Taşınma masrafını isteyen kiracı

Evi alacak kişiye yazık değil mi ? Belki borç harç yıllarca yaptığı birikimle bir umut ev alacak sonuç bu ? Lütfen böyle akıllar vermeyin alana da yazık günah!
ev içindeki kiracı ile satılırsa yeni ev sahibi içindeki kiracıya çıkması için 6 ay süre veriyor yasal olarak
6 ayda çıkmazsa tahliye davası açıyor ve dava sonunda ev sahibi haklı olduğu için kiracı çıkarılıyor.
bu şekilde o kiracıdan kurtulmanın daha kolay olabileceğini düşündüğüm için o tavsiyeyi verdim
ona bakarsanız konu sahibi de ne zorlukla bu evi aldı kim bilir, günün sonunda hem alacaklı hem de kiracıyı çıkaramıyor
ona yazık değil mi?
belli ki şimdiye kadar uyguladığı yöntemle kurtulamamış kiracıdan
alternatif sunuyorum ben de doğal olarak.

Kiracı yüzsüz ,çıkmıyor ? Hem ev alacak hem de dert sıkıntı icra bilmem ne uğraşacak... 6 ay sonra çıksa bile kirasını ödemeyen biri Evi alan kişi 6 ay neden mağdur olsun. Siz alternatif sunuyorsunuz ama tek taraflı. Konu sahibi ne güzel demiş kiracıyı çıkarttıktan sonra satacağım tebrik ediyorum yeni ev sahibini mağdur etmemek çok ince bir düşünce. Ben yandım kurtuldum başkası ne yaparsa yapsın demek hoş değil.

Tabi ki kalmasın. Bahsettiğiniz para az değil ayağını yerden kesecek bir araba parası nerdeyse. İnşallah en kısa zamanda kurtulursunuz.

siz neden bu kadar öfkelisiniz yahu?
ben başkası ne yaparsa yapsın diye nerede demişim?
demediğim lafları demişim gibi aktarmayın lütfen, bu yasak.
ben kendisine bir alternatif sunuyorum ve bunu sunarken size soracak değilim.
içinde kiracısı olan evi alan herkes bu riski bilir ve ona göre alır.
bu alanların arasında bu tarz konularda çok cevval insanlar olabiliyor.
ortada bir kandırma durumu yok ben konu sahibine bir öneri sundum lütfen başka insanların yorumlarına müdahale etmeyin. hemfikir olmak zorunda değilsiniz ama bana atar yapar gibi öfkeli öfkeli konuşmanız gerekmiyor sunulan öneri paşa gönlünüze uymadı diye.
fikirlere saygılı olmak zorundasınız siz de hepimiz gibi.

Valla bu taşınma masrafını kiraya verenin karşılaması kanun falan olmalı. Bir asgari ücret para versin illa çıkartmak istiyorsa. İki yılda bir taşınmak zorunda kalmayan anlayamaz zorluğu
Bu yorumunuzun konu sahibinin durumu ile ne alakası var, konu sahibi mağdur olmuş kanun önünde de haklı çıkmış.

Yok, öyle olmuyormuş o. Twitter’da çok takipçili bir doktor var, ismini hatırlamıyorum Şuan. Kiracılı ev almış, başka evi de yokmuş. Kendisi oturacağı halde 2 sene mi ne sürmüş dava. Aldım, kendim oturacağım çık demek de kolay değilmiş :/

ya benim çevremde dediğim yöntemi uygulayan çok dişli insanlar oldu
ama aksi durumları da yaşayanlar vardır elbette

ben de ev sahibimle anlaşmazlık yaşadım. kiraya zam yapmak lazım, tekliflerimi beğenmedi
onun beklentisi de beni aşıyor. hala çözüme kavuşmadı şu anlık
2 gün sonra kirayı göndermem lazım ama kaç para yollayacağım belli değil yani şaka gibi.
tüfe oranında zam yap onu yatır geç bişey yapamaz şeklinde öneriyor insanlar
aslında öyle yapmak lazım yasal olarak ama anlaşma yolunda ikimizin de gönlü olsun kafasındayım
tüm maaşı eline mi sayayım istiyor ben taş mı yiyeceğim anlamış değilim
olduğu halde vermiyor olsam anlarım da zengin biri olmadığımı komşularım da çok iyi biliyor
anlamadım yani.

Kesinlikle sözleşme yapmayin.
33 odenecek deyin gecin.
Çok utanmazlar cok.
Bazı kiracolarin hakikaten yüzsüz olmasi da çileden çıkarıyor insanı.
Eşek gibi ödesinler.
Çok iyi olmuş, şimdi onlar düşünsün.
Eksik ödediği takdirde ihtarname çekersiniz.

Evet hatta bizum apartmanda biri satacağım diye çıkarmış adamı çıkan adam eğer kiraya verdiğini tespit eder ise tazminat davası açılıp borçlu çıkacak baya süredir boş düşün yani :)Bu güzel bı uygulama aslında böyle yalan dolanla kiracı çıkarmak isteyenlere.
Ama burda ev sahibi mağdur tabi gerçekten anlaşmak isteyenle anlaşmamak neden anlamıyorum kimsenin hakkını gapsetmemek lazım bugün ev sahibini zora sokarsin yarın kendi zora giricek kimsenin yaptığı da yanına kalmaz.

Eşi aradı 1-2 kez o da lütfen icrayı kaldırın. Eşim işe başladı diyor. Yeni sözleşme yapalım diyor bir de. Ailecek manyaklar
Peki elden alıyorum parayi diye sesli olarakmi yoksa yazılı sekildemi söyledi eğer sesli ise onu mutlaka maasimi elden alıyorum diye bir mesajla ispatlayin buda isinize yarar hem suc islemis oluyor... evde tek çalışan kocasını gösterecek uyanik

Öncelikle Allah yardım etsin, inşallah bian önce kurtulursunuz bu durumdan..

Türkiye'de yaşamıyorum ve bir şey merak ettim, sizin konunuzdan bağımsız..

1. Devlet %25 zam şartını koyduğu halde ev sahipleri çevre evlerle kıyaslayarak inanılmaz yüksek zamlar talep ediyorlar, bu şikayet edilemez mi?

2. Asgari ücreti baz alırsak, bi eve nerede ve nasıl olursa olsun 30 bin tl istemek akla ve vicdana sığıyor mu? Yani bu geçim derdini kısmende olsa vatandaşlar kendi oluşturmuş olmuyor mu? Karşılıklı olarak hem kiracının hem ev sahibinin hakkını gözetmek gerekmez mi?

Emsali 33 olan bir yerde 7.5 a oturmakta kul hakkı bence ya. Yuzsuze bak bide taşınma masrafı istiyor :) Sanırsın onun için aldınız evi. Bence hiç vazgeçmeyin öyle bir masrafını da vermeyin. Belli ki kendisinin başı ağrıyor şuan bu davadan dolayı. Birazda onun canı sıkılsın. Eşyaları almadan çıkmaz herhalde hepsinin yenisini almakta bir ton masraf.
Şimdi de böyle yüzsüz kiracılar türedi. Bir yakınım da şuan kiracisiyla mahkemelik. İyiki de mahkemeye vermiş öyle sanılan kadar çokta değil avukat ücretleri. Böyle yüzsüz insanları çıkartmaya değer. Eve ortak sanıyorlar kendilerini boyleleri. Öderken yanınızdaydı sanki. Hiç kolay değil ki ev almak. Bir etek para ödüyoruz her ay kolay mı?

Valla bu taşınma masrafını kiraya verenin karşılaması kanun falan olmalı. Bir asgari ücret para versin illa çıkartmak istiyorsa. İki yılda bir taşınmak zorunda kalmayan anlayamaz zorluğu
Oldu evi de üstünüze yapsınlar mı :)

Ben konuyu okumadım
Konuyu okumadığınız belli oluyor da neden okumuş gibi yorum yaptınız ki? Konu sahibi 10 küsür senelik kiracısını mahkemeyi kazandığı halde çıkaramıyor. Mahkemeyi kazandığı halde (!!!) diyorum. 430 binlik alacağı var içerde. Neden birine hibe etsin?

Hic mahkemeye bulssmasaydiniz verin gitsin derdim de. Simdi ne hali varsa gorsuz. Gercekten bazilsri cok yuzsuz.

Ben de kiraciyim da suyunu cikarmis bu gercekten de

Böyle bir piyasa oluştu ne yazık ki. Avukatım ve aylardır kira ödemeyen kiracıya üzerine para verip ‘ bu kişiden hak ve alacağımız kalmadı ‘ şeklinde beyanda bulunduk. Meslek hayatımın en acınası işlemi idi, içim sızlayarak attım o imzayı. Fakat müvekkilim senelerce uğraşana kadar para verelim kurtulalım zihniyetinde idi. Zira kiracının üzerine kayıtlı hiçbir şey yoktu icralık çok dosyası vardı, yani senelerce bedava oturacaktı. Daha doğrusu ailevi sebeplerinden ötürü şehir dışına taşınması gerekti ve biz anahtarı alabilmek adına ödedik o parayı. Aksi halde ev boş olsa da giremezdik. Daha sonra çevremde rakamları duydukça kendimizi şanslı hissettik. Günümüz yargısının geldiği vaziyet budur .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…