- Konu Sahibi brcubrcu0101
Bakın bende tip1 diyabet hastasiyim. Ailemde kimsede diyabet yok. Sadece dedemin babası şekerden vefat etmiş. Sulalede kimsede yok piyango sadece bana vurdu anlaşılacağı üzere :) ben eşimle tanışana kadar diyabetten çok çektim. Çok sıkıntı yaşadım. Lakin eşim sayesinde diyabetim düzene girdi. Kaç yıl oldu 2 büyük atak dışında hiç sorun yaşamadım. Sizinde yapacağınız şey bu eşinize dikkat etmek. Zaten belli bı sureden sonra şekerinin düştüğünü yada yükseldiğini kendiniz anlayacaksınız. Eşim ben unutsam dahi o hiç unutmaz meyve suyunu alır koyar çantama. Arabada evde çantamda her yerde meyve suyu bulundurur. Yemek saatlerimiz bu yüzden hep düzenlidir. Çocuk konusuna gelirsek dediğim gibi olma ihtimali kadar olmama ihtimali de var. Şimdiden bunu düşünüp canınızı boşa sıkmayın. Olmamasını dilerim ama olursa da diyabet eğitimini alırsanız çocuğunuza çok yardımınız dokunur. Evet küçükken daha zor ama yeni teknoloji sayesinde sıkıntılar aza indiriliyor. Eşinizin endokrin muayenelerinde beraber gidin. Aklınıza takılanları sorun doktora. Diyetisyeni sen nelere dikkat etmesi gerektiğini de öğrenirseniz yemekleri ona göre ayarlar yaparsınız. Birde evde mutfak tartısı bulundurun her daim porsiyonları bu da ayarlarsiniz. Çocuk konusunda birde belirtmek isterim ki erkeklerde diyabet az da bı ihtimal olsa spermi etkileyebiliyor. Çocuğu düşündüğünüz zaman test yaptırırsanız ona göre fazla vakit kaybetmez direk tüp bebeğe geçersiniz.