Çorbalar Tarhana Çorbası(Anadolu Mutfağı)-Öncü Domates Salçası Sponsorluğunda

Msspinkie

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2016
10.268
25.712

Arkadaşlarım sizler için bugün Anadolu'nun bağrından günümüze gelen Tarhana çorbasını paylaşacağım.... Çorbamiz Keloğlan'ın elleriyle Aykizi ayağa kaldıran meşhur bir çorbadir Hastalara şifa, dertlilere deva olan bu pratik ve mucize çorbayi nasıl yapıyoruz ona geçelim....

Malzemeleri

• 3 yemek kaşığı ev tarhanası
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 6 su bardağı su
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Tenceremizin içerisine tereyağ, salça, baharatlar ve tarhanayı ekleyip biraz karıştırarak kavuruyoruz.

Tarhanayı suyu ekledikten sonra ekleyip çırpıcı ile karıştırabilirsiniz(Ben blender kullanıyorum) böylelikle topaklanma olmuyor.

Suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz ve devamlı karıştırarak pişiriyoruz.Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.Kaynadıktansonra 5 dk daha bekleyip ocaktan alıyoruz, çorbamız hazır, Afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık canım misss gibi tarhana koktu buralar

Ellerine sağlık canım nefiss gözüküyor
Boll şans

Oyyy çok çok severim çorbaların şahı ellerine sağlık canım benim,miss gibi olmuş başarılar dilerim yaa pecetede çok kibarmış çok tatlı canım

Canlarım maalesef telefonun gelmedi o yüzden çekimim aksadı biraz .... Afiyet olsun

Ellerine sağlık. Mis gibi kokusu burnuma kadar geldi. Bol şans diliyorum

Ellerine sağlık pinkiee basarılar

Ellerine sağlık canım,başarılar. toz hale gelene kadar çok emek veriliyor sonrası muhteşem oluyor. Bayıla bayıla yediğim bir çorba kendileri

Sıcak sıcak ne iyi gider ellerine sağlık

Pinkie canım en has corbamiz yapmışsın
Ayy tarhana olsun yeter sıcak sıcak eline sağlık canım bol şanslar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…