• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tavsiyeler..

Merhaba arkadaşlar
Kısaca bir şey danışmak istiyorum sizlere . Erkek arkadaşım tip 1 diyabet hastası 19 yaşından beri. Şuan 33 yaşında . Yakında evleneceğiz. Çocukta görülme ihtimali %5 civarı. Tip 1 diyabet hastaları günde 4 kez insülin kullanır ve sürekli şekerini ölçüp dengede tutmaya çalışır. Sorum şu, çevresinde olan bu durumu yaşayanlar var mı? Çocuk dünyaya getirmeye karar verdiklerinde nasıl bir yol izlediler ? Tedavi vs gerekiyor mu ? Ya da diyabet olmasını engelleyecek bir tedavi yöntemi var mıdır bildiğiniz ? Çevresinden örnek verebilecek olanları dinleyebilirim . Tavsiye alabilirim . Bu arada erkek arkadaşımın değerleri gayet iyi dikkat ettiğinden dolayı . (Anlayan varsa ha1c değeri 6-7 aralığında çıkıyor genelde). Onun dışında tip 1 diyabetli biriyle evli olan varsa yapmam gerekwnleri tavsiye şeklinde dinleyebilirim . Çevremde bazen vah vah çok küçük yaşta şeker hastası mı olmuş gibi söylemler de ekstradan canımı sıkıyor şu sıralar . Çocukta da çıkabilir, ayılıp bayılabilşr,komaya girebilir, ileride organlarını kaybedebilir bla bla bir sürü şey söyleyenler oluyor takmasam da canımı sıkıyor bu yorumlar. Sanırım o uğzden açtım bu konuyu, öyle bir içim sıkıldı biraz da dertleşmek istedim. Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için
Birda yorum almak yerine kadin dogum doktorunuzdan randevu alip konusabilirsiniz o sekilde net cevaplari almis olursunuz

Ya kardeşim bak sen söylenenlere takılma neticede gelecek ile bir karar alıyorsun ve bu bir evlilik kararı aşkından ölsen bile ileriyide düşünmek istersin bunları sorman çok normal ileride anne olmak isteyeceksin bu yüzden ttabiki araştırma yapıyorsun sıkıntı etme benimde bildiğim kadarıyla şeker türü hastalıklar çocukta görülmeyebilir.ama tabiki bu tip bir şey kafanı çok yoruyorsa uzman bir doktordan bilgi almalısın en azından kafan rahat olur
Çok teşekkğr ederim empati kurarak cevap verdiğiniz için. Ben onu çok seviyorum her zaman her türlğ yanında olacsğıö ama eğer bazı önlemler çözümler varsa onları araştırırır yaparız elbette

Çok teşekkğr ederim empati kurarak cevap verdiğiniz için. Ben onu çok seviyorum her zaman her türlğ yanında olacsğıö ama eğer bazı önlemler çözümler varsa onları araştırırır yaparız elbette
Ben teşekkür ederim canim diyabet hastalığı hakkında pek bir bilgim yok bu yüzden yardımcı olmiyorum yanlış bilgilendirmek istemem inşallah müstakbel eşinle çok mutlu olursunuz

anladığım kadarıyla siz bu konuyu takıntı yapmışsınız

1- sizin bebek konusunda yapabileceğiniz bir şey yok. çünkü diyabet bilinen tek bir genle filan geçen bir hastlaık değil. öyle olsa ymurta ve sperminizi verir tarama yaptırır seçer sağlıklı embryo implant ettirebilirdiniz :D
genetik hastalıklarda bebek için yapılabilecek tek çözüm bu çünkü. o da diyabette mümkün değil.

2- fazla takıntı iyi değil.

arkadaşım (kadın)uzman doktor, bebeği olduğunda aldığı sıvıyla çıkardığı sıvı denk mı (boşaltımı filan düzgün çalışıyor mu) diye bebek bezini mutfak terazisinde ölçerek aldığı-çıkardığı takibi yapan bir kadındı

bu çocuk şeker komasına girdi. neredeyse ölüyordu.
tip 1 diyabetmiş fark etmemişler 8-9 yaşında filandı.

arkadaşım maraton koşar. beslenme-spor ailede 10 numara 5 yıldız. diyabetli kimse de yok.

şimdi öğrendi bu hastalıkla yaşıyor ama arkadaşım o zamanlar takıntı yaptığı şeylerden dolayı sonra çocuğa dikkat edemediğini düşündü bir süre de...

anladığım kadarıyla siz bu konuyu takıntı yapmışsınız

1- sizin bebek konusunda yapabileceğiniz bir şey yok. çünkü diyabet bilinen tek bir genle filan geçen bir hastlaık değil. öyle olsa ymurta ve sperminizi verir tarama yaptırır seçer sağlıklı embryo implant ettirebilirdiniz :KK70:
genetik hastalıklarda bebek için yapılabilecek tek çözüm bu çünkü. o da diyabette mümkün değil.

2- fazla takıntı iyi değil.

arkadaşım (kadın)uzman doktor, bebeği olduğunda aldığı sıvıyla çıkardığı sıvı denk mı (boşaltımı filan düzgün çalışıyor mu) diye bebek bezini mutfak terazisinde ölçerek aldığı-çıkardığı takibi yapan bir kadındı

bu çocuk şeker komasına girdi. neredeyse ölüyordu.
tip 1 diyabetmiş fark etmemişler 8-9 yaşında filandı.

arkadaşım maraton koşar. beslenme-spor ailede 10 numara 5 yıldız. diyabetli kimse de yok.

şimdi öğrendi bu hastalıkla yaşıyor ama arkadaşım o zamanlar takıntı yaptığı şeylerden dolayı sonra çocuğa dikkat edemediğini düşündü bir süre de...
geçmiş olsun arkadaşınızın çocuğuna da , şimdi iyidir umarım

Böyle bir üye daha vardı
Sürekli erkek arkadaşının diyabet hastası olmasıyla ilgili konu açıyordu
Eğer oysanız Allah rızası için ayrılın da kurtulsun

Değilseniz kimin başına ne geleceği belli değil hayatta diye düşünün

1,7 seneymiş, 2 değilmiş, günahınızı almışım özür dilerim.
Gönderilen içerikleri okudum ben değilim. Benim konum çok farklı. İçinde tip1 diyabet geçmesi neden o arkadaşın konularıyla bağdaştı? O arkadaşın konularını okudum tamamen kararsız napsam muhabbetinde . Benim konumu okudunuz mu? Sence derdim o mu? İnsan gibi neler yapabilecrğimi tecrübeli yaşayan insanlara danıştım sadece

Böyle bir üye daha vardı
Sürekli erkek arkadaşının diyabet hastası olmasıyla ilgili konu açıyordu
Eğer oysanız Allah rızası için ayrılın da kurtulsun

Değilseniz kimin başına ne geleceği belli değil hayatta diye düşünün
Ben değilim. Kimin başına ne geleceği elbette belli değil de benim konumla bu cümlenizin ne alakası var ki. Çevresinde yakınında olan varsa yapabileceklerimizi sordum. Çocuk için herhangi bir şey car mı dikkat etmemiz gereken onlwrı sordı

Farklı tedavi yöntemleri denedi mi?Benim olduğum şehirde bir doktor var insulin kullanan hastalara iğneleri biraktırıyor uyguladığı tedavi ile.Cevremde baya kişi de gitti oraya şimdi sağlıklilar.Hani öyle tamamen geçer mi acaba onun da

Gönderilen içerikleri okudum ben değilim. Benim konum çok farklı. İçinde tip1 diyabet geçmesi neden o arkadaşın konularıyla bağdaştı? O arkadaşın konularını okudum tamamen kararsız napsam muhabbetinde . Benim konumu okudunuz mu? Sence derdim o mu? İnsan gibi neler yapabilecrğimi tecrübeli yaşayan insanlara danıştım sadece
2 sene önce söz konusu üye erkek arkadaşının 12 senedir diyabet olduğunu söylüyor. İki sene geçmiş, siz de burada erkek arkadaşınızın 33 yaşında olduğunu ve 19 yaşından beri diyabet olduğunu söylüyorsunuz. Kaç senedir diyabet olduğu bile tutuyor. Yaşlar zaten aynı. Nickler bile benziyor. Bu kadar tesadüf olabilir mi? İnsanları salak yerine koymayın rica ediyorum.

Babam tip 1 diyabet hastası. Lise yıllarında tanı konmuş. Bana geçmedi zaten babadan kız çocuklarına geçmezmiş. Aslında şeker hastaları sağlıklı beslendikleri ve kendilerine iyi baktıkları için uzun yaşarlar. Tabi dikkat edilmesi gerek. Yalnız siz bu konuyu bu kadar aşırı dert ediyorsanız bence evlenmeyin bu kişiyle. Zaten çocuğunuz olsun diye evlenmeniz de normal değil. Dünyanın bin türlü hali var neticede bir çocuğunuzu olacağı dahi kesin değil. Çocuğunuz belki diyabet olabilir ama bunun cevabını size doktor verecek, buradaki insanlar değil. Göze almıyorsanız hiç kalkışmayın bu işe.

Farklı tedavi yöntemleri denedi mi?Benim olduğum şehirde bir doktor var insulin kullanan hastalara iğneleri biraktırıyor uyguladığı tedavi ile.Cevremde baya kişi de gitti oraya şimdi sağlıklilar.Hani öyle tamamen geçer mi acaba onun da
Yok maalesef bahsettiğiniz tip2dir muhtemelen. Tip 1 diyabetin insülin dışında bir tedavisi yok şuan için

Babam tip 1 diyabet hastası. Lise yıllarında tanı konmuş. Bana geçmedi zaten babadan kız çocuklarına geçmezmiş. Aslında şeker hastaları sağlıklı beslendikleri ve kendilerine iyi baktıkları için uzun yaşarlar. Tabi dikkat edilmesi gerek. Yalnız siz bu konuyu bu kadar aşırı dert ediyorsanız bence evlenmeyin bu kişiyle. Zaten çocuğunuz olsun diye evlenmeniz de normal değil. Dünyanın bin türlü hali var neticede bir çocuğunuzu olacağı dahi kesin değil. Çocuğunuz belki diyabet olabilir ama bunun cevabını size doktor verecek, buradaki insanlar değil. Göze almıyorsanız hiç kalkışmayın bu işe.
Göze almadığım hiçbir şey yok ki neden öyle anlaşıldı konum ? Çevreeinde olan varsa belki önceden kontroller sağlanıyordur belki bi ilacı bi şeyi vardır çocukta olmaması adına. Ya da başka şeylerla alakalı da olabilir. Sadece tecrübeli birilerine danıştım. Konum acaba evlensem mi muhabbeti diil ki. Babanıza da geçmiş olsun bu arada . Kaç senedir diyabet şimdi nasıl , iyidir umarım

Back