- 18 Nisan 2012
- 8.331
- 18.323
-
- Konu Sahibi isimsizdiss
Bu nasıl öneri arkadaşım doktor kontrolü olmadan psikiyatrik hastaya içiyor gibi yap içme denir mi? Ne kadar kötü sonucları olabilir bunun. Hangi doktor sağlıklı bir insanı anne babanın lafı ile 8 ay yatırır bu mümkün mü belli ki var birşey konu sahibi kabullenemiyor.Rabbim yardımcın olsun cnm bir süre içme ilaçları içiyormuş gibi davran bakalım ne olacak bnce ailenin psikolağa gitmesi lazım senin değil
Bu doğru değil… Gerekirse başka kurumda başka hekimle konuşun ama ilaç gerekliliğine kendiniz karar verebilecek durumda olduğunuzu zannetseniz de öyle olmayabilir. Göğüs ameliyatı konusunda sonuna kadar sizi destekliyorum, psikolojiniz ve beden sağlığınızın göğüsleriniz yüzünden ciddi derecede etkilendiğini anlatmanız lazım. Bu ameliyat sağlık için gerekli olabiliyor. Bunun dışında, uzmanlığım yok ama hayattan keyif almıyorum mutsuzum vs demişsiniz, depresyonu atlatamamış olabilirsiniz. Herkeste de etki eden etken madde farklı oluyor, bu konuda daha değişime açık bir doktor bulabilirsiniz. Aynı şekilde farklı sebeple bu hapları kullanırken ben de fazlasıyla kilo aldım ve psikolojim negatif etkilendi, şimdi farklı hap kullanıyorum ve aldığım kilonun en azından 4te birini verdim bu hap sayesinde.Hocam teşekkür ederim. Zaten artık içiyormuş gibi davranıyorum, spora başladığım için kilo aldırıp gogus büyüttüğü için içmem söz konusu değil artık çünkü istemiyorum
Özelden yazsam olur muTaniniz nedir? Hapları birden bırakmak doğru değil. Azaltarak bırakılması lazım o da doktor kontrolünde.
Hocam doktor en sonki görüşmede nasılsın neler yapıyorsun diye sordu ben de sağlıklı bir şekilde spor-diyet-sınava hazırlık sürecinde olduğumdan bahsettim. Yani bunda göremeyecek ne var ki iyi olup olmadığımı anlamak için benim beynimin içine giremeyeceklerine göre söylediğim şeylere inanmaları gerekirdi.Ne yaşadığınızı bilmiyorum tabi 8 ay hastanede yatmissiniz zorlu süreçlerden gecmissiniz aileniz belli ki korkuyor tekrar başa dönmekten ama sadece aileniz değil doktorunuzda bırakmanızı istemiyor ilaçları sizin goremediginiz ama onların gördüğü birşeyler olabilir belki hadi sadece aile olsa tamam derim ama doktor da ilaca devam etmenizi istiyor ki burda doktorunuzun dinlemenizi tavsiye ederim.
İlaç ve tedavi aldığınız için bu kadar iyisiniz. Bana yazdığınız rahatsızlık çok ciddi. Kafaya göre ilaç bırakılacak cinsten değil. Lütfen kafanıza göre ilaç kullanımını bırakmayın.Özelden yazsam olur mu
Hocam doktor en sonki görüşmede nasılsın neler yapıyorsun diye sordu ben de sağlıklı bir şekilde spor-diyet-sınava hazırlık sürecinde olduğumdan bahsettim. Yani bunda göremeyecek ne var ki iyi olup olmadığımı anlamak için benim beynimin içine giremeyeceklerine göre söylediğim şeylere inanmaları gerekirdi.
Estağfirullah hocam ben her türlü eleştiriye açığım, benimle konuşan doktorum ben de bir anormallik görseydi bunu annem bana söylerdi çünkü onunla gittik en son.Konu sahibi lütfen beni yanlış anlamayın. Benimde erkek kardeşimin psikolojik rahatsızlıkları var ve asla kabul etmiyor. Çok normal olduğunu ve bizim hasta olduğumuzu düşünüyor. Oysaki doktor teşhisi var ve onunla yolda 10 - 15 dk konuşan bile bir anormallik olduğunu anlıyor... Bize söylüyorlar ya da soruyorlar. Doktorunuzu dinleyin bence.
dm den yazdımTanınız nedir? 8 ay sadexe, depresyon sebebiyle yatırılmaz
Evet kullandırtılar ilaçlar yüzünden göğüslerim insan içine çıkamayacak kadar büyüdüğü için mutsuzum hocam. Başka bir mutsuzluğum yokBu doğru değil… Gerekirse başka kurumda başka hekimle konuşun ama ilaç gerekliliğine kendiniz karar verebilecek durumda olduğunuzu zannetseniz de öyle olmayabilir. Göğüs ameliyatı konusunda sonuna kadar sizi destekliyorum, psikolojiniz ve beden sağlığınızın göğüsleriniz yüzünden ciddi derecede etkilendiğini anlatmanız lazım. Bu ameliyat sağlık için gerekli olabiliyor. Bunun dışında, uzmanlığım yok ama hayattan keyif almıyorum mutsuzum vs demişsiniz, depresyonu atlatamamış olabilirsiniz. Herkeste de etki eden etken madde farklı oluyor, bu konuda daha değişime açık bir doktor bulabilirsiniz. Aynı şekilde farklı sebeple bu hapları kullanırken ben de fazlasıyla kilo aldım ve psikolojim negatif etkilendi, şimdi farklı hap kullanıyorum ve aldığım kilonun en azından 4te birini verdim bu hap sayesinde.
Bu hapların düzensiz başlama ve bırakma süreci intihar düşüncesini ve yan etkileri getirebiliyor. Düşük doz kullanmıyorsanız. Ki kabul edelim, hiçbir hastane ya da doktor gerçekten gerektirmiyorsa sizi kliniğe almazdı, bence hastalığınızı çok hafife alıyorsunuz. Acilen başka doktorlara da danışın ama tedaviye devam edin. Her hasta terapi ile iyileşemiyor maalesef, doktorlar terapiden daha fazla para kazanıyorlar kimse de size eğer terapi ile iyileşecekseniz zorla ilaç yazmaz.
Bunun dışında intihar düşüncesi beyinsizlikle ilgili değil. İntihardan çok kıymetli bir yakınımı kaybettim.
Anneniz söylememeyi tercih etmiş olabilir mi ? Yani saldırgan bir tutum diyorsunuz mesela. Kardeşim bana zulmetmeyin diyor ama öfkesini kontrol edemeyince ben polis çağırdım mesela. Bu benim kardeşim ama öldürür mü beni diye düşündüm o an.Estağfirullah hocam ben her türlü eleştiriye açığım, benimle konuşan doktorum ben de bir anormallik görseydi bunu annem bana söylerdi çünkü onunla gittik en son.
Sadece 1 ay sonra görüşelim dedi bu kadar.
25 hocamBende 1 hafta psikiyatride yattım.normalde 3 hafta kalmam gerekirken. Sonra çıkmak istiyorum dedim aileme ve doktora söyledim çıktık. Benim gördüğüm uzun süre hastanede kalmak için ciddi sorunların olması gerekiyor ve tedaviye cevap vermiyor olmak gerekiyor. Siz kendinizi ilaçsız iyi hissediyor olabilirsiniz ama gerçekten böyle misiniz? İlaç kullanınca sorunlar olmuş anladığım kadarıyla peki kullanmasaydiniz ne olurdu? Artiyi eksiyi iyi düşünmek lazım.o doktordan memnun değilseniz başka doktora gidin. Hem psikiyatriye hem psikologa gidebilirsiniz.belki de gerçekten ilaç kullanacak kadar kötü değilsiniz bilemem.ama 8 ay ciddi bir süre.doktor sizi o kadar süre hastanede tutmuşsa bı sebebi vardır diye düşünüyorum. Hastalar genelde aile zoruyla geliyorlardı ve orayı hapishane gibi görüyorlardı. Ve bence bir çoğu kendi durumunun farkında değildi. Zorla iğne yapmak gibi bı şey olacağını sanmıyorum bunun için ciddi bı atak gecirmeniz lazım bence.sizin depresyonmus zaten iğne yapılacak bı duruma gelmezsiniz diye düşünüyorum. Başka bir doktora daha gidip görüş alın bence. Bı de kaç yaşındasınız?