Uyusturucudan şiddete herşey vardı.Yani oraya kadar gelip de sonra barışmak ne kadar doğru? Gerçi onların da şartlarını bilmiyorum ama belki onların da haklı sebepleri vardır...
Ben olsam tanık olurdum, ve ayrıca tanıklık yapmayan arkadaşımı da silerim...Merhaba arkadaşlar konularımdan belki bilirsiniz boşanma sürecindeyim eşime yeni dava açtım.
Davada tanıklar da önemli, eşimle olan olumsuz durumları bilen pek fazla kişi yoktu. Sadece en yakınımdakiler yakın olan akrabalarım, 8 senelik en yakın arkadaşım ve psikolog biliyordu.
Ben de avukatım tanık isteyince en yakın arkadaşıma ve psikologuma rica ettim.
(Bu arada psikologumla aynı memleketten olduğum için aramız daha bir iyiydi,mesela zaman zaman watsapp dan da yazıyorduk.sadece psikolog danışan ilişkisi değildi yani)
Ikisi de tanıklık yaparlar diye düşünüyordum, ama önce arkadaşım yan çizdi. Kocasının izin vermeyeceğini(!), kocasının gözünde bu durumun eksi olacağını söyledi. Halbuki çok basit bir tanıklık, mahkemeye bile çıkmayacak, yaşadığı sehirden uzaktan tanıklık yapmış olacaktı ve dava da basit bir dava bu arada.yani sudan sebeplerle yan cizdi.(halbuki tanıklık yapması çok önemliydi)
Gelelim benim psikologa; o da yalan söyledi ve caydı.
Bana mesleki anlamda etik olmayacağını psikologlugun bazı ilkeleri olduğunu,tanıklık yapmanın doğru olmayacağını söylemişti.
Ben bunu avukatıma ve yeni psikologuma(dediğim psikolog şu an askerde de) sorduğumda ise böyle bir durumun olmadığını öğrendim. İkisi de bu durumun sadece benim bilgilerimi korumak ile ilgili olduğunu, ben kendim talep ettiğim sürece benim lehimr tanıklık yapmasının hiçbir sakıncası olmadığını söyledi.askerde olduğu için uğraşmak istememiş dendi.
Bu taniklik yapmayan iki arkadaş da lafa geldiği zaman bana iyiler, benim arkamdalar,lafa geldiği zaman benle arkadaşlar. Ama zor durumu görünce ellerini taşın altına sokmaktan kaçtılar. Üstelik yapacakları abartı bir durum da yok.
8 senelik arkadaşla yolları ayırmayı düşünüyorum, yaptığı şeyden dolayı olduğunu söyleyip. Kocası falan bunlar bana bahane geliyor, sonuçta yardım etmedi mi etmedi.
Diğerine zaten diyecek bir şey yok, lafta bana tavsiye veriyordu iş icraate gelince caydı.gerçi avukatım biz mahkeme yoluyla hastaneden hasta kayıtlarını istetiriz dedi ama buna da sinir oldum,demem o ki ikisine de sinir oldum.
Ben hayatımda bir faydası olmayan insanları hayatımdan çıkarmak istiyorum.
Siz olsaydınız ne yapardınız? Arkadaşınıza tanıklık yapar mıydınız?
Evet aynen ben de aynı şekilde düşünüyorum bu arada sizinkisine çok benzer bir kedim var.Evet haklısınız da, psikologunuza bir şey diyemem ama arkadaşınız ayıp etmiş gerçekten. İlla ki tanıklık etmek istemediyse de dürüstçe söylemeliydi, koca bahanesinin arkasına sığınmak yerine.
Yok tanıklarım var da onların dilde dost olup yardıma gelince caymalari üzdüNiye öyle düşünüyorsunuz ben çok istesem de eşim asla izin vermez böyle bişeye. Kadına da hak verin. Onların da mı arası bozulsun. Ama size de hak veriyorum tanıksız da kurtulunamıyor ne yazık ki
Ben yaptırmadım kocama. Çünkü sadece konuyu dinlediğimiz olarak biliyorduk. Ben arkadasım dan dinlediğimde sahit olmazdım. Hele psikolog olsam hiç olmazdım aslaMerhaba arkadaşlar konularımdan belki bilirsiniz boşanma sürecindeyim eşime yeni dava açtım.
Davada tanıklar da önemli, eşimle olan olumsuz durumları bilen pek fazla kişi yoktu. Sadece en yakınımdakiler yakın olan akrabalarım, 8 senelik en yakın arkadaşım ve psikolog biliyordu.
(Bu arada psikologumla aynı memleketten olduğum için aramız daha bir iyiydi,mesela zaman zaman watsapp dan da yazıyorduk.sadece psikolog danışan ilişkisi değildi yani)
Ikisi de tanıklık yaparlar diye düşünüyordum, ama önce arkadaşım yan çizdi. Kocasının izin vermeyeceğini(!), kocasının gözünde bu durumun eksi olacağını söyledi. Halbuki çok basit bir tanıklık, mahkemeye bile çıkmayacak, yaşadığı sehirden uzaktan tanıklık yapmış olacaktı ve dava da basit bir dava bu arada.yani sudan sebeplerle yan cizdi.(halbuki tanıklık yapması çok önemliydi)
Bana mesleki anlamda etik olmayacağını psikologlugun bazı ilkeleri olduğunu,tanıklık yapmanın doğru olmayacağını söylemişti.
Ben bunu avukatıma ve yeni psikologuma(dediğim psikolog şu an askerde de) sorduğumda ise böyle bir durumun olmadığını öğrendim. İkisi de bu durumun sadece benim bilgilerimi korumak ile ilgili olduğunu, ben kendim talep ettiğim sürece benim lehimr tanıklık yapmasının hiçbir sakıncası olmadığını söyledi.askerde olduğu için uğraşmak istememiş dendi.
Bu taniklik yapmayan iki arkadaş da lafa geldiği zaman bana iyiler, benim arkamdalar,lafa geldiği zaman benle arkadaşlar. Ama zor durumu görünce ellerini taşın altına sokmaktan kaçtılar. Üstelik yapacakları abartı bir durum da yok.
8 senelik arkadaşla yolları ayırmayı düşünüyorum, yaptığı şeyden dolayı olduğunu söyleyip. Kocası falan bunlar bana bahane geliyor, sonuçta yardım etmedi mi etmedi.
Diğerine zaten diyecek bir şey yok, lafta bana tavsiye veriyordu iş icraate gelince caydı.gerçi avukatım biz mahkeme yoluyla hastaneden hasta kayıtlarını istetiriz dedi ama buna da sinir oldum,demem o ki ikisine de sinir oldum.
Yaa maalesef benim kedim kayboldu, 3 ay oluyor. Hep rüyalarımdaEvet aynen ben de aynı şekilde düşünüyorum bu arada sizinkisine çok benzer bir kedim var.
Ben de ilk başta psikolog hakkında öyle düşündüm yalnız mahremiyet size karşı bir yükümlülüktur yalnızca. Sen çıkıp da gel mahremiyetimi dok dersen mahremiyet esası ortadan kalkar kibir psikologun tanıklık yapması bana da etik gelmedi
ben psikologumun ona anlatılanlara dair birinin aleyhine tanıklık yaptığını duysam birdaha ona gitmem
demekki anlattıklarımın bir mahremiyeti yokmuş
bu sizin için de iyi birşey değil bence
arkadaşınıza gelince aranızdaki samimiyetin derecesine güvenerek rica etmişsinizdir ama o da eşinin desteklemediği bir harekette bulunup ara bozmak istememiştir
ben tabiki tanıklık yapardım.... ayrıca eşim için bu nasıl bir eksi olabilir ki? bunu hiç anladım ben arkadaşıma yardımcı olmasan eşim aksine bana kızar sen ne biçim dostsun diye. en zor zamanınızda yanınızda olmayacaksa ne gerek var ki öyle arkadaşa isterse 40 yıllık olsun. siz zaten bir arınma yaşıyorsunuz yeni bir hayata başlıyorsunuz hayatınızdaki bazı çöplerde dökülmeye başlayacak tabi bu zamanlarda. atın gitsin onları dilerim temiz insanlar olsun yeni hayatınızdaMerhaba arkadaşlar konularımdan belki bilirsiniz boşanma sürecindeyim eşime yeni dava açtım.
Yazık kiyamam, çok sekermisYaa maalesef benim kedim kayboldu, 3 ay oluyor. Hep rüyalarımda
Teşekkür ederim çok sağolun aynen öyle zor zamanımda yanımda yoksa bunun neresi dostluk?sadece güllük gulistanlikkken mi olacak yani.ben tabiki tanıklık yapardım.... ayrıca eşim için bu nasıl bir eksi olabilir ki? bunu hiç anladım ben arkadaşıma yardımcı olmasan eşim aksine bana kızar sen ne biçim dostsun diye. en zor zamanınızda yanınızda olmayacaksa ne gerek var ki öyle arkadaşa isterse 40 yıllık olsun. siz zaten bir arınma yaşıyorsunuz yeni bir hayata başlıyorsunuz hayatınızdaki bazı çöplerde dökülmeye başlayacak tabi bu zamanlarda. atın gitsin onları dilerim temiz insanlar olsun yeni hayatınızda
Niye öyle düşünüyorsunuz ben çok istesem de eşim asla izin vermez böyle bişeye. Kadına da hak verin. Onların da mı arası bozulsun. Ama size de hak veriyorum tanıksız da kurtulunamıyor ne yazık ki
eşinizin izin vermeme gerekçesi ne olabilir? inanın sadece anlayamadığımdan ve merak ettiğimden soruyorum. yani siz arkadaşınıza tanıklık edince size ne olur yani boşanan arkadaşınızın eşinin size zarar vereceğini falan mı düşünürde izin vermez aklıma sadece bu geldi.Niye öyle düşünüyorsunuz ben çok istesem de eşim asla izin vermez böyle bişeye. Kadına da hak verin. Onların da mı arası bozulsun. Ama size de hak veriyorum tanıksız da kurtulunamıyor ne yazık ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?