Tapu iki kişinin üstüne de olur mu annem öyle istiyor?!!

İnsanlar neden elin kızını boş yere mal sahibi yapsın. Bu ne aç gözlülük. Kızını çok düşünüyorsa ya evin yarı parasını versin ortak olsun yada kızına ev alıp yarısını damada versin.

Bir arkadaşımın erkek kardeşi evlenirken gorumceler tek tek bohça yaptı. İç çamaşırındab kıyafetine kadar. Ohaaa demiştim bu ne utanmazlik. Daha da beterl varmış Allah kolaylık versin. Görümceden bilezik istemek kaçıncı seviye utanmazlik.

Biz de ilk defa duyduk adet böyle dediler ama tabii almadık çeyiz olarak. 1 er tane kesemize göre bilezik taktık. O sırada diğer kardeşim evli yani düşünsenize ev de karısı dururken kardeşinin, eşinin koluna bilezik dizecek hı desen ki geri gelir mi? Asla. Kardeşime zaten demiştim sakın alma paran varsa git karının koluna tak diye.

Diğerinin ailesi veya gelin adını dahi anmadı. Ona da 1 bilezik taktım. Yemek takımının birini ben aldım ama kız istemedi. Zaten gururlu olanın eksiği varsa insan yardım etmek istiyor. Sonuçta evimize yeni birisi dahil oluyor imkanım varsa hediye zaten yaparım.

Valla sonradan görmelik mi kendini kaf dağı prensesi sanmak mi evinde görmediği değeri eş ailesinden para olarak talep etmek mi bilmiyorum ama çok çirkin duruyor.

Allah diğer gelinle aranızı daha iyi etsin. Gelin görümce iyi olmak güzel duygu olmalı.

Emin gibiyim ama aynı ortamda daha fazla daha fazla tanımam gerekiyor.. Evi kendi parasıyla yani daha doğrusu ailesi ile alacak çünkü bizimle öyle konuştular
Yolunacak kaz mı buldunuz siz?

Mutlaka konuşun nişanlınızla, ortak tapu isteyin.
Biraz aklı varsa ayrılır.

Valla doğru tespit Amin, inşallah. Ya bizim ilk gelinimizdi iyi olan. Hani ilk adaptasyon sürecinde alttan aldık. Zaten öyle büyük hataları olmadı. Sonuçta başka aileden, bizim ailemizin kızı oldu. İllaki bir uyum süreci olacaktı iki taraflı. Ama biz zaten huylarımızı biliyorduk, hoşgörülü yaklaşmamız gereken o idi.

Kimse hatasız olmaz yani adı gelin diye her yaptığına bir mana bulmadık. Şansımıza o da aynı davrandı yani aa bu görümce, aaa bu kv. Tu kaka demedi en başta.

Bak ablaları var onlarda çok iyiler. Ama ben gidince yere göğe sığdırmaz beni. Ablalarını sevmiyor mu? Seviyor ama ben ne kadar abla olsam bile bana daha itinalı davranır. Kız kardeşim olsa mesela ben de yeri gelir kardeşime kızabilirim, belki bir laf edebilirim ama kan bağı onu egale eder. Gelinimizi çok severim ama lafıma, davranışıma bile çok dikkat ederim. Gelini benimsemek ama o ince çizgininde farkında olmak lazım.

Bu sebepten ilişkimiz senelerdir aşırı iyi onunla. Ne bileyim kardeşimden bile önde çok kez çünkü erkek milleti, kadın gibi ince düşünmez. Kardeşimin pasif kaldığı noktada, gelin çok güzel yönetir durumu.

Ya en basiti ben orda yokum. Annem veya babam hasta olsa çorbasını kapar gider yanlarına. Annemlerin dışardan alacak gücü var, gelin bize baksın kafasıda yok. Beklemediğimiz halde anne ve babamın sahiplenince ben de taa uzaklardan onu hoş tutarım her şekilde. Çünkü minnet duyuyorum, gözüm arkada kalmıyor. "Allah sana da, senin gibi bir gelin nasip etsin inşallah" diyorum.

Ya işte karşılıklı anlayış diyeyim. Gelin de görümce de şans işi

biz kardeşimin eşi ile o uyumu yakalayamadık mesela. O sizin diğer geline benzer yönleri var. Ben uzak durmayı tercih ediyorum. Sizin adınıza çok sevindim.

Adam ve ailesi sizden ve ailenizden bir an evvel kacsa iyi olacak. Kusura bakmayin ama sizde annenizi susturacak, evliligine, yuvasina sahip cikacak bir yapi goremedim ben. Oyle bir yapiniz yok, siz evlenseniz bile anneniz adami da ailesini de sizi de yer bitirir.
Adamin evlenmeden once alacagi eve ortakci cikiyorsunuz. Farkinda olmadiginiz ya da olamadiginiz yahut da olmak istemediginiz bir gercegi hatirlatayim suan nisanlisiniz. Evli degilsiniz yani resmiyette hic bir baginiz yok. Resmi hic bie bagi olmayan biri kendi calisip kazandigi parasiyla alacagi bir evi neden baskasinin uzerine ortak yapsin. Biraz mantik ya.

El kizi değil ki eşi. Zaten tapuda ortak olacak aldığında boşanma konusunda. Hayat birleşiyor zaten birlikte alınmış olmuyor mu?

Ben oglan ailesi olduğunu bilemedim es kişisi aliyor sandım ve evlenince alınacak sandım. Su an tabi ki hak olmaz soru sahibinde

Ben oglan ailesi olduğunu bilemedim es kişisi aliyor sandım ve evlenince alınacak sandım. Su an tabi ki hak olmaz soru sahibinde
Di mi konu başlığından öyle anlaşılıyor. İçeriği ve konu sahibinin diğer yorumlarını da okuyunca onun ailesi adına siz utanıyorsunuz? Allahım çoluğumuzu çocuğumuzu bu tip ailelerden koru

El kizi değil ki eşi. Zaten tapuda ortak olacak aldığında boşanma konusunda. Hayat birleşiyor zaten birlikte alınmış olmuyor mu?

Yo gayet el kızı daha nikâh yok. Nikah kiyilmadan ayrılık bile olabilir ve bu aile evin geri kalanını bile ister.

Birlikte almıyorlar erkek ailesi ev alıyor. Nişanlısının ailesi kendi paraları ile oğullarına ev almak istiyor.

Evlenmeden önce her iki taraf destek olup alıyorsanız elbette ortak tapu yapın. En ideali bu. Anneniz haklı. Annenize kulak verin.

Malı alan damadın ailesi ortada nikah da yok daha , olası boşanma durumunda tabi ki ortak olmayacak.. adam evlendikten sonra edindiği birikim ile alsaydı haklı idiniz

Evlenmeden önce, maddi hiç bir katkınız olmadan alınacakmış. Her ne kadar ortak tapu olsa bile Hangi yüzle isteyeceksiniz

Evlenmeden önce her iki taraf destek olup alıyorsanız elbette ortak tapu yapın. En ideali bu. Anneniz haklı. Annenize kulak verin.
Annesi haklı değil.

Evlilik için başlık parası istemiş karşı taraf kabul etmeyince bütün masrafları siz karşılaşacaksınız demiş kına, nikah düğün eve alınacak esyalar bu insanlar bütün masrafları karsılıyorlar ev alınmasını istemiş yine es ailesi alacakmış zaten kiracılı evleri varmış onu çıkarırız demişler mevcut var olan bir evin yada yeni alınacak bir evin tapusunu niye yapsınlar.

O zaman yanlış ben yanlış anlamışım olayi pardon

Ben eş kişisi kendisi alacak sandım damadın ailesiyse tabi ki yanlış.
Eş kendi de alsa niye kadını ortak etsin kaç senelik emeğine? Burada bekar bi kadın kendi paramla ev alacam nişanlım ortak olmak istiyor dese adamın yedi sülalesine kadar sövmüştük çoktan. Paraya ortak olan kadın olunca mı her şey değişiyor?

Umarım nişanlınızın gözü açılır, yazık insanlara kendi emekleriyle aldıkları şeye bile ortak olmak istiyorsunuz. Ne hakla ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…