Taşınma masrafını isteyen kiracı

Şimdi kaç gündür bizi arıyor. İşe girdim, 2-3 aydır maaşı elden alıyorum ama çalıştığım yer artık bu duruma sıcak bakmıyor. Lütfen icraları kaldırın diye. Eğer kaldırırsak ve taşınma masraflarını karşılarsak çıkacakmış.

Şaka gibi gerçekten. Davadan vazgeçersek 80 bin civarı ödeme yapmamız gerekiyor. 350 bim civarı alacağımız var. Toplamda bize borcu 430 bin olacak. Ondan vazgeçin, üstüne taşınma masrafını karşılayın diyor. Arsızlıkta gelinebilecek son nokta.
Göktürk gibi bir yerde 4 bin lira kira veriyor kira artışını kabul etmiyor ve sonrada utanmadan nasıl böyle bir teklif edebiliyor? Yani bu tekliflerinin saçmalığını yüzlerine vurmadınız mı iyi mi bu insanlar
Eşi aradı 1-2 kez o da lütfen icrayı kaldırın. Eşim işe başladı diyor. Yeni sözleşme yapalım diyor bir de. Ailecek manyaklar 😔
Ayy yuh ya
Emsali 33 olan bir yerde 7.5 a oturmakta kul hakkı bence ya.
7.5 a da oturmamış galiba yani 7.5 da vermemiş hiç 😂

İyide kimse tutup eve kök salmış çıkmam da çıkmam diye direnen kiracıyla uğraşmaz kimse almaz o evi😕 bizde de var aynı dert. Adam yüzsüz sen evi sat senle kötü olmak istemiyorum ben satın alan versin mahkemeye en az iki yıl sürer iki yıl daha otururum diyor pişkin pişkin. 30 binlik evde 7 bini zor yaptık bu yıl.
şaka gibi ya ortalık manyak dolmuş
kaç senelik kiracı bu?
2-3 senelik kiracıya çık mık diyenlere ben de karşıyım ama 10 senedir 15 senedir aynı evde oturup iyice kök salanlar oluyor insan sıkılır yani 10 senedir aynı evde oturmaktan

kiracı en fazla on sene oturabiliyor 8.5 yıl olmuş kalmış 1.5 yıl

uyanıklar şimdi yeni sözleşme yaptırmayı başarırlarsa on sene daha kalmayı planlıyorlar sanki çok iyi kiracılarmış gibi

zaten sözleşme olsa bile o kirayıda vermez bunlar tek amaçları imza attırıp on sene daha eve çökmek
Yok 10 yılları dolmuş konu sahibi ilk başta yazmış davayı 8.5 yılında açmış galiba işte geçen süre dava sonuclanincaya kadar 10 yıl olmuş ama haklısınız onların planı yeni sözleşme yapıp çıkmamak ve icrayi kaldirmak kiracisinin kocası 25 binden yeni sozlesme yapalım demiş.

Göktürk gibi bir yerde 4 bin lira kira veriyor kira artışını kabul etmiyor ve sonrada utanmadan nasıl böyle bir teklif edebiliyor? Yani bu tekliflerinin saçmalığını yüzlerine vurmadınız mı iyi mi bu insanlar

Ayy yuh ya

7.5 a da oturmamış galiba yani 7.5 da vermemiş hiç 😂
aynen 7200 e karşı gelmiş vermemiş bir tapuyu üstüme geçir dememiş yüzsüz

öyle bir dairenin 30 bin civarı olması normal, istanbul bir de
site içinde olan, dubleks olan, otoparkı şusu busu olan evler zaten bu kiracı ev sahibi krizi çıkmadan önce de normal dairelerden daha pahalı olurdu
ben şahsen farklı özellikleri olan, biraz lükse kaçan dairelerin pahalı olmasını normal buluyorum
2023'ün başında eski sevgilim 1+1 eşyalı dubleks mükemmel manzaralı bir daireye taşınmıştı ve o zamanlar kirası 13000 lira idi
sırf dubleks oluşu, eşyalı oluşu, manzaralı oluşu sebebiyle o kirayı yerinde bulmuştuk mesela.
Hemde Göktürk'te büyük daire. çok normal bence de fiyatı.

şaka gibi ya ortalık manyak dolmuş
kaç senelik kiracı bu?
2-3 senelik kiracıya çık mık diyenlere ben de karşıyım ama 10 senedir 15 senedir aynı evde oturup iyice kök salanlar oluyor insan sıkılır yani 10 senedir aynı evde oturmaktan
Bu yıl beş bitecek. Satmak istedik planlarınız vardı, zaten kira getirisi de yok ama satamıyoruz maalesef. Çünkü adam geldi hem bedavaya oturup hem de devlet benden yana hiç bi şey yapamazsınız diyo. 3 bin veriyordu daha düne kadar yaa Allah aşkına üç bin kira ne? Eve geçtiğinde sıfırdı ev muhiti iyi deniz manzaralı. Hadi 30 verme ama 15 ver dimi ama yok.

Bu yıl beş bitecek. Satmak istedik planlarınız vardı, zaten kira getirisi de yok ama satamıyoruz maalesef. Çünkü adam geldi hem bedavaya oturup hem de devlet benden yana hiç bi şey yapamazsınız diyo. 3 bin veriyordu daha düne kadar yaa Allah aşkına üç bin kira ne? Eve geçtiğinde sıfırdı ev muhiti iyi deniz manzaralı. Hadi 30 verme ama 15 ver dimi ama yok.
Kira tespit davası açın sizde.

kirası memnun etmiyorsa satmak istemenden daha doğal bişey yok
veya ihtiyaçtan dolayı satmak da çok kişisel bir şey
bence satış durumlarında devletin çok daha katı olması lazım
sonuçta bir evin satılacak olması gayet mantıklı bir şey. paraya ihtiyacı varsa evini satmayacak da ne yapacak yani ev sahibi

Kiracı yüzsüz ,çıkmıyor ? Hem ev alacak hem de dert sıkıntı icra bilmem ne uğraşacak... 6 ay sonra çıksa bile kirasını ödemeyen biri Evi alan kişi 6 ay neden mağdur olsun. Siz alternatif sunuyorsunuz ama tek taraflı. Konu sahibi ne güzel demiş kiracıyı çıkarttıktan sonra satacağım tebrik ediyorum yeni ev sahibini mağdur etmemek çok ince bir düşünce. Ben yandım kurtuldum başkası ne yaparsa yapsın demek hoş değil.
içinde kiracı olan bir evi alıyorsa alıcı zaten bunu bilerek alır ve değerinden daha düşük fiyata alır.

Hemde Göktürk'te büyük daire. çok normal bence de fiyatı.
ben göktürk'ü hiç bilmiyorum ama özelliği olan dairelerin kiralarının daha yüksek olması zaten hep olan bir durumdu
dublekstir, güvenlikli site içindedir, kapıcısı vardır, başka artı yönleri vardır, yaşayanın hayat kalitesine ekstra katkılar sunuyordur vs bunlar lükse kaçtığı için parası olana hitap eder bu tip daireler.

Uzak bir şehirde oturuyorduk. Ödemeleri sorunluydu ama sürekli sağlık ya da iş sıkıntıları oldu. Sonra pandemi girdi idare edelim dedik. İyilikten maraz doğuyor anlayacağınız 😔
birazda ondan yüz buluyorlar iyiniyet gösterince suistimal çok oluyor

ben göktürk'ü hiç bilmiyorum ama özelliği olan dairelerin kiralarının daha yüksek olması zaten hep olan bir durumdu
dublekstir, güvenlikli site içindedir, kapıcısı vardır, başka artı yönleri vardır, yaşayanın hayat kalitesine ekstra katkılar sunuyordur vs bunlar lükse kaçtığı için parası olana hitap eder bu tip daireler
Etiler, Göktürk, Florya, Beşiktaş, Bebek, Tarabya buralar İstanbul'un en pahalı mühitleri daha çok üst kısımlara hitap eden bölgeler olduğu için alt kademeyi pek yaşatmazlar oralarda :KK70: Öyle olduğu için şaşırdım kiracının 7 bini bile kabul etmemesine pes dedim. ben olsam 20-25 binde anlaşmak isterdim. ama kabul etmese de saygı duyardım öyle bir mevkii için

kirası memnun etmiyorsa satmak istemenden daha doğal bişey yok
veya ihtiyaçtan dolayı satmak da çok kişisel bir şey
bence satış durumlarında devletin çok daha katı olması lazım
sonuçta bir evin satılacak olması gayet mantıklı bir şey. paraya ihtiyacı varsa evini satmayacak da ne yapacak yani ev sahibi
Evet satıp memleketten ev almak istedik ama pişkin alan adam versin mahkemeye diyor, e bu evi kim alır?

Maalesef 10 senesi dolsa bile kiracı çıkmıyor işte. Çıkmayınca eşyasına dokunamıyorsun. Yine yasal sürece başvuruyorsun o da İstanbul gibi büyük bir şehirde yıllar sürüyor
Saçmalık resmen.Polis gelip eşyalarıyla atsın gitsin o zaman. Çıkmamak ne demek sanki nüfusuna geçirdin.

Etiler, Göktürk, Florya, Beşiktaş, Bebek, Tarabya buralar İstanbul'un en pahalı mühitleri daha çok üst kısımlara hitap eden bölgeler olduğu için alt kademeyi pek yaşatmazlar oralarda :KK70: Öyle olduğu için şaşırdım kiracının 7 bini bile kabul etmemesine pes dedim. ben olsam 20-25 binde anlaşmak isterdim. ama kabul etmese de saygı duyardım öyle bir mevkii için
30 bin falan da düşük o zaman oraya göre
valla konu sahibi benim ev sahibim olsaymış keşke :KK70:
ben her türlü anlaşırdım hiçbir konuda da başını ağrıtmazdım, eski kiracı olduğum için azıcık hatırım olsa yeterdi, fiyatta anlaşırdık yani :KK70:

Saçmalık resmen.Polis gelip eşyalarıyla atsın gitsin o zaman. Çıkmamak ne demek sanki nüfusuna geçirdin.
Polis gelse de eşyaları atamıyorsun. Konut dokunulmazlığı diye birşey var. Yedirdin ve bilirkişi ile gidip eşyaların ederini belirliyorsun, tutanakla yediemin deposuna çektiriyorsun. Eder ne kadarsa ev sahibi o tutarı yatırıyor. Depo kirasını ödüyor, kiracı eşyasını alana ya da açık arttırmayla eşyalar satılana kadar. Çok muhtemel ki ödediğin tutarı alamıyorsun ve kiracıya yeni bir icra işlemi başlatıyorsun 😅

X