliyorum, ama ne zamandır bunları anlatacak bir platform arıyordum, belki aşağılayıp olumsuz eleştiride bulunacaksınız.
Buna bile razıyım.
En azından benim düşüncelerimi önemseyen birileri vardır belki diye buraya yazmak istedim.
Hepinize sağlıklı bir hayat diliyorum.
Çünkü ben her şeyimi kaybettim sağlık adına.
Yaptığım diyet, spor, ders çalışıp geleceğe umutlu bakıp dua etmekten başka hiçbir şeyim kalmadı.
Teşekkür ederim arkadaşlar...
doktorlar ısrarla ilaçlara devam etmenizi istiyorlarsa bir bildikleri vardır diye düşünüyorum. belki yan etkileri azaltacak muadil ilaçlar kullanabilirsiniz.ne tanısı konuldu size tam olarak

Lütfen ilaçları içmediğinizi aileniz ile paylaşın bu ilaçlar pat diye bırakılmaz burada tavsiye alınacak tartışmaya açılacak bir konu değll 8 ay çok uzun bir süre ve siz yatarak tedavi almışsınız bunun tekrarlama olasılığı çok yüksek
Keşke ailenize ulaşacak bir yol olsa.
Bir an önce tedaviye geri dönmelisiniz. Bu sefer çok daha ağır geri gelebilir.

Şu an tekrar başlamanız bile sorun olabilir tekrar doz ayarlaması gerekebilir acil aileniz ile paylaşmalısınız tanı ne bilmiyorum ama belli ki ciddi

Rabbim yardımcın olsun cnm bir süre içme ilaçları içiyormuş gibi davran bakalım ne olacak bnce ailenin psikolağa gitmesi lazım senin değil
belki şizofreni ya da bipolar tedavisi görüyor intihara eğilimli olarak görülüyor nasıl bu kadar rahat bırak ilaçları diyebiliyorsunuz hayret doğrısu

Hekiminiz doz azaltımı yaparak bıraktıracak size o yüzden asla kendiniz birden bırakmayın çünkü iyiyim derken birden daha kötü olursunuz..
İki uçlu bozukluklarda ömür boyu ilaç tedavisi gerekebiliyor. Belki hekiminiz de öyle yapıyor bu konu hakkında hiç konuşmadıysanız bir konuşun hekiminizle..
Ayrıca hekiminize göğüs küçültme durumunu da iletin o ailenizle paylaşsın.. Ailenin hekim tavsiyesine ihtiyacı var belli ki..
evet 2017de ben sorunluydum şuan onlar sorunlu bence teşekkür ederim

Nasıl şeker hastalığı olan bir insan kendini iyi hissetse bile ilacını düzenli olarak almaya devam ediyorsa sizin de almanız gerekir. Bırakmanız gerekiyorsa da zaten doktorunuz azaltarak bırakır. Bakın şu an çok iyiyim sınava hazırlanıyorum diyorsunuz hastanede yatmadan önceki gibi değilsiniz demek ki 8 ay yatmaniz iyi gelmiş. Sizin iyilesmenize sebep olan doktorunuza güvenin ondan habersiz ilacı kesmeyin.
Lütfen ilacı kesmeyin onun yerine ameliyat için ailenizi ikna edin.

Sadece depresyon ilacının bu etkileri yaptığını ilk kez duyuyorum. Bilmediğiniz bir rahatsızlığınız olmasın? Hastaneye yatış sürelerinde ne gibi davranışlarda bulundunuz, hatırlıyor musunuz? Aileniz durduk yere bu ilaçlara neden baskı yapsın ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X