İki tane kopegim var buyuk konusmamak lazim asla ve asla vebaline.girmeyin onu terk etmeyin alin getirin yada orda erkek.arkadasinizla.kalsin ama sahiplendirmeyin travma yasatmayinSelam kızlar,
Hemen konuya geçiyorum fazla uzatmamak adına. Ben yaklaşık 3 yıldır yurtdisinda erkek arkadaşımla yaşıyorum. Yaklaşık sene once de aramıza köpeğimiz katıldı 3 aylıktı aldığımızda şimdi neredeyse iki yaşında büyük ve çok enerjik bir köpek. Ben burada çalışmadığım ve okul saatlerim çok çok az olduğu için her gün 2 saat büyük bir parka götürüyorum diğer köpeklerle koşuyor sosyallesiyor enerjisini atıyor evimiz de büyük ve balkonlu rahat rahat geziyor. Simdi ben ani bir kararla turkiye'ye dönmeye karar verdim. Bu yaz sonunda tamamen taşınmış olucam muhtemelen. Erkek arkadaşım burada kalip git gel yapacak ama çok seyahat etmesini gerektiren bi işi olduğu için köpeğimizi alamıyor. Ben turkiye'ye götürecektim. Ama su an bir süre ailemle yaşamak durumundayım ekonomik sebeplerden dolayı ve kardeşlerimden birinin astımı cikti doktor evde tüylü hayvan olması kesinlikle yasak demiş ve annem köpeğimi çok sevdiği halde bu şartlarda istemiyor doğal olarak. Benim döndükten sonra iş bulana kadar ayrı eve çıkmam çok zor e is de hemen bulunmuyor. 18 yasimdan beri evden ayrı olduğum için de annemler ne zaman telefonda konuşsak artık gel bizimle yaşa seni çok özledik zaten 3 senedir yurt dışındasın kardeşlerin de seni özlüyor diyor bu anlamda vicdan azabı cekiyorum açıkçası. Simdi köpeğimi getirirsem ailemden ayrı yaşamak zorundayım, maddi olarak çöküntü yaşayacağım kesin, avrupada yaşıyoruz köpek burada toplu taşımaya binebiliyor, mağazalara vs girebiliyor bu yüzden nereye gitsem benimle gün içinde. Onun dışında her yerde kocaman köpek parkları vs var onun da hayatı burada olduğu gibi olmayacak. İse gideceğim için burada ayırdığım kadar zaman ayiramayacagim. Benimle avmye vs gelemeyecek ve ben yokken erkek arkadaşım da olmadığı için evde tamamen yalnız olacak. Eğer onu burada sahiplendirsem de vicdan azabı çekeceğim, birbirimize bu kadar alıştık 2 senedir beraber uyuyoruz bebekliginden beri yanımda, ikimiz için de çok çok zor olacağını düşünüyorum. Ve ayrı ülkelerde olacağımız için ziyaret etme şansım da yok ya travma olursa onun için diye düşünüyorum bu yüzden saydığım tüm olumsuzluklara rağmen onu da götürmek istiyorum ve sanırım götüreceğim, annem ve erkek arkadaşım bir daha düşün dediği için son kararımı vermeden size de danışmak istedim fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim
İki tane kopegim var buyuk konusmamak lazim asla ve asla vebaline.girmeyin onu terk etmeyin alin getirin yada orda erkek.arkadasinizla.kalsin ama sahiplendirmeyin travma yasatmayin
Esim.arabadan iniyor arabada deliriyor beni görmeyince yürürken arkasinda.deliriyorlar onlar yururken.bile bizi gozleyerek.gidiyorlar.asla birakmazlar kosulsuz seviyorlar o yuzden her zaman diyorum.Allah korusun ayirmasin canlarimizdanYani köpekler terk edilince gerçekten buhrana kapılıyor. Bizim ofiste perşembe köpek günü, gelen ufak bir köpek var. Neyse sahibi 20dklığına bana bıraktı bir işi çıktı. Hayvan durmuyor, sürekli mızıldanıyor, gel bahçede gezdireyim dedim fırladı gitti sahibini aramak için. İkram yedireyim dedim istemedi. Sahibi gelince de mutluluktan uçtu. Şimdi bu hayvanlar nasıl bırakılır ki?
İkram mıYani köpekler terk edilince gerçekten buhrana kapılıyor. Bizim ofiste perşembe köpek günü, gelen ufak bir köpek var. Neyse sahibi 20dklığına bana bıraktı bir işi çıktı. Hayvan durmuyor, sürekli mızıldanıyor, gel bahçede gezdireyim dedim fırladı gitti sahibini aramak için. İkram yedireyim dedim istemedi. Sahibi gelince de mutluluktan uçtu. Şimdi bu hayvanlar nasıl bırakılır ki?
Simdi köpeğimi getirirsem ailemden ayrı yaşamak zorundayım, maddi olarak çöküntü yaşayacağım kesin, avrupada yaşıyoruz köpek burada toplu taşımaya binebiliyor, mağazalara vs girebiliyor bu yüzden nereye gitsem benimle gün içinde. Onun dışında her yerde kocaman köpek parkları vs var onun da hayatı burada olduğu gibi olmayacak. İse gideceğim için burada ayırdığım kadar zaman ayiramayacagim. Benimle avmye vs gelemeyecek ve ben yokken erkek arkadaşım da olmadığı için evde tamamen yalnız olacak.
İkram mı
Ben alabilir miyim hav hav
Çok haklısınız ben de zaten sahiplendireceksem burada sahiplendiririm çünkü bir de alıştığı ortamdan, şartlardan kopmasını istemiyorum. Kendimden çok onu düşünüyorum açıkçası evde bütün gün tek başına ne yapar, sıkılır mı, bütün gün açık havada arkadaşlarıyla koşmaya alışkın depresyona girer mi.. Ama işte bırakmayı düşününce bile kötü oluyorum.Bu dediklerinizi bizim köpeklerimiz zaten yapamıyor.
Köpekler düzgün alıştırılırsa şartlara adapte olabilen canlılar. Elbette yeni hayatınıza geçerken başlangıçta adapte olamayacak, bocalayacak ama zorlukların üstesinden gelebilirsiniz.
Türkiye'de köpek sahibi olmak Avrupa'da olmaktan çok daha zor. Alıştığınız neredeyse hiçbir imkanı bulamayacaksınız. Eğer burada köpekle yapamama düşünceniz varsa gelmeden sahiplendirin çünkü burada daha zor olur bir yer bulmak.
Çok haklısınız. Ben en son 10 gün turkiye'ye geldim, burada erkek arkadaşımla kaldı 4 kilo vermişti döndüğümde ben yokken doğru düzgün yememişBirakmayin. Ben evlendigim icin yurtdisina gidecegim. 3 kedimi de kendimle goturecegim. Esimin hayvanlarla arasi pek iyi degil. Yani nasil desem dokunamiyor buna ragmen onlar da benimle gelecek. Evlenirken asla ayrilmam, bunu bil ona gore evlenmeye karar ver dedim.
Bir hayvani sahipleniyorsak ilerisini dusunerek sahiplenmeliyiz. Onlardan vazgecmemek icin sartlarimizi sonuna kadar zorlamaliyiz neticede onlarin da duygulari var. Hele ki kopekler kedilerden cok daha farkli. Sahiplerine daha fazla duskun oluyorlar.
Ben olmayacaksam bir tek onunlayken içim rahat ediyor ama erkek arkadasimin 2 ayda bir 3-4 haftalık is seyahatleri oluyor ve bu sürekli olan bi durum o yüzden çok zor.Erkek arkadaşınla kalsın bence canım. En azından alışık olduğu evde yaşamış olur. Sahiplendirmek çok üzücü birşey
Çok tatlısınızAblacım sahiplendirmeyin bence gerkesin işi gücü var ama köpeği de var sonuçta bir şekilde bakıyorlar. Sevgilinin işi dogfriendly office denen türdense her gün işe götürsün. Hiç çözüm çıkmazsa, yakın bir yerdeysem ben talibim bu köpeğeBüyük köpek bakmadım ama bir Giant Schnauzerla 2 yıl arkadaşlık ettim, her gün sahibiyle ofise geliyordu gayet. Başkasına verme hayvanlar için büyük travma oluyor yapmayın derim.
Gelme konusu aslında benim kendim aldığım bir karar, aksine ailem burada kalmamı istiyor kariyer vs açısından. Ama benim kararımı verdiğimi anlayınca madem geliyorsun bizimle otur aynı şehirde ayrı ev açma diyorlar. Ama beraber yaşamak da bu saatten sonra zor olabilir dediğiniz gibi 2 hafta misafir gibi kalmak gibi değilBen olaya başka bi tarafından bakmak istiyorum. Eğer sırf ailen böyle dediği için geliyorsan gelme ablacım. Gel uzun bi tatil yap önümüzde yaz sonra dön düzenine. Belli bi süre ailenden uzak yaşayınca yine dönüp aynı evde yaşanmaz inan bana üstelik burada dönülecek hiçbir şey yok :) Bebişin de düzenini yoktan yere bozma derim
Çok tatlısınızaslında şeyi de düşündüm Turkiye'de geçici sahiplendirmeyi ben is bulup ev kurana kadar ama nasıl olur bilmiyorum. Erkek arkadasim sinema sektöründe sete köpeğimizi bir kere götürdük ortalığı öyle bir karıştırdı ki en son beni köpekle beraber eve yolladılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?