Tavsiyelerinize ihtiyacım var arkadaşlar, çünkü kimsenin benim düşüncelerime saygı duyduğunu düşünmüyorum. Lütfen. Olumlu yada olumsuz her yorum kabul

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Rabbim yardımcın olsun cnm bir süre içme ilaçları içiyormuş gibi davran bakalım ne olacak bnce ailenin psikolağa gitmesi lazım senin değil
Bu nasıl öneri arkadaşım doktor kontrolü olmadan psikiyatrik hastaya içiyor gibi yap içme denir mi? Ne kadar kötü sonucları olabilir bunun. Hangi doktor sağlıklı bir insanı anne babanın lafı ile 8 ay yatırır bu mümkün mü belli ki var birşey konu sahibi kabullenemiyor.

Öncelikle çok değerlisin bunu unutma , gayete sağlikli akli başinda bir kizsin , ilaclari bencede kendi başina birakmamalisin dr nu degişdir farkli bi dr yorumuda almalisin , zaten birden birakilmaz. Gayete saglikli duşunen birisin, önun acik belli yazdiklarindan
Esletik konusuna gelince de aileni ikna ede bilirsin , biraz diret bakalim kirmadan kendini üzmeden , babanla degilde anneni ikna edersen annende babani ikna ede bilir. Özel degilse nedir hastaliginin ismi canim , bu kadar uzun sureli antideprasan gerekdircek

Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde sırf aileniz istiyor diye sizi 8 ay yatarak tedavi etmeye çalışmazlar.
O kadar süre kaldığınıza göre durumunuz ciddiydi.
Doktorunuz da ilaçlara devam etmeniz gerektiğini söylüyormuş. Şu durumda ilacı bırakmak mantıklı değil. En fazla doktor değiştirebilirsiniz. Ben ilaç istemiyorum demekle olmuyor bazı şeyler.
Aileniz de sizin için endişe duyduklarından ilaçlar konusunda bu kadar hassaslar muhtemelen.

Konu sahibi lütfen beni yanlış anlamayın. Benimde erkek kardeşimin psikolojik rahatsızlıkları var ve asla kabul etmiyor. Çok normal olduğunu ve bizim hasta olduğumuzu düşünüyor. Oysaki doktor teşhisi var ve onunla yolda 10 - 15 dk konuşan bile bir anormallik olduğunu anlıyor... Bize söylüyorlar ya da soruyorlar. Doktorunuzu dinleyin bence.

Hocam teşekkür ederim. Zaten artık içiyormuş gibi davranıyorum, spora başladığım için kilo aldırıp gogus büyüttüğü için içmem söz konusu değil artık çünkü istemiyorum
Bu doğru değil… Gerekirse başka kurumda başka hekimle konuşun ama ilaç gerekliliğine kendiniz karar verebilecek durumda olduğunuzu zannetseniz de öyle olmayabilir. Göğüs ameliyatı konusunda sonuna kadar sizi destekliyorum, psikolojiniz ve beden sağlığınızın göğüsleriniz yüzünden ciddi derecede etkilendiğini anlatmanız lazım. Bu ameliyat sağlık için gerekli olabiliyor. Bunun dışında, uzmanlığım yok ama hayattan keyif almıyorum mutsuzum vs demişsiniz, depresyonu atlatamamış olabilirsiniz. Herkeste de etki eden etken madde farklı oluyor, bu konuda daha değişime açık bir doktor bulabilirsiniz. Aynı şekilde farklı sebeple bu hapları kullanırken ben de fazlasıyla kilo aldım ve psikolojim negatif etkilendi, şimdi farklı hap kullanıyorum ve aldığım kilonun en azından 4te birini verdim bu hap sayesinde.
Bu hapların düzensiz başlama ve bırakma süreci intihar düşüncesini ve yan etkileri getirebiliyor. Düşük doz kullanmıyorsanız. Ki kabul edelim, hiçbir hastane ya da doktor gerçekten gerektirmiyorsa sizi kliniğe almazdı, bence hastalığınızı çok hafife alıyorsunuz. Acilen başka doktorlara da danışın ama tedaviye devam edin. Her hasta terapi ile iyileşemiyor maalesef, doktorlar terapiden daha fazla para kazanıyorlar kimse de size eğer terapi ile iyileşecekseniz zorla ilaç yazmaz.
Bunun dışında intihar düşüncesi beyinsizlikle ilgili değil. İntihardan çok kıymetli bir yakınımı kaybettim.

Bende 1 hafta psikiyatride yattım.normalde 3 hafta kalmam gerekirken. Sonra çıkmak istiyorum dedim aileme ve doktora söyledim çıktık. Benim gördüğüm uzun süre hastanede kalmak için ciddi sorunların olması gerekiyor ve tedaviye cevap vermiyor olmak gerekiyor. Siz kendinizi ilaçsız iyi hissediyor olabilirsiniz ama gerçekten böyle misiniz? İlaç kullanınca sorunlar olmuş anladığım kadarıyla peki kullanmasaydiniz ne olurdu? Artiyi eksiyi iyi düşünmek lazım.o doktordan memnun değilseniz başka doktora gidin. Hem psikiyatriye hem psikologa gidebilirsiniz.belki de gerçekten ilaç kullanacak kadar kötü değilsiniz bilemem.ama 8 ay ciddi bir süre.doktor sizi o kadar süre hastanede tutmuşsa bı sebebi vardır diye düşünüyorum. Hastalar genelde aile zoruyla geliyorlardı ve orayı hapishane gibi görüyorlardı. Ve bence bir çoğu kendi durumunun farkında değildi. Zorla iğne yapmak gibi bı şey olacağını sanmıyorum bunun için ciddi bı atak gecirmeniz lazım bence.sizin depresyonmus zaten iğne yapılacak bı duruma gelmezsiniz diye düşünüyorum. Başka bir doktora daha gidip görüş alın bence. Bı de kaç yaşındasınız?

Taniniz nedir? Hapları birden bırakmak doğru değil. Azaltarak bırakılması lazım o da doktor kontrolünde.
Özelden yazsam olur mu
Ne yaşadığınızı bilmiyorum tabi 8 ay hastanede yatmissiniz zorlu süreçlerden gecmissiniz aileniz belli ki korkuyor tekrar başa dönmekten ama sadece aileniz değil doktorunuzda bırakmanızı istemiyor ilaçları sizin goremediginiz ama onların gördüğü birşeyler olabilir belki hadi sadece aile olsa tamam derim ama doktor da ilaca devam etmenizi istiyor ki burda doktorunuzun dinlemenizi tavsiye ederim.
Hocam doktor en sonki görüşmede nasılsın neler yapıyorsun diye sordu ben de sağlıklı bir şekilde spor-diyet-sınava hazırlık sürecinde olduğumdan bahsettim. Yani bunda göremeyecek ne var ki iyi olup olmadığımı anlamak için benim beynimin içine giremeyeceklerine göre söylediğim şeylere inanmaları gerekirdi.

Bakın annemde kullanıyor o ilaçlardan ve kullanmadığı zaman sıkıntı yaşıyor belki siz şimdi iyi hissediyor olabilirsiniz ama birden bire sorun yaşarsınız ne olduğunu anlamazsınız kendimden de örnek vereyim benim romatolojik hastalığım var ilaçları kendi kendime bıraktım hamile olduğum için ilaçların yan etkisi olacağını düşündüm sonra atak yaşadım ve pişman oldum ilaçları kendi kendime biraktigima siz ilaçlarınızi duzenli kullanın ve gerekirse bir kaç doktora danışın bu durumu ona göre ilerleyin

Özelden yazsam olur mu

Hocam doktor en sonki görüşmede nasılsın neler yapıyorsun diye sordu ben de sağlıklı bir şekilde spor-diyet-sınava hazırlık sürecinde olduğumdan bahsettim. Yani bunda göremeyecek ne var ki iyi olup olmadığımı anlamak için benim beynimin içine giremeyeceklerine göre söylediğim şeylere inanmaları gerekirdi.
İlaç ve tedavi aldığınız için bu kadar iyisiniz. Bana yazdığınız rahatsızlık çok ciddi. Kafaya göre ilaç bırakılacak cinsten değil. Lütfen kafanıza göre ilaç kullanımını bırakmayın.

Konu sahibi lütfen beni yanlış anlamayın. Benimde erkek kardeşimin psikolojik rahatsızlıkları var ve asla kabul etmiyor. Çok normal olduğunu ve bizim hasta olduğumuzu düşünüyor. Oysaki doktor teşhisi var ve onunla yolda 10 - 15 dk konuşan bile bir anormallik olduğunu anlıyor... Bize söylüyorlar ya da soruyorlar. Doktorunuzu dinleyin bence.
Estağfirullah hocam ben her türlü eleştiriye açığım, benimle konuşan doktorum ben de bir anormallik görseydi bunu annem bana söylerdi çünkü onunla gittik en son.
Sadece 1 ay sonra görüşelim dedi bu kadar.

Bu doğru değil… Gerekirse başka kurumda başka hekimle konuşun ama ilaç gerekliliğine kendiniz karar verebilecek durumda olduğunuzu zannetseniz de öyle olmayabilir. Göğüs ameliyatı konusunda sonuna kadar sizi destekliyorum, psikolojiniz ve beden sağlığınızın göğüsleriniz yüzünden ciddi derecede etkilendiğini anlatmanız lazım. Bu ameliyat sağlık için gerekli olabiliyor. Bunun dışında, uzmanlığım yok ama hayattan keyif almıyorum mutsuzum vs demişsiniz, depresyonu atlatamamış olabilirsiniz. Herkeste de etki eden etken madde farklı oluyor, bu konuda daha değişime açık bir doktor bulabilirsiniz. Aynı şekilde farklı sebeple bu hapları kullanırken ben de fazlasıyla kilo aldım ve psikolojim negatif etkilendi, şimdi farklı hap kullanıyorum ve aldığım kilonun en azından 4te birini verdim bu hap sayesinde.
Bu hapların düzensiz başlama ve bırakma süreci intihar düşüncesini ve yan etkileri getirebiliyor. Düşük doz kullanmıyorsanız. Ki kabul edelim, hiçbir hastane ya da doktor gerçekten gerektirmiyorsa sizi kliniğe almazdı, bence hastalığınızı çok hafife alıyorsunuz. Acilen başka doktorlara da danışın ama tedaviye devam edin. Her hasta terapi ile iyileşemiyor maalesef, doktorlar terapiden daha fazla para kazanıyorlar kimse de size eğer terapi ile iyileşecekseniz zorla ilaç yazmaz.
Bunun dışında intihar düşüncesi beyinsizlikle ilgili değil. İntihardan çok kıymetli bir yakınımı kaybettim.
Evet kullandırtılar ilaçlar yüzünden göğüslerim insan içine çıkamayacak kadar büyüdüğü için mutsuzum hocam. Başka bir mutsuzluğum yok

Estağfirullah hocam ben her türlü eleştiriye açığım, benimle konuşan doktorum ben de bir anormallik görseydi bunu annem bana söylerdi çünkü onunla gittik en son.
Sadece 1 ay sonra görüşelim dedi bu kadar.
Anneniz söylememeyi tercih etmiş olabilir mi ? Yani saldırgan bir tutum diyorsunuz mesela. Kardeşim bana zulmetmeyin diyor ama öfkesini kontrol edemeyince ben polis çağırdım mesela. Bu benim kardeşim ama öldürür mü beni diye düşündüm o an. 😔

Bende 1 hafta psikiyatride yattım.normalde 3 hafta kalmam gerekirken. Sonra çıkmak istiyorum dedim aileme ve doktora söyledim çıktık. Benim gördüğüm uzun süre hastanede kalmak için ciddi sorunların olması gerekiyor ve tedaviye cevap vermiyor olmak gerekiyor. Siz kendinizi ilaçsız iyi hissediyor olabilirsiniz ama gerçekten böyle misiniz? İlaç kullanınca sorunlar olmuş anladığım kadarıyla peki kullanmasaydiniz ne olurdu? Artiyi eksiyi iyi düşünmek lazım.o doktordan memnun değilseniz başka doktora gidin. Hem psikiyatriye hem psikologa gidebilirsiniz.belki de gerçekten ilaç kullanacak kadar kötü değilsiniz bilemem.ama 8 ay ciddi bir süre.doktor sizi o kadar süre hastanede tutmuşsa bı sebebi vardır diye düşünüyorum. Hastalar genelde aile zoruyla geliyorlardı ve orayı hapishane gibi görüyorlardı. Ve bence bir çoğu kendi durumunun farkında değildi. Zorla iğne yapmak gibi bı şey olacağını sanmıyorum bunun için ciddi bı atak gecirmeniz lazım bence.sizin depresyonmus zaten iğne yapılacak bı duruma gelmezsiniz diye düşünüyorum. Başka bir doktora daha gidip görüş alın bence. Bı de kaç yaşındasınız?
25 hocam

Şimdi doktor zırvaladı falan diyorsunuz da hiç bir doktor durduk yere psikiyatrik ilacı yazmaz.
Demek ki ihtiyacınız var ki yazılmış.
Kendi kendime iyileştim diyorsunuz , ilaçların etkisiyle iyileşmiş olmayasınız ??
Lütfen doktorunuzu dinleyin, kafanıza göre iş yapmayın.

Göğüslerin konusuna gelince , cok haklısınız .
Bunun için ailenizi ikna edip , kücülttürebilirsiniz.

Son düzenleme:
Yok konuştuk sadece kontrole gidecekmişsin dedi o kadar, kardeşinizdeki bahsettiğiniz şeylerin hiçbiri bende mevcut değil ben işimde gücümdeyim hocam çünkü baskılardan sıkıldım kendimi kurtarmak istiyorum ekonomik anlamda birine bağlı olmak çok zor hele ki düşüncelerinizi hiçe sayan birileriyse

çok zorlu süreçlerden geçmişsiniz ,belli ki yorulmuşsunuz da ama ilaç konusunda tek başına karar veremezsiniz ,böyle bir eğitiminiz yok

anneniz babanız yanlış uslûpla söylemiş belki ama evet ilaçları bırakınca çok ciddi şeyler yaşamanız mümkün ,şu an için iyi hissediyor olmanız bile beyninizin size oyunu da olabilir çünkü ciddi anlamda reddediyorsunuz

evet ilaçların yan etkisi olabilir ,zorlanabilirsiniz ama doktor halkında zırvalıyor bilmem ne diye söylemleriniz yanlış ! kimse size boş yere ilaç kullandırmaktan zevk almaz ,farzedin birden bi kriz geldi ne olacak o zaman ? Evet şimdi iyisiniz 1 hafta iyisiniz ya sonra ?

gerekirse doktor değiştirin tüm hikayenizi bilsin , ilaç değişimi istemek hakkınız elbette lakin sadece o etken maddeli ilacı almanız gerekiyorsa mecburen almak zorundasınız bunun için yapacak bişey yok , doktorla iş birliği yapmayıp kendi kafanıza göre davranırsanız bu sizi çok ciddi problemlere ,sağlığınızı ,canınızı tehlikeye atacak olaylara sebebiyet verebilir

şu an için göğüs büyümesi hakkında daha aklı selim ve sakin yaklaşıp erteleyebilirsiniz en azından aileniz sizin iyileştiğinizden daha memnun olana kadar ,çünkü psikolojik rahatsızlıklarda aile de hasta kadar etkileniyor , burası sizin hastalık yönünden fikir alacağınız bi platform değil çünkü saçma sapan yorumlarda gelebilir ,neye sebebiyet verdiklerini bilmeden ..

lütfen ve lütfen öncelikle kendi sağlığınız için ilaçlarınızı içip , doktor değişimi yaparak ve o düzene uyarak devam ediniz .. aksi halde daha kötü olup tekrar aynı döngüyü yaşayabilirsiniz ,çok güçlü birisiniz bence iradeniz yüksek , derse olan ilginiz azminiz de baya takdir edilesi .. daha iyi yerlere gelebilmek için önce ruh sağlığınızı düzeltmeniz gerekir ,destek için bizler buradayız yolunuz aydınlık olsun ,acil şifalar dilerim 🌸

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X