Çorbalar Tarhana Çorbası -Sütaş Tereyağı Sponsorluğunda

Ozaman rica edıyorum bana anlattsınn . Çünkü ilk defa yapıceeeemmm .
Merhaba canım bizim muhlama,yada mıhlama lık peynirimiz vardir.iyi Bir mıhlamada bu peynirin olması gerekiyor banada köyden geliyor canım.
_20180204_151808.jpg

Tavaya dolu dolu 2yemek kaşığı tereyağı konulur,eritilir ama yakılmaz,bir kenarda yukarıdaki peynirden,3yemek kaşığı peynir ,, yarım su bardağı ndan biraz fazla kolot peyniri rendelenmis,, çeçil peyniride olabilir ama Bim'de kolot peyniri var,,dolu dolu 2yemek kasigi un,ve 2su bardağı su bunları karistir.ve erittigin tereyağına dök hafifçe karıştırarak pişir, altı kısık bir sekilde, Ben göz karari ile yaptığım için verebildigim tarif bu canım yaparsan Afiyet şifa olsun goruntu bu sekil olacaktir.(resim alıntıdır)instigram hesabim var ve bir sürü resimlerim var amaaaa hic mihlamı resmi koymamisim:KK70::KK70::KK70:en kisa zamanda yapip resimleyip koymaliyim
muhlama-tarifi.jpg
canim bu tarif iki üç kişiliktir ve eğer istersen misir unu koyabilirsin ama mısır ununun kavrulmusu olsun eğer bulamassan koyma un koy

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2105296 Malzemeler
Eki Görüntüle 2105262

Tarhana
Tereyağ
4 diş sarımsak
Tuz
Nane
Pulbiber
İsteğe bağlı nohut

Yapılışı
Eki Görüntüle 2105264 Eki Görüntüle 2105265 Eki Görüntüle 2105266 Eki Görüntüle 2105267
Tarhanayı geceden yumuşaması için suda bırakırız. Ertesi gün tarhana haşlanır. Tuz dökülür. Tarhana açılana kadar kaynatılır. Ayrı bi tavada tereyağ eritilir 4 diş sarımsak küçük küçük kesilip karıştırılır. Üstüne pulbiber nane koyup karıştırılır.
Sosu kaynayan tarhanaya dökeriz. 10 dk kaynatırız. Afiyet olsun...

Not; kağıdım bile saman kağıt dikkatinizi çekerim nostaljik ortam bozulmasın diye :KK70:
Eki Görüntüle 2105293 Eki Görüntüle 2105294 Eki Görüntüle 2105296 Eki Görüntüle 2105353 Eki Görüntüle 2105354 Eki Görüntüle 2105386
Tatlim senin konunmus ya bu şimdi farkettim iyikide farkettim bittim,bittim ne kadar guzel bir tarif ne kadar guzel bir sunum Ellerine emeğine sağlık canım başarılar

Beğenmene çok sevindim kakaom teşekkür ederim :KK200: sen katılmayacak mısın o güzel tariflerinle bi çorba yap bize :KK15:
Bu seferlik jüri olacağım canim okullar yarin açılıyor ve derslere hızlı giriş yapacagiz . çalışınca iş,ev, ders zorluyor tatlım.insallah baska bir kategoride

Merhaba canım bizim muhlama,yada mıhlama lık peynirimiz vardir.iyi Bir mıhlamada bu peynirin olması gerekiyor banada köyden geliyor canım.
Eki Görüntüle 2106032
Tavaya dolu dolu 2yemek kaşığı tereyağı konulur,eritilir ama yakılmaz,bir kenarda yukarıdaki peynirden,3yemek kaşığı peynir ,, yarım su bardağı ndan biraz fazla kolot peyniri rendelenmis,, çeçil peyniride olabilir ama Bim'de kolot peyniri var,,dolu dolu 2yemek kasigi un,ve 2su bardağı su bunları karistir.ve erittigin tereyağına dök hafifçe karıştırarak pişir, altı kısık bir sekilde, Ben göz karari ile yaptığım için verebildigim tarif bu canım yaparsan Afiyet şifa olsun goruntu bu sekil olacaktir.(resim alıntıdır)instigram hesabim var ve bir sürü resimlerim var amaaaa hic mihlamı resmi koymamisim:KK70::KK70::KK70:en kisa zamanda yapip resimleyip koymaliyimEki Görüntüle 2106039 canim bu tarif iki üç kişiliktir ve eğer istersen misir unu koyabilirsin ama mısır ununun kavrulmusu olsun eğer bulamassan koyma un koy
Ayy çokk teşekkğr ederimm . Notlarımı alıyorum hemen . Mıhlama peynırı olarak eşime peynır al dedim oda trabzonlu bir tanıdıgı var . Ona sipariş vermiş . Bakalım gelsin sana gösterırm :))

Ayy çokk teşekkğr ederimm . Notlarımı alıyorum hemen . Mıhlama peynırı olarak eşime peynır al dedim oda trabzonlu bir tanıdıgı var . Ona sipariş vermiş . Bakalım gelsin sana gösterırm :))
Şimdiden ellerine sağlık kuzum :hamarat:

• Beğen
Reactions: H E
X