Tatlı suratımıza tüküren acı gerçekler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlatmak istemiyordum aslında. Geride kaldı. İstemeyerek yazıyorum biraz da.

Eltimle tanıştığımızda hayatımda gördüğüm en mükemmel insan olduğunu düşünüyordum. Öyle hissettiriyordu. Yakınlığı, samimiyeti.. Kendimi çok yakın hissediyordum kendisine. Belki bir ilki yaşıyorum ve eltimi seviyorum saçmalığına kapılmıştım. Sonra eltim canavara dönüştü. Bende bu enteresan değişime şok geçirip durdum.

Kapalı bir bayanım. Annem aynı şekilde.. Bildiğiniz üzere kına gecesi kadınlar arasında olur. Kına kız tarafına aittir. Bizde salon tuttuk, o güne özel annemle açılmak istedik. İstediğimiz gibi giyinip kadın kadına kurtlarımızı dökmek niyetindeydik. Nasıl olsa erkek olmayacaktı. Garsonlar bile bayandı..

Muazzam dekolteli elbisemle birlikte saçlarım yapıldı. Anneminde aynı şekilde. Gelin odasında bekliyoruz. Derken kına gecesine gelen bir beyefendinin aşağıda oturduğunu görünce kibarca kendisine durum izah edildi ve çıktı kendisi.

Eltim hışımla yanımıza geldi ve
" Bu ne yobazlık! Çingene misiniz! Pislik, kınanı evinde yapsaydın. Erkeklerde gelicek."

Aşağı inip anosla "kimse oynamayacak!"

Annem at yüzüğü diye yalvarıyor rezil olduk kız tarafı olarak.. Ben ağladım, durdum.. O halimle o adami orada tuttugu icin inemedim de. Sonra cikardilar adami. Ne heves ne birsey kalmadi.. Sonra komple esimin tarafi evimize gelip ozur dilediler. Eltin yok tabi..

Durum buydu arkadaslar. Ben anlatmak istemedim. Sadece insanlarin cok farkli gorunup bir anda sekil degistirmesinden duydugum rahatsizligi ifade ettim. Cok fazla "deneme yazisi" "makale" tasinmasi gereken bir konuymus gibi mesajlar aldigim icin, o kisilerin anlayacagi sekilde ek yaptim. Bana gore gereksiz..

Özelden deneme kitabınız varsa ismini yazın okumak isterim :)

Konunuza gelirsek , bence bir kadının en büyük hakkı kınasında açılıp saçılıp oynamak ( Bende tesettürlüyüm )
Anneniz haklıymış . Yüzüğü atsaymışsınız eltiniz de paşa paşa özür dilermiş bence .

Olmuşla ölmüşe çare yok bu gün kınanızı mahvedip herkes özür dilerken kendi hiç bir şey yapmayan biri yarın neler neler yapar size sakın bir daha izin vermeyin . Her zaman diyorum

'' Had bildirmek saygısızlık değil daha saygılı bir ilişkinin başlangıcıdır ''

Belli eltiniz herkesi elinin altında isteyen bir pis ama yok öyle yağma . Yerini bildirin ve bir daha çizgiyi geçmesine izin vermeyin .

Bir de size çingene , yobaz vs demiş :KK43: Ben olsa bir daha asla muhatap olmam .

O edepsiz elti şimdi ne yapıyor? Nasıl size karşı? Paçasını aşağı almışlar mı?

Insanin hayatinda bir kez yasanan özel günleri niye mahvederler ki? Benim dügün günümüde kuzenim mahvetmisti, hic unutamam o günü.

Eltinizle görüsüyormusunuz hala? Yaptigi cok büyük edepsizlik!!

Kına karışık da yapılır, sadece kadınlarla da yapılır, eğer davetlileri önceden uyarmadıysanız bilinmesi mümkün değil. Ama size verilen tepki de çok aşırı, haklısınız o konuda.
Siz ev sahibisiniz kınanızda, eltiniz misafirdir, misafirin böyle şeylere karışma, insanları yönlendirip 'oyna-oynama' deme hakkı yok. Bizde genellikle bu kavramlar karışıyor düğün dernek gibi aktivitelerde, her kafadan bir ses çıkıyor, insanlar da hadlerini aşıyor. Evlilik düğün vs.de herkesi olaya dahil eden geleneklerimizin sonucu bu sanırım, bir otobüs dolusu insanla kız istemeye gitmekle övünen bir millet olunca ipin ucu bir yerde kaçıyor doğal olarak.
Kimseyle iyice tanımadan 'ponçik' olunmayacağını anlamış oldunuz, 'Çok muhabbet tez ayrılık getirir' demiş atalarımız, mesafe her zaman iyidir. Bundan sonra da resmiyeti sürdürün, kafanız rahat eder.
Bir de dışardan bakan bir göz olarak, kapalı insanların bazı seçili aktivitelerde açılması garip geliyor bana, kapalıyım ama arada açığım da, orası da sonuçta toplum içi, gördüğünüz gibi herkesi kontrol etmeniz mümkün değil, orda da sizi insanlar görüyor. Evinizin mahremiyetinde değilsiniz sonuçta.

Hayattaki en buyuk tecrubem

Kendinden baskasina guvenme ailenden kadar kimseye deger verme
Sana ait olan seyleri 1 kisiden fazlasi bilmemeli
Insanlari onemseme ..

Bunlari uygularsan mutlu olursun bunlar da iyi birsey degil insanlik degil ama baska turlu olmuyor

bianda kendi kınam aklıma geldi. tekrar yaşadım o anları sanki.

kınam cenaze evi gibiydi ilahi çalarken kayınvalidem gelip kapatın şu müziği diye ilahileri kapattırmıştı kimse oynamadı hep kendi güldü vs vs uzun hikaye ama seni o kadar iyi anlıyorum ki. resmen yapılan terbiyesizlik bu 1
kına senin kınan erkek tarafını zerre ilgilendirmez bu 2
eltin tam bir terbiyesiz bu 3
geçen zaman ne yazıkki geri gelmiyor ne desek boş :KK43:

Konunuza gelirsek , bence bir kadının en büyük hakkı kınasında açılıp saçılıp oynamak ( Bende tesettürlüyüm )
Anneniz haklıymış . Yüzüğü atsaymışsınız eltiniz de paşa paşa özür dilermiş bence .

Olmuşla ölmüşe çare yok bu gün kınanızı mahvedip herkes özür dilerken kendi hiç bir şey yapmayan biri yarın neler neler yapar size sakın bir daha izin vermeyin . Her zaman diyorum

Belli eltiniz herkesi elinin altında isteyen bir pis ama yok öyle yağma . Yerini bildirin ve bir daha çizgiyi geçmesine izin vermeyin .

Bir de size çingene , yobaz vs demiş :KK43: Ben olsa bir daha asla muhatap olmam .

Çok teşekkür ederim. Deneme kitabımı yazıyorum, ilk kitabım olacak inşallah. Ama henüz bitmedi.

Kendisiyle görüşmüyorum. Muhattap olmuyorum. Örtülü olduğum için bana bir gıcığı vardı zaten. Habire mini etekler gösterip satın almamı isterdi öncedende. Ben bunları eşim için giyiyorum dediğim zaman o kocaman gözlerini ayırıp yüzüme kitlenirdi. Benim yaşımda oğlu var ama kendini benimle bir tutuyordu. Ölmüş gibi konuşuyorum, benim için öyle. Arkadaşlarımın kına gecesine hep imrenmişimdir. Benim asla hatırlamak istemeyeceğim bir kına gecem var..

Yine de sorun değil.. Bir bir işleniyor işte olgunluk devrine.. Eski moda danteller gibi kaldırdım hayalleri de, yerine modern ama emeksiz hayalleri koydum. Tabi buna hayal denirse.. Artık heyecan vermiyor. İstediğim şey huzur. Olabildiğince huzurdan başka dileğim yok.

bianda kendi kınam aklıma geldi. tekrar yaşadım o anları sanki.

kınam cenaze evi gibiydi ilahi çalarken kayınvalidem gelip kapatın şu müziği diye ilahileri kapattırmıştı kimse oynamadı hep kendi güldü vs vs uzun hikaye ama seni o kadar iyi anlıyorum ki. resmen yapılan terbiyesizlik bu 1
kına senin kınan erkek tarafını zerre ilgilendirmez bu 2
eltin tam bir terbiyesiz bu 3
geçen zaman ne yazıkki geri gelmiyor ne desek boş :KK43:

En azından genç bir kızın hayatında bir kere yaşayacağı olaylara saygı duyulmalı. Bir başkası bunu nasılda bitirebiliyor.. Bencilce.

Benimle de samimi oldunuz daha ilk saniyede "canim" falan demeniz.:KK50:
Değişime buradan başlayalim mi :KK37::KK30::super:

Kadınlar klübündeki kadınları dertlerimi paylaşabildiğim, ama aynı zaman da cevap da alabildiğim günlüğüm olarak görüyorum. Bence bu muhteşem bir şey :) size canım dediğim zaman beni kırmazsınız ki. Size karşı böyle bir korkum olmaz.

Kontrolün bizde olduğunu sanmıştık. Kına kız tarafına ait olunca birde insanları bilgilendirince..
Öyle değilmiş..

Size hak veriyorum. Ben de sırf tesettürlu olduğum için bana çingene yobaz diyen kişilikle görüşmezdim. Kapalı bayanların açık bayanlar hakkında aaa o açık demesine sinir olduğum gibi açık birinin de kapalı birine laf atmasına sinir olurum. Herkes özgürdur. Önemli olan davranıştır. Ne önemi var ki görüntünün. Bana da biri modern değilsin demişti. Ben her fikre açığım açık bayana içimden bile aaa o söyle imiş demem. Herkesin kendi görüşüdur derim. Modern olmak her fikre açık olmaktır bana göre. Asıl saygı duymamak modern disiliktir bana göre dedim karşıdaki sustu. Ben anlamıyorum insanlar neyin kafasını yaşıyor. İnsanlar istediği şekilde yaşarlar saygı duymak çok mu zor.

Eltinin kalbinin temiz olmadığını düşünüyorum. İnsanlar kalblerinin ekmeğini yerler. Sana yaptığı hiç hoş bir davranış değil. Eden bulur ve kesin bulur cezasını zaten. Ben olsaydım mesafeli olurdum çok az görüşme mecburen olacaksa olurdu. Seni hak eden biri değil. Hiç sevmedim anlattığın kişiliği. Allah ıslah etsin .[/QUOTE]

Mükemmel anlatım.
Mükemmel tespitler.

Ve elti kişisine gelince.
Saçlarını yolup eline versem sinirim geçmezdi.
Lütfen ona karşı hiçbir zaman saygılı olmayın, onu insan yerine de koymayın, değil zira.
Ne yazsam hafif kalır pislik kadına.

Kspal
Size hak veriyorum. Ben de sırf tesettürlu olduğum için bana çingene yobaz diyen kişilikle görüşmezdim. Kapalı bayanların açık bayanlar hakkında aaa o açık demesine sinir olduğum gibi açık birinin de kapalı birine laf atmasına sinir olurum. Herkes özgürdur. Önemli olan davranıştır. Ne önemi var ki görüntünün. Bana da biri modern değilsin demişti. Ben her fikre açığım açık bayana içimden bile aaa o söyle imiş demem. Herkesin kendi görüşüdur derim. Modern olmak her fikre açık olmaktır bana göre. Asıl saygı duymamak modern disiliktir bana göre dedim karşıdaki sustu. Ben anlamıyorum insanlar neyin kafasını yaşıyor. İnsanlar istediği şekilde yaşarlar saygı duymak çok mu zor.[/QU

Kapalı bir bayan olarak giyimime özen gösteriyorum. Giyim tarzımı beğenirler hatta çok daha bakımlı ve temiz göründüğümü düşünüyorum eltimin seçimlerine nazaran.. Tamamen tercih meselesi. Açık arkadaşlarım var. Hepside iyi kızlar..

Mükemmel anlatım.
Mükemmel tespitler.

Ve elti kişisine gelince.
Saçlarını yolup eline versem sinirim geçmezdi.
Lütfen ona karşı hiçbir zaman saygılı olmayın, onu insan yerine de koymayın, değil zira.
Ne yazsam hafif kalır pislik kadına.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Haklısınız. Eğer bir gün saygı duyacak, ya da duymayacak kadar ona yaklaşabilirsem bunu hatırlamak isterim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X