Tahliye taahhüdü de korumuyor ki ev sahibini. İmza bana ait değil dediği an 2 sene uğraşıyorsunuz yineİnanın o paraya hiç ihtiyacımız yok. 7 bin olsa da 50 bin olsa da bizim için ihtiyaç değil. Ama salak yerine konmak insanı sinir ediyor. O totosunu gezdirirken ben çocuğumu bakıcıya bırakıp çalıştım o evi almak için. Yasalar neden hep kiracıları koruyor. Bizim gibi ev sahipleri kendini nasıl koruyacak. 2 tane daha evimiz var kirada. Siz söyleyin bundan sonr bizim gibi bir ev sahibi tahliye taahhütnamesi olmadan evini kiraya verir mi? Asla asla.. Ev senelerce boş kalsa yine de taahhütname olmadan ev vermeyiz artık ve en başından sonuna kiracının tek muhatabı avukatımız olabilir. Öyle dilimiz yandı
Hiç önemli değil uğraşın ama bu zorbalığa boyun eymeyin. Yüzsüz bir de para istiyor.Yani dava sonuçlanınca da ne olacağı belirsiz. Kolluk kuvvetiyle gittiğinde kiracı eşyalarını almayabiliyormuş. Yediemin ve bilirkişi ile gidip eşyaların değerlerini belirleyip o tutarı ev sahibinden istiyorlarmış. Sonra da depoda kaldığı hergğn için ücret isteniyormuş. En sonunda kiracı tutarı ödeyip eşyalarını teslim almazsa açık arttırma ile satışı bekleyip, kalan tutarı yine kiracıdan icra yoluyla isteyebiliyormuşsun. Offf.. yani sonra ev sahipleri neden bir senelik sözleşme yapmaya başladı işte böyle kiracılar yüzünden
Yeni sözleşme yapma sakın 10 sene daha mı otursun, yasal olarak yaptığınız herşeyin arkasında durun İstanbulda daha uyguna ev bulacağı semtler var orada otursun, biz de biliriz Göktürk’ten ev tutmayı işe güce yakın ev bulmayı ama paramız nereye yetiyorsa ordan tutuyoruz, bu yüzsüz ve arsızlara fırsat verme, daha beteri babamın başında var, ne gerekiyorsa yapıcam mahkeme avukat icraBenim bildiğim, yeni bir sözleşme yapmak ev sahibi için iyi değil. Ama tabi ki, avukatınızın dediği önemli.
İyide kimse tutup eve kök salmış çıkmam da çıkmam diye direnen kiracıyla uğraşmaz kimse almaz o evimadem evi satmak istiyorsunuz, bence satılığa çıkarın.
içinde kiracı olsa bile satılır bence bir şekilde
yeni gelen ev sahibi uğraşsın siz elden çıkarmış olursunuz
kesinlikle kendisine taşınma masrafı vs ödemesi yapmayın. ödemeyi alır ve çıkmaz bu kadın evinizden.
ya yasal hakları kullanmaya devam edin ya da satışa çıkarın yani evi.
Kiraciyi mahkeme karariyla çıkardığında 3 sene kiraya veremiyorsun . Bence böyle ugrasacsgi boş dursun devletin acilem düzeni değişmesi gerekYeni kiracıyla ilk ayda çoktan o parayı çıkarırsınız bence verin çıksın belli ki toplu parayı veremez çıksın da yeni kiracı sokun zamana yazık
Yok dava dışında taşınma masrafımı ver çıkayım demiş ya kiracı dava sonucu olarak çıkma değil diye biliyorum , benim de kafam karıştı şimdiKiraciyi mahkeme karariyla çıkardığında 3 sene kiraya veremiyorsun . Bence böyle ugrasacsgi boş dursun devletin acilem düzeni değişmesi gerek
Millet akıllandı kimse kiracili ev almiyor kiracılı evler de ucuza satılıyor yemi gelen ev sahibi de ugras dursun zor işmadem evi satmak istiyorsunuz, bence satılığa çıkarın.
içinde kiracı olsa bile satılır bence bir şekilde
yeni gelen ev sahibi uğraşsın siz elden çıkarmış olursunuz
kesinlikle kendisine taşınma masrafı vs ödemesi yapmayın. ödemeyi alır ve çıkmaz bu kadın evinizden.
ya yasal hakları kullanmaya devam edin ya da satışa çıkarın yani evi.
Mahkemelikmiş kiraciyla çıkan kiraci da bizi cıkardi diye dava açabiliyor Buda varYok dava dışında taşınma masrafımı ver çıkayım demiş ya kiracı dava sonucu olarak çıkma değil diye biliyorum , benim de kafam karıştı şimdi
10 yılı aştıgı için böyle bir hakkı yok.Mahkemelikmiş kiraciyla çıkan kiraci da bizi cıkardi diye dava açabiliyor Buda var
Artık e devlet çıktı onda tahliye taahütname yapabiliyorTahliye taahhüdü de korumuyor ki ev sahibini. İmza bana ait değil dediği an 2 sene uğraşıyorsunuz yine
Geçmiş olsun öncelikle. Maalesef ev sahibi kiracı arasında bu şekilde sorunlar oluyor. Taşınma masrafını ödeyip ödememek size kalmış. Siz tahliyede de masraf yapacaksınız daha. Söylediğinize göre tahsil kabiliyeti de yok. İş yerinin adını adresini biliyorsanız avukatınıza söyleyin işyerine haciz ihbarnamesi ve maaş haczi de göndersin. Kiracı çıkmazsa iş yerini ayrıca SGK ya şikayet edeceğini söyleyin.Arkadaşlar senelerdir burada aynı kiracıyla ilgili dert anlatırım. 10 sene oldu evimize taşınalı. Zannedersiniz kendi evi kadın evden çıkmam böyle geniş ev bulamam diye tutturuyor. Resmen eve kök saldı.
1,5 sene kadar önce yüzde 25’ten fazla zam yapmam diye tutturdu. Ev İstanbul Göktürk’te, kira 4.500 bile değil. Zam yapmadığımız yıllar oldu. Kaldı ki tek bir ay bile kirayı gününde ve tek seferde yatırmadı. İdare ettik. Ama ikinci yüzde 25 zam teklifinde, kiranın komik kaldığını söyledik ve sözleşmede yazan oranda zam yapıl kirayı 7.200 tl’ye getirmesini istedik. Hayır dedi ve bizde dava açtık.
Önce kira tespit davası açtık. Bilirkişi evin ederinin, içindeki kiracı için 33 bin tl olduğunu söyledi. Şimdiye kadar yapmadığımız zamlar, eksik yatırılan 100-300-500 tl’ler içinde tahliye talepli icra davası açtık ve onu da kazandık. Gelgelelim kiracının hiçbir bankada tek kuruş parası yok. Belli ki tüm para işlerini elden hallediyor.
Ziyanı yok dedik çünkü amacımız para almak değil. İş artık inada bindi. Kiracı dava sonucunu istinafa götürecek. Şimdi kaç gündür bizi arıyor. İşe girdim, 2-3 aydır maaşı elden alıyorum ama çalıştığım yer artık bu duruma sıcak bakmıyor. Lütfen icraları kaldırın diye. Eğer kaldırırsak ve taşınma masraflarını karşılarsak çıkacakmış.
Şaka gibi gerçekten. Davadan vazgeçersek 80 bin civarı ödeme yapmamız gerekiyor. 350 bim civarı alacağımız var. Toplamda bize borcu 430 bin olacak. Ondan vazgeçin, üstüne taşınma masrafını karşılayın diyor. Arsızlıkta gelinebilecek son nokta.
Biz böyle bir seçenek olmadığını söyledik. İstinafa gitmelerini tavsiye ettik ama nasıl insanlara bulaştık diye dumura uğramadık da değil. Ne olacak bu ülkenin hali böyle. Etraftaki evler 25-30 bindeyken sözleşmedeki zam oranını uygulasaydı 7200 tl’ye oturacaktı, şimdi bilirkişi 33.000 dedi diye bizi suçluyor. Gerçekten şu kiracıyı çıkaralım ilk işimiz bu evi satmak olacak. Allah böyle kiracıları kendileri gibi ev sahipleri ile karşılaştırsın
Yüzsüzlüğünde bu kadarı pes gerçekten.Arkadaşlar senelerdir burada aynı kiracıyla ilgili dert anlatırım. 10 sene oldu evimize taşınalı. Zannedersiniz kendi evi kadın evden çıkmam böyle geniş ev bulamam diye tutturuyor. Resmen eve kök saldı.
1,5 sene kadar önce yüzde 25’ten fazla zam yapmam diye tutturdu. Ev İstanbul Göktürk’te, kira 4.500 bile değil. Zam yapmadığımız yıllar oldu. Kaldı ki tek bir ay bile kirayı gününde ve tek seferde yatırmadı. İdare ettik. Ama ikinci yüzde 25 zam teklifinde, kiranın komik kaldığını söyledik ve sözleşmede yazan oranda zam yapıl kirayı 7.200 tl’ye getirmesini istedik. Hayır dedi ve bizde dava açtık.
Önce kira tespit davası açtık. Bilirkişi evin ederinin, içindeki kiracı için 33 bin tl olduğunu söyledi. Şimdiye kadar yapmadığımız zamlar, eksik yatırılan 100-300-500 tl’ler içinde tahliye talepli icra davası açtık ve onu da kazandık. Gelgelelim kiracının hiçbir bankada tek kuruş parası yok. Belli ki tüm para işlerini elden hallediyor.
Ziyanı yok dedik çünkü amacımız para almak değil. İş artık inada bindi. Kiracı dava sonucunu istinafa götürecek. Şimdi kaç gündür bizi arıyor. İşe girdim, 2-3 aydır maaşı elden alıyorum ama çalıştığım yer artık bu duruma sıcak bakmıyor. Lütfen icraları kaldırın diye. Eğer kaldırırsak ve taşınma masraflarını karşılarsak çıkacakmış.
Şaka gibi gerçekten. Davadan vazgeçersek 80 bin civarı ödeme yapmamız gerekiyor. 350 bim civarı alacağımız var. Toplamda bize borcu 430 bin olacak. Ondan vazgeçin, üstüne taşınma masrafını karşılayın diyor. Arsızlıkta gelinebilecek son nokta.
Biz böyle bir seçenek olmadığını söyledik. İstinafa gitmelerini tavsiye ettik ama nasıl insanlara bulaştık diye dumura uğramadık da değil. Ne olacak bu ülkenin hali böyle. Etraftaki evler 25-30 bindeyken sözleşmedeki zam oranını uygulasaydı 7200 tl’ye oturacaktı, şimdi bilirkişi 33.000 dedi diye bizi suçluyor. Gerçekten şu kiracıyı çıkaralım ilk işimiz bu evi satmak olacak. Allah böyle kiracıları kendileri gibi ev sahipleri ile karşılaştırsın
İstinafa git diye niye akıl verdiniz orayı anlamadımArkadaşlar senelerdir burada aynı kiracıyla ilgili dert anlatırım. 10 sene oldu evimize taşınalı. Zannedersiniz kendi evi kadın evden çıkmam böyle geniş ev bulamam diye tutturuyor. Resmen eve kök saldı.
Asla alacaklarınızdan vazgecmeyınArkadaşlar senelerdir burada aynı kiracıyla ilgili dert anlatırım. 10 sene oldu evimize taşınalı. Zannedersiniz kendi evi kadın evden çıkmam böyle geniş ev bulamam diye tutturuyor. Resmen eve kök saldı.