- 14 Şubat 2012
- 6.206
- 8.820
Bende hiç toz tarhana görmedim ve kırmızı renkli tarhana çorbaları değişik geliyor :)Tarhana çok orjinal geldi. Bizim oranınki turuncumsu, pembemsi bir renkte ve toz gibi olur. Yöreden yöreye değişiyor demek ki.
Sunumu çok beğendim. En çokta o renkleri öyle canlı bir biçimde yansıtabilmeni beğendim ben uğraşmama rağmen beceremiyorum çünkü. Hdr çeksem ya da kamerayla yüksek boyutlu çeksem boyutta sıkıntı oluyor, sıkıştırsam renkler soluyor, bi beceremedim yani. Sırrın nedir Sarıcık?
Ayy gerçekten mi beğendiniz çok sevindimne güzel sunum o öyle
Hoşgeldin beğenmene çok sevindim çok şekersinizgene geldim çok güzel görünüyor
Hoşgeldin beğenmene çok sevindim çok şekersiniz
Olur tabii beklerimacıktıkça gelirim ben
Ellerine sağlık hemşom ,annem de çok yapar bu tarhanadan .Başaarılar dilerim.Eki Görüntüle 2105296 Malzemeler
Eki Görüntüle 2105262
Tarhana
Tereyağ
4 diş sarımsak
Tuz
Nane
Pulbiber
İsteğe bağlı nohut
Yapılışı
Eki Görüntüle 2105264 Eki Görüntüle 2105265 Eki Görüntüle 2105266 Eki Görüntüle 2105267
Tarhanayı geceden yumuşaması için suda bırakırız. Ertesi gün tarhana haşlanır. Tuz dökülür. Tarhana açılana kadar kaynatılır. Ayrı bi tavada tereyağ eritilir 4 diş sarımsak küçük küçük kesilip karıştırılır. Üstüne pulbiber nane koyup karıştırılır.
Sosu kaynayan tarhanaya dökeriz. 10 dk kaynatırız. Afiyet olsun...
Not; kağıdım bile saman kağıt dikkatinizi çekerim nostaljik ortam bozulmasın diye
Eki Görüntüle 2105293 Eki Görüntüle 2105294 Eki Görüntüle 2105296 Eki Görüntüle 2105353 Eki Görüntüle 2105354 Eki Görüntüle 2105386
Sağol hemşerim bizde de çok pişerEllerine sağlık hemşom ,annem de çok yapar bu tarhanadan .Başaarılar dilerim.
Aslında değil sadece tartılacağımız günden bir gün önce yemiyoruz karbonhidrat ya .. yoksa yiyoruz mis gibi tarhana yasak olur muOlur tabii beklerim
Tarhana yasak mı size
O zaman beraber yiyelim MiuLego canımAslında değil sadece tartılacağımız günden bir gün önce yemiyoruz karbonhidrat ya .. yoksa yiyoruz mis gibi tarhana yasak olur mu
Çok açımO zaman beraber yiyelim MiuLego canım
İstediğimiz kadarÇok açım
Hadi beraber hüpletelim
Kaç kase içebiliyoruz
Bende hiç toz tarhana görmemiştim :)Bizim yaptığımız tarhana çok farklı
Ben sizin yaptığınızı kastamonulu bir arkadasımda içmiştim çok begenmiştim bu çorbada öyle çok lezzetlidir eminim
Ellerinize sağlık, başarılar dilerim
Teşekkür ederim darkım bana da toz tarhana farklı geldi yöreye göre değişiyomuş :)Cok degisik bir tarhana,ilk defa gordum sayendeellerine saglik. Bol sans
Karadeniz tarhanası :) teşekkür ederim ❤tarhanan farklı göründü :) bol şans