- 29 Haziran 2022
- 2.255
- 973
- 53
- 31
- Konu Sahibi brcubrcu0101
-
Teşekkür ederim düzgün yorumunuz içinEşiniz ilaçlarını düzenli kullandığı sürece bir sorun yaşamazsınız.içinizi rahatlatması açısından iyi bir kadın doğumcu ya da riskli gebelik uzmanı ile görüşün gebelik öncesi.etrafınızdakiler her türlü konuşcak bişey bulur.ayrıca eşinizde ya da sizde hiç bir hastalık olmasa bile , doğacak çocugunuzda sorun olma ihtimali yine var.herkeste bu risk oldugu kadar.yapmanız gerekenleri yapıp akışına bırakın.
Haklısın ben o kısmı bilmeden yazdımSanırım kendimi anlatamadım adamı alırsan alırsın almazsan almazsın 5 kere konu açmak nedirkonu sahibesi resmen anket yapıyor, çoğunluk al derse tamam diyecek dur alma derse evlenmyecek genetik hastalık varsa herkes durur düşünür ama düşünür karar verir o kadar, bu adam bir insan satılık inek değil. Bir insan hakkında bu şekilde dişi şöyle gözü böyle yavrusu kötü olur iyi olur şekilde yazılmasına rahatsız oluyorum, adam şurayı okusa zaten tekmeyi toptan atar. Ben bu adam olsam hastalığımın bu şekilde 3. kişilere aktarımını asla kabul etmezdim. Kaldı ki adam HIV değil, diyabet yaygın bir genetik hastalık. Adamı seviyorum dersen tüp bebek seçeneği var ama ben üremek için evleniyorum dersen de bu adamla evlenmezsin başkasıyla evlenirsin olur biter
1 kere konu açtım, nasıl rahat rahat insanları yargılayabiliyorsunuz bu şekilde ? Adamın hastalığını kimseye aktarmadım, insan gibi soru sordum çevresinde eşinde kuzeninde komşusunda olan varsa belki yaptıkları bir şey vardır tavsiye almak istedim
Hastalığı bilmediğiniz çol bariz belli. Konuyu açarken de özellikle çevresinde olanlar yorum yapsın dedim . Tüp bebek ile önlenebilecek bi durum olsaydı burda konu açmaz gider tüp bebek yapardım zaten.Bak ablacım tabi ki bazı soru işaretleri varsa sen de haklısın. Bu genetik bir hastalık öyle bir şeyler yaparak gitmez Çocuğun olursa dondurma çikolata yiyemeyecek, meyve kısıtlı yiyebilecek, küçük yaşlarda belki iğneye ilaca alışacak tabi ki kötü bir durum. Böyle bir duruma %5 bile fazla dersen ayrıl, dünyada tonla erkek var. Ben bunu seviyorum başkasıyla evlenemem dersen o zaman tüp bebeğe yönelirsiniz mecbur. Adam ne diyor bu işe, yani benim genetik hastalığım olsa , evlenme de teklif ediyorsam, karşıdaki insanı karşıma alır ciddi ciddi konuşurum çocuk olursa neler yaşar, tüp bebeği seçeneği için bütçem var mı açıkça söylerim. Karşıdaki adam ne dedi bu konuyla ilgili?
Hele bi dur bakalım, evlenin önce. Sonra o çocuk olsun. Evlenince herkesin hemen çocuğu da olmuyor ki bunu o zaman düşünürsünüz bence. Şimdilik önünüzdeki sorunlara odaklanın, en sonda olana atlamayın bence. Her şey sırayla olsun. Hayatın insana ne getireceği belli değil ki.Merhaba arkadaşlar
Kısaca bir şey danışmak istiyorum sizlere . Erkek arkadaşım tip 1 diyabet hastası 19 yaşından beri. Şuan 33 yaşında . Yakında evleneceğiz. Çocukta görülme ihtimali %5 civarı. Tip 1 diyabet hastaları günde 4 kez insülin kullanır ve sürekli şekerini ölçüp dengede tutmaya çalışır. Sorum şu, çevresinde olan bu durumu yaşayanlar var mı? Çocuk dünyaya getirmeye karar verdiklerinde nasıl bir yol izlediler ? Tedavi vs gerekiyor mu ? Ya da diyabet olmasını engelleyecek bir tedavi yöntemi var mıdır bildiğiniz ? Çevresinden örnek verebilecek olanları dinleyebilirim . Tavsiye alabilirim . Bu arada erkek arkadaşımın değerleri gayet iyi dikkat ettiğinden dolayı . (Anlayan varsa ha1c değeri 6-7 aralığında çıkıyor genelde). Onun dışında tip 1 diyabetli biriyle evli olan varsa yapmam gerekwnleri tavsiye şeklinde dinleyebilirim . Çevremde bazen vah vah çok küçük yaşta şeker hastası mı olmuş gibi söylemler de ekstradan canımı sıkıyor şu sıralar . Çocukta da çıkabilir, ayılıp bayılabilşr,komaya girebilir, ileride organlarını kaybedebilir bla bla bir sürü şey söyleyenler oluyor takmasam da canımı sıkıyor bu yorumlar. Sanırım o uğzden açtım bu konuyu, öyle bir içim sıkıldı biraz da dertleşmek istedim. Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için
Neden onu o zaman düşüneyim ? 3 ay sonra evleneceğiz ve çocuk istediğimiz için evlenşyoruz zaten uzun zamandır sevgiliz çocuk istediğimiz için evlenmeye karar verdik. Yani tam da şuan düşünmem gerek şy mu? Belki bi kaç ay öncesinden yapılabilecek bir tedavi vardır bir şey vardır . Sadece danıştım çevresinde olan varsa bilgi sahibidir diyeHele bi dur bakalım, evlenin önce. Sonra o çocuk olsun. Evlenince herkesin hemen çocuğu da olmuyor ki bunu o zaman düşünürsünüz bence. Şimdilik önünüzdeki sorunlara odaklanın, en sonda olana atlamayın bence. Her şey sırayla olsun. Hayatın insana ne getireceği belli değil ki.
Teşekkürler yorumunuz içinGörümcem çocukluğundan beri tıp1 diyabet ve çok dikkatli değil bu konuda şekeri hep yüksek durur çocuğu oldu hamileliğinde biraz sıkıntı yaşadı bayanlarda olması hamileliğinde biraz zorluyor şekeri hep yüksek seviyedeydi bebek iri doğdu hâlâ kilolu bir çocuk ama onun haricinde çocukta hiçbir sağlık problemi yok..
Sevgilisi yıllardır biliyor rahatsızlığını en ufak soru bile sormaya gerek duymadı çok severek evlendiler geceleri uykusunda şekeri düştüğünde en fazla elleri titrer eşini uyandirir tatlı birşey yiyip geri yatar...
Size de geçmiş olsun. Eşiniz size yardımxı olmak asına tecrübelilerden bilgi almaya kalksaydı ki belki almıştır bence mutlu olurdunuzBenim reaktif hipoglisemim var. Yani diyabet gibi şekerim yükselmek yerine düşüyor ve diyabetten çok daha tehlikeli. Yediklerime içtiklerime sürekli dikkat etmem gerekiyor. Eşime sevgiliyken söyledim, ben seninle seni sevdiğim için evleniyorum , elbette çocuk isterim ama olmazsa da kısmet , belki de benden olmaz belli olur mu dedi. Bir daha da 4 senelik sevgililikte asla lafını etmedi. Evlendik yine lafını etmedi. 4 yaşında kızımız var şimdi, şükür hiçbir sorunu yok. Gerçekten eşim benim hakkımda böyle konu falan açsaydı çok kırılırdım ben.
Hastalığı bilmediğiniz çol bariz belli. Konuyu açarken de özellikle çevresinde olanlar yorum yapsın dedim . Tüp bebek ile önlenebilecek bi durum olsaydı burda konu açmaz gider tüp bebek yapardım zaten.
Ben illa çözümü var demedim. Yaşayan bilen varsa belki vardır bi ihtimal diye açtım monuyu. Ama siz direkt tüp bebeğe pranız var mı diye soru sordunuz. Bi siz mi akıllısınızSizin cehaletiniz belli bence, genetik bir hastalığın geçmesini nasıl engellerim diye konu açmışsınız ben de yazdım ki engelleyemezsinizöyle bir yol yok. Adama palmiye kabuğu yedirin genleri geçmez stili bir cevap arıyorsanız boşuna aramayın.
Ayrıca yine bilmediğinizin göstergesi olarak bu hastalık genetik değil ailesinde kimsede yok. Özellikle konumda bilen çevresinde olan yazson dedim ama siz sıfır bilginizle durmadan yorum yazıyorsunuz. Hanımefendi yazmak zorunda değilsiniz, bilmediğiniz bi konu hakkında konuşmak Zorunda değilsiniz. Sırf muhalif olmak için yazmak zorunda hiç değilsinizSizin cehaletiniz belli bence, genetik bir hastalığın geçmesini nasıl engellerim diye konu açmışsınız ben de yazdım ki engelleyemezsinizöyle bir yol yok. Adama palmiye kabuğu yedirin genleri geçmez stili bir cevap arıyorsanız boşuna aramayın.
Son konu da bana kızacak arkadaşlar olacaktır demişEşi, komşusu, akrabası evli olup tip 1 diyabet olan var mı?
Merhaba kızlar Eş i , komşusu , akrabası evli olup tip 1 diyabet olan var mı? Bir konuda yardım isteyecektim bi kaç sorum vardı. Olan varsa bana özelden yazabilir mi? ( diğer konularımdan merak eden varsa ciddi adımlar atmaya başladık bahsettiğim kişi ile, çokta mutluyum) . Sadece ona daha...www.kadinlarkulubu.com Diyabet
Merhaba kızlar; Çevrenizde tanıdığınız bildiğiniz tip 1 diyabet var mı? Nasıllar ? Kendinde ya da çevresinde olanlar carsa cevaplarsa sevinirm.www.kadinlarkulubu.com Bu konu hakkında son kez yazıyorum
Arkadaşlar merhaba daha evvelde bu konu hakkında konu açtığımdan dolayı bana kızacak arkadaşlar olacaktır . Şimdiden kusura bakmayın. Daha evvel bahsetmiştim şimdi özet geçeceğim. Bir çocukla tanıştık 6-7 ay oldu . Başta mantıklı şekilde düşündüğüm için her şeyi uygun diyerek başladım. Fikirler...www.kadinlarkulubu.com
Ayrıca yine bilmediğinizin göstergesi olarak bu hastalık genetik değil ailesinde kimsede yok. Özellikle konumda bilen çevresinde olan yazson dedim ama siz sıfır bilginizle durmadan yorum yazıyorsunuz. Hanımefendi yazmak zorunda değilsiniz, bilmediğiniz bi konu hakkında konuşmak Zorunda değilsiniz. Sırf muhalif olmak için yazmak zorunda hiç değilsiniz
Oy çok mu komik :) gül hadi gül :) size ispatlamak zorunda değilim hiçbir şeyiSon konu da bana kızacak arkadaşlar olacaktır demiş
Kabul ediyorsanız edin etmiyorsanız etmeyin muhabbeti ne alaka? Ben sizce evlenmeli miyim diye bir konu açtım da benim mi haberim yok acaba ? Çevresinde olan vardıe belki bi çaresi bulunmuştur ve ben bilmiyorumdur bi ihtimal yani yazmam kime niye batıyor? Konu açmam neden batıyor.madem bu kadar şahane biliyorsunuz, buraya neyi danışıyorsunuz?
Madem genetik aktarım yok, başta yazdığınız olasılık 0.05 nasıl hesaplanıyor, kim hesapladı, siz nerden biliyorsunuz? Basbayağı durumu siz de kabul ediyorsunuz ki haklısınız, bazı hastalıkların ebeveynde varsa çocukta çıkma olasılığı ebeveyninde olmayan insanlara göre daha fazla. Bunu herkes biliyor artık. Ben mesela aşkımdan ölsem majör depresyon, bipolarlık vb psikiyatrik hastalığı olan biriyle asla asla olmam çünkü çocukta da o hastalık çıkıyor, çıkmazsa bir kuşak sonra bir şekilde ortaya çıkıyor.
Tıp ilerledi ama o kadar da ilerlemedi. Elinizdeki olasılık 0.05, kabul ediyorsanız evlenin etmiyorsanız evlenmeyin maalesef başka seçeneğiniz yok. 0.05 zaten çok çok büyük bir sayı değil, yine de güvende olayım derseniz çocuk sahibi olmama seçeneğiniz var ama onu da siz istemiyorsunzu sanırım. Burdan veya başka bir yerden size yardımcı olacak kimse yok. Adamakıllı bir işhastallıkları doktoruyla konuşun madem şare var diyorsunuz burdakiler ne yapsın
Güldüm evet çok komik. Çocuk gibi. Kızmayın ama bişi dicem*100 aynı konuOy çok mu komik :) gül hadi gül :) size ispatlamak zorunda değilim hiçbir şeyi
Tek çocuk musunuz kardeşleriniz varsa onlarda görüldü müBabam tip 1 diyabet hastası. Lise yıllarında tanı konmuş. Bana geçmedi zaten babadan kız çocuklarına geçmezmiş. Aslında şeker hastaları sağlıklı beslendikleri ve kendilerine iyi baktıkları için uzun yaşarlar. Tabi dikkat edilmesi gerek. Yalnız siz bu konuyu bu kadar aşırı dert ediyorsanız bence evlenmeyin bu kişiyle. Zaten çocuğunuz olsun diye evlenmeniz de normal değil. Dünyanın bin türlü hali var neticede bir çocuğunuzu olacağı dahi kesin değil. Çocuğunuz belki diyabet olabilir ama bunun cevabını size doktor verecek, buradaki insanlar değil. Göze almıyorsanız hiç kalkışmayın bu işe.
Tek çocuk musunuz kardeşleriniz varsa onlarda görüldü mü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?