Tatlıyı hayatımdan çıkarıyorum ve zayıflıyorum

hakikaten diyeti uyguladıktan 1 hafta sonra fark edilir bir zayıflık oluyor mu kızlar ?

bence kendin dene ve gör :) bir hafta nedir ki gerçekten yapabilirsin. bende sadece 1 kilo farketti ama bana 2 kilo gibi yansıdı bence. ben gerçekten kıyafetlerimden de aynadaki görüntümden de anlıyorum. özellikle göbek ve bel çevremden bildiğin gitti. ve en güzeli de yüzümden vermemiş olmam bu kiloyu. önceden de diyet girişimlerim olmuştu ama hemen yüzüm çökerdi. hortlak gibi olurdum. şimdi bölgesel inceliyorum resmen.

hadi ya bana d,iyetisyenim ara öğünlerde meyve yazmmıştı bendede göbek var aldı başını gidiyor tatlım bunu öğrendiğim iyi oldu :)

ben genelde 63 kilo olurdum kışları yazın 60lara düşerdim ama diyetsiz.bu sene kışın 68 i gördüm.ramazan başı gibi 67yle başladım.ben kararı ramazan da verdim ve ramazan boyunca yapıyorum yani başlayı 20 gün felan oldu.akşam iftar öncesi aç karnına tartıldığımda 59 du.tok karnına 61 felan oluyor.çok etkili kızlar ben bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum.ne yaptım ki sadece yiyince benim vücuduma bir artısı olmayan bir besini hayatımdan çıkardım.inanın hiç aklıma gelmiyor.herkese tavsiye ederim.

diyetisyenden aldığın listeyi uygulayarak mı zayıflıyosun tatlım yoksa kendine zel uyguladığın diyettlemi bende genelde kilo verirken yüzden kaybedip horlağa dönüyorum :)

hadi ya bana d,iyetisyenim ara öğünlerde meyve yazmmıştı bendede göbek var aldı başını gidiyor tatlım bunu öğrendiğim iyi oldu :)

ben canan hocayı takip ediyorum ve onun gibileri :)o öyle söylüyor.ama bence de doğru.meyveyi yemek istiyorsan yemek yediğin öğünde yiyecekmişsin.çünki hani yemek yerken kan şekerin yükseliyorya esktradan meyve yiyerekte takrar yükseltmemiş oluyormuşsun.

diyetisyenden aldığın listeyi uygulayarak mı zayıflıyosun tatlım yoksa kendine zel uyguladığın diyettlemi bende genelde kilo verirken yüzden kaybedip horlağa dönüyorum :)

yok canım zamanında o kadar çok diyetisyene gitmiştim ki. hepsi aynı şeyi söylüyor klasik. 3 ara 3 ana öğün yok şu kadar porsiyon meyve bu kadar ekmek falan filan. bence her bünye farklı tepki veriyor. ben o şekilde hiç veremedim. valla ne zaman tatlıyı kestim şimdi vermeye başladım. kendime özel tek yaptığım şey aslında herkesin bildiği ama yapamadığı şey:) şeker ve undan uzak duruyorum. bu da tatlılara hamur işlerine makarnaya böreğe tekabül ediyor işte :) onun dışında yediğim her şeyi doyana kadar yiyorum. vücutta zaten yağa dönüşen şey şekermiş, yağ değil. şeker de ekmekte bile var bildiğiniz gibi. asitli hiç bir içeceği de içmiyorum bu arada. bir kutu asitli içecekte 9 yemek kaşığı şeker varmış düşünün kimbilir tahmin etmediğimiz ne kadar çok şeker giriyordu bünyeye önceden.

montesorri bu arada harikasın ya!! 20 günde en az 6 kilo vermişsin o zaman??? süper gerçekten tebrik ediyorum. sakın bırakma. zayıflamanın keyfini sür lütfen :)

ewet dediğin gibi tatlım ya herkesin bünyesi farklı bak beni akşam yemeği menüme ne vermiş
1 kase çoba 2 köfte kadar et 4 yemek kaşığı makarna yağsız salada 2 kaşık yoğur 1 dilim ekmek

benede meyvesiz olmaz ama kendimize dur deeyi öğrettibize Canan Hoca... sağolsun.Allah uzun ömürler versin.

şeytana uydum dermişim
tatlıyı çok seven biriyim
bu akşam da ipin ucunu kaçırdım
misafirlikteydik iftarda
yemekten sonra tatlıya hayır diyemedim
ama yememeye kararlı olduğum dönemde gözümün önünde neler yeniyordu da tık demiyordum
merak etme canım 60ın altına da düşersin
eylül ayı itibari ile geliyorum
sana eşlik etmek için.
ekmeği kesmek yerine tahıllı ekmeğe geçin bence

bugün sabah yine aynı kilodaydım. söylemesi ayıp akşam yemeği için mangala gittik ve ben ekmeksiz yedim mangalı düşünebiliyo musunuz? normalde mümkün değil öyle yiyemem ama olunca oluyomuş. baya da doğdum!!!

yanlız şöyle bir şey var. baya ciddi bir karbonhidrat yoksunluğu yaşıyorum malumunuz. 3 gündür istisnasız başım ağrıyor. acaba bu sebeple midir? hiç tecrübe edeniniz oldu mu acaba böyle bir şey?

üçüncü haftama 61.8 ile başlamış bulunuyorum yani 2 hatada 2.5 kilo verdim. evet yaptığım şey gerçekten irade isteyen bir şey ama sonuçları oldukça motive edici o yüsden hiç zorlanmıyorum. benim fedakarlıklarımın sonucu bu şekilde veriyorsa vücudum ben sonuna kadar irademi göstermeye hazırım :) çok net bir şekilde kıyafetlerimden de anlıyorum verilen kilonun değerini. bugün giydiğimde patlıyacakmış gibi olan bir pantolonumu giydim ve çok rahat ettim. göbek bölgemden ve bacaklardan kesinlikle vermişim. keşke başlamadan önce yağ ve kas yüzdemi de bilseydim. karşılaştırma şansım olabilirdi...

Neyse herkeslere iyi haftalar dilerimmmm....

Karbonhidratla alakası yoktur bence .Muhtemelen oruçtan, açlıktan, susuzluktan ve bunların en doğal sonucu tansiyondandır.
Sıfır karbonhidrat tüketimi zararlı zaten Sonuçta vücumuzun karbonhidratada ihtiyacı var . Ama saf karbonhidrat yerine kompleks karbonhidrat tüketiyoruz. Bakliyatlar gibi.Düşününce soğanda bile karbonhidrat var.Zeytinyağlı yemekler bu yüzden bol soğanlı daha lezzetli oluyor.Zeytinyağlılar şekeri seviyor çünkü,genlde 1 tane küp şekerle pişirirler.Sıfır karbonhidrat mümkün değil gibi görünüyor. Mümkün olduğunca glisemik indeksi düşük olanları tüketmemiz gerekiyor.
Bakalım sen 21. günün sonunda tatlı yiyince ne hissedeceksin.Merakla bekliyoum.

sıfır karbonhidrat olmuyor zaten. dediğin gibi yediğimiz her şeyde var karbonhidrat. bugün proteinin yanında salata aldım misal. onda var. e meyve kurusu attım biraz onda da var. yani tamamen yoketmiyorum da alımı minimize ediyorum sadece o kadar :)

21. günün sonunda tatlı yiyip yemiyeceğimi bilmiyorum aslında :) iradem o kadar iyi ki şuanda hiç dürtmek istemiyorum. ben bir dönem sigarayı da bırakmıştım böyle. biranda bırakıcam ve bıraktım. o günden beri tek bir nefes dahi çekmedim. kim bilir belki tatlı da öyle olur benim için :97:

evet, Canan karatay da öyle söylüyor.Tatlıyı , ekmeği sigarayı bırakır gibi birden bire bırakacaksınız.Yavaş yavaş olmaz.
Ben kilo verme sürecinde ilk aylar ağzıma bile sürmedim ama sonar kontrollü bir şekilde yedim.Şu andda yiyorum , abartmıyorum sadece.Bugün tartıldım 2 aydır kilo almamış görünüyorum.Benim için çok iyi.Hala Karatay ın öğün aralarını 5 saat yapma kuralına uyuyorum.Öğün için 1 saat veriyorum kendime.1 saat içinde canım ne isterse dengeli bir şekilde yiyorum. Bu akşam iftarda börek yedim mesela. siyah üzüm de yedim. Kilo verme sürecinde bunlar yasaktınormalde. Ben koruma evresinde olduğum için yani hayat boyu uygulayacağım evrede olduğum için yiyorum.
Sonuçta ömür boyu meyvesiz tatlısız yaşayacak halimiz yok.
kısacası söylemek istediğim porsiyonları küçük tutunca ve bir öğünde yediğin kaçamağın telafisini bir sonraki öğünü hafif geçirerek yapınca kilo alma sorunun olmuyor.
Biz şanssız gruptayız , su içsek yarıyor.
Ama çok şükür sağlıklıyıuz. Kilo vermemize engel hiç bir rahatsızlığımız yok. Herşey kendimize bağlı. Elimizde taş gibi irademiz var.
Daha ne olsun :))))))))))

ben 56 kilodayım..52 lerde olmak istiyorumm.yıllardır hamur işi hele hele tatlı yemiyorum..şerbetli tatlı hiiiç yiyemem sevmemde..o kadarda çok su içerim ama hiç kilo veremiyorum.yıllardır sabit 56 kiloda kaldım..

Canım sen ne kadar sürede kaç kilo verdin ve aynı benim gibi karbonhidratı keserek mi vermiştin? senin hikayeni de öğrenmek isterim. benim hedefim 55 olmak. ondan sonra ben de senin gibi sabitleme fazına geçicem ama tatlı yemekten korkuyorum gerçekten.onun yerine sabah ekmek eklerim kahvaltıma diye düşünüyorum veya canım çekti senin dediğin gibi börek yerim bir tane. aslında kiloyu koruması da çok zor bir olay ama sen başarmışsın helal olsun. demekki hemen kilo alınmıyormuş, sağlıklı bir kilo veriş olmuş seninkisi

ben 8 ayda 17 kilo verdim.İlk başlarda ayda 3 kilo, sonra 2, sonlara doğru ayda 1 kilo.
ilk 3 aydı sanırım, tatlı, makarna, pilav, hamurişi, aburcubur ,çikolata hiç yemedim.1 kür lahana diyeti yaptım ama tavsiye etmem.Haftada 3 kiloya yakın verdim ama yarısı hemen geri geldi.Su kaybından başka birşey değil yani. Haftada 1 kilo vermek içinde o eziyete değmez ama yaptığım iyi oldu. o çorbanın tadını hatırlayınca kilomu koruma konusunda daha azimli oluyorum.
O zaman diyetimin ilk başlarıydı.Biraz içim temizlensin diye yaptım.7 gün boyunca tuz,şeker,un, yağ hiçbirşey yemedim.Yıllardır abur cuburlardan, paketlenmiş yiyeceklerden yeterince gereksiz kimyasal almıştım; o yüzden detoks amacıyla yaptım.Bir ara 3 gün kadar yine yapmayı düşünüyorum.Lahana mevsimini bekliyorum.Bu sefer tuz koyucam, damak tadımdan ödün vermicem.Orjinal tarifi çok kötüydü ama naparsın, o zaman yolun başındaydım, verilecek 15 kiom vardı.
Geçen kış lahana çok yedim.Daha doğrusu sebze çok yedim.Evde benden başka yiyen yoktu ama kendime özel sebze pişirip yedim.Kilo almamın en büyük nedenlerinden biride sebze yememkmiş zaten.
Aslında hikayemi topiğimin ilk sayfasında uzun uzun anlattım.Ordan okuyabilirsin.
hepimizin bildiği şeyler, ben bilinenleri hayata geçirdim sadece.Özel bir yöntemim olmadı.Belli bir diyet listesi yapamam zaten.Az çok beslenme konusunda bilgim vardı,okulda çok beslenme dersi gördüm.Besin gruplarını az çok tanıyordum ama dediğim gibi herkesin bildiği şeyleri uygulamaya geçirdim sadece.
Sporu unutmamak lazım.Sporla çok rahat veriliyor.
Karatay diyeti yapmaya çalışıyorum diyebilirim. Çok katı uygulamıyorum ama.
zaten kilo verdirmeyi amaçlayan bütün diyetlerin özü aynı.Karbonhidratı tamamen keseceksin.Protein ve sebze ağırlıklı besleneceksin. Karbonhidratlı sevdiğin besinleride kilo verdikçe kendine tadımlık ödüller olarak vereceksin.
Ve ACELE ETMEYECEKSİN.
Ben eylülün sonlarında başladım.. Oğlumun doğum günü 23.mart. O gün sevdiğim bütün yiyeceklerden oluşan hazırladığım güzel bir sofraya oturacağımı düşünerek fazlalıklarımdan kurtuldum.Yani 6 ay sonar 55- 56 kilo gibi birşeydim.Hedefim 23. marttı yani.
Senin 6 kilon kaldı sanırım. 6 kiloyu 2 ayda rahat verirsin. Spor yapamadığını söylemiştin.onu saymıyorum. Her gün yada haftada 4-5 gün 1 saat hızlı yürüme şansın olsa daha çok kilo verirsin.Burda lesslie yürü ve incel program var, ona bakabilirsin.Akşam yemekten sonar yarım saat yada 45 dakikalığını yapabilirsin.Her akşam düzenli yap, burayada yaz,kendi kendini motive etmek için iyi olur.
Kışın dışarı çıkamadığımda bende yapıyordum.Çok zevkli.Çok yorucu değil.Başlangıç için iyi bence.
Spora alışınca sürekli yapmak istiyorsun.Ben sıcaktan dışarı çıkamıyoum ve hareketsizliğim beni mutsuz ediyor.Spor yapmayı özledim yani.Şimdide internetten açıp akşamları yaparım aslında ama çocukları uyutana kadar saat 11 oluyor.
BAHANEM ÇOK YANİİİİİİİİİİİ.
Tatildeyim, evde uyuşup kaldım. İşe başlayınca daha düzenli oluyorum.
Çok uzun yazdım yine çenem düştü.

hayatdevamedecek;

Harikasın. Azmine hayran kaldım. 17 kilo hiç az değil. süpersin gerçekten. ayrıca yazım tarzın da çok samimi okurken gülüyorum gerçekten :) çenen düşsün yani gayet memnunum :)

ben bu sabah çok farklı çıkmadım tartıda: 61.7. insan çok sabırsız oluyor. her gün kilosunun azalma yönünde değiştiğini görmek istiyor malesef. ama bu tarz yaşamaya çok alıştım. artık hiç acıkmıyoum. yediğim miktarlar bana yetiyor. gözüm de doydu gönlüm de:) hç abur cubur aramıyorum. tek sorunum sabah kahvaltıları. sabahları evde kahvaltı yapamıyorum. ekstradan erken kalkmam gerek onun için ve uykuyu tercih ediyorum açıkçası :) iş yerinde de ne yicem sadece tost var seçenek olarak veya cornflex. e ikisi de bize uymaz. bi sabah ayran içtim aç karnna sabah sabah sonra ceviz neyim yedim. bu sabah ayran da yoktu sadece ceviz fındık yedim. gerçekten zulüm oldu kahvaltılar

öneriniz varsa açığım. ama yumurta haşla götür demeyin zira gerçekten çok kötü kokuyolar. zaten yumurtayı sevmem de normalde. omlet olarak yemeyi tercih ederim. ne yapsam protein tozu mu kullansam sabahları :)

ben kahvaltıyı çok seviyorum.Klasik Türk kahvaltısını yani.Peynir, zeytin yumurta domates,salatalık,kuruyemişler yanınada 1 demlik çay.Oh mis gibi. Kahvaltının mutlulukla çok ilgisi var benim için.
Benim kilo vermem bu yüzden rahat oluyor.İşimde bu duruma uygun.Bu konuda çok şanslıyım yani.Gitiiğimde çay yeni demlenmiş oluyor.Kahvaltılıklarımı her Sabah evden götürüyorum. Eşim çayı pek aramıyor.Kışın köyden gelen kuşburnu veya ıhlamuru Sabah onahazırlayıp evden çıkıyorum.Kendimde işyerine biraz erken gidip 10- 15 dakika gibi, güzelce kahvaltımı yapıyorum. Zaten çay bardağıyla 8-10 bardak çay içmeden kendime gelemiyorum.( şu sırlar tatilde evimdeyim. Oruç tutmadığım zaman salona tv karşısına yer sofrası yapıyorum.Çocuklarımla 2- 3 saat kahvaltı keyfi yapıyoruz.Çalışırken cumartesi pazar yapardım bunu sadece.Şimi her Sabah böyle,tatilin tadını çıkarıyoruz.Çalışanlar bu duyguyu çok iyi bilirler...)
Kahvaltısız öğlen yemeğine kadar asla dayanamam.poğaça yada tost yemektense klasik kahvaltı daha doyurucu ve sağlıklı.
Ben zaten yıllardır kilolarımla başım dertte olduğu için ekmekle fazla aram yok.Yıllardır sadece kahvaltıda en fazla 2-3 dilim yerim.Çayı,kahveyi sanırım 15-16 yıldır şekersiz içiyorum.Tadı çok daha güzel.
Kısaca ben şartlarıma uygun birşeyler yapıyorum,olmazsa şartlarımı diyete uyduruyorum.Spor için bir şekilde fırsat yarattım mesela.Çokda uygun olmadığım halde .
Neyse sana dönersek imkanın varsa kahvaltılıklarını işyerine götürüp orda ye bence.Sabahın köründe insanın canı pek istemez zaten uyku daha tatlı tabi.İŞyerine varana kadar açılmış olursun.Kilo verene kadar ağzına ekmek,hamur falan sürme bence.Zaten verecek kilon az.En fazla 2 ay dişini sıkacaksın.Sonra 1 dilim yersin.Kahvaltı işini çözmen lazım. Yumurta yazın çekilmez bencede.Sen rahatsız olmasan bile yanındakiler kokusundan rahatsız oluyor ama çok tok tutuyor bu birgerçek.
Ben Karataycı olduğum için beynim şartlanmış başka türlü düşünemiyorum. Bunun en önemli sebebi klasik karatay kahvaltısını benim hayatta en çok sevdiğim öğün olmasından kaynaklanıyor.
Sana yazdımmı bilmiyorum.Diyetisyen Serap Orak Tufan ın kendi kişisel bloğu var.İmkanın varsa onu baştan sona oku bence. Kadının yediklerini görünce nerelerde hata yaptığını kendin görebilirsin.Her şeyi yiyor.Gece yatana kadar sürekli yiyor ama porsiyonları minicik.İşin sırrı bu. Bu benim en büyük derdim mesela. Kilo alma korkusundan önemlisi genetic reflü sorunumuz olduğu için azcık fazla kaçırsam mide asidim yemek borumdam ağzıma geliyor.Çok sıkıntılı bi durum.
Sana naçizane tavsiyem 3 öğün yap.Öğün aralarını 5 saat yap.Bu 5 saat boyunca hiçbirşey yeme.Şekersiz içecekler içebilirsin.Çok acıkırsan ayran içebilirsin.Karbonhidrat tüketmeyeceğin için sık sık acıkma atakların olmaz zaten.Aslında sende Karataycı sayılırsın.
Şeker en tatlı zehirdir ilkesini çoktan benimsemişsin.
Sabah ve öğlen karnını güzelce doyur.Sebze ve proteinle.Akşam mümkün olduğunca hafif ye.Salata, 1 kase çorba,1 kase yogurt gibi.Öğlen ve akşam sofrada mutlaka salata ve yogurt bulunsun,gözünün önünde olursa yersin.Bunlar bile çok doyuruyor insanı.Bütün etler ve kurubaklagilleri yemekten korkma.Kurubaklagiller sağlıklı kompleks karbonhidrat içeriyor.
Dünde dediğim gibi hiç acele etme, beynini eylül sonu ekim başı 55 kilo olacağım diye şartlandır.
Verecek kilosu az olanlar daha yavaş veriyor.
Spor en azından işe gidip gelirken 3-4 durak yürümeye çalış.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Bak yine çenem düştü ama kendin istedin .İnşallah faydası olur.Diyetisyen serap ın bloğunu mutlaka güzelce oku.Hiç sıkılmazsın,çok güzel anlatıyor çünkü.Bol bol fotoğrafta var.Kendiside 9- 20 arası çalışıyor.Yaşam tarzınız birbirine benziyor bence, kendine yol haritası çizmene yardımcolacaktır.
Birde şunu düşün ben bu beslenme şeklini ömrüm boyunca uygulayabilecekmiyim.Şimdi 21 günlük bir maceraya atıldın,çok güzel ama ömür boyu tatlı yemeden duramzsın.Kısacası bu işin en kolay yolu nefsimizi terbiye temek.Az yesekte çok yesekte aynı tadı alyoruz.Çok yiyince çok tat almıyoruz.Bize kilo aldıran şeyleri ucundan tadına bakıp bırakabilsek sorun kalmayacak.Yada dayanamayıp çok yediysek o kalorileri mutlaka sporla yaksak.
Benden şimdilik bu kadar.Aklıma birşey gelirse yazarım yine........

Gece yatarken kendini hafif hissediyorsan; çok aç değilde hafiften acıkmaya başlamış gibiysen, Sabah kalktığında resman açsan doğru yoldasın demektir.
İşin sırrı budur arkadaşım.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…