Taşınma masrafını isteyen kiracı

Yani dava sonuçlanınca da ne olacağı belirsiz. Kolluk kuvvetiyle gittiğinde kiracı eşyalarını almayabiliyormuş. Yediemin ve bilirkişi ile gidip eşyaların değerlerini belirleyip o tutarı ev sahibinden istiyorlarmış. Sonra da depoda kaldığı hergğn için ücret isteniyormuş. En sonunda kiracı tutarı ödeyip eşyalarını teslim almazsa açık arttırma ile satışı bekleyip, kalan tutarı yine kiracıdan icra yoluyla isteyebiliyormuşsun. Offf.. yani sonra ev sahipleri neden bir senelik sözleşme yapmaya başladı işte böyle kiracılar yüzünden 😞
Yoo oyle seyler olmuyo

Şöyle ki istinafa gittiğinde en az 2,5 3 sene süreç uzayacak. Kaldı ki sonuçlanınca da sessiz sedasız gitmeyecektir. Eşyaları almadan giderse o eşyaları alıp kapının önüne atamıyorsun. Avukatımızın dediği 500-600 bin kadar ev sahibinden para isteniyormuş. Artı günlük depo kirası. Kadını evden çıkardıktan sonra da onun eşyaları için başımız ağrımaya devam edebilir.
Ne demek bu ya. O zaman vaz mı gececeksın tamam borcunu odeme
Tamam tahlıyenı de ben karsılarım mı diyeceksin.
Sanki bı yanın buna ikna olmus gbi

Yani dava sonuçlanınca da ne olacağı belirsiz. Kolluk kuvvetiyle gittiğinde kiracı eşyalarını almayabiliyormuş. Yediemin ve bilirkişi ile gidip eşyaların değerlerini belirleyip o tutarı ev sahibinden istiyorlarmış. Sonra da depoda kaldığı hergğn için ücret isteniyormuş. En sonunda kiracı tutarı ödeyip eşyalarını teslim almazsa açık arttırma ile satışı bekleyip, kalan tutarı yine kiracıdan icra yoluyla isteyebiliyormuşsun. Offf.. yani sonra ev sahipleri neden bir senelik sözleşme yapmaya başladı işte böyle kiracılar yüzünden 😞
bir arkadaşımın başınada böyle yüzsüz bir kiracı denk geldi.Kendi kirada otuyordu ve kiracılıda bir ev almıştı.Kız evi alır almaz 6 ay içinde çıksın diye ihtarname yolladı 6 ay geçti ama bunlarda hala tık yok arkadaşımdan taşınma parası önce 30 istedi sonra 50 en sonda 100 bin .bana ev bul çıkayım dedi gösterdiği evleri beğenmedi v.s sürekli salağa yattıı oyaladı .Kız en sonunda kiracıyı tahliye olsun diye mahkemeye verdi.Allahtan hakim işi uzatmadı kiracıya tahliye kararı verdi ama bu seferde uyuz kiracı evde eşyalarım var diye yalan attı sırf intikam almak için.Onunda bir süresi varmış yazımı ne eline gitmesi gerekiyormuş.Kızın avukatı akıllıydı o süreyi beklemediler bir bilirkişiyle gittiler açtılar evi baktılar hiçbirşey yok kiracı yalan atmış şerefsiz .Tutanak tuttular işi bitirdiler.

Taşıma parasını vermeyin ancak tasimaciyi siz tutun alsın eşyalarını gitsin. Kanunlar siz haklı olsanız da şuan sizin aleyhinizde işliyor. Bu kadar çirkef olan biri o eşyaları da almamak için elinden geleni yapacaktır.

Neye dayanarak söylüyorsunuz bunu? Avukatımız daha geçen hafta anlattı bu olayı
ben kıracınız bu kadarına ayıkacak kafada biri degıl ve avukatı yoksa (ki yoktur) devlet avukat atamıssa filan onunla idare eder ve ondan da boyle bı bilgi edınemez açıkcası.
O yüzden oyle dedım.

Arkadaşlar senelerdir burada aynı kiracıyla ilgili dert anlatırım. 10 sene oldu evimize taşınalı. Zannedersiniz kendi evi kadın evden çıkmam böyle geniş ev bulamam diye tutturuyor. Resmen eve kök saldı.

1,5 sene kadar önce yüzde 25’ten fazla zam yapmam diye tutturdu. Ev İstanbul Göktürk’te, kira 4.500 bile değil. Zam yapmadığımız yıllar oldu. Kaldı ki tek bir ay bile kirayı gününde ve tek seferde yatırmadı. İdare ettik. Ama ikinci yüzde 25 zam teklifinde, kiranın komik kaldığını söyledik ve sözleşmede yazan oranda zam yapıl kirayı 7.200 tl’ye getirmesini istedik. Hayır dedi ve bizde dava açtık.

Önce kira tespit davası açtık. Bilirkişi evin ederinin, içindeki kiracı için 33 bin tl olduğunu söyledi. Şimdiye kadar yapmadığımız zamlar, eksik yatırılan 100-300-500 tl’ler içinde tahliye talepli icra davası açtık ve onu da kazandık. Gelgelelim kiracının hiçbir bankada tek kuruş parası yok. Belli ki tüm para işlerini elden hallediyor.

Ziyanı yok dedik çünkü amacımız para almak değil. İş artık inada bindi. Kiracı dava sonucunu istinafa götürecek. Şimdi kaç gündür bizi arıyor. İşe girdim, 2-3 aydır maaşı elden alıyorum ama çalıştığım yer artık bu duruma sıcak bakmıyor. Lütfen icraları kaldırın diye. Eğer kaldırırsak ve taşınma masraflarını karşılarsak çıkacakmış.

Şaka gibi gerçekten. Davadan vazgeçersek 80 bin civarı ödeme yapmamız gerekiyor. 350 bim civarı alacağımız var. Toplamda bize borcu 430 bin olacak. Ondan vazgeçin, üstüne taşınma masrafını karşılayın diyor. Arsızlıkta gelinebilecek son nokta.

Biz böyle bir seçenek olmadığını söyledik. İstinafa gitmelerini tavsiye ettik ama nasıl insanlara bulaştık diye dumura uğramadık da değil. Ne olacak bu ülkenin hali böyle. Etraftaki evler 25-30 bindeyken sözleşmedeki zam oranını uygulasaydı 7200 tl’ye oturacaktı, şimdi bilirkişi 33.000 dedi diye bizi suçluyor. Gerçekten şu kiracıyı çıkaralım ilk işimiz bu evi satmak olacak. Allah böyle kiracıları kendileri gibi ev sahipleri ile karşılaştırsın

Iyi bari ev almak icin para istememis. Yuzsuzlugun nirvanasi.

Öncelikle Allah yardım etsin, inşallah bian önce kurtulursunuz bu durumdan..

Türkiye'de yaşamıyorum ve bir şey merak ettim, sizin konunuzdan bağımsız..

1. Devlet %25 zam şartını koyduğu halde ev sahipleri çevre evlerle kıyaslayarak inanılmaz yüksek zamlar talep ediyorlar, bu şikayet edilemez mi?

2. Asgari ücreti baz alırsak, bi eve nerede ve nasıl olursa olsun 30 bin tl istemek akla ve vicdana sığıyor mu? Yani bu geçim derdini kısmende olsa vatandaşlar kendi oluşturmuş olmuyor mu? Karşılıklı olarak hem kiracının hem ev sahibinin hakkını gözetmek gerekmez mi?
1 ) % 25 kalktı şuan en fazla %65 civarı,isterlerse evet şikayet edebilirlerdi ama %25 sınırı pek adil değildi.

2) Arkadaşın evi Göktürk 'te orada oturanların kazançları asgari ücret değildir emin olun arkadaşın evinde site içerisinde dubleks evmiş oralar genellikle lüks siteler ve villa tarzı hatta o orada oturan ünlülerde var yazıyor haber sitelerinde yani zengin semti bir nevi.

Bilirkişi zaten 33 bin belirlemiş kirayı oda eski kiracı olduğu için 33 çıkmıştır diye düşünüyorum yenilere daha yüksek oluyor.

ben kıracınız bu kadarına ayıkacak kafada biri degıl ve avukatı yoksa (ki yoktur) devlet avukat atamıssa filan onunla idare eder ve ondan da boyle bı bilgi edınemez açıkcası.
O yüzden oyle dedım.
Hayır avukatı var maalesef ama stajyer avukat galiba. Dediğim şey aynen yaşanıyor bu tür tahliye davalarında. Kiracıdan zaten bıkmışım.eşyalarıyla falan uğraşmak istemiyorum hiç ama iş oraya gelirse de öderiz parasını. Artık geri dönüş olamaz

Satsak alıcılar direk zaten ev problemli 2-3 milyon aşağısına alırız gözü ile bakarlar. Kadın arıza ev göstermek istemez, gösterse evi kötüler. Baya eve kök saldı, kendi evi sanıyor.
şerefsiz böyle insanlar ya sanki seninle kredi çekmiş borç ödemiş gibi kendi tapulu malı sanıyorlar kolaysa sen al sen yap başkasının malına çökme

nery83 nery83 bide on yılı aşan kiracıların da boyle esyayı almam depo masrafını da alırım gıbı hakları yok dıye bılıyorum.
Sadece On yıldan az oturmus kiracılar tahliye ettrildiğinde yani mağdur oldugunda bu yollara basvurabılıyor benım bıldıgım kadarıyla.
Sizinkinde magdur değil ki.

1 ) % 25 kalktı şuan en fazla %65 civarı,isterlerse evet şikayet edebilirlerdi ama %25 sınırı pek adil değildi.

2) Arkadaşın evi Göktürk 'te orada oturanların kazançları asgari ücret değildir emin olun arkadaşın evinde site içerisinde dubleks evmiş oralar genellikle lüks siteler ve villa tarzı hatta o orada oturan ünlülerde var yazıyor haber sitelerinde yani zengin semti bir nevi.

Bilirkişi zaten 33 bin belirlemiş kirayı oda eski kiracı olduğu için 33 çıkmıştır diye düşünüyorum yenilere daha yüksek oluyor.
Bu arkadaşın evine göre değil genel olarak merak ettiğim için sormak istemiştim

Arkadaşlar senelerdir burada aynı kiracıyla ilgili dert anlatırım. 10 sene oldu evimize taşınalı. Zannedersiniz kendi evi kadın evden çıkmam böyle geniş ev bulamam diye tutturuyor. Resmen eve kök saldı.

1,5 sene kadar önce yüzde 25’ten fazla zam yapmam diye tutturdu. Ev İstanbul Göktürk’te, kira 4.500 bile değil. Zam yapmadığımız yıllar oldu. Kaldı ki tek bir ay bile kirayı gününde ve tek seferde yatırmadı. İdare ettik. Ama ikinci yüzde 25 zam teklifinde, kiranın komik kaldığını söyledik ve sözleşmede yazan oranda zam yapıl kirayı 7.200 tl’ye getirmesini istedik. Hayır dedi ve bizde dava açtık.

Önce kira tespit davası açtık. Bilirkişi evin ederinin, içindeki kiracı için 33 bin tl olduğunu söyledi. Şimdiye kadar yapmadığımız zamlar, eksik yatırılan 100-300-500 tl’ler içinde tahliye talepli icra davası açtık ve onu da kazandık. Gelgelelim kiracının hiçbir bankada tek kuruş parası yok. Belli ki tüm para işlerini elden hallediyor.

Ziyanı yok dedik çünkü amacımız para almak değil. İş artık inada bindi. Kiracı dava sonucunu istinafa götürecek. Şimdi kaç gündür bizi arıyor. İşe girdim, 2-3 aydır maaşı elden alıyorum ama çalıştığım yer artık bu duruma sıcak bakmıyor. Lütfen icraları kaldırın diye. Eğer kaldırırsak ve taşınma masraflarını karşılarsak çıkacakmış.

Şaka gibi gerçekten. Davadan vazgeçersek 80 bin civarı ödeme yapmamız gerekiyor. 350 bim civarı alacağımız var. Toplamda bize borcu 430 bin olacak. Ondan vazgeçin, üstüne taşınma masrafını karşılayın diyor. Arsızlıkta gelinebilecek son nokta.

Biz böyle bir seçenek olmadığını söyledik. İstinafa gitmelerini tavsiye ettik ama nasıl insanlara bulaştık diye dumura uğramadık da değil. Ne olacak bu ülkenin hali böyle. Etraftaki evler 25-30 bindeyken sözleşmedeki zam oranını uygulasaydı 7200 tl’ye oturacaktı, şimdi bilirkişi 33.000 dedi diye bizi suçluyor. Gerçekten şu kiracıyı çıkaralım ilk işimiz bu evi satmak olacak. Allah böyle kiracıları kendileri gibi ev sahipleri ile karşılaştırsın
Oldu isterseniz kiranızi da biz verelim deseydiniz.
Bu ne yüzsüzlük. 7.200tl bile şu an para değil yani. Bu fiyata bodrum katı bile yok.
Tabi ki geri adım atmayın.

Bu kadın 10 sene dolunca da evden çıkmayacaktı. Şu an 10 senesi doldu ama eşimi arayıp banyoyu yaptıracağını söylüyormuş. Eşime sakın kabul etme bu kadın daha uzun süre kalmayı planlamasa banyo tadilatı yaptırmaz dedim. Biz çıkmayacağını bildiğimizden, bu dalga geçer gibi ödediği komik kiralara dayanamayıp 8,5 senede dava açtık. Herhalükarda açılacaktı o dava bence
dava açmak için neden 8.5 yıl beklediniz beş yıl dolunca açabiliyordunuz

nery83 nery83 bide on yılı aşan kiracıların da boyle esyayı almam depo masrafını da alırım gıbı hakları yok dıye bılıyorum.
Sadece On yıldan az oturmus kiracılar tahliye ettrildiğinde yani mağdur oldugunda bu yollara basvurabılıyor benım bıldıgım kadarıyla.
Sizinkinde magdur değil ki.
Maalesef 10 senesi dolsa bile kiracı çıkmıyor işte. Çıkmayınca eşyasına dokunamıyorsun. Yine yasal sürece başvuruyorsun o da İstanbul gibi büyük bir şehirde yıllar sürüyor

dava açmak için neden 8.5 yıl beklediniz beş yıl dolunca açabiliyordunuz
Uzak bir şehirde oturuyorduk. Ödemeleri sorunluydu ama sürekli sağlık ya da iş sıkıntıları oldu. Sonra pandemi girdi idare edelim dedik. İyilikten maraz doğuyor anlayacağınız 😔

ay bıde ınsanların evine çöküyolar ya bu kiracılar cok fena olmaya basladı cidden.

Eşi aradı 1-2 kez o da lütfen icrayı kaldırın. Eşim işe başladı diyor. Yeni sözleşme yapalım diyor bir de. Ailecek manyaklar 😔
Sakın asla.Uyanıklar yeni sözleşme yapacak 8.5 sene bedava oturmuş bir on sene daha oturalım diyorlar bir kere verdinmi yandın

E yeni sözleşmeyi yapın 30bin tl den olmaz mı 😂
kiracı en fazla on sene oturabiliyor 8.5 yıl olmuş kalmış 1.5 yıl

uyanıklar şimdi yeni sözleşme yaptırmayı başarırlarsa on sene daha kalmayı planlıyorlar sanki çok iyi kiracılarmış gibi

zaten sözleşme olsa bile o kirayıda vermez bunlar tek amaçları imza attırıp on sene daha eve çökmek

X