Tanisma

Flört yasamayi ailede tabu olarak göstirilmesi gerçekten çok yalnis. Benim etrafimdada bunun örnekleri var. Böyle yaparak aslinda evlatlarin "yalnis yola" girmelerini sagliyorsun, zaten bide yasak meyve insani daha çok heycanlandirir, yani daha bir heves ile flört dönemine baslanir ve sagliksiz kararlar alinir.

Benim babam bile diyordu, belli bir yastan sonra 18-20 yaslarinda bir genç kizin flört etmesi çok normal birsey, elbette arkadasi olacak. Ondan dolayi ailem konusunda çok rahattim. Ve inanirmisin, esim benim ilk flörtümdü. Baska kizlara bakiyorum, ailelerinden gizli sakli bir sekilde kaç sevgili edindiler. Ki onlara birsey demiyorum, elbette herkez ilk sevgilisi ile evlenmek zorunda degil fakat yasaklamak ile hiç bir yere varilmiyor, onu demek istedim.

Pardon ama öfkeli olduğumu da nerden çıkardınız ? Ben sadece izah ettim yanlış birşey yazdığımı sanmıyorum! Ağırlık hafiflik olayına ise hiç girmedim bile!
Yaşı benden küçük bir hanımefendiye farklı bir bakış açısı sundum sadece hata mı?

Haklısınız elbetteki bilmek isterim sorar öğrenirim kızımdan hatta araştırırım da ama tanışmam
Yani bilmiyorum böyle görmedik biz yetîştirilme tarzımız bu

Siz öyle yetistiniz diye illahi kizinda ayni sekilde olmak zorunda degil.
Elbette kendinizi hiç birseye zorlamak zorunda degilsiniz fakat bu fikir hosunuza gittiginde uygulamakta ne yanlisi olabilirki?

Ben demiyorumki kizin daha 1,2 haftalik flörtüyle hemen tanisin fakat iliski gerçekten ciddi ise, anne ile tanismakta sakinca görmüyorum. Bazen çoçugun görmedigini , anne görür.

İnsallahta sonunuz olur allah size mutlu huzurlu gunler nasip etsin insallah bende size katiliyorum kesinlikle oyle kisitlandiginda insan daha cok haya yapiyor bir kere yalan soyluyor ve hep arkasi geliyor fakat bazi insalar buna olanak sagliyor bende buna uzuluyorum ben bi konuda cok sikistigimda anneme anlatiyorm annem bana dogru yada yanlis diyor ve ben donuyorm yda devam ediyorm ki annem hep hakli cikmistir su zamana kadar bu yuzden pismanliklarim olmadi annem sayesinde benimle dertlesebildigi sayede

Kizinizin size anlatmasi baska bisey sizin tanimaniz baska bisey kiziniz o insani seviyorsa yanlislarini gormedne size anlatir sizde onu o sekilde tanirsiniz ama siz yarin saatlikte osla taniyip cozer kiziniza oyle yol gosterirsiniz onu yapacag bi yanlistan cekebilirsiniz bence benim annem en dogru olani yapiyor ben bu sekilde dusunuyorum ve sizin dusuncenize uzuluyorum biraz daha mantikli dusunurseniz ileride kizinizin yapacagi bi hatanin onune gecebilirsiniz ben her tikandigimda anneme sorarim annem bana hep dogruyu gosterir rabbime sukurler olsunki su zamana kdr pismanligim olmadi anlatamasaydim yda yapamadaydim belki cok hatalarim olucakti

Benim annem de sizin gibi düşündü hep. Peşimize adam bile takmıştı en sonunda kimle görüşüyorum diye. Halbuki dese ki kızım tanıştır kendi de rahat ederdi. Hep korkuyla yaşadı hep kafasında paranoyak fikirler kurdu tanımadığı için. Senaryolar üretti. Anne bir tanı çok iyi bir insan dedim. Kız tarafı ağır olur, kızını vermeye meraklı gibi gözükemem tanışılıcaksa annesiyle babasıyla evimize gelicek dedi hep. Sen bi tanı gör o zaten gelicek. Resmiyet olmadan ben elin adamıyla buluşamam tavırları gerçekten beni çok bunaltmıştı.

Ben kızıma bu işkenceyi çektirmicem inşallah. Eşim de annemden çok çektiği için o da benim gibi düşünüyor neyse ki :))

Amin. Cok tesekkur ederim. Benim ile annem ilede ayni iliskimiz olmustur, benim annemde hep genelikle hakli çikmistir. Acaba bu hakli çikmak tüm annelerin özeligimi nedir bilmiyorum fakat sikistigimda dag gibi arkamda duran annemin var olmasini bilmek çok güzel birsey. Bende hep dertlerimi yada her neyse anneme anlatiyordum ve annem objektif yorum yapmaya çalisirdi. Yalnis oldugum yerde, yalnis oldugumu anlatirdi. Allah annelerimizi basimizdan hiç eksik etmesin canim

Keşke benimki de böyle olsaydı. Şanslısın..

Amin insallah 😊😊

Öncelikle sizi tebrik ediyorum. Burada kaç konu okudum, çoğu sevgilisiyle ilgili olumsuz bir yorumda hemen çirkinleşti, ama siz buradakilerin yorumlarına değer veriyorsunuz, saygı gösteriyorsunuz. Bu da ne kadar iyi bir terbiye aldığınızı gösteriyor zaten

Konunuza gelince; siz ne güzel tanıştırmışsınız. Değer vermişsiniz, ama erkek arkadaşınız aynı şekilde yaklaşmamış maalesef. Daha olgunlaşamamış. Şaka yaptım diyerek düşüncelerinizi öğrenmeye çalışıyor. Yalnız 'yerini bilmen güzel' demesi çok çirkin bir şey bence. Değişmediği sürece size çok sorun çıkartacak gibi. Umarım hakettiğiniz değeri görürsünüz.

Benim en cok takildigim Cumle ,
" iyi oldu ciddiyetimin farkindalar , aileye yavas yavas giriyosun " demesi oldu...

Eger okadar cidd olsaydi , Kendisi bir gün ayarlardi ve seni
evine davet ederdi. Sirf araba lazim olmus diye o tanisma olmus..
Erkek arkadasinin tavri cok sacma geldi bana ...

Ailelerin bilmesi bence güzel.
Anneyle karşılaşıp tanışmak da iyi.
Ama yaza yüzük takmayı düşünüyoruz demişsin de ben de 20-21 yaşındaki gençlerin bu yüzük merakını anlamıyorum.
Annedir tanımak,bilmek isteyebilir hakkıdır ama yüzük meselesine hiç karşı çıkmıyorlar mı?

Sanırım siz annesinin elini tutup öpmeye çalıştınız ve annesi istemeyince yanağınızı uzattınız değil mi? Orası biraz karışık olmuş da. İlk önce şunu belirteyim; En sevmediğim şeylerin başında gelir birisinin elini öpmeye yeltenince izin vermemesi. Ya ben saygı göstermişim size ve elinizi öpmek için eğiliyorum siz de bana saygı gösterin ve ne kadar genç olsanız da izin verin öpeyim değil mi ama?
İkinci olarak da erkek arkadaşınıza soru sormanıza, bir şeyler öğrenmeye çalışmanıza rağmen neden sadece sırıtıp da 'Ben karışmam' demiş? Anlam veremedim doğrusu. Bence siz erkek arkadaşınızı biraz daha tanımadan adını koymayın bu işin. Sanki biraz tuhaf birisiymiş gibi geldi bana.

Cok tesekkur ederim bende oyle dusubuyorum zamana birakicam insallah ben yaniliyorumdur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…