• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tatsiz tuzsuz evlilik

Çocuk mevzusuna girmeyeceğim bile ama böyle bir adamı neden çekiyorsun? Tüm hayatını bu şekilde geçirmeye razı mısın merak ediyorum? Kendini değersiz hissetmiyor musun ?
Kendimi degersiz hissediyorum hem de nasil her konuda es.gecilmis hissediyorum ama yapmam gereken ne bilmiyorum

baştan belli etmiş adam kendini.
ne diye evlilikte direttin de böyle bir tipi koca ettin kendine anlayamadım o yüzden.
bir insan sevdiğine dokunmadan duramaz.
yalnız kalmayı deli gibi arzular.
evlilik alışverişinde bile yanında yokmuş.
şimdi yaşadıklarına şaşırman ilginç o yüzden.
tahmin etmen gerekirdi. gözüne perde indirip bu tercihi yaptıysan kolay kolay geri de çekilemiyorsun tabii ki.
anlıyorum.ama böyle devam etmen çok zor. bir yerde kendine dur diyeceksin ama cesaretin ne zaman gelecek bilinmez.
kolay kararlar değil bunlar. zamana bırakmalısın. onu değiştiremezsin.
fakat kendin değişecek ve sona erdireceksin her şeyi. sadece hazır olman gerekiyor.

Yaklasik 5 aydir evliyim ,6 aylik bi surede tanisma ve dugun hazirligi ile gecti her sey apar topar oldugunun farkindaydim gozume perde inmis gibi o kadar cok istedim ki ailemi ikna ettim evlenmek icin.evlilik aklimda olan bisey degildi ve sartlar da musait degildi hislerimi dinledim ama simdi yanilmisim diye dusunuyorum . Hayallerim ,manevi kucuk isteklerim icime ukte oldu canimi acitti . Mesela esim bana hic cicek filan almamistir dugun oncesi alisverise hic gelmedi ...Esimle tanisma doneminde namahrem oldugu ve is yogunlugu var diye gorusmek istemedi halbuki sadece toplu ortamda oturup konusuyorduk tanima amacli ama simdi anliyorum ki onun ailesi ben esimi tanidikca vazgececegimden korkmuslar. Evlendik simdi de esim eve gec geliyor toplasaniz evde uyku harici 2 saat anca duruyordur.ben hayatimda hic yasamadigim seyleri onun yasatmasini hissettirmesini istedim ama yok. Mesela evlendik evleneli hic beraber disari vakit gecirmek icin cikmadik beraber hicbisey yapmiyoruz kendimi cok yalniz hissediyorum kendi hobilerime zaman ayiriyorum ama bi yanim hep eksik ve esimin bana gec kaldigini dusunuyorum ama o hic farkinda degil o kadar bu konular uzerine konussam kendiaine mektup dahi yazsam da anlasilmiyorum ki hayat duzeninde hic birsey degistirmiyor . Camasir yikarken ceplerinden tatlicilarin kahvecilerin cafelerin fisleri cikiyor bana gelince ise oyle bi insan degilim evde vakit gecirmek varken diyo ama evdede cok az kaliyo.aldatildigimi dusundum ve arastirma yaptim yapmaz olaydim bu sefer de esimin gecmisindekilere dair konusmalar buldum yikildim cunku esimin hic sevgilisi olmadi diye biliyordum.kendi isi oldugu icin calisma saatleri esnek ama hic benim icin vakit ayirmiyor hafta sonu pazar gunu dahil.bu arada universite son sinif ogrencisiyim bursum haricinde gelirim yok ve maddi imkani yerinde olmasina ragmen babaevimdeki halimden maddi manevvi daha geriledim sukrediyorum ama varligin icinde yokluk daha da can yakiyor. Esimden yapmasi icin Bisey istedigimde mirin kirin ediyor yapsa bile anlamsizlasiyor ama baska biri olunca durum cok farkli oluyor.ozellikle evliligin ilk gunleri cok kirildim sebepsiz hakaretler ve azarlamalar hepsine sustum ama kirilmisim arada sirada aklima geliyorlar esimden sogur gibi oluyorum .kirilgan bir yapim vardir ama inanin hakaretler asagilamalar cok can yakiyor ve unutamiyorum ne yapcagimi bilmiyorum . Esim yasi itibariyle cocuk istiyor mevzu acilinca istegi anlasiliyor fakat evlilik oncesinde ve sonrasinda kendimi cok yalniz hissettim ruhum hic oksanmadi ve ne biliyim cocuklari sevsem dahi suan sorumlulugu fazla geliyor.sonuc olarak evliyim ama nasil bir evlilik sabrediyorum ama bir yandan Zaman geciyor degisen bi sey yok bunaldim ve size yazdim nolur yardim edin bu hale nasil son verebilirim

Üniversiteyi bitirmeden tanımadığın bi adamla evlilik için aileni ikna ettin ve onlar da ikna oldular.. Çok yazık olmuş. Sakın ola çocuk yapma. Aldatıldığını düşünüyomuşsun ne yazık ki bana da öyle geldi. Okuluna bak sen şimdi. Bitir okuluz. İşe gir. Ondan sonra önüne bakarsın şimdi sadece okuluna odaklan. Her şey vaktinde güzel. Çok acele etmişsin.

Herkes boyle soyledi ama son sozleri Allah yazmis demek ki oldu neden direttim sadece yalnizlik olmaktan ve anlasilamamaktan bunaldim beni anlayabilcek biri ile duzen kurmak istedim etrafimdaki kimse kabullenemedi sozumu bozmak isteyen cok oldu hatta talip olmayi dusunenler ortaya cikti sozlu oldugum halde ve dugune de gelmediler akrabamdilar.bazi seylerin farkindaydim ama cok acemi davrandim sevgili olaylarina erkek arkadasi olaylarina dahi girmezdim ben evlenmem.diyenlerdendim noldu bende bilmiyorum ama sonuc olarak oldu ve durum suanda bu bosanmak eger yapabilceklerimden sonra bi degisim olmazsa basvuracagim yol .
Cok tuhaf gelebilir ama bi arkadas yalniz kalmak ister filan demis esimin beni optugunu hatirlamiyorum bile ne kadar aci dimi ve ben bunlari kimseye anlatamiyorum asiri guzelligim yok ama ici isinmayacak gibi de degilim hatta buyuklerim yanima yakistirmadi vs vs ben esimi sevdim sevmesine ama mutlu olamadim ve yoruldum

Eski ilişkileri nasılmış? O öndeki kadınlarla yazışmaları?
Videolar filan yollamis kiz da oyle ama kiz cok cilveli bi de tum konusmalar yok yani silinmis gorunce cok kiskandim.yiktim ortaligi en azinda. Yasadin boyle bisey neden silmiyosun saygi duymiyosun dedim ama iste ele bisey gecmiyor sadece hislerim degisiyor esime karsi ve olan yine bana oluyor

Mok var değil mi evlenicem diye tutturuyorsunuz.

Bak ben 31 yaşındayım 28imde evlendim 1 senedir anneyim ve ücretsiz izindeyim. Eşim de çok yoğun bu aralar. Baktım eşimle hiç dışarı çıkmıyoruz çocuk oldu olalı. Bir iki söyledim söylendim. Şimdi mutlaka haftada bir çıkıyoruz. Film bul bu filme gidelim de. Tiyatro varsa yaşadığın şehirde iki bilet al. Yeni bir yer açılmış gidelim de. Sen fikir üret biraz.

Ha baktın odun aynı odun. Herkes kendi yoluna dersin. Aman hamile kalıyım deme. Boşanıcaktım hamile kaldım konunu okumayalım bir de.

Aslında baktığınızda olay görücü usulu değil evlilik tamamen kısmet nasip işi ama sanırım eşiniz henüz evliliğinin farkında değil bekar hayatından çıkamamış çocuk için yukarda yazılan yazılara istinaden şuan için sizin için iyi bir fikir değil sanırım inşallah istediğiniz gibi olur inşallah herşey

Evlenmeden once namahrem diye seni gormeye gelmemis ama cok da findik kirmis bekarken anlasilan. seni azarlamasina hakaret etmesine izin verme. Saygi biterse evlilik de biter. Cocuk asla yapma. Hele ki evlilik oturmadan. Once bir okulun bitsin. Ise gir.kendi ayaklarinin uzerinde dur. Cocuk daha sonra. Ben bu adamin degisecegini sanmiyorum o yuzden sakin suan icin cocuk dusunmeyin. Cocuk yapmak duzeltmez. Hersey sizin icin daha cikmaza girer cocuk olunca. Cocuk evliligi kurtarsa idi bosanmalar olmazdi.

O kadar kendi hayatindaki bana vakit kalmiyor ama dediginizi yapicam disari cikmak icin bi program yapayim ama inanin hic tat alabilcegimi sanmiyorum ama denicem, kendi isi oldugu icin ne kadar zaman ayirirsa o kadar zaman gidiyor yani.dusunmuyor ki esim var beraber vakit gecirelim vs.. o boyle yaptikca evde kendime daha cok dikkat etmeye calistim gec gelsede pijama ile karsilamadim mesela ama suan icimden kendime bakmak dahi gelmiyor bi zorundalik gibi.

Yaklasik 5 aydir evliyim ,6 aylik bi surede tanisma ve dugun hazirligi ile gecti her sey apar topar oldugunun farkindaydim gozume perde inmis gibi o kadar cok istedim ki ailemi ikna ettim evlenmek icin.evlilik aklimda olan bisey degildi ve sartlar da musait degildi hislerimi dinledim ama simdi yanilmisim diye dusunuyorum . Hayallerim ,manevi kucuk isteklerim icime ukte oldu canimi acitti . Mesela esim bana hic cicek filan almamistir dugun oncesi alisverise hic gelmedi ...Esimle tanisma doneminde namahrem oldugu ve is yogunlugu var diye gorusmek istemedi halbuki sadece toplu ortamda oturup konusuyorduk tanima amacli ama simdi anliyorum ki onun ailesi ben esimi tanidikca vazgececegimden korkmuslar. Evlendik simdi de esim eve gec geliyor toplasaniz evde uyku harici 2 saat anca duruyordur.ben hayatimda hic yasamadigim seyleri onun yasatmasini hissettirmesini istedim ama yok. Mesela evlendik evleneli hic beraber disari vakit gecirmek icin cikmadik beraber hicbisey yapmiyoruz kendimi cok yalniz hissediyorum kendi hobilerime zaman ayiriyorum ama bi yanim hep eksik ve esimin bana gec kaldigini dusunuyorum ama o hic farkinda degil o kadar bu konular uzerine konussam kendiaine mektup dahi yazsam da anlasilmiyorum ki hayat duzeninde hic birsey degistirmiyor . Camasir yikarken ceplerinden tatlicilarin kahvecilerin cafelerin fisleri cikiyor bana gelince ise oyle bi insan degilim evde vakit gecirmek varken diyo ama evdede cok az kaliyo.aldatildigimi dusundum ve arastirma yaptim yapmaz olaydim bu sefer de esimin gecmisindekilere dair konusmalar buldum yikildim cunku esimin hic sevgilisi olmadi diye biliyordum.kendi isi oldugu icin calisma saatleri esnek ama hic benim icin vakit ayirmiyor hafta sonu pazar gunu dahil.bu arada universite son sinif ogrencisiyim bursum haricinde gelirim yok ve maddi imkani yerinde olmasina ragmen babaevimdeki halimden maddi manevvi daha geriledim sukrediyorum ama varligin icinde yokluk daha da can yakiyor. Esimden yapmasi icin Bisey istedigimde mirin kirin ediyor yapsa bile anlamsizlasiyor ama baska biri olunca durum cok farkli oluyor.ozellikle evliligin ilk gunleri cok kirildim sebepsiz hakaretler ve azarlamalar hepsine sustum ama kirilmisim arada sirada aklima geliyorlar esimden sogur gibi oluyorum .kirilgan bir yapim vardir ama inanin hakaretler asagilamalar cok can yakiyor ve unutamiyorum ne yapcagimi bilmiyorum . Esim yasi itibariyle cocuk istiyor mevzu acilinca istegi anlasiliyor fakat evlilik oncesinde ve sonrasinda kendimi cok yalniz hissettim ruhum hic oksanmadi ve ne biliyim cocuklari sevsem dahi suan sorumlulugu fazla geliyor.sonuc olarak evliyim ama nasil bir evlilik sabrediyorum ama bir yandan Zaman geciyor degisen bi sey yok bunaldim ve size yazdim nolur yardim edin bu hale nasil son verebilirim
Yapma çocuk falan. Bak okuyormuşsun okulunu bitir mesleğini eline al ayrıl

Kafami durultup okula yonelmem sart.evlilik guzel sevdigine helalsin ama dogru zaman ve kisi ...ile sanirim o da kismet ne diyim . Tavsiyeleriniz ici. Sagolun benzer evliliklere sahitseniz kurtarmak icin naptilar neler oldu yazarsaniz sevinirim . Icimi doktum size hafifledim ve eger degisim olmazsa aile danismanina o da olmazsa yapicak bisey kalmiyor kendi adima

Sevdim iste tanidigim kadarini sonra sonra ogrendiklerimle guvenim de sarsildi hevesimde kacti .. hala cabaliyorum ki devam edebileyim donup baktigimda elimden geleni yaptim diyebileyim istiyorum biliyorum ki ayrilsak buyukler gircek araya ve ben o fasla hic hazir degilimm ugrasicak gucum yok o sebeple ne yapabilceksem yapayim . O da hayatinda duzen istemis ve ailesi ile de benimle karsi karsiya geldigi konular olmus yani eve gec gelince onlar kizmis yasi buyuk olunca karisamazsiniz bana demis bu mevzular yasanmis bana gore daha rahat kendi duzenini yasamak istedi ve cok baskilanmis evlen diye

Bu tür sorunlarda konu açan kişiye verilen cevaplar neden hep genelde aynı oluyor..
Arkadaşımız eşimi nasıl yola getirebilirim diyor birçok kişi ya hemen bosan diyor yada ah nasıl yaptın bu adamla evlendin ondan koca da olmaz babada diyerek kestirip atıyor
Hep yapıcı değil yıkıcı cevaplar bunlar
Konu sahibine tavsiyem daha çok yeni evlisin birbirinizi henüz çok iyi tanımıyorsunuz ve bu nedenle evliliklerin çoğu ilk 2 senede biter genelde..bence bir buyugunuzden (babamız yada onun babası olsun)yardım alın..ilk önce eşinizle konuşun yalnızken. .olmuyorsa onlarda konuşmayı denesinler..

Back