Tampon kullanan var mı?

tebrikler
hiç düşünmedim kullanmayı nedeni nedir bilemiyorum

tebrikler
hiç düşünmedim kullanmayı nedeni nedir bilemiyorum

hep hangisi daha ii die düşünüoruz :s

değişik birşey oldu.gittiğim havuzda tampon kullanımı yasakmış yüzemedim

gece normal ped kullandığım için bi kutu rahatlıkla yetti ama pede alışmışım sürekli aklım onda kalıo takınca :)

kızlığı bozması, bozmaması, kullanıp kullanmamak çok kişisel şeyler bunlar ancak kesin ve net söyleyebilirim ki çok rahat... tampona başlamadan önce ne yapıyordum acaba diye düşünüyorum. tüm gün altımda o kocaman pedlerle nasıl geziyordum. tampon kanın havayla temasını da engellediğinden kokuya da çözüm oluyor. naylon pedlerin pişiklerinden bahsetmiyorum bile. türkiyede göremedim ama kıbrısta tampax markası da mevcut el deymeden yerleştirebiliyorsunuz çok daha hijyenik çıkartırken de ipinden çekmeniz yeterli, tuvalete atılabiliyorlar.

tampax ve ob arasındaki farktan da bahsedeyim; kanı emdike ob enine şişerken tampax boyuna uzuyor.

Amerika'da kullanıp alıştığım, Türkiye'ye döndükten sonra sürekli arkadaşlarımdan rica edip yurtdışından getirttiğim aplikatörlü tampon 12 sene sonra tekrar Türkiye pazarında. Bugün bir kozmetik dükkanında karşıma çıktı, Discreet Tampax aplikatörlü tampon. Sevinçten ağlayacaktım.
Hijyenik ve rahat bir şekilde regl dönemlerini geçirmek için kullanımı çok basit olan aplikatörlü tamponları kullanmanızı tavsiye ediyorum.

ne olur satın alın da adamlar tekrar satış yok diye çekilmesinler piyasadan :)) Kutu kutu aldım ben hemen

Ben kullanmadım hiç,ama denemek istiyorum,
Ne sıklıkla değiştirmek gerekiyor?

Bunu kesinlikle deneyeceğim,
Eczanelerde bulabilir miyiz?

Evlendikten sonra kullanmaya basladim,
ve pedli yillarima yanarim simdi...
Hem hijyenik, hem pratik...

Baslarda alismak icin aplikatörlü kullanmistim, cünkü o sekilde alismasi daha kolay oluyor...

midemi bulandırdı, rahat edemedim. hep içimde birşey hissi oldu. doğumdan sonra bi de tampax ı deneyeceğim bakalım :26:

Arada sırada en küçük boyunu kullanıyorum ama 1 saatten fazlası beni rahatsız ediyor...Yürürken ,yataktayken iyi ama otururken çok rahatsız oluyorum..Oturamıyorum,kasılıp kalıyorum..Pedle daha rahat ediyorum ben....

benim bir tanıdığım akıntı için kullanıyordu onu
kızlar adet haricinde akıntı içinde kullnılır mı ki
kullnılmaz yazıyor nette ama
bakire olmasam bende adete kulllanırdım dışarıda falan çünkü ped şıkırdıyor bazen yürğrken falan

Ben de çok merak ediyorum nasıl bişey diye kullanımı rahat diye okuduklarınızdan biraz faydalandım ama cesaret edemiyorum ki
bakalım denemek lazım aslında. Çok bir rahatlık aslında.

yerleştirebileceğime güvensem kullanmayı düşünüyorum, bir de kafamda soru işaretleri var, mesela iş yerinde değiştirmek gerekirse? nasıl yapılacak, evde falan halledilir de. ayrıca hijyen de başka bir problem, kaynatarak mı kullanıcaz onu?

cok basit bi tespit, kullanim kilavuzunda bile yazar:
Tamponu hissetigin sürece dogru yerlestirilmemistir.
Yeri dogru olan tamponu hissetmek düsük bi ihtimal, hele 1 saat icinde....

cok basit bi tespit, kullanim kilavuzunda bile yazar:
Tamponu hissetigin sürece dogru yerlestirilmemistir.
Yeri dogru olan tamponu hissetmek düsük bi ihtimal, hele 1 saat icinde....

Yok gayet doğru yerleştirdiğime çok eminim...Benim kanamalarım çok yoğun geçiyor..Tamponu çıkarttığımda bir bakıyorum ki iyice şişmiş,kanlanmış ,kanlanmayan yeri kalmamış durumda oluyor..O derecede yani...Daha fazla kalıra huzursuzlanıyorum,başım dönmeye başlıyor..Çıkartınca rahatlıyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:

Anliyorum canim, kanaman yogunsa ve mini boyunu kullaniyorsan olabilir.
Cünkü sistiginde hissediyor insan.
Ben 1 saatte sisebilecegini düsünmedim ondan öyle yazdim...

Ben eskidende kullanmaya calisiyordum, ayni demen gibi hissediyordum
otururken yürürken rahatsiz oluyordum, aplikatörlü kullanmaya baslayinca anladim dogru yerlestirmedigimi
cünkü aplikatörle ister istemez dogru yeri buluyor zaten...

Bas dönmesi falan yapiyorsa alerjin falan mi var acaba?

Şimdi biraz araştırdım da Toksik Şok Sendromuyla uyumlu şeyler yaşıyormuşum..Demek ki tampon bana pek yaramıyor....

En fazla taş çatlasa 1 saat tutabiliyorum hatta yarım saat..Bayılacak gibi hissediyorum,çok huzursuzlanıyorum,kasıklarımda,karnımda ağrı hissetmeye başlıyorum..Bu tarz şeyler yani..

geçen yaz tatile gideceğim zaman ilk defa tampon kullandım ve gayet de memnun kaldım.denize havuza bile girdim.
doğru taktığım zamanlarda hiç hissetmem orada olduğunu.kullanımı rahat en azından ben memnunum

En fazla taş çatlasa 1 saat tutabiliyorum hatta yarım saat..Bayılacak gibi hissediyorum,çok huzursuzlanıyorum,kasıklarımda,karnımda ağrı hissetmeye başlıyorum..Bu tarz şeyler yani..

Kullanma o zaman sakin tatlim, kücümsememek gerekir. Bu TSKdan hayatini kaybeden kadinlar var...
Banada normal gelmedi 1 saat sonra böyle rahatsiz etmesi, bencede alerjin var senin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…