Evlilik içinde alınacak ev zaten ortak oluyor ama iş boşanmaya gelince erkek tarafi mal kaçırma yapabiliyor. Çevremde gördüğüm için biliyorum muhtemelen anneniz de görmüş o yüzden sizi korumak istemiştir. Tapu 2 kişi üzerine olabilir normalde eşle de oluyordur ama direkt ne alınırsa benim üstüme alınsın da diyebilirsin
Bizim gelinin bir tanesi böyleydi artı olarak şam şeytanı. Kendisi bir şey getirmedi ev, araba, lüks ev eşyası ve yüklü miktarda altın istedi.
Diğeri ise çok gözü toktu yapabildiğini yaptı, biz de yaptık. Görümce olarak halen onun evine eşya alırım. Mesela dekorasyon olarak veya küçük ev aleti bir çok şeyini alıyorum halen ve bayılır zevkime. Kendi alacak olsa bile sorar. Güzel bir şey görünce aklıma ilk o geliyor "Aaa ben bunu xxxx e alayım" diyorum.
Geçen yeğenlerime alışveriş yapacaktı ben alırım diye para gönderdim, kendisi içinde gönderdim çünkü ben ablasıyım onun nasıl sevindi. Kardeşimin durumu kötüde değil o da alır ama içimden geliyor. Sadece kardeşime göndermedim kendin al banane dedim
Diğerine çekirdek dahi almam. Düğünde bile annemleri geçtim ben ve kardeşime bile liste yazmışlar bilezik değil, bilezikler istemişlerdi. Biz de çeyiz alıp, bilezikler takacakmışız. Gel de bunu sev işte.
Biz de ilk defa duyduk adet böyle dediler ama tabii almadık çeyiz olarak. 1 er tane kesemize göre bilezik taktık. O sırada diğer kardeşim evli yani düşünsenize ev de karısı dururken kardeşinin, eşinin koluna bilezik dizecekBir arkadaşımın erkek kardeşi evlenirken gorumceler tek tek bohça yaptı. İç çamaşırındab kıyafetine kadar. Ohaaa demiştim bu ne utanmazlik. Daha da beterl varmış Allah kolaylık versin. Görümceden bilezik istemek kaçıncı seviye utanmazlik.
Biz de ilk defa duyduk adet böyle dediler ama tabii almadık çeyiz olarak. 1 er tane kesemize göre bilezik taktık. O sırada diğer kardeşim evli yani düşünsenize ev de karısı dururken kardeşinin, eşinin koluna bilezik dizecekhı desen ki geri gelir mi? Asla. Kardeşime zaten demiştim sakın alma paran varsa git karının koluna tak diye.
Diğerinin ailesi veya gelin adını dahi anmadı. Ona da 1 bilezik taktım. Yemek takımının birini ben aldım ama kız istemedi. Zaten gururlu olanın eksiği varsa insan yardım etmek istiyor. Sonuçta evimize yeni birisi dahil oluyor imkanım varsa hediye zaten yaparım.
Yolunacak kaz mı buldunuz siz?Emin gibiyim ama aynı ortamda daha fazla daha fazla tanımam gerekiyor.. Evi kendi parasıyla yani daha doğrusu ailesi ile alacak çünkü bizimle öyle konuştular
Valla doğru tespitValla sonradan görmelik mi kendini kaf dağı prensesi sanmak mi evinde görmediği değeri eş ailesinden para olarak talep etmek mi bilmiyorum ama çok çirkin duruyor.
Allah diğer gelinle aranızı daha iyi etsin. Gelin görümce iyi olmak güzel duygu olmalı.
Valla doğru tespitAmin, inşallah. Ya bizim ilk gelinimizdi iyi olan. Hani ilk adaptasyon sürecinde alttan aldık. Zaten öyle büyük hataları olmadı. Sonuçta başka aileden, bizim ailemizin kızı oldu. İllaki bir uyum süreci olacaktı iki taraflı. Ama biz zaten huylarımızı biliyorduk, hoşgörülü yaklaşmamız gereken o idi.
Kimse hatasız olmaz yani adı gelin diye her yaptığına bir mana bulmadık. Şansımıza o da aynı davrandı yani aa bu görümce, aaa bu kv. Tu kaka demedi en başta.
Bak ablaları var onlarda çok iyiler. Ama ben gidince yere göğe sığdırmaz beni. Ablalarını sevmiyor mu? Seviyor ama ben ne kadar abla olsam bile bana daha itinalı davranır. Kız kardeşim olsa mesela ben de yeri gelir kardeşime kızabilirim, belki bir laf edebilirim ama kan bağı onu egale eder. Gelinimizi çok severim ama lafıma, davranışıma bile çok dikkat ederim. Gelini benimsemek ama o ince çizgininde farkında olmak lazım.
Bu sebepten ilişkimiz senelerdir aşırı iyi onunla. Ne bileyim kardeşimden bile önde çok kez çünkü erkek milleti, kadın gibi ince düşünmez. Kardeşimin pasif kaldığı noktada, gelin çok güzel yönetir durumu.
Ya en basiti ben orda yokum. Annem veya babam hasta olsa çorbasını kapar gider yanlarına. Annemlerin dışardan alacak gücü var, gelin bize baksın kafasıda yok. Beklemediğimiz halde anne ve babamın sahiplenince ben de taa uzaklardan onu hoş tutarım her şekilde. Çünkü minnet duyuyorum, gözüm arkada kalmıyor. "Allah sana da, senin gibi bir gelin nasip etsin inşallah" diyorum.
El kizi değil ki eşi. Zaten tapuda ortak olacak aldığında boşanma konusunda. Hayat birleşiyor zaten birlikte alınmış olmuyor mu?İnsanlar neden elin kızını boş yere mal sahibi yapsın. Bu ne aç gözlülük. Kızını çok düşünüyorsa ya evin yarı parasını versin ortak olsun yada kızına ev alıp yarısını damada versin.
Ben oglan ailesi olduğunu bilemedim es kişisi aliyor sandım ve evlenince alınacak sandım. Su an tabi ki hak olmaz soru sahibindeOğlan ailesi oğulları otursun diye ev alacakmış ne diye ortak yapıp gelini de ortak etsinler birikimlerine? Aile birliği içinde alınacak olsa amenna ama burda öyle bir durum yok. Ben de kocamla aldığım evi ortak tapu yaptım fakat durumumuz konu sahibi gibi olsaydı böyle bir istekle nişanlıma gitmezdim gidemezdim. Böyle pervasız isteklerle insanları kendimden soğuturdum
Di mi konu başlığından öyle anlaşılıyor. İçeriği ve konu sahibinin diğer yorumlarını da okuyunca onun ailesi adına siz utanıyorsunuz? Allahım çoluğumuzu çocuğumuzu bu tip ailelerden koruBen oglan ailesi olduğunu bilemedim es kişisi aliyor sandım ve evlenince alınacak sandım. Su an tabi ki hak olmaz soru sahibinde
El kizi değil ki eşi. Zaten tapuda ortak olacak aldığında boşanma konusunda. Hayat birleşiyor zaten birlikte alınmış olmuyor mu?
Malı alan damadın ailesi ortada nikah da yok daha , olası boşanma durumunda tabi ki ortak olmayacak.. adam evlendikten sonra edindiği birikim ile alsaydı haklı idinizEl kizi değil ki eşi. Zaten tapuda ortak olacak aldığında boşanma konusunda. Hayat birleşiyor zaten birlikte alınmış olmuyor mu?
Annesi haklı değil.Evlenmeden önce her iki taraf destek olup alıyorsanız elbette ortak tapu yapın. En ideali bu. Anneniz haklı. Annenize kulak verin.
Ben eş kişisi kendisi alacak sandım damadın ailesiyse tabi ki yanlış.Malı alan damadın ailesi ortada nikah da yok daha , olası boşanma durumunda tabi ki ortak olmayacak.. adam evlendikten sonra edindiği birikim ile alsaydı haklı idiniz
O zaman yanlış ben yanlış anlamışım olayi pardonYo gayet el kızı daha nikâh yok. Nikah kiyilmadan ayrılık bile olabilir ve bu aile evin geri kalanını bile ister.
Birlikte almıyorlar erkek ailesi ev alıyor. Nişanlısının ailesi kendi paraları ile oğullarına ev almak istiyor.
Eş kendi de alsa niye kadını ortak etsin kaç senelik emeğine? Burada bekar bi kadın kendi paramla ev alacam nişanlım ortak olmak istiyor dese adamın yedi sülalesine kadar sövmüştük çoktan. Paraya ortak olan kadın olunca mı her şey değişiyor?Ben eş kişisi kendisi alacak sandım damadın ailesiyse tabi ki yanlış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?