- Konu Sahibi morkurbaga
-
hakikaten diyeti uyguladıktan 1 hafta sonra fark edilir bir zayıflık oluyor mu kızlar ?
hayır doktorum yasaklamadı.yani doktora gitmedim.sadece burda diyet yapan arkadaşların yaptığı yorumlardan çıkardığım sonuç sonucu meyveyi yememeye başladım :) şeker oranı yüksek meyvelerin ya ondan.mevye şekeri de normal bildiğimiz şekerler kadar zararlıymış.fazla kaçırmamak gerekmiş.birde suyunu değilde posasını yiyecekmişiz :)) uzman olduk artık.herşeyi okumak ve tv deki hocaları dinlemekren :)))
birde benim bölgesel kilo problemim var.o da göbek.
göbeği de şekerler karbonitratlar yapıyormuş.el mahkum yemicez :)))yoksa göbeğim önden almış başını gidecek :))harekette yapamıyorum.
ben genelde 63 kilo olurdum kışları yazın 60lara düşerdim ama diyetsiz.bu sene kışın 68 i gördüm.ramazan başı gibi 67yle başladım.ben kararı ramazan da verdim ve ramazan boyunca yapıyorum yani başlayı 20 gün felan oldu.akşam iftar öncesi aç karnına tartıldığımda 59 du.tok karnına 61 felan oluyor.çok etkili kızlar ben bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum.ne yaptım ki sadece yiyince benim vücuduma bir artısı olmayan bir besini hayatımdan çıkardım.inanın hiç aklıma gelmiyor.herkese tavsiye ederim.senin de bu yolda olduğunu bilmiyordum açıkçası çok moral oldun:) ben de ilk hafta tatlıyı kestim 10. günde de ekmeği ve diğer tuzlu hamurişlerini kestim. bence kesinlikle vücut farkettiriyor. 10günde farketmez olur mu? düzenli tartılmıyor musun peki? ne kadar kilo verdiğini falan bilseydik iyi olurdu aslında. hiç kendini de suçlu hissetme. önceden yediklerini düşün bir de şimdiyi... benim göbek ve yan simitlerimden gidiyor sanki kilolar onu farkettim bir de. en çok istediğim iki yer :) meyveyi de yasaklı düşünme bence. kontrollü tüketildiğince hiç bir şeyçik olmaz. bence yemek de gerekiyor. vücut bir yerden karbonhidrat almalı diye düşünüyorum açıkçası... yoksa öbür türlü de çok sağlıklı olmaz. istediğimiz kiloya gelince de ben tatlıyla değil de ekmekle kiloyu koruyayım diye düşünüyorum. sabahları meela ilk bir ekmek eklerim. onun dışında yine yemem. tatlıyı mümkünse hayatımdan komple çıkarmak istiyorum çünkü gerçekten zehir olarak görüyorum. kendimize yapacağımız en büyük iyilik bu olur bence. olmadan da yaşanıyor valla.
bence kendin dene ve gör :) bir hafta nedir ki gerçekten yapabilirsin. bende sadece 1 kilo farketti ama bana 2 kilo gibi yansıdı bence. ben gerçekten kıyafetlerimden de aynadaki görüntümden de anlıyorum. özellikle göbek ve bel çevremden bildiğin gitti. ve en güzeli de yüzümden vermemiş olmam bu kiloyu. önceden de diyet girişimlerim olmuştu ama hemen yüzüm çökerdi. hortlak gibi olurdum. şimdi bölgesel inceliyorum resmen.
hadi ya bana d,iyetisyenim ara öğünlerde meyve yazmmıştı bendede göbek var aldı başını gidiyor tatlım bunu öğrendiğim iyi oldu :)
diyetisyenden aldığın listeyi uygulayarak mı zayıflıyosun tatlım yoksa kendine zel uyguladığın diyettlemi bende genelde kilo verirken yüzden kaybedip horlağa dönüyorum :)
yok canım zamanında o kadar çok diyetisyene gitmiştim ki. hepsi aynı şeyi söylüyor klasik. 3 ara 3 ana öğün yok şu kadar porsiyon meyve bu kadar ekmek falan filan. bence her bünye farklı tepki veriyor. ben o şekilde hiç veremedim. valla ne zaman tatlıyı kestim şimdi vermeye başladım. kendime özel tek yaptığım şey aslında herkesin bildiği ama yapamadığı şey:) şeker ve undan uzak duruyorum. bu da tatlılara hamur işlerine makarnaya böreğe tekabül ediyor işte :) onun dışında yediğim her şeyi doyana kadar yiyorum. vücutta zaten yağa dönüşen şey şekermiş, yağ değil. şeker de ekmekte bile var bildiğiniz gibi. asitli hiç bir içeceği de içmiyorum bu arada. bir kutu asitli içecekte 9 yemek kaşığı şeker varmışdüşünün kimbilir tahmin etmediğimiz ne kadar çok şeker giriyordu bünyeye önceden.
montesorri bu arada harikasın ya!! 20 günde en az 6 kilo vermişsin o zaman??? süper gerçekten tebrik ediyorum. sakın bırakma. zayıflamanın keyfini sür lütfen :)
bende devam ediyorum hala :) ben tatlıyla ekmeği aynı anda kestim.sahurda da ekmek yemiyorum artık canımda istemiyor.ayrıca ben çok tatlıyı kaçırınca başım arırdı.şimdi baş ağrımdan eser yok.çok şükür.bu bile yeterli sebep yememek için.birde beni ramazan başında görenler ve bir 10 gün sonra görenler zalıflamışsın dediler çok hoşuma gtti :) herkese tavsiyem ekmeği kesin net bişi diyemesemde şekerin vücudumuza yük olmaktan başka bir artısı yok.bir sürü hastalığın baş nedeni.umarım herkes bırakmayı becerebilir.
ben bu akşam 2 parça dilim değil kavun ve yarım şeftali 15 tane çay ile birlikte kavurlmuş fındık yedim ama çok pişmanım.kendimi suçlu hissettim. meyvenin yasak olması zor yahu
şeytana uydum dermişimHarika!!! bana çok iyi geldi bu yazdığın. 5 kilo bence süper!!! keşke devam ettirebilseydin. eski yeme alışkanlığına dönmeseydinçünkü bu kadar dayandıktan sonra ve hala sana şekerli gelmesine rağmen tatlı yemen kötü olmuş :) lütfen bayramdan sonra bana katıl ve beraber birbirimizi motive edelim
bugün sabah yine aynı kilodaydım. söylemesi ayıp akşam yemeği için mangala gittik ve ben ekmeksiz yedim mangalı düşünebiliyo musunuz? normalde mümkün değil öyle yiyemem ama olunca oluyomuş. baya da doğdum!!!
yanlız şöyle bir şey var. baya ciddi bir karbonhidrat yoksunluğu yaşıyorum malumunuz. 3 gündür istisnasız başım ağrıyor. acaba bu sebeple midir? hiç tecrübe edeniniz oldu mu acaba böyle bir şey?
Karbonhidratla alakası yoktur bence .Muhtemelen oruçtan, açlıktan, susuzluktan ve bunların en doğal sonucu tansiyondandır.
Sıfır karbonhidrat tüketimi zararlı zaten Sonuçta vücumuzun karbonhidratada ihtiyacı var . Ama saf karbonhidrat yerine kompleks karbonhidrat tüketiyoruz. Bakliyatlar gibi.Düşününce soğanda bile karbonhidrat var.Zeytinyağlı yemekler bu yüzden bol soğanlı daha lezzetli oluyor.Zeytinyağlılar şekeri seviyor çünkü,genlde 1 tane küp şekerle pişirirler.Sıfır karbonhidrat mümkün değil gibi görünüyor. Mümkün olduğunca glisemik indeksi düşük olanları tüketmemiz gerekiyor.
Bakalım sen 21. günün sonunda tatlı yiyince ne hissedeceksin.Merakla bekliyoum.
evet, Canan karatay da öyle söylüyor.Tatlıyı , ekmeği sigarayı bırakır gibi birden bire bırakacaksınız.Yavaş yavaş olmaz.
Ben kilo verme sürecinde ilk aylar ağzıma bile sürmedim ama sonar kontrollü bir şekilde yedim.Şu andda yiyorum , abartmıyorum sadece.Bugün tartıldım 2 aydır kilo almamış görünüyorum.Benim için çok iyi.Hala Karatay ın öğün aralarını 5 saat yapma kuralına uyuyorum.Öğün için 1 saat veriyorum kendime.1 saat içinde canım ne isterse dengeli bir şekilde yiyorum. Bu akşam iftarda börek yedim mesela. siyah üzüm de yedim. Kilo verme sürecinde bunlar yasaktınormalde. Ben koruma evresinde olduğum için yani hayat boyu uygulayacağım evrede olduğum için yiyorum.
Sonuçta ömür boyu meyvesiz tatlısız yaşayacak halimiz yok.
kısacası söylemek istediğim porsiyonları küçük tutunca ve bir öğünde yediğin kaçamağın telafisini bir sonraki öğünü hafif geçirerek yapınca kilo alma sorunun olmuyor.
Biz şanssız gruptayız , su içsek yarıyor.
Ama çok şükür sağlıklıyıuz. Kilo vermemize engel hiç bir rahatsızlığımız yok. Herşey kendimize bağlı. Elimizde taş gibi irademiz var.
Daha ne olsun :))))))))))
Ben kilo verme sürecinde ilk aylar ağzıma bile sürmedim ama sonar kontrollü bir şekilde yedim.Şu andda yiyorum , abartmıyorum sadece.Bugün tartıldım 2 aydır kilo almamış görünüyorum.Benim için çok iyi.Hala Karatay ın öğün aralarını 5 saat yapma kuralına uyuyorum.Öğün için 1 saat veriyorum kendime.1 saat içinde canım ne isterse dengeli bir şekilde yiyorum. Bu akşam iftarda börek yedim mesela. siyah üzüm de yedim. Kilo verme sürecinde bunlar yasaktınormalde. Ben koruma evresinde olduğum için yani hayat boyu uygulayacağım evrede olduğum için yiyorum.
Sonuçta ömür boyu meyvesiz tatlısız yaşayacak halimiz yok.
Canım sen ne kadar sürede kaç kilo verdin ve aynı benim gibi karbonhidratı keserek mi vermiştin? senin hikayeni de öğrenmek isterim. benim hedefim 55 olmak. ondan sonra ben de senin gibi sabitleme fazına geçicem ama tatlı yemekten korkuyorum gerçekten.onun yerine sabah ekmek eklerim kahvaltıma diye düşünüyorum veya canım çekti senin dediğin gibi börek yerim bir tane. aslında kiloyu koruması da çok zor bir olay ama sen başarmışsın helal olsun. demekki hemen kilo alınmıyormuş, sağlıklı bir kilo veriş olmuş seninkisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?