Merhaba arkadaşlar.. uzun zamandır takip ediyordum yazılarınızı. bu sefer bende deneyimlerimi paylaşmaya karar verdim..
dün ilk defa tampon kullandım :18: başta bi an yapamicam gibi geldi ama hiç zorlanmadan yerleştirebildim.. yeterince itmedim gibi geldi çünkü gayet uzun bi ip dışarıda kaldı... Riske girmemek adına 2 saat sonra çıkarttım. Çıkartırken hiç zorlanmadan çıkıyor ama ipe güvenmek şart
Ama ikinci tampon beni zorladı.. İlkinden çook daha kolay hatta daha derine yerleşti ama hissettim sürekli. yani bu da doğru yere yerleşemediğini gösteriodu ama çıkartmayı da göze alamadım.. Bi saat sonra dolmuştu :s ve çıkarttım.. Sanırım yoğun gün için farklı boy kullanmam gerek.. Çabuk dolduğu için mi rahatsız etti anlamadım.
hafta sonu havuzum var.. Orda da kullansam mı bilemiyorum. 1,5 saat sürüo seansım ama yeter mi ki sanki galiba belki
tebrikler
hiç düşünmedim kullanmayı nedeni nedir bilemiyorum
Amerika'da kullanıp alıştığım, Türkiye'ye döndükten sonra sürekli arkadaşlarımdan rica edip yurtdışından getirttiğim aplikatörlü tampon 12 sene sonra tekrar Türkiye pazarında. Bugün bir kozmetik dükkanında karşıma çıktı, Discreet Tampax aplikatörlü tampon. Sevinçten ağlayacaktım.
Hijyenik ve rahat bir şekilde regl dönemlerini geçirmek için kullanımı çok basit olan aplikatörlü tamponları kullanmanızı tavsiye ediyorum.
ne olur satın alın da adamlar tekrar satış yok diye çekilmesinler piyasadan :)) Kutu kutu aldım ben hemen
Acaba Menstrual Cup kullanan var mı?
MENSTRUAL CUP - ADET DÖNEMİ KABI - Hijyen Ürünleri ve Tıbbi Sarf Malzemeler sahibinden.com'da - 91080747
Tampondan daha iyi olduğunu söylüyorlar ama...
Arada sırada en küçük boyunu kullanıyorum ama 1 saatten fazlası beni rahatsız ediyor...Yürürken ,yataktayken iyi ama otururken çok rahatsız oluyorum..Oturamıyorum,kasılıp kalıyorum..Pedle daha rahat ediyorum ben....
cok basit bi tespit, kullanim kilavuzunda bile yazar:
Tamponu hissetigin sürece dogru yerlestirilmemistir.
Yeri dogru olan tamponu hissetmek düsük bi ihtimal, hele 1 saat icinde....
Yok gayet doğru yerleştirdiğime çok eminim...Benim kanamalarım çok yoğun geçiyor..Tamponu çıkarttığımda bir bakıyorum ki iyice şişmiş,kanlanmış ,kanlanmayan yeri kalmamış durumda oluyor..O derecede yani...Daha fazla kalıra huzursuzlanıyorum,başım dönmeye başlıyor..Çıkartınca rahatlıyorum...
Anliyorum canim, kanaman yogunsa ve mini boyunu kullaniyorsan olabilir.
Cünkü sistiginde hissediyor insan.
Ben 1 saatte sisebilecegini düsünmedim ondan öyle yazdim...
Ben eskidende kullanmaya calisiyordum, ayni demen gibi hissediyordum
otururken yürürken rahatsiz oluyordum, aplikatörlü kullanmaya baslayinca anladim dogru yerlestirmedigimi
cünkü aplikatörle ister istemez dogru yeri buluyor zaten...
Bas dönmesi falan yapiyorsa alerjin falan mi var acaba?
En fazla taş çatlasa 1 saat tutabiliyorum hatta yarım saat..Bayılacak gibi hissediyorum,çok huzursuzlanıyorum,kasıklarımda,karnımda ağrı hissetmeye başlıyorum..Bu tarz şeyler yani..