- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
Bu yaz yuzuk takmayi dusunuyor ben 21 o 22 yasinda ki sozlenme fikri tamamen onun ama hala cocuk gbi
Evet dogru söylüyorsun, çoçuk gibi. Zaten o yaslardaki bir oglandan ne beklenerki? Bence söz felan hiç düsünme, iliskini akisina birak. Yoksa sende, sevgilinde ikiniz söz için bile çok gençsiniz. Bak çoçuk ayak üstü daha seni annesiyle tanistiriyor. Biraz daha büyük, olgun olsaydi böyle bir olayin olmasina müsade vermezdi.
Üzülüyorum gerçekten....
Siz genç kızsınız evvela ranışılacaksa erkek tarafı adım atar! Sanki kız tarafı oymuş gibi evvela sizin annenize tanışılmış bu çok yanlış annenize de burda şaşırdım ben olsam kabul etmem! Evet üç evladım var kimlerle görüşüp ne yaptıklarını bilmek isterim en ince detayına kadar anlattırırım da fakat tanışmam!
Bizim ailede hiçbir kız ve kız annesi bunu yapmaz! Gençler belli süre flört eder anlaşırlarsa aileler tanışır söz nişan vs olur ha anlaşılmadıysa ayrılırlar hiçbir flört aile işe tanışırılmaz
Kuzenimin eşinin ailesi Antep'ten diğer kuzenimin eşinin ailesi Zonguldak'tan sadece tanışma amaçlı olarak gunü birlik gelmişlerdi bizde böyledir kıymetlidir kızlarımız taş yerinde ağırdır der büyüklerimiz
Şimdi bakıyorum kızlar kovalayan erkekler kaçan olmuş
Üzülüyorum gerçekten
Selam kizlar
Bugun erkek arkadasimla
Blustum besiktasa sahile gidelim dedik sonra otobuslerde gitmeyelim diye tutturdu annesini aradi arabayi istedi anneside tamam getiriyorum dedi sonra gidelm deyince bende annenlemi tanisicam yani dedim oda evet dedi ama boyle icten degildi zorunda kalmis gbiydi herneyse ben tabi mutlu deglsn sanki ben gelmym sen al gel dedm yok gel fln dedi ( bu arada 1seneyi gecik bir iliskimiz var ben annemle tanistirdim bi cafede oturup cay kahve ictik ben onun annesiyle hic tanismamistim ) neyse gittik bekliyoruz sonra ya annem bi yere gidicekti altindan arabayi aliyo gbi oldum falan dedi bende ben sana otobusle gideblcegmizi soyledim neden istedin dedm anneni ara getek kalmadgni soyle dedm bu annesini aradi anneside bekleyin geliyorum gelince konusuruz dedi neyse bekliyoruz ben buna iste bi kac sey soruyorum annesine nasil davraniym nasil hoslanir elini opiym mi yoksa hoslanmazmi falan bu bana ben karismam diyo ne alaka dedm iyi olmamk istemezmisin ben karismam diyo guluyo falan neyse dedm sinir oldum orda zaten annesi aradi otoparktaym dedi bizde gidiyoruz yanina bu gulmeye basladi sirf ben oturmayalm diye cagriyor dedi benim duymadgmi sandi bende ne demek o dedim cevirmeye calisti falan annesiyle blustuk annesini optum tabi elimden tutmuyor anne merve demiyor bende gittim elinden tuttum opmeye yeltendim o istemeyince bende yanagina yaklastm o optu bende optum nasilsiniz dedm
İyiyim guzel kizim sen nasilsin dedi bende iyiyim dedm sonra alin arabayi gezin istediginiz gbi dedi bizde tamam dedik sonra annesi gtti. Simdi sorunum su ilk tanismada ayak ustu sacma sapan oldu ki ben annemle tanistirgmda oturduk adam akilli olgun insanlar gbi kahvemizi ictik ve erkek arkadasimin o soyledigi laflar
Neyin nesiydi ? Annesi gercekten oturmamak icin mi bizi otoparka cagirdi ? İlk gorusme boylemi olur ? Ben mi yanlis dusunuyorum ? İlk tecrubem cunku ve boyle hayal etmemistim hayal kirikligi yasadim suratim asildi. Ve erkek arkadasimda sonradan soyle bi laf kullandi onceden sadece ismin geciyordu smdi yavas yavas aileye girmeye basladin onceden x tanistirmiyorsa gecicidir dusunuyorlardi smdi ciddiyetimin farkindalar iyi oldu dedi. Ama bastan boyle istemiyor gbiydi smdi boyle diyor ben anlam veremedim hersey normal mi ?
Bende yasina veriyorum ama bende onunla ayni yastayim sayilir tamam kizlar daha erken olgunlasiyor ama ben annemle tanistirdigimda ona deger verdim annemde saolsun yarim saat oturup sohbet etti konustu onj tanimaya calisti o ve annesi kesinlikle boyle bisey yapmadi ki ben ileride evlenicegim insani buldum derken bu kdr degersiz olduguma inanamiyorum tamamen oldu bittiye geldi boyle hayal etmemistim bu onun ailesinden mi kaynakli kendisinden mi ? Otoparka cagirip arabayi park etmeden veren annesi otaparka cagiran annesi biz avmde beklerken gelip bi yerde oturabilirdik haksizmiym ? Annesinde de yokmu? Hadi erkek arkadasim biraz cocuksu anneside mi oyle ?
annesini aradi arabayi istedi anneside tamam getiriyorum dedi sonra gidelm deyince bende annenlemi tanisicam yani dedim
onceden sadece ismin geciyordu smdi yavas yavas aileye girmeye basladin onceden x tanistirmiyorsa gecicidir dusunuyorlardi smdi ciddiyetimin farkindalar iyi oldu dedi.
Ben annede bir kabahat göremedim.Arayıp araba istemişsiniz,o da getirmiş.
Ne yapsaydı yani,"Aaa öyle ayaküstü olmaz,oturup bir kahve içelim mi" deseydi ?
Ben de diyemezdim herhalde.Gençler buluşmuş,günlerini bölmek,meraklı gibi davranmak istemezdim.
Arabayı nerede teslim ettiyse elbet orada görüşecektiniz.
Aslında bu bir tanışma bile değil,sen çok fazla anlam yüklemişsin.
Bir de belki erkek arkadaşın,yanında kim olduğunu bile söylemedi,söyledi mi ?
Son cümleye bakılırsa,ailesinin senin hakkında pek bilgileri yok.
Sözlenmeye karar veren insan evdekileri çoktan haberdar etmiş olurdu diye düşünüyorum.
Erkek arkadaşın açısından pek ciddi bir ilişki gibi görünmüyor.
Zaten çok erken,sanki sen biraz acele ediyor gibisin.
Bilemiyorum. Sen nasil bir telaslandiysan, anneside kim bilir telaslandi. Kim bilir seni düsünerek tam bir yerde oturmak istememistir, hersey emrivaki oldu diye? Yada kim bilir bir yerde oturmayi akil edemedi? Bilmiyorum, ben olsam asla sevgilime müsade bile etmezdim annesinin aramasini. Ya otobüs ile bir yerlere giderdik yada hiç gitmezdik.
Erkek arkadasin dedigin gibi baze seyleri gerçekten görmüyor. O ilk tanismaniz ne kadar önemli oldugunu görmüyor. Sen heycanli iken teselli etme yerine sadece gülüyor. Yani bu olgunlukta gerçekten degil. Bence hemen bu yasta evlilik yada "ben bu kisi ile nasil bir ömür geçircem" düsünme. Bu tarz düsünceler için daha çok erken. Ilk önce bu iliskiyi yürütmek istedigini bir kendine sorgula. Kirildiysan anlat sevgiline. Bu olgun olmamasi simdiki iliskine gerçekten bir engel olacakmi?
Üzülüyorum gerçekten....
Siz genç kızsınız evvela ranışılacaksa erkek tarafı adım atar! Sanki kız tarafı oymuş gibi evvela sizin annenize tanışılmış bu çok yanlış annenize de burda şaşırdım ben olsam kabul etmem! Evet üç evladım var kimlerle görüşüp ne yaptıklarını bilmek isterim en ince detayına kadar anlattırırım da fakat tanışmam!
Bizim ailede hiçbir kız ve kız annesi bunu yapmaz! Gençler belli süre flört eder anlaşırlarsa aileler tanışır söz nişan vs olur ha anlaşılmadıysa ayrılırlar hiçbir flört aile işe tanışırılmaz
Kuzenimin eşinin ailesi Antep'ten diğer kuzenimin eşinin ailesi Zonguldak'tan sadece tanışma amaçlı olarak gunü birlik gelmişlerdi bizde böyledir kıymetlidir kızlarımız taş yerinde ağırdır der büyüklerimiz
Şimdi bakıyorum kızlar kovalayan erkekler kaçan olmuş
Üzülüyorum gerçekten
Bende boyle dusuncelere uzuluyorum gercekten sizde bir anneymissiniz ce kiziniz evladiniz biseyler yasiyorsa o insani tanimaniz gerekir yarim saat oturup nasil biri oldguna bakabilirsiniz ki benim annemde bu sekilde tanisti ilk ve sondu annemle arkadas gbiyim kna herseyimi analttigimdan hic bir yalan soylemedim egeer annem sizin gbi dusunseydi ben yalanci bi insan olur cikardim gezer tozardim hem annemi kandirirdim hem kendimi annem onu taniyip efendi biri dedigi icin ben devam ediyorum annem benjm nerde naptigimida bilir bi boyledir bende sizin dusuncenize katilmiyorum bence biraz bu sekilde dusunurseniz ileride kandirilmazsiniz bi deneyin
Aslinda çok yalnis düsünüyorsunuz. Bende erkek arkadasimi (simdi esim) 1 yil flört dönemden sonra anneme tanistirmistim. Ilk önce o bir yil beklemistim acaba gerçekten ciddimi, yürütebiliyoruzmu diye ve ondan sonra bide annem ile tanisti. Annemin fikride benim için çok önemliydi. Ki annem ilk günden itaberen erkek arkadasimi biliyordu ve iliskimi annem ilede rahat bir sekilde konusup, tavsiye alabiliyordum.
Bende ilerde kizim oldugunda bilmek isterim benim kizim kim ile bu kadar vakit geçiriyor diye, benim kizim nasil bir oglana asik oldu diye bilmek isterim. Siz bilmek istemezmisiniz? Atiyorum çoçugun çok kötü huylari varsa, bunlardan anca kiz isteme zamanindan haberdar olmaniz çok geç olmazmi? Yada en azindan çoçuk iyi çikarsa flört döneminde sizde rahat hisetmezmisiniz?
Ben otobusle gidebilcegmizi zaten soylemistm otobus beklerken direk annesini aradi annemi ariym arabayi getirsin demedi telefonda konusurken ben duydum kapattikta. Sonra gerek varmiydi giderdik dedim. Yanliz yanlis anlasiliyor bizimkisi sadece dusunce planlarimiz var evet ama 3 sene sonrasina siz iliskiye baslarken dalgasinami basliyorsunuz ilerisini konusup boyle yapariz demiyormjsunuz anlamadim ? Bizimksiide oyle bisey o 3 sne sonrasini. Planini yapiyor sadece bu bir dusunce anlatabildim mi? Biz hemen evlenicez diye birsey diyemedim bende farkindayim erken oldugunu ki okuduysaniz yazdim evlige ben hazir degilim oda bliyor sadece planlarimiz var !!
Bence çok güzel olmuş. İlk buluşmaların o kadar özenli geçmesi iyi olmaz. Böyle ayaküstü bir tanışma her zaman daha iyidir. Bir dahaki buluşma iki taraf için de daha kolay olur. Esas anlamlı olanı 2. ye saklayın :)
Haklısınız elbetteki bilmek isterim sorar öğrenirim kızımdan hatta araştırırım da ama tanışmamAslinda çok yalnis düsünüyorsunuz. Bende erkek arkadasimi (simdi esim) 1 yil flört dönemden sonra anneme tanistirmistim. Ilk önce o bir yil beklemistim acaba gerçekten ciddimi, yürütebiliyoruzmu diye ve ondan sonra bide annem ile tanisti. Annemin fikride benim için çok önemliydi. Ki annem ilk günden itaberen erkek arkadasimi biliyordu ve iliskimi annem ilede rahat bir sekilde konusup, tavsiye alabiliyordum.
Bende ilerde kizim oldugunda bilmek isterim benim kizim kim ile bu kadar vakit geçiriyor diye, benim kizim nasil bir oglana asik oldu diye bilmek isterim. Siz bilmek istemezmisiniz? Atiyorum çoçugun çok kötü huylari varsa, bunlardan anca kiz isteme zamanindan haberdar olmaniz çok geç olmazmi? Yada en azindan çoçuk iyi çikarsa flört döneminde sizde rahat hisetmezmisiniz?
Öncelikle bizler bu şekilde yetiştik ve hiç kandırmadık büyüklerimizi:) ben 33 yaşındayım büyük kızım 10 yaşında bizde arkadaş gibiyiz ama enseye şaplak değiliz olamayız da! Sen benim ne demek istediğimi ilerde anlayacaksın canım sevgilinin annesinin de benim gibi düşğneceğinden emin olabilirsin:) nişanlıyken bile daha bu evden çıkmadın diyerek bir yere yollamazdı büyüklerimiz ki halende aynı değişmedi bu kurallar tekrar söylüyorum taş yerinde ağırdır
erkek arkadaşınızın tavrı tuhaf diyecem ama erkekler düşünceli değil ki bizim gibi, aklınca iyi bişey söyledigini bile düşünmüş olabilir, aileye giriyosun dedigi zaman o kadar takılmayın bence1 yılı geçmişsiniz daha ailesiyle tanışmamışsınız ama bu çok da önemli bişey değil ki, ben ne kadar geç tanışılırsa o kadar iyi olur düşüncesindeyim, acele edilecek bişey yok. yaza kadar daha vakitte var, eğer içinize sinmeyen şeyler hala devam ediyor olursa yazın sözü ertelersiniz olur biter
Olabilir canim ve hakkimdada iyiseyler soylemis belki bi gormek icin yapmistir
Öncelikle bizler bu şekilde yetiştik ve hiç kandırmadık büyüklerimizi:) ben 33 yaşındayım büyük kızım 10 yaşında bizde arkadaş gibiyiz ama enseye şaplak değiliz olamayız da! Sen benim ne demek istediğimi ilerde anlayacaksın canım sevgilinin annesinin de benim gibi düşğneceğinden emin olabilirsin:) nişanlıyken bile daha bu evden çıkmadın diyerek bir yere yollamazdı büyüklerimiz ki halende aynı değişmedi bu kurallar tekrar söylüyorum taş yerinde ağırdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?