boşluk, çıkmaz herşey.. sadece ayakta tutan sevgi :'(

Siz çalışmıyormusunuz? Mesleğiniz var mı ? Birlikde çalışarak ailesinden uzak bir yerde yaşayabilirsiniz. Eğer eşiniz ailesinin etkisinde kalmıyorsa mutlu olabilirsiniz.

Siz çalışmıyormusunuz? Mesleğiniz var mı ? Birlikde çalışarak ailesinden uzak bir yerde yaşayabilirsiniz. Eğer eşiniz ailesinin etkisinde kalmıyorsa mutlu olabilirsiniz.
Ben çocuk gelişim okudum su an öğretmenlik yapabilirim ama bi sure yapmamayi düşünüyordum ama bu gidişle şart sanirim

hiçbir şey anlamadım yazıdan. imla yok, paragraf yok, nokta yok. yarısından sonra okumayı bıraktım artık.

Oradan taşınmadan çocuk yapma gafletinde bulunmayın
Zaten yapsam biliyorum ki iyice kaliriz burada o bahaneyle kimse hatasini kabul etmeden barisilmis olur (bu bi sonrakine yer vermektir) ki ben hic yediremeyen haksizliga gelemeyen içine dert edip hasta bile olabilecek bi insanim. Hamileliğim de güzel geçmez kocamla asla basbasa kalamam. Bunlarda bi de sey var kucumsemiyorum ama bi Kadinin çocuğu olursa çocuğu için vardır. Eşine bile bi hayir gelmez kendisinden o saatten sonra o sadece annedir. Benim de oyle olmak zorunda oldugumu dusunecektir kv. Yani biz asla başbaşa kalamayiz. Çocuk da küçük olur kitleniriz oraya. Düşünürken bile kabus gibi geldi :KK43:

Allah kolaylık versın
Ben sadece ıkı kısının evlendıgını dusunmuyorum. Herkes guzel bır hayat yasamayı hakedıyor, nezıh , problemsız , guvende.
Bu sebeblede ınsanlar kendılerı gıbı ınsanlar secmelıler ancak bununda bır garantısı yok o noktadada ortaya kumar, sıddet, aldatma gırıyor.
Ancak bazı seyler evlenmeden anlasılabılır seylerdır kı sızınkılerde oyle, yakanızı zor kurtarırsınız gıbıme gelıyor benım

Allah kolaylık versın
Ben sadece ıkı kısının evlendıgını dusunmuyorum. Herkes guzel bır hayat yasamayı hakedıyor, nezıh , problemsız , guvende.
Bu sebeblede ınsanlar kendılerı gıbı ınsanlar secmelıler ancak bununda bır garantısı yok o noktadada ortaya kumar, sıddet, aldatma gırıyor.
Ancak bazı seyler evlenmeden anlasılabılır seylerdır kı sızınkılerde oyle, yakanızı zor kurtarırsınız gıbıme gelıyor benım
Ben aska sevgiye inancimi yitirdiğim bi zamanda eşime rastladim. Ailem istemedi evet ama biraksam bedenimden bi parcayi birakirmis gibi canim yandi. Anlatirken bile kotu oluyorum inanin iyi degilim. Onlar da beni istediler ailemden dolayi gurur yapmadan. Desteklediler en çok da KB. Ama nikahim için bile elbise aliyoruz diye kV surat yapti o salvarla gitmis çünkü nikaha :KK43: nikahimda da düğünümde de cenazede gibiydi. Hep kendi insanindan okumamis diş geçirebileceği birini istemiş. Beni sirf oğluna laf dinletemeyecegi için kabul etmis yani anliyorum zamanla. Oğlan kardesime bile ben Bizimkilerden alacaktim da oğlum sevdi iste nasip dedi. Sonra da inkar etti. Yerin dibine girdim.. :KK43:
çalış kader kardeşim, çalış ki bunlara kafa yorma.
Sagolasin kardeşim..
Zaten bize ufak capta destek oldu diye mecburuz hissediyor sermaye yapalim diye verdiği 5 milyari tutamadik ama sorsaniz balayina bile görmedik carcur etmedik yani yanlis mal alip zarar etmekten. Sanki bize tamamen vermemiş gibi parayi herkese oğluma para verdim yedi onunla beş milyari diyor öyle bi dokunuyor ki bana calisip yemeyip icmeyip ona ödemek bile istiyorum..

Canim Allah kolaylik versin öncelikle zor şeyler atlatmissin. İlk yapacağın ise girmek olsun derim ben. Çocuğu biraz daha ertelemen daha dogru olabilir. Madem esin arkanda yuvanı bozma. Eşini ikna etmeye çalış başka bir sehire yerleşmek için. Rabbim yardimcin olsun:110:

Ben aska sevgiye inancimi yitirdiğim bi zamanda eşime rastladim. Ailem istemedi evet ama biraksam bedenimden bi parcayi birakirmis gibi canim yandi. Anlatirken bile kotu oluyorum inanin iyi degilim. Onlar da beni istediler ailemden dolayi gurur yapmadan. Desteklediler en çok da KB. Ama nikahim için bile elbise aliyoruz diye kV surat yapti o salvarla gitmis çünkü nikaha :KK43: nikahimda da düğünümde de cenazede gibiydi. Hep kendi insanindan okumamis diş geçirebileceği birini istemiş. Beni sirf oğluna laf dinletemeyecegi için kabul etmis yani anliyorum zamanla. Oğlan kardesime bile ben Bizimkilerden alacaktim da oğlum sevdi iste nasip dedi. Sonra da inkar etti. Yerin dibine girdim.. :KK43:

Sagolasin kardeşim..
Zaten bize ufak capta destek oldu diye mecburuz hissediyor sermaye yapalim diye verdiği 5 milyari tutamadik ama sorsaniz balayina bile görmedik carcur etmedik yani yanlis mal alip zarar etmekten. Sanki bize tamamen vermemiş gibi parayi herkese oğluma para verdim yedi onunla beş milyari diyor öyle bi dokunuyor ki bana calisip yemeyip icmeyip ona ödemek bile istiyorum..
O kadarda acı vermıyor ne varkı sevgılıyken ayrılmak
masallah cokta guzelsın
ama artık gırmıssın bır yola
aklını kullan ve dırdır yapmadan oradan uzaklasın esınle

Canim Allah kolaylik versin öncelikle zor şeyler atlatmissin. İlk yapacağın ise girmek olsun derim ben. Çocuğu biraz daha ertelemen daha dogru olabilir. Madem esin arkanda yuvanı bozma. Eşini ikna etmeye çalış başka bir sehire yerleşmek için. Rabbim yardimcin olsun:110:
Eşimi ikna edemem annelerimiz babalarimiz bu şehirde ama zaten evimizi ayirsak kapi kapiya olmasak esim diyor zaten misafir gibi gidip misafir gibi gelinecek mesafeli olunacak kimsenin de neden boyle demeye hakki yok diye. Normalde gelin onlarda haftanin bi günü temizlik yapmak zorunda KV istediği gibi olmak zorunda olduğundan oğlunun benim yanimda olmasına dayanamiyor biz evinizi tasisak ayri sehire gitmisiz gibi tepki gorucez zaten ama Allah o kadar büyük ki benim agzimi acmama gerek kalmiyor şeytana çok uyuyor çok belli ediyor rengini esim de Allah için görüyor yani calismayi düşünüyorum ben de ama evimi tasidiktan sonra buyu falan dediler korkuyorum su an evimi bos birakmaya :KK43:

Merhaba arkadaslar bizim esimle bi takim olaylar yüzünden ailem tarafindan karşı cikilan bir evliligim oldu ama Allaha şükür ne gözümde birşey kaldi ne ailemle aramizda bi sorun var ne de eşim kotu cikti sansliymisim yani.
Neyse evliligimin ilk haftasindan başladı sorunlar. KV ve KB ile ayni evde yasarken KV KB ile tartisip başka semtteki kendi evlerine tasindi. KB ile barisinca da orda kalmaya devam ettiler.
Allah buyukmus ve biz yalniz kalmisiz yoksa aylarca sürecekti ki. Daha o evde baslamisti sorunlar. Neyse biz de bulundugum semt pahali diye onların bi yan mahallesine tasindik. Müsait miyim değil miyim gorumcem kayinvalidem bana da soylemiyorlar. Eşim ariyo annemler gelecek diye, niye haber vermiyolar önceden güzel agirlayayim dedim kaç kere. Bir oldu iki oldu eşim uyardi onlari. Kader rahatsiz oluyor hazirliksiz yakalanip düzgün agarlayamamaktan, haber verin ki o da rahat etsin siz de güzel karsilanin gönüller bir olsun falan diye. Romanlarda bu kovulmak gibi biseymis tabiki iste cikar aniden gelirlermis kimsenin kimseden çekineceği bisey yokmuş.
Tabi ben çoktan onların bizim mahalleye tasinacaklari dairenin karesi dairesini tutmaya karar vermiş bulundum. Durumlar sikisik daha uygun olucak hem hep beraber olalim diye.
Hani cekinecek bisey yok ama evime gelince konuşulanlar. Gorumcem baslar bi gün gelelim annemle de senin su perdeleri yikayalim dolaplari silelim bi guzel (!) inanamadimm verdikleri perdeler zaten onların eski perdeleri yillardir kullanmaktan grilesmis ama her hafta yikiyorum evde sigara içiliyor diye. Senin bebegin var ya ben isimi görebiliyorum biz sana gelelim temizliğe dedim.
Bi gün de diğer evi temizlerken çocuğuna mama yapmaya eski eve getirdim. Her yerde koliler diğer gün tasinilacak. Annesine diyor ki kaderin evi görsen berbat halde. Yahu iyilik yapiyorum ben ya. Gel diyorum eve kadar gitme benim diğer ev arka sokakta hemen diye temizliği birakip, onu goturuyorum diğer eve çocuğu ac kalmasin diye. Aliyo esyalarimi aylar aylar sonra geliyor eskimis yirtilmis kirilmiş halde. Esim de bana sen konuş yapmaya hakki yok diyor ama biliyorum ki kavga cikcak arada kalacak. İste kayinvalidem sürekli kizinin nasil guzel bi şekilde evlendigini kendini asla teslim etmediğini anlatıyor. Benim değişik oldu diye uzulecegimi düşünmeden. Benim ailem düğüne zor geldi evimden cikamadim telli duvaklı yazarken bile agliyorum ama o anlatırken koltuklari kabararak anlatıyor. Esimde yanimda oysaki üzüldüğümü anliyor ama daha çok uzulmeyeyim diye kotu niyetli değil diyor. Biz buraya tasinirken iste durumunuzu burada düzeltir yazin daha guzeline cikarsiniz demişlerdi.
Tasinma muhabbeti actigimizda ooo evler uctu bu devirde kolay mi bu fiyata ev bulmak diyor. 400 veriyoruz ama iki küçük odadan ibaret tuvaleti borulari mutfak lavabosundan bile lagamkokusu geliyor. Çok pismanim yani e tasinirken de farkedemiyosun :KK43: esim Elektronikçi bi suredir diisaridan koşuyor. Ailemin de şirketi var ufak capli iste vinç forklift bir olalim nakliye de yapalim dediler. Guvenilcek adam lazim deyip eşimin gururunu kirmadan uzun israrlar sonucu kisa sureligine sartiyla esim kabul etti.
Annesi bunu duymasin mi, akrabaglarinin icinde bir bagiriyor iyi oğlum oraya tasinin EEEE karnin nerde doyuyosa oraya aitsin seni de kendimi de öldürürüm bana yâr degilsen kimseye de yâr etmem senle var oldum senle de geberir giderimsen benden ç*ktin ölene kadar benle duracaksin diye.
Halbuki biz buralardan ev bakiyoruz is bambaska bi ilçede sadece bi kaç ay calisacakti. Biz tabi iki gün sonra bu muhabbete kavga ederken ailesi geld. Hepsi toplanmışlar ablasi eniştesi annesi babasi yeğenleri. KB çok iyi insan o girecekti sadece bizi sakinleştirmeye. Kapi acik kalmis hepsi daldilar yatak odama. Eşim delirdi ben artik büyüdüm benim isime karismayin gidin artik hayatimdan diye üstündeki kazagi yirtti :KK43:
KV üstüme yürüdü gorumceyle. Oğluma bisey olursa aklini yitirirse seni öldürürüm diye. Görümce bagirdi senden ne çektik yeter be diye. Kb araya girdi hep korudu beni. Cikardi hepsini disari ben inanamadim ve surduremezdim artik olmazdi yani. Saat üçe kadar kb ben esim oturduk ayrilmamamiz için yalvardi. Esim ruh gibiydi gözler kan canagi bi sure sonra yaptiğini kutlamaya KV de geldi. Noldu simdi sorun ne diyor. Konusmayinca kimse onunla tahrige başladı. Korkmayin saklamayin ya noldu diye, ben de ayriliyoruz dedim. Emin olunca bir başladı bana saymaya, senin annen de çok k*ş*r sen de ama ben sizden de fenayim, oğlumu sana yem etmem biz romaniz ekmegimizin derdindeyiz. Sizin gibi boyanip gezmeyi bilmeyiz falan dedi çekemediği ne varsa oradan vurdu yani.
Eşimi konusturmadim ailemeydi laf ben konusabilirdim. Karsi ciktim oğlun senin yaninda mutlu olmasa da bi omur yaninda mi olacak dedim. Evet ben dogurdum çünkü onu basina birşey gelse ben aglarim, benle duracak dedi. İyi dedim biz üvey evlatmisiz annemiz başka ilçeye gelin etmiş bizi dedim. Esime bagirdi seni zamanında bi bursali o*****dan zor kurtardim bu da yapisti sakiz gibi deyip ona küfür etti kizip disari cikardilar onu.
Bi buçuk ay geçti sürekli kapisi acik bagirarak dedikodumi yapiyor inanin çok zor. Bi de onlarin agzi çok pis hayatinizda duymadiginiz kufurler akrabaglariyla verip veristiriyor. Buyu bile yapacakmis ogluna anne sözü dinlesin diye bunların hepsi daha rahat edebileceğimiz bi eve tasinmak istiyoruz diye. Hic arkadasim yok kapimi bile acmiyorum görmek istemediğim için. İnsanlara ben oğlunu ona gondermiyomusum adam on dk oturup kaciyormus benden korkuyormus halbuki esim kendi boyle biz ayrilmadik esim cok ozur diledi artik neyin ne oldugunu gordum dikkat edicem dedi.
Annesi resmen surat yapti esime kac hafta ayrilmadik diye. Her gidisinde siz mutlu olmayacaksiniz diyor. Çocuk yapmaya korkuyorum anneligime de karisilacak dye inanin cok zor bi haldeyim. Geleceğimize hic kesin gözüyle bakamiyorum. Bunlarda eve geç bile gelinse bekaret kontrolü varmis. Esim o kafada insan değil ama korkuyorum ben ileride kizima dayatma değil kendi doğrusuyla yanlisiyla namusunu korusun istiyorum. İnsanlar için korktuğu için değil yani boyle ve bu gibi şeyler. Uzun oldu okuduysaniz zaten buraya kadar teşekkürler..
Esimle hic bi sorunum yok. İleride kendilerinde haddinden fazla karisma hakki bulacaklardır herşeye diye korkuyorum . Kadin acik acik diyor ki kizimin çocuğu el oğlundan düşme oğlumun çocuğu benim Hakiki torunum olur diye.. Çok tereddutluyum psikolojim bile yerinde mi bilmiyorum..

İlk söyleyeceğim asla çocuk yapma
Eşin bu insanların kıskacından çıkmadan, doğru dürüst bir düzen kurmadan asla
İkinci diyeceğim çalış mutlaka, ayaklarının üzerine bas
Uzak bir yerde, başbaşa düzen kurmadıkça huzur bekleme bu insanlarla, diyaloglar çok çirkin
Ayrıca eklemeden geçemeyeceğim, anneme k....r diyen insan müsveddesinin dilini koparırım kimse duramaz önümde, aileni böyle ağıza aldırma hiç bir zaman

O kadarda acı vermıyor ne varkı sevgılıyken ayrılmak
masallah cokta guzelsın
ama artık gırmıssın bır yola
aklını kullan ve dırdır yapmadan oradan uzaklasın esınle
Tesekkur ederim o senin güzelliğin.. Ama keske boyle seylere baksa kader kismet ona olan bagliligim çok büyük fakat bende oyle bi yedirememezlik var ki ondan yana beni bi dislama görsem beni asla bulamaz bunu o da biliyor.. O benden daha çok istiyor tasinmayi cünku her aksam annesi oğlu gelsin bi iki saat otursun diye bekliyor kapi kapiyayiz diye o da bunu istemediğinden mesafeli olunsun misafir gibi haftada iki haftada bi gidilsin istiyor. Ben muhatap olmuyorum hic bi şekilde bi bucuk aydir kvile

İlk söyleyeceğim asla çocuk yapma
Eşin bu insanların kıskacından çıkmadan, doğru dürüst bir düzen kurmadan asla
İkinci diyeceğim çalış mutlaka, ayaklarının üzerine bas
Uzak bir yerde, başbaşa düzen kurmadıkça huzur bekleme bu insanlarla, diyaloglar çok çirkin
Ayrıca eklemeden geçemeyeceğim, anneme k....r diyen insan müsveddesinin dilini koparırım kimse duramaz önümde, aileni böyle ağıza aldırma hiç bir zaman
İnan uzun duruyor ama anlatmadigim o kadar diyalog var ki. Bi buçuk senedir herşeye susup burada patladim iste daha is muhabbeti ilk acildiginda kavga başladı esimle de evde aileme kimse laf edemez annen bilecek nerede duracagini diye kavga ederken geldiler tekrar oyle konusunca da (kendini de katarak ben sizden de k**rim diyerek kurnazliktan bahsediyor) esim de öyle demek istedi ama yanlisti diyor. En büyük ceza ona annem geldi mi kahkahalarla muhabbetlerle agirliyorum onu daha çok gelmeye başladı biz daha çok gitmeye basladik her gittigimizde fotoğraf paylasiyoruz mutlu mutlu eminim ki gorumcem anlatiyo ona hep ekli olduğundan benim annem kocami evlatlarından ayirmayip bagrina basarken o bana boyle yaparsa boyle duyup görüp fesatlikla kurulmaya mahkum bize bisey diyemediginden KB sariyo yazik 15 dk gec geldi diye evden kovuyo adami kufurlerle kizlar çok doluyum kusura bakmayin :KK43:

Canim tasinmak icin ne bekliyosunuz ?
Gerekirse aksam isiklari yakma elektronik az kullan juru ekmek ye ama tasinin ordan .

O insanlar olmasa bile orasi senin yerin degil seni yakistiramadim o eve.

3-5 kurus sermaye ayarlayin hic olmadi paxarcilik yapin temizlige git ama kurtulun

Harcatma kendini

Ya canım benim nasıl böyle bir yanlışlık yaptın. Sen böyle bir aile ile anlaşman cok zor. Sen nerelisin bilmiyorum ama romanların yaşam tarzı çok zor, kültürleri farklı, dışardan bir insanın onlara uyum sağlaması çok zor. Roman mahllesinde mi oturuyorsunuz?

X