Taşınma masrafını isteyen kiracı

Yoo oyle seyler olmuyo

Ne demek bu ya. O zaman vaz mı gececeksın tamam borcunu odeme
Tamam tahlıyenı de ben karsılarım mı diyeceksin.
Sanki bı yanın buna ikna olmus gbi

bir arkadaşımın başınada böyle yüzsüz bir kiracı denk geldi.Kendi kirada otuyordu ve kiracılıda bir ev almıştı.Kız evi alır almaz 6 ay içinde çıksın diye ihtarname yolladı 6 ay geçti ama bunlarda hala tık yok arkadaşımdan taşınma parası önce 30 istedi sonra 50 en sonda 100 bin .bana ev bul çıkayım dedi gösterdiği evleri beğenmedi v.s sürekli salağa yattıı oyaladı .Kız en sonunda kiracıyı tahliye olsun diye mahkemeye verdi.Allahtan hakim işi uzatmadı kiracıya tahliye kararı verdi ama bu seferde uyuz kiracı evde eşyalarım var diye yalan attı sırf intikam almak için.Onunda bir süresi varmış yazımı ne eline gitmesi gerekiyormuş.Kızın avukatı akıllıydı o süreyi beklemediler bir bilirkişiyle gittiler açtılar evi baktılar hiçbirşey yok kiracı yalan atmış şerefsiz .Tutanak tuttular işi bitirdiler.

Taşıma parasını vermeyin ancak tasimaciyi siz tutun alsın eşyalarını gitsin. Kanunlar siz haklı olsanız da şuan sizin aleyhinizde işliyor. Bu kadar çirkef olan biri o eşyaları da almamak için elinden geleni yapacaktır.

Neye dayanarak söylüyorsunuz bunu? Avukatımız daha geçen hafta anlattı bu olayı
ben kıracınız bu kadarına ayıkacak kafada biri degıl ve avukatı yoksa (ki yoktur) devlet avukat atamıssa filan onunla idare eder ve ondan da boyle bı bilgi edınemez açıkcası.
O yüzden oyle dedım.

Iyi bari ev almak icin para istememis. Yuzsuzlugun nirvanasi.

1 ) % 25 kalktı şuan en fazla %65 civarı,isterlerse evet şikayet edebilirlerdi ama %25 sınırı pek adil değildi.

2) Arkadaşın evi Göktürk 'te orada oturanların kazançları asgari ücret değildir emin olun arkadaşın evinde site içerisinde dubleks evmiş oralar genellikle lüks siteler ve villa tarzı hatta o orada oturan ünlülerde var yazıyor haber sitelerinde yani zengin semti bir nevi.

Bilirkişi zaten 33 bin belirlemiş kirayı oda eski kiracı olduğu için 33 çıkmıştır diye düşünüyorum yenilere daha yüksek oluyor.

ben kıracınız bu kadarına ayıkacak kafada biri degıl ve avukatı yoksa (ki yoktur) devlet avukat atamıssa filan onunla idare eder ve ondan da boyle bı bilgi edınemez açıkcası.
O yüzden oyle dedım.
Hayır avukatı var maalesef ama stajyer avukat galiba. Dediğim şey aynen yaşanıyor bu tür tahliye davalarında. Kiracıdan zaten bıkmışım.eşyalarıyla falan uğraşmak istemiyorum hiç ama iş oraya gelirse de öderiz parasını. Artık geri dönüş olamaz

Satsak alıcılar direk zaten ev problemli 2-3 milyon aşağısına alırız gözü ile bakarlar. Kadın arıza ev göstermek istemez, gösterse evi kötüler. Baya eve kök saldı, kendi evi sanıyor.
şerefsiz böyle insanlar ya sanki seninle kredi çekmiş borç ödemiş gibi kendi tapulu malı sanıyorlar kolaysa sen al sen yap başkasının malına çökme

nery83 bide on yılı aşan kiracıların da boyle esyayı almam depo masrafını da alırım gıbı hakları yok dıye bılıyorum.
Sadece On yıldan az oturmus kiracılar tahliye ettrildiğinde yani mağdur oldugunda bu yollara basvurabılıyor benım bıldıgım kadarıyla.
Sizinkinde magdur değil ki.

Bu arkadaşın evine göre değil genel olarak merak ettiğim için sormak istemiştim

Oldu isterseniz kiranızi da biz verelim deseydiniz.
Bu ne yüzsüzlük. 7.200tl bile şu an para değil yani. Bu fiyata bodrum katı bile yok.
Tabi ki geri adım atmayın.

dava açmak için neden 8.5 yıl beklediniz beş yıl dolunca açabiliyordunuz

Maalesef 10 senesi dolsa bile kiracı çıkmıyor işte. Çıkmayınca eşyasına dokunamıyorsun. Yine yasal sürece başvuruyorsun o da İstanbul gibi büyük bir şehirde yıllar sürüyor

dava açmak için neden 8.5 yıl beklediniz beş yıl dolunca açabiliyordunuz
Uzak bir şehirde oturuyorduk. Ödemeleri sorunluydu ama sürekli sağlık ya da iş sıkıntıları oldu. Sonra pandemi girdi idare edelim dedik. İyilikten maraz doğuyor anlayacağınız

ay bıde ınsanların evine çöküyolar ya bu kiracılar cok fena olmaya basladı cidden.

Eşi aradı 1-2 kez o da lütfen icrayı kaldırın. Eşim işe başladı diyor. Yeni sözleşme yapalım diyor bir de. Ailecek manyaklar
Sakın asla.Uyanıklar yeni sözleşme yapacak 8.5 sene bedava oturmuş bir on sene daha oturalım diyorlar bir kere verdinmi yandın

E yeni sözleşmeyi yapın 30bin tl den olmaz mı
kiracı en fazla on sene oturabiliyor 8.5 yıl olmuş kalmış 1.5 yıl

uyanıklar şimdi yeni sözleşme yaptırmayı başarırlarsa on sene daha kalmayı planlıyorlar sanki çok iyi kiracılarmış gibi

zaten sözleşme olsa bile o kirayıda vermez bunlar tek amaçları imza attırıp on sene daha eve çökmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…