Tatlı suratımıza tüküren acı gerçekler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Takmak zorunda bırakılıyorsun bazen. Hayatımda uğraşacak çok şeyim var. Bunlardan biri kendimi sıkkın olduğum insanlar konusunda ifade etmek. Eminim ki sizde yorum yaparken başka uğraşacak bir işiniz olmadığından değil, o an yapmak istediğiniz için yapıyorsunuzdur.
Sizin düşündüğünüz gibi düşünürsek ya da belki başka işiniz yoktu.

Altı üstü 2 dedikoducu kadın için

Bu konu başlığı
Bu Manas destanı

çok olmamış mı?

Yani 2 kadının dedikodu yapması ne hayatın gerçeği, ne de yüze tüküren bir durum bence. Kanser değil, kardeş kazığı değil sltı üstü 2 kadın.

Altı üstü 2 dedikoducu kadın için

Bu konu başlığı
Bu Manas destanı

çok olmamış mı?

Yani 2 kadının dedikodu yapması ne hayatın gerçeği, ne de yüze tüküren bir durum bence. Kanser değil, kardeş kazığı değil sltı üstü 2 kadın.

Yalnız ben dedikoducu iki kadından bahsetmiyorum orada. Ek yaptım konuya, ama yapmadan önceki haliyle de eltimin kına gecemle ilgili olarak nasıl bir kötülüğe sebep olduğunu yazmıştım. Detaya girmeden sadece bu bilgi bile yeterli bence. Hayatın gerçeklerinden biri değil mi samimi görünen insanların kazığını yemek? Gerçekten inandığınız bir insandan bahsediyorum. Nasıl baktığınıza bağlı. Size göre küçük, bana göre büyük. Kaldı ki destansı yazım benim ifade zenginliğimdendir. Teşekkür ederim o ifade için.

Allah akil fikir versin. Okurken bile deliye döndüm. Senin kınan senin kararın. İstediğin yerde istediğin şekilde kına gecesi yapma hakkına sahipsin. Ben asil suçu eltin orada terbiyesizlik yaparken ona engel olmayan diğer erkek tarafı hanımlarında buldum. En azından gerçek yüzünü erkenden gördün buna şükretmelisin. Tekrar ayni yılanin deliğinden sokulmamak için bir daha bu kadar yakinlastirmazsin...

Okudum yazdıklarını. Koca bi yuuhhh diyorum! Ayıp be. Ne hakla gelin olacak kıza böyle bi ithamda bulunur anlamadım. Önceden belirlenmemiş miydi sadece kadınlar olacağı? Ne alaka yani istediğin gibi yaparsın kınayı.

O anons ne alaka yani kimse durdurmadı mı manyak kadını?
A a deli heralde.

Aynen. Yaşadığım dramı sen düşün. Ertesi gün düğünüm var. Komple amcalar dayılar herkes bunun için gelmiş uzaklardan ve hepsi birden vazgeçtiler. Kızı vermiyoruz dediler. Ah ah.. her şeyim olaylı benim

Allah akil fikir versin. Okurken bile deliye döndüm. Senin kınan senin kararın. İstediğin yerde istediğin şekilde kına gecesi yapma hakkına sahipsin. Ben asil suçu eltin orada terbiyesizlik yaparken ona engel olmayan diğer erkek tarafı hanımlarında buldum. En azından gerçek yüzünü erkenden gördün buna şükretmelisin. Tekrar ayni yılanin deliğinden sokulmamak için bir daha bu kadar yakinlastirmazsin...

Gitmiyorum, oda gelmiyor. Suratına bakmıyorum. Ama benim anlamadığım eşi niye gelmiyor? Eşimin abisi ne ev görmesine geldi ne bebek doğdu ona geldi. Ben bu kadar karısının ipiyle hareket eden bir adam görmedim. Yeğenin ya.. Hadi onu geçtim sen niye kardeşinin evine gelmiyorsun. Ayıptır yani. İş çıkışı bir gün kaç gel 5 dk dimi. O kadar korkuyorsan karına da söyleme. Yok canım ben anlamıyorum bu insanları

Aaa şok oldum delimi ya eltin
Niye bu kadar dertlenmiş adam oturamadı diye
Benim tanıdıgım bircok tesettürlü kınalarında saçlarını yaptırdı ve erkek girmedi iceri kime ne
Merak ettigim aileden kimse bu kadına bi sus demedimi
Olayların sonunda noldu peki eltinin açıklaması neydi

Aaa şok oldum delimi ya eltin
Niye bu kadar dertlenmiş adam oturamadı diye
Benim tanıdıgım bircok tesettürlü kınalarında saçlarını yaptırdı ve erkek girmedi iceri kime ne
Merak ettigim aileden kimse bu kadına bi sus demedimi
Olayların sonunda noldu peki eltinin açıklaması neydi

Onun açıklaması yok. Kendini haklı buluyor. Biz eğer salon tutuyorsak erkekleri almamak olmazmış. Saçmalıyor işte. Evet tuttular onu çemkirirken saldırır gibiydi ayrıca.. Yapma ayıptır kız alıyoruz falan konuştular. "Şu haline bak pislik" dedi anneme. Küçümsedi. Anneciğim leoparı çok sever. Açılacaksa giyeceği tek bir elbise vardı o da leopar desenli bir elbise.. Annemi iğrenç bir şeymiş gibi baktı. Kadıncağız istememekte haklı. Annem evlenirsen beni sil dedi bana. Haklıydı. Ama ne eşimin ne benim ne kv, eltim dışında kimsenin bir suçu yoktu. Bende annemden son bir kez eşimle konuşmasını istedim. O konuşmadan sonra eğer hala istemezse bende eşimden vazgeçeceğimi söyledim. Annemi silemezdim. Ama tabi hıçkırarak ağlıyorum.. eşim annemle konuştu. Ona sarılmış ellerini öpmüş gönlünü almş.. sonuçta düğün oldu..

Kina gecesi disarda yapilacaksa erkeklerde olur diye biliyorum.Oturup bir kösede sessizce izlerler.Evde yapildiginda tercihen sadece kizlar olur.Gelen beyefendiye ayip olmus. Eltinizde size çok kaba konuşmus.

Onun açıklaması yok. Kendini haklı buluyor. Biz eğer salon tutuyorsak erkekleri almamak olmazmış. Saçmalıyor işte. Evet tuttular onu çemkirirken saldırır gibiydi ayrıca.. Yapma ayıptır kız alıyoruz falan konuştular. "Şu haline bak pislik" dedi anneme. Küçümsedi. Anneciğim leoparı çok sever. Açılacaksa giyeceği tek bir elbise vardı o da leopar desenli bir elbise.. Annemi iğrenç bir şeymiş gibi baktı. Kadıncağız istememekte haklı. Annem evlenirsen beni sil dedi bana. Haklıydı. Ama ne eşimin ne benim ne kv, eltim dışında kimsenin bir suçu yoktu. Bende annemden son bir kez eşimle konuşmasını istedim. O konuşmadan sonra eğer hala istemezse bende eşimden vazgeçeceğimi söyledim. Annemi silemezdim. Ama tabi hıçkırarak ağlıyorum.. eşim annemle konuştu. Ona sarılmış ellerini öpmüş gönlünü almş.. sonuçta düğün oldu..
Terbiyesiz kadın ya kıskançlik kafasına vurmuş resmen
Ama sen kalbini ferah tut
Allah alır senin ahını koymaz onun yanına

Konudan bağımsız ama ben şunu anlamıyorum; kadınlar arasında açılmak da riskli bir durum, gizli lezbiyen/ biseksüel olan pek çok kadın var, ya da kadın görüntüsünün altında tamamen erkek gibi hissedenler de. İnsanlarin icini bilemeyiz. Onlara o şekilde görünmek de bir erkeğe görünmek kadar günah olmalı.

pardon da kına senin kınan, gece senin gecen. ister kadınlar arasında yaparsın, ister sülalenin tüm erkeklerini çağırırsın. ister evinde yaparsın, ister otel salonunda. eltine ne halt etmek düşüyormuş? o kim ki? kim de seni yönetmeye kalkışıyor?

eltinin hadsizliği yüzünden yüzük atmak saçma olurdu zaten. etkisiz eleman benim gözümde.
ben olsam o hareketinin üstüne kına gecemden onu da kovardım. terbiyesiz.

bu arada konuyu ek olarak anlatman iyi olmuş yoksa kimse doğru düzgün yazamazdı, bana göre gereksiz değil.

o eltiyi de bu kadar önemseyip takma. haddini bildir muhatap olma yeter, bazı insanlar canını bile sıkamayacak kadar etkisiz olmalılar, bunu unutma.

bu hayatta kime ayyyy ne kadar iyi dediysem bir yamugunu gördüm kçsimdi iyi yönleride var kötü yönüde vardır diyorum . kendimin dahil. insanogluyuz sonucta bide zaten akrabayla cok samimi olmayacaksın

Ah ah senin kina gecende başkası nasıl bu kadar söz sahibi oluyor ya millette kı bu özgüveni anlayamıyorum bir de rezillik çıkmış. Ayrıca erkeğin ne işi var ki kinada o sa ayrı mesele. Hani karışık olr gel otur masaya o kadar kadının içinde göbek mi atacak off sinirlendim yaa. Yine de sabirliymissiniz ben olsam yüzüne bakmam o eltinin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X