Yani dava sonuçlanınca da ne olacağı belirsiz. Kolluk kuvvetiyle gittiğinde kiracı eşyalarını almayabiliyormuş. Yediemin ve bilirkişi ile gidip eşyaların değerlerini belirleyip o tutarı ev sahibinden istiyorlarmış. Sonra da depoda kaldığı hergğn için ücret isteniyormuş. En sonunda kiracı tutarı ödeyip eşyalarını teslim almazsa açık arttırma ile satışı bekleyip, kalan tutarı yine kiracıdan icra yoluyla isteyebiliyormuşsun. Offf.. yani sonra ev sahipleri neden bir senelik sözleşme yapmaya başladı işte böyle kiracılar yüzündenAmin. Kabul et.eyin o teklifi bu kadar beklemissiniz biraz daha bekleyin taşınma parası nedir yaaa
Satsak alıcılar direk zaten ev problemli 2-3 milyon aşağısına alırız gözü ile bakarlar. Kadın arıza ev göstermek istemez, gösterse evi kötüler. Baya eve kök saldı, kendi evi sanıyor.madem evi satmak istiyorsunuz, bence satılığa çıkarın.
içinde kiracı olsa bile satılır bence bir şekilde
yeni gelen ev sahibi uğraşsın siz elden çıkarmış olursunuz
kesinlikle kendisine taşınma masrafı vs ödemesi yapmayın. ödemeyi alır ve çıkmaz bu kadın evinizden.
ya yasal hakları kullanmaya devam edin ya da satışa çıkarın yani evi.
valla ben de ev sahibimle kira konusunda uzlaşamadım ve bu sebeple çok üzgünümSatsak alıcılar direk zaten ev problemli 2-3 milyon aşağısına alırız gözü ile bakarlar. Kadın arıza ev göstermek istemez, gösterse evi kötüler. Baya eve kök saldı, kendi evi sanıyor.
Şöyle ki istinafa gittiğinde en az 2,5 3 sene süreç uzayacak. Kaldı ki sonuçlanınca da sessiz sedasız gitmeyecektir. Eşyaları almadan giderse o eşyaları alıp kapının önüne atamıyorsun. Avukatımızın dediği 500-600 bin kadar ev sahibinden para isteniyormuş. Artı günlük depo kirası. Kadını evden çıkardıktan sonra da onun eşyaları için başımız ağrımaya devam edebilir.Benim bildiğim 10 yıl sonunda, ev sahibi kiracıyı evden çıkarabilir. Ama detaylarını bilmiyorum.
Sizin geri adım atmanızı gerektirecek bir şey de göremiyorum. Avukatınız halleder.
Sonuna kadar zorlayın hukuki olarak evden cıkarın. Davadan tabiki vazgecmeyinArkadaşlar senelerdir burada aynı kiracıyla ilgili dert anlatırım. 10 sene oldu evimize taşınalı. Zannedersiniz kendi evi kadın evden çıkmam böyle geniş ev bulamam diye tutturuyor. Resmen eve kök saldı.
1,5 sene kadar önce yüzde 25’ten fazla zam yapmam diye tutturdu. Ev İstanbul Göktürk’te, kira 4.500 bile değil. Zam yapmadığımız yıllar oldu. Kaldı ki tek bir ay bile kirayı gününde ve tek seferde yatırmadı. İdare ettik. Ama ikinci yüzde 25 zam teklifinde, kiranın komik kaldığını söyledik ve sözleşmede yazan oranda zam yapıl kirayı 7.200 tl’ye getirmesini istedik. Hayır dedi ve bizde dava açtık.
Önce kira tespit davası açtık. Bilirkişi evin ederinin, içindeki kiracı için 33 bin tl olduğunu söyledi. Şimdiye kadar yapmadığımız zamlar, eksik yatırılan 100-300-500 tl’ler içinde tahliye talepli icra davası açtık ve onu da kazandık. Gelgelelim kiracının hiçbir bankada tek kuruş parası yok. Belli ki tüm para işlerini elden hallediyor.
Ziyanı yok dedik çünkü amacımız para almak değil. İş artık inada bindi. Kiracı dava sonucunu istinafa götürecek. Şimdi kaç gündür bizi arıyor. İşe girdim, 2-3 aydır maaşı elden alıyorum ama çalıştığım yer artık bu duruma sıcak bakmıyor. Lütfen icraları kaldırın diye. Eğer kaldırırsak ve taşınma masraflarını karşılarsak çıkacakmış.
Şaka gibi gerçekten. Davadan vazgeçersek 80 bin civarı ödeme yapmamız gerekiyor. 350 bim civarı alacağımız var. Toplamda bize borcu 430 bin olacak. Ondan vazgeçin, üstüne taşınma masrafını karşılayın diyor. Arsızlıkta gelinebilecek son nokta.
Biz böyle bir seçenek olmadığını söyledik. İstinafa gitmelerini tavsiye ettik ama nasıl insanlara bulaştık diye dumura uğramadık da değil. Ne olacak bu ülkenin hali böyle. Etraftaki evler 25-30 bindeyken sözleşmedeki zam oranını uygulasaydı 7200 tl’ye oturacaktı, şimdi bilirkişi 33.000 dedi diye bizi suçluyor. Gerçekten şu kiracıyı çıkaralım ilk işimiz bu evi satmak olacak. Allah böyle kiracıları kendileri gibi ev sahipleri ile karşılaştırsın
Bu ev 3+1 kocaman dubleks daire. Büyük site içerisinde. 15 senelik bina. Depreme karşı dayanıklı. Otoparklı yani konforlu bir daire. Şu an sarı siteden İstanbul Göktürk’te böyle bir evin kirasının ne kadar olduğuna bakabilirsiniz. 7.200 yapmamak için bizi bu yollara sürükledi çatlak kadın. Sanıyordu ki bilirkişi evin kira bedelini, 5 bin çıkaracak. 33 bini görünce o da şok oldu tabivalla ben de ev sahibimle kira konusunda uzlaşamadım ve bu sebeple çok üzgünüm
bizim bütçemizin çok üstünde kira beklentisi var ama hala netleşmedi konu
ben anlaşmak istiyorum kira onun açısından saçma sapan olmasın ama beni de soyup soğana çevirmesin yani temennim o yönde
yüksek gelirli bir insan değilim geçen kış fatura çok yüksek geliyor diye doğalgaz kullanmadım doğru düzgün
maddiyat yüzünden kışın ısınmasından kısan bir insan düşünün yani...
velhasıl günlerdir huzursuzum
insanlar nasıl oluyor da böyle mahkemelik olup süründürmek için ellerinden geleni yapıyorlar anlamıyorum
o zaman siz yasal haklarınızı kullanmaktan vazgeçmeyin kendisine para da vermeyin
sanmıyorum çünkü sahiden evi boşaltacağını.
Evet evet konut dokunulmazlığı var isterse evi yaksın eşyaları atamaz eve giremezsiniz.Şöyle ki istinafa gittiğinde en az 2,5 3 sene süreç uzayacak. Kaldı ki sonuçlanınca da sessiz sedasız gitmeyecektir. Eşyaları almadan giderse o eşyaları alıp kapının önüne atamıyorsun. Avukatımızın dediği 500-600 bin kadar ev sahibinden para isteniyormuş. Artı günlük depo kirası. Kadını evden çıkardıktan sonra da onun eşyaları için başımız ağrımaya devam edebilir.
Konut olduğu için mi eşyalara icraya gidilmiyor? Çünkü, işyerlerine icraya gidildiğini biliyorum.Şöyle ki istinafa gittiğinde en az 2,5 3 sene süreç uzayacak. Kaldı ki sonuçlanınca da sessiz sedasız gitmeyecektir. Eşyaları almadan giderse o eşyaları alıp kapının önüne atamıyorsun. Avukatımızın dediği 500-600 bin kadar ev sahibinden para isteniyormuş. Artı günlük depo kirası. Kadını evden çıkardıktan sonra da onun eşyaları için başımız ağrımaya devam edebilir.
Bu kadın 10 sene dolunca da evden çıkmayacaktı. Şu an 10 senesi doldu ama eşimi arayıp banyoyu yaptıracağını söylüyormuş. Eşime sakın kabul etme bu kadın daha uzun süre kalmayı planlamasa banyo tadilatı yaptırmaz dedim. Biz çıkmayacağını bildiğimizden, bu dalga geçer gibi ödediği komik kiralara dayanamayıp 8,5 senede dava açtık. Herhalükarda açılacaktı o dava bence10 sene olunca çıkarma hakkınız olmuyor muydu ?
öyle bir dairenin 30 bin civarı olması normal, istanbul bir deBu ev 3+1 kocaman dubleks daire. Büyük site içerisinde. 15 senelik bina. Depreme karşı dayanıklı. Otoparklı yani konforlu bir daire. Şu an sarı siteden İstanbul Göktürk’te böyle bir evin kirasının ne kadar olduğuna bakabilirsiniz. 7.200 yapmamak için bizi bu yollara sürükledi çatlak kadın. Sanıyordu ki bilirkişi evin kira bedelini, 5 bin çıkaracak. 33 bini görünce o da şok oldu tabi
Büyük ihtimalle. Düşünün ki kadının borcunu eşinden talep edemiyorsun ya da aynı evde sigortalı çalışan çocuklarının maaşına icra koyamıyorsun. Çünkü borç bireyselmiş bla bla. Ama alacaklı banka olunca yedi sülaleni rahatsız ediyor ben normal vatandaş olarak alacaklı olduğumda kadının ölmesini bekliyorum ki borcu çocuklarından talep edebileyim. Var mı böyle bir saçmalıkKonut olduğu için mi eşyalara icraya gidilmiyor? Çünkü, işyerlerine icraya gidildiğini biliyorum.
Bu manyaklarla da uğraşılmıyor ki hukuk bile bir şey yapamıyor anlattığınız kadarıyla. Kadın tek mi yaşıyor hani çocuğu falan yok mu konuşsanız bir akrabasıyla falanBu kadın 10 sene dolunca da evden çıkmayacaktı. Şu an 10 senesi doldu ama eşimi arayıp banyoyu yaptıracağını söylüyormuş. Eşime sakın kabul etme bu kadın daha uzun süre kalmayı planlamasa banyo tadilatı yaptırmaz dedim. Biz çıkmayacağını bildiğimizden, bu dalga geçer gibi ödediği komik kiralara dayanamayıp 8,5 senede dava açtık. Herhalükarda açılacaktı o dava bence