tarota her konu ile ilgili bakabiliriz hatta bunların dışında genel 10lu bir açılım ile bakarız.ben daha çok buradan kolay olsun diye merak edilen
sorulara bakmaya çalıştım.maddi durumun ile ilgili ısrarlı 5 kart çektim.ama çoğunluğu parasal açıdan sana yeterli gelmeyen,
huzursuz, sıkıntılı sürece işaret etti.eldeki olanaklar, sahip olmak istediklerin ve istediğin yaşam standartı ile uyuşmuyor.hatta yoksulluğa işaret eden bir kart çıktı son olarak yalnız bu kart o kadar olumsuz değildir.hiç ummadığımız bir anda durumun değişebileceğine işaret ediyor.çünkü kırık camlardan ışık giriyor.
karttaki çocuk yüzleri durumun çok farkında değil, sağlıklı görünüyorlar.kısaca bu kart, tüm olumsuz maddi kaoşullara rağmen, hayata esprili bakmaktan, neşemizi kaybetmemiz gerektiğinden bahseder.bu dönem geçicidir.
bu arada benim kartlar normal tarot kartları değildir.8 yıl kadar normal tarot kartlarına baktım.ama 2 yıldır çingene tarotuna bakıyorum ve tarota uzun zamandır bakan ve iyi anlayan biri olarak bu kartlar harika.çok daha detaylı, çok daha çok anlamlı.öyleki eski tarotlara hiç elimi sürmüyorum bile.bunu da bana istanbul'da sosyetede bayağı ünlemiş fal bakan bir tanıdığım hediye etmişti.kendisine bakmam için.o da sadece bana bktırıyor.aile dostumuz
olmasından ötürü.