tassarruf.

elacicegim23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2018
923
1.189
63
30
öncelikle merhaba arkadaslar. araniza yeni katıldım ilk konum yanlisim olursa simdiden kusura bakmayin. benim şöyle bir sorunum var. evimiz bu yil dogalgaz oldu yaptık bir kac gündür kombiyi actim cocuklarim oldugu icin. ancak maddi yonden sıkıntımız oldugu icin şimdiden düşünüyorum faturalari. evim 3+1 3 odasını yakıyorum 40 derecede. surekli yaniyor kapatmiyorum yani. bu sartlarda sizce ne kadar fatura gelir ortalama ve nasil dusurebilirim. yardımcı olursaniz cok sevinirim

dogalgaz okadar yuksekki fatura yine cok amin degilim ama 400 civari gelebilir. bi arkadssim.evine cocuklarin ve kendi odasina elektrikli batyaniye almis gece kisiyor sabah cocuklsr okuldan doonunce aciyormus biraz hic sorun madi bu sekilde denicem.dedi ama sonuc ne bilmiyorum henuz.

dogalgaz okadar yuksekki fatura yine cok amin degilim ama 400 civari gelebilir. bi arkadssim.evine cocuklarin ve kendi odasina elektrikli batyaniye almis gece kisiyor sabah cocuklsr okuldan doonunce aciyormus biraz hic sorun madi bu sekilde denicem.dedi ama sonuc ne bilmiyorum henuz.
teşekkürler arkadasim cevapladigin için cocuklarim küçük oldugu icin üstlerini cok aciyorlar. acip kapatınca daha cok gelir diyorlar sanki bende pek bilmedigim icin

Kombinin eco modu falan var mı? Karıştır Bi onları.
Çünkü benim kombi geçen sene aynı derecede eco modunda 150 civarı gelirken comfort modunda 350 civarı geliyordu.
Eco modu belli derecede sönüyor falan, diğer modada hep yanıyor.
Bu sene fiyatlar da uçtu. Muhtemelen fatura gelmeden kimse net bişey diyemez.

Çocuklar için de lcw den falan uyku tulumu al derim. Hayat kurtarıyor.

öncelikle merhaba arkadaslar. araniza yeni katıldım ilk konum yanlisim olursa simdiden kusura bakmayin. benim şöyle bir sorunum var. evimiz bu yil dogalgaz oldu yaptık bir kac gündür kombiyi actim cocuklarim oldugu icin. ancak maddi yonden sıkıntımız oldugu icin şimdiden düşünüyorum faturalari. evim 3+1 3 odasını yakıyorum 40 derecede. surekli yaniyor kapatmiyorum yani. bu sartlarda sizce ne kadar fatura gelir ortalama ve nasil dusurebilirim. yardımcı olursaniz cok sevinirim
300 e yakın gelir, kapatıp açmayın sürekli kısıkta açık kalsın. Radyatörlerin havasını alın. (Minik anahtarları vardır ya da tırnavida da uyuyor bazen) salon kapalı isekapı altınıda sıkıştırın

Gece gündüz surekli yakarsanız eğer 200/250 rahat gelir

Birde en kısıkta yakmanında çok anlamı olmuyor, kısık oldun ama en dipte değil. Bu şekilde kendini bile ısıtmadan para gitmiş oluyor. Eskiden kartlıydı benim en kısıkta 10 mküp yanardı. Yani aylık 300-350 küp yakarsınız, ona göre rakama bakın

Önceden ben doğalgazı hesaplayabiliyordum. Doğalgaz sayacım kapımda asılı fatura geldiği zaman ilk endeks ile son endeks arasındaki farkı buldum . Diyelim ki ilk endeks 10 son endeks 20 ise o ay 10 metre küp harcamışsınız. Toplam faturayı kullandığım metreküpe böldüm. Böylece 1 metre Küp doğalgazın vergiler dahil halini buldum. Geçen sene 1 tl di burada ama bu sene aşırı zam geldi . Şuan hiç doğalgaz açmadık daha açmayız da . Fatura gelsin hemen bakıcam hesaplıcam. Faturanın durumunu kombinin kalitesi de etkiliyor mesela yoğuşmalı kombiler var eğer onlardansa kullandığı doğalgazı çevirip yeniden kullanır böylece faturanız düşer . Ki 40 derece her zaman yeterli olmaz gibi

Önceden ben doğalgazı hesaplayabiliyordum. Doğalgaz sayacım kapımda asılı fatura geldiği zaman ilk endeks ile son endeks arasındaki farkı buldum . Diyelim ki ilk endeks 10 son endeks 20 ise o ay 10 metre küp harcamışsınız. Toplam faturayı kullandığım metreküpe böldüm. Böylece 1 metre Küp doğalgazın vergiler dahil halini buldum. Geçen sene 1 tl di burada ama bu sene aşırı zam geldi . Şuan hiç doğalgaz açmadık daha açmayız da . Fatura gelsin hemen bakıcam hesaplıcam. Faturanın durumunu kombinin kalitesi de etkiliyor mesela yoğuşmalı kombiler var eğer onlardansa kullandığı doğalgazı çevirip yeniden kullanır böylece faturanız düşer . Ki 40 derece her zaman yeterli olmaz gibi
Valla ben bu ay 2 gün tek açtım 38 lira geldi 2 günlük düşün bide 3 katlı ev tek biz varz üst katlar boş nasıl ısınamaz bu kış çok dusunuyrm

Gecen sene cok soguk havalar haric en dusukte yaktik . Uygun geldi fatura , bir onceki seneye gore.

Dogalgaz cok yuksek durumun yoksa , en dusukte yak . İlik olur hava . Yun atlet al cocuklara. Bende giydiriyorum. Kizlarimin hep ustu acik.

Kullanmadigin oda varsa kapat. Altinada sunger koy.

Cocuklar kac yasinda?

Valla ben bu ay 2 gün tek açtım 38 lira geldi 2 günlük düşün bide 3 katlı ev tek biz varz üst katlar boş nasıl ısınamaz bu kış çok dusunuyrm
Bizim apartmanda sıfır yalıtım var . Oturma odasının 2 duvarı sokağa bakıyor ve buz gibi olur .pimapenlerden soğuk üflüyor üşüyoruz yaksam da ısınmıyor bende yakmamaya karar verdim:KK45:

Kombinin eco modu falan var mı? Karıştır Bi onları.
Çünkü benim kombi geçen sene aynı derecede eco modunda 150 civarı gelirken comfort modunda 350 civarı geliyordu.
Eco modu belli derecede sönüyor falan, diğer modada hep yanıyor.
Bu sene fiyatlar da uçtu. Muhtemelen fatura gelmeden kimse net bişey diyemez.

Çocuklar için de lcw den falan uyku tulumu al derim. Hayat kurtarıyor.
eco sadece su derecesinin ustunde yaziyor tamda anlamadigim icin. tulum da aklimda olsun bakacagim tesekkurler

Bizim apartmanda sıfır yalıtım var . Oturma odasının 2 duvarı sokağa bakıyor ve buz gibi olur .pimapenlerden soğuk üflüyor üşüyoruz yaksam da ısınmıyor bende yakmamaya karar verdim:KK45:
Çocuk varmi ozaman çok zor olur siz nasıl işi isnyrsnz ve taşınma sansiniz yokmu bende eşime diyorum taşınalım diye yazı bekleyelim diyor bende daha ustelemedim

Birde en kısıkta yakmanında çok anlamı olmuyor, kısık oldun ama en dipte değil. Bu şekilde kendini bile ısıtmadan para gitmiş oluyor. Eskiden kartlıydı benim en kısıkta 10 mküp yanardı. Yani aylık 300-350 küp yakarsınız, ona göre rakama bakın
tamam bakacagim sagolun

Bayanlar bende bi soru sorayim ben bu sene ilk defa kombi kullanıyorum kaç derecede kullanmam lazim ne çok sıcak olsun ne de ilik

aynen iki gün açtım 51 TL geldi. Evim iki katlı . Geçen sene 508 ödedim en fazla . Bu yıl 750 olur . Kara kara düşünüyorum ben de . Üst katı yakmasam olmaz .Arada kapı yok alt katın ısısından çalacak . Havaya verdiğim para . Yeriz arkadaş o parayı çatır çatır bu ne ya . Vallahi baca olsaydı binada şömine yaptıracaktım üst kata ...
Bu yıl ödeyemeyen insanlar kesin soba kuracak . Millet gırtlağına mı baksın ısınmaya mı ?
Vaziyet berbat ...

Şimdi bu sorunun bir cevabı yok aslında

Zira evinizin konumu alt üst komşu güneş yaşadığınız şehir evin duvarı kombinin markası boruların tek çıkışlı olup olmaması vs herşey etkiler

Naçizane tavsiyem oda termostatı yani içerinin derecesine göre kombi kendi yanıyor kapanıyor ev sabit ısıda kalıyor

Bir de kombi dışarıda ise mutlaka iyi yalıtımlı dolap

Kombi kendi üşüdükçe çok yanarmış durup tekrar çalıştıkça da arabada gaza basar gibi gaz çekermiş

Kolay gelsin maalesef doğalgaz çok pahalı çok düşük gelmeyecek

Back
X