• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tanıklık yapmak istemeyen psikolog ve en iyi(!) arkadaş

• Konu Sahibi Konu Sahibi Den
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşın iyisi kötü günde belli olurmuş maalesef bazı insanlar sadece iyiyken yanındalar sen kötüysen hemen yok olurlar, çünkü hep yardım ve anlayış karşıdan gelmeli kimse elini taşın altına koymadan menfaati kadar arkadaş artık bu devirde.
Belki kocası gerçekten izin vermedi onu bilemem ama tanıklık kişiseldir, koca izni gereken bir şey değil. İşte burada bile kadınlarımızın kendi aklıyla düşünemezmiş gibi, kocaya bağımlı onun aklıyla yaşama gibi bir durumu var ne yazık ki...

Psikologa gelince... Etik değerler çerçevesinde, yüzeysel bir şekilde sizin bu evlilikte psikolojinizin olumsuz etkilendiğine dair bir beyanat verebilirdi. İlla ki kocası ona şu sözü söylemiş gibi ince detaylara inip mahrem sınırlara girmesine gerek yok. Bu kadın psikolojik anlamda da kötü hissetmiş ki psikolog desteğine başvurmuş dolayısıyla tanık olabilirdi.
Ayy missamor ağzın bal yesin durumu çok güzel ozetledin.benim sinir olduğum şeyler de tam olarak bu. Ben zaten onlara ince detayına kadar anlatın demedim, 10 dk konuşmanız bile yeter dedim.
Ama gel gör ki insanlar iyilik alacak ama iyilik vermeyecek.hayatın ne olacağı belli olmaz, onların da düşeceği günler olur elbet...

Psikoloğun tanıklık yapmaması lazım zaten,avukatınız durumu lehinize çevirecek her şeye evet diyeceği için bu durumda size olayı farklı açıdan anlatmış ama damdan’ın dediği gibi ben de bir mahkeme de tanıklık ettiğini bildiğim bir psikoloğa gitmem.
Arkadaşınıza gelince sebebi her ne olursa olsun ayıp etmiş,insanlar en yakın arkadaşlarına böyle günlerde destek olmayacaklar da ne zaman olacaklar...

• Beğen
Reactions: Den
Uyusturucudan şiddete herşey vardı.
Adam da tekin bir adam değildi. Ona rağmen şahit olmayı kabul etmistim. Ama sonra barıştılar. Düşünsene, kafayı bana taksa Allah'ın esrarkeşi, yuvamı sen yiktin diye...
Böyle böyle çok fazla kötü örnek olduğu için insanlar yanaşmıyor olabilirler . Daha bu hafta kadın adamdan kaçarken bir dükkana sığınmış. Kocasi da dükkan sahibini öldürüp kadını yaralamış. Yani ülkede erkek şiddeti öyle bir boyuta geldi ki, korkan insanlara da hak vermiyor değilim.
Yine de arkadaşınıza küsmek hakkınız. Zor gününüzde yaninizda yoksa bundan sonra hiç olmasa da birşey kaybetmezsiniz
Sen işte gerçek dostsun:) bizimki çoook uzak bir şehirde oturuyor.bulunduğu sehirden tanıklık edecekti.yani adam azılı katil olsa onun kaldığı yeri bulamaz.türkiyenin bir ucu

Psikoloğun tanıklık yapmaması lazım zaten,avukatınız durumu lehinize çevirecek her şeye evet diyeceği için bu durumda size olayı farklı açıdan anlatmış ama damdan’ın dediği gibi ben de bir mahkeme de tanıklık ettiğini bildiğim bir psikoloğa gitmem.
Arkadaşınıza gelince sebebi her ne olursa olsun ayıp etmiş,insanlar en yakın arkadaşlarına böyle günlerde destek olmayacaklar da ne zaman olacaklar...
Psikolog sadece psikolojik yönden yıprandığımi doğrulayacakti. Öyle ayrıntı verme durumu yok.sadece olayda benim gördüğüm etkiyi anlatacaktı.ama onu hastaneden alacağız.
Avukatım tam tersi her şeyi objektif yönden anlatır, her şeye evet diyen biri değil.yani bu tamamen psikologun boş işi

Geçen iki çocuğu öldürülen kadının tabut başında isyanı geldi aklıma
Hiç biriniz yanımda olmadınız ..
Hepiniz kapınızı kapattınız ..

Belki bir çoğumuz haklıyı savunsak
Korkmasak herşey daha başka olacak ama işte ..
Böyle korkaklar olduğu sürece zor..ya da bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabı. O kadını ben de görmüştüm, yazık gerçekten.

tanıklık etmelerini istediğin konu ne? aldatmak? kumar? alkol? onu göre cevap vereceğim çünkü.
Psikolog için sadece evlilik yaşantım yüzünden oluşan olumsuz psikolojik etkiyi dogrulamasini istedim.
Arkadaşımdan da evlendikten sonra bazı sorunlar yüzünden çok üzgün olduğumu, sürekli mutsuz olduğumu, çalıştığımı,eve baktığımı katkı sagladigimi.bu kadar

İkisi de korkak, ikisi de bencil.

Ne biliyorsam çıkar konuşurum. Zaman geldi biz de boşanma davasına çağırıldık ve konuştum da, aleyhine konuştuğum kişi en yakınım olmasına rağmen.

Yok saldırıyorlar, yok öldürüyorlar diye çekinmeye, kaçmaya devam ettikçe onlar da biz kadınları döver de öldürür de. Almanyada tacize uğrayan iki kadını kurtarırken ölen Tuğçe'yi hatırlatırım buradaki arkadaşlara da. Psikopat arkadaşımın eşi, bana da bulaşır diye korkacağımıza karşılarında kapı gibi durmalıyız. Arkadaşsak, dostsak, aileysek, insansak gereğini yapmalıyız.

Siz zorla şahit yazdırsanız gelmek zorundalar evet ama "ben konuyla ilgili bir şey bilmiyorum" deyip sıyrılırlar bence... O yüzden yürekli, güvenilir şahitler aramaya çalışın derim.

Çok geçmiş olsun, bu zorlu sürecinizde bir tekme de arkadaşlarınızdan yemişsiniz.
Ve üstelik bizde de şöyle bir durum var yukarı yazdım gördün mü bilmiyorum ama arkadaşım geçen yıl eş durumundan turkiyenin bir ucunda küçük ücra bir yere gitti eşimin onu grlip bulma ihtimali sıfır ve kocası asker.
Psikologa da sanki gel her şeyi anlat dedim, sadece psikolojik etkiyi onayla dedim bu kadar.
Ve bunlar beni boşanmaya ikna etmiş kişiler.ikisi de.belki onlar olmasa ben bosanmayacaktim,düşünecektim,belki şans verecektim...
Ama şimdi ortalıkta yoklar.

Diyelim ki bir kadın eşinden şiddet görüyor
Illa ki kafa göz dalmasın
Şiddetin psikolojik olanı var
Ek0nomik olanı var
Arkadaşının canına tak etti
Senden tanıklık yapmak istedi
Yapmaz mısın??
Ne anlamı var arkadaşlığının o zaman
Yani işte.bazı insanlar anlamıyor :(
Bu saatten sonra ağzıyla kuş tutsa da olmaz. Sevgili kocasıyla mutluluklar ona.

Psikolog tanıklık yapmaz

Sizin dosyanızda tanıklık niye yapsın ki

Sonuçta tek sizin psikoloğunuz ise zaten sizin dediğinizi tekrar etmekten öteye geçemez ikinizin psikoloğu ise de gizliliği ihlal olur

Şahsen tanıklık yaptığını bildiğim bir psikoloğa gitmem

Paikolog tanıklık yapmalı diyen avukat da bir başka olayda size tanık olacak galiba
Öyle değil psikolojik şiddetin bıraktığı etkiyi onaylayacakti. İşte kendisinde aşırı mutsuzluk var, hayata küsme durumu gözlemledim böyle böyle tespit ettim falan.

Psikolog doğru söylemiş aslında hasta doktor arasında herşey özeldir izniniz olsa dahi kendini riske atıp olanı biteni dökemez ortaya siz fazla umduğunuz için kırıldınız ama kendinizi koyun onların yerine psikolog etik değil tamam arkadaşınız için de aynı yarın bir gün o adam sizin yüzünüzden diye kapısına dayansa eşiyle eviyle huzursuz olsa yolda bi yerde karşısına çıksa ne olacak kolay göze alınmaz böyle şeyler benim eşim olsa o da bana engel olurdu kızmayın Sizi düşündüklerinden çok kendilerini de düşünmek zorundalar boşanma siniriyle erkekler neler yapabiliyor görüyoruz hep

Psikolog için sadece evlilik yaşantım yüzünden oluşan olumsuz psikolojik etkiyi dogrulamasini istedim.
Arkadaşımdan da evlendikten sonra bazı sorunlar yüzünden çok üzgün olduğumu, sürekli mutsuz olduğumu, çalıştığımı,eve baktığımı katkı sagladigimi.bu kadar

şahitlik bir mevzu göremedim. sonuçta mahkemeler şiddetli geçimsizlik sebebi ile başvuranların çoğunu boşuyor zaten. hani karşı taraftan almak istediğin mal mülk olur, fiziksel veya psikolojik şiddet olur tamam talep edersin de seninki çok basit bir istek gibi olmuş. arkadaşlar fikir verebilir kocaman kadınsın onun gazı ile boşanacak değilsin ama mahkemede şahitliği uygun bulmamış olabilir çok da sıkıntılı gelmedi bana. bu mevzuda bence herkes kendince haklı.

Yine herkes yarım yamalak bilgisini dökmüş ortaya.
Evet psikoloğunun öyle bir hakkı var; ama sen rıza gösterirsen tanıklık etmek zorunda.
Sır sahibi rıza gösterse bile tanıklıktan çekinme hakkına sahip tek meslek avukatlıktır, diğer meslek gruplarından çekinme hakkına sahip olanlar ilgilinin rızasının varlığı halinde tanıklıktan çekinemez. Tanıklık yapmaya mecbur. Yarım bilgi ile bi de avukatın dediğini çürütmeye çalışanlar olmuş. :olamaz:

Ben "kocam izin vermiyor, kocam hoş görmüyor" laflarına ASLA inanmıyorum. Çoğu kadın eşinin arkasına saklanıp, o kişiyle kötü olmamak adına kendi paçasını kurtarıyor.

Çünkü benimle alakası olmayan bir çok mevzuda yan başımda kadınlar arkadaşlarına "kocam istemiyor de" diye akıl verdi. Şahsen ben bir şey istemiyorsam "ben istemiyorum" diyebilirim. Eşimi değil beni ilgilendiren bir durum bu.

Ben de olsam bir daha o kişiyle konuşmam.

Şuna bak ya insanlar hak hukuk adaleti sadece kendileri için istiyorlar sanırım. Söz konusu başkasının hakkı olunca herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasında. Ben öz ablamın aleyhinde bile tanıklık yaptığım için bu insanları anlamıyorum. Korkaklar!

Bana da çok tuhaf geliyor.
Ben de kaç sene önce bir şirkette hali hazırda çalışırken, tazminat için o işyerine dava açan eski iş arkadaşım için tanıklık etmiştim. Hakim zaten belli sorular soruyor yalancı şahitlik yapılmıyor ki?

Sadece Allah'a hesap vereceğiz. Kuldan bu kadar korkmak neden?

Merhaba arkadaşlar konularımdan belki bilirsiniz boşanma sürecindeyim eşime yeni dava açtım.
Davada tanıklar da önemli, eşimle olan olumsuz durumları bilen pek fazla kişi yoktu. Sadece en yakınımdakiler yakın olan akrabalarım, 8 senelik en yakın arkadaşım ve psikolog biliyordu.
Ben de avukatım tanık isteyince en yakın arkadaşıma ve psikologuma rica ettim.
(Bu arada psikologumla aynı memleketten olduğum için aramız daha bir iyiydi,mesela zaman zaman watsapp dan da yazıyorduk.sadece psikolog danışan ilişkisi değildi yani)

Ikisi de tanıklık yaparlar diye düşünüyordum, ama önce arkadaşım yan çizdi. Kocasının izin vermeyeceğini(!), kocasının gözünde bu durumun eksi olacağını söyledi. Halbuki çok basit bir tanıklık, mahkemeye bile çıkmayacak, yaşadığı sehirden uzaktan tanıklık yapmış olacaktı ve dava da basit bir dava bu arada.yani sudan sebeplerle yan cizdi.(halbuki tanıklık yapması çok önemliydi)
Gelelim benim psikologa; o da yalan söyledi ve caydı.
Bana mesleki anlamda etik olmayacağını psikologlugun bazı ilkeleri olduğunu,tanıklık yapmanın doğru olmayacağını söylemişti.
Ben bunu avukatıma ve yeni psikologuma(dediğim psikolog şu an askerde de) sorduğumda ise böyle bir durumun olmadığını öğrendim. İkisi de bu durumun sadece benim bilgilerimi korumak ile ilgili olduğunu, ben kendim talep ettiğim sürece benim lehimr tanıklık yapmasının hiçbir sakıncası olmadığını söyledi.askerde olduğu için uğraşmak istememiş dendi.
Bu taniklik yapmayan iki arkadaş da lafa geldiği zaman bana iyiler, benim arkamdalar,lafa geldiği zaman benle arkadaşlar. Ama zor durumu görünce ellerini taşın altına sokmaktan kaçtılar. Üstelik yapacakları abartı bir durum da yok.
8 senelik arkadaşla yolları ayırmayı düşünüyorum, yaptığı şeyden dolayı olduğunu söyleyip. Kocası falan bunlar bana bahane geliyor, sonuçta yardım etmedi mi etmedi.
Diğerine zaten diyecek bir şey yok, lafta bana tavsiye veriyordu iş icraate gelince caydı.gerçi avukatım biz mahkeme yoluyla hastaneden hasta kayıtlarını istetiriz dedi ama buna da sinir oldum,demem o ki ikisine de sinir oldum.
Ben hayatımda bir faydası olmayan insanları hayatımdan çıkarmak istiyorum.
Siz olsaydınız ne yapardınız? Arkadaşınıza tanıklık yapar mıydınız?
eşinizle birlikte sorunlarınız için gittiğiniz psikologun Sorunları ortaya dkmesini istediniz dimi yanlış anlamadım arkadaşınız yapabilirdi ama psikolgtan istemeniz eğer buysa sacma olmuş

eşinizin izin vermeme gerekçesi ne olabilir? inanın sadece anlayamadığımdan ve merak ettiğimden soruyorum. yani siz arkadaşınıza tanıklık edince size ne olur yani boşanan arkadaşınızın eşinin size zarar vereceğini falan mı düşünürde izin vermez aklıma sadece bu geldi.
Evet çok mantıklı söyledin. Bende yapardım. Fakat eşim çok çook katı!
Farklı bir düşünce yapısı na sahip: (
2_3 sene öncesine kadar parka veya markete çıkmak için veya da eve komşumu çağırmak için binbir zahmate girip dil döktüğüm birisi. Hatta komşum bebek görmeye geldi diye boşanmak isteyip evi terk etmişliği bile var.
Çok şükür aşıyoruz artık bunları.
Bunları düşünüp öyle dedim o arkadaşın kocası da böyle mi diye...

• Beğen
Reactions: Den
Back