- 12 Mart 2013
- 5.434
- 13.795
-
- Konu Sahibi Suskunhanim
Ne kusuru kıymet verip yazdığınız için ben teşekkür ederimKonuyu hayretler içerisinde takip ediyorum dünden beri. Tüm mesajları da okudum. Kocanız resmen akıl tutulması yaşıyor bunun başka izahı olamaz. Ne demek özel yaşantısını daha 6 aydır tanıdığı yabancı bir erkeğe anlatmak. Birde öğretmen. Öğretmenlerimiz bu haldeyse vay bizim halimize o zaman ....
Bence abisi öldükten sonra bu adam ortaya çıkıyor abi edasıyla. Eşiniz son zamanlarda eleştirirmiş abisini büyük ihtimalle bundan suçluluk duyuyor ve abisi öldüğü için o adamı abisinin yerine koyup onun dediği herşeyi yapmaya çalışıyor.
Eltiniz ve bu adam bence tarikat üyesi. Eltinizde bu adamın o yönüne kanıyor sesini çıkarmıyor. Yoksa hiçbir aklı başında kadın gencecik kızlarını böyle tanımadığı bir adamın yanına yollamaz. Bir ilişkileri var ki tanıyor ediyor ses çıkarmıyor. Nedense içimden bir seste bunun altından çok pis şeyler çıkacak diyor.
Bence siz eşinizin ailesi ile konuşun bu durumu. Eltinizin çocuklarını kurtarmayada çalışın kendi çocuklarınızı da. Zira ben eltinizle kocanızın kurtulacağını hiç sanmıyorum.
Bakın benim eşimle aram hiç iyi değildi son zamanlarda. Ben çok dua ettim allahım eşimi doğru yola kavuştur diye. 1 hafta sonra dedi ki aşkım ben namaza başlıycam, zikir çekmeye gidicem falan (zikire gittiği insanıda tanıyorum ikimizinde çocukluk arkadaşı, evimize normalde de gelen birisi) ben ilk önce tırstım bak dedim eğer tarikat, şeyh, murid işleriyse burnundan getiririm senin dedim. Çeker giderim ne beni ne çocuğumuzu görebilirsin. 2 gün gitti zikire ve bizim aramız düzeldi. Ordaki bir abiyle sohbet etmişler demişki ben eşime çok bağırıyorum öfkemi kontrol edemiyorum eşimde hamile bide. Adam kızmış buna ki senin gücün o kadına mı yetiyor sıkıyorsa kendi denginde birine bağır. Yapma etme karının kıymetini bil demiş. Yani yıkıcı değil yapıcı konuşmuş. Eşim hala bu lafta gidiyor. Bi an bağırsa pişman olup özür diliyor. Öyle saatlerce konuşma gibi bir durumu geç numarası falan bile yok. Bakın eğer hak yolundan gitmekse niyeti eşinizin böyle birileriyle görüşsün en azından. Gerçi ben buna bile karşıyım. Aç seccadeni kıl namazını dua et bundan güzeli var mı?
Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah. Biraz uzun yazdım ama durumunuza çok üzüldüm. Rabbim eşinizi hidayete erdirsin en kısa zamanda inşallah.
Normal tarikatlar herkesi içine çekmeye çalışır.Sadece fetö değil ki türlü türlü tarikatlar türlü saçmalıklar var insan duydukça şaşıp kalıyor.
Bende saçma bi tarikat olarak düşünüyorum genel olarak tarikatlarda böyle ruhsal olarak zayıf dönemler Seçiliyor sanırım.
Aynen.İsabet olmuş , buyruğa karşı gelen kapı dışarı yani...
Tüylerim diken diken oluyor gördükçe duydukça içim ürperiyor gerçekten. Bu tarikatlanmalar bitmeli fetö en büyük örnek aslında... insanın aklına gelmez bunların aklına gelenlerNormal tarikatlar herkesi içine çekmeye çalışır.
Ancak fetöcüler çok seçici ve sistemli çalışır.
Benim 4 kuzenim (hakim, savcı, öğretmen, doktor) bunların içinden kişilerle evlendikten sonra tüm bağlarımız koptu. Eşleri hapse girdi ve hala onlar bizden nefret ediyor.
Bir kafiri iktidar yaptığımız için onların eşleri hapse girmiş vs. Dinleseniz ağzınız açık kalır. Ve asıl vahimi akıllanan yok. Hepsi intikam peşinde.
Zararlı arkadaştan da öte. Birisi senin ailenle ilgili herşeyi, kocanla arandaki tüm konuşmaları ve olayları bilecek sen durucaksın? Gerçi kadına da bişey demiyorum bu zamana kadar acaba ben mi yanlış düşünüyorum demiş olabilir ama bu saatten sonra kesinlikle bişeyler yapması gerek diye düşünüyorum.
Ayrıca yeğenler amcaya seni seviyorum bilmem ne diye mesaj atıcak amcada fotoğraf atıp al özlemişsindir diyecek. Ya kötü düşünmek istemiyorum ama çok pis şeyler bunlar. Bizimde amcamız dayımız var. Bizde seviyoruz ama kalkıp böyle şeyler yazmıyoruz. Eşimin küçük yeğeni eşime "dayıı seni çok seviyorum biliyo musun?" Demeden önce bile benim gözlerimin içine bakar ki bu çocuk 4 yaşında.
Ya sabır deyip kötü düşünmemeye çalışıyorum ama bu yol yol değil. Neresinden tutarsan elinde kalıyor.
İnşallah en kısa zamanda "benim kocam yapmaz" tavrından sıyrılıp kurtarırsınız kendinizi ve çocuklarınızı.Ne kusuru kıymet verip yazdığınız için ben teşekkür ederimTeheccütlere kalktım dualar ettim sanırım vakti var belki de hayırlı olan budur bilmiyorum
Eşimi de tanıyan bi kaç eşe dosta anlattım ama hepsi geçici bi durum onu da dinlemek lazım dedi.kimse konduramıyor eşimin yeni halini görmeden.bi arkadaşıma anlatmıştım gördükten sonra az bile demişsin dedi.herkes eski haline binaen sabretmemi istiyor, çok güzel özenilen bi aileydik geçeceğini düşünüyorlarBen anlıyorum çünkü elde veri yok.
Daha önceki yorumlarda yazdığım gibi 20 yıldır tanıdığım kadın sohbet diye bir kadın grubuna dahil oluyor ve 5-6 ay sonunda eşinden, çocuklarından kafir diye bahsediyor. Biz baya düşündük ama çözemedik. Hatta Daeş mi diye düşündük. Bu vakalarla ilgili paylaşımlar artınca fetö aklımıza geldi.
Ve maalesef kadının kendi anne babası kardeşleri çocukları eşi vs hiç kimse ikna edemedi.
Ve kadın asla açıklamadı kimlerle nasıl bir oluşum içinde olduğunu. Hala çözemedi ailesi kimlerle görüştüğünü.
Allah korusun herkesi.
Hiç kurulmuyorum biliyor musun çünkü sabır diye kendime zulmetmişim resmenhoş şeyler gelmiyor aklıma. dik durmak istiyorsan hala ona sarılmak istiyorum düşüncesini atacaksın adamın umrunda değilsin kapıyı österebiliyor elin adamı yüzünden ama daha seviyorum diyorsan dik durmanın yanından bile geçmiyorsun jöle gibi bir şeysin önce bi onu düzeltmen lazım
aklım almıyorFetöcüleri küçümsemeyin.
Her türden adamları var. Metal dinleyen, dövmeli piercingli, alkol satan vs.
Aklınıza hayalinize gelmez.
Komşu kocasını da çocuklarını da boşadı. Kimseyle görüşmüyor. Ne yapıyor nasıl geçiniyor kimse bilmiyor. Ailesiyle yolda karşılaşsa selam vermiyor.
Yani o kadın artık örgüt üyesi.
Bacım bu o değil. Bak kalk silkelen allah aşkına. Ya aklım almıyor nasıl bu kadar sakinsin? Hiç mi çocukların için endişe etmiyorsun? Yeminle gerildim ben burada karnıma sancılar girip duruyor.Ne kusuru kıymet verip yazdığınız için ben teşekkür ederimTeheccütlere kalktım dualar ettim sanırım vakti var belki de hayırlı olan budur bilmiyorum
Her şey olabilir.Bana burda en garip gelen şey Genç kızların amcalarina durduk yerde seni seviyorum yazması ve amcanın da ozlemissindir deyip foto atmasi murat Başoğlu vakası çıkmaz inşallah ben bu kadar sogukkanlı olamazdim
Yüreğim el vermiyor sizin yazdıklarınızı okumayaHer şey olabilir.
Çünkü kocası hapiste olan/ölen kadınlara örgüt erkekleri kocalık yapıyor.
Biraz googlelasanız çok iğrenç detaylar var.
Keşke eskisi gibi hayır olmaz öyle şey
Amca elalemin adamıyla kız buluşturmaya gider mi diyebilseydim
Keşke ülkece o kadar masum kalabilseydik
Adam düzelseydi bence şimdiye çoktan düzelirdi ki adam annesini bile terslemiş bu adam yüzünden. Evlilik tabiki kurtarılmalı bende o tarafım ama bu evlilik sağlıklı değil. Gerçekten bu örgütlere üye olanlar daha da kendilerine gelemiyorlar. Birebir şahit olduğum bişey yok ama dersanede bizim bile aklımıza girmeye çalıştılar zamanında. O zamanlar daha 8.sınıftım. ben o yaşımda karşı koyduysam bu adamında koyması lazım.Biz şimdi dılardan bakıp sakince irdeliyoruz ama konu sahibi çok hassas dönemlerde yaşamış bi şekilde işin vehametini görememiş.
Hiç uygun davranışlar değil kızları annesi dururken neden bu adamlar doktora götürüyo kızlar üzerinden bi şeyler de dönüyo belli ki yaşları çok küçük anneleri yüzünden kim bilir neler yaşıyorlar.
Aynen dediğin gibi her yerinden elinde kalıyor mevzu bu savaşı vermeye değer mi bilemiyorum ben olsam gitmek daha temiz olur der bırakırdım sanırım çocukları korumak adına.
Beyinlerinin calismadigini biliyoruz ulkecek zatenTarikat değil de fetö taktiği bu.
Daha doğrusu yeni taktiği.
Çünkü adam işsiz barakada yaşıyor görünüyor (oysa bunların gizli gelirleri ve kasa tabir ettikleri kişiler vardır. Baraka muhtemelen örgüt evi. Kasa elti gibi geliyor bana)
Fetöye katılanların beyni çalışmıyor. Onları yöneten ne isterse onu yapıyorlar. Ve yakında eminim boşanacak o adam istediği için.
Konuda o kadar absürt detay var ki gerçekten nerden tutulsa elde kalır .
EF SA NEİnşallah en kısa zamanda "benim kocam yapmaz" tavrından sıyrılıp kurtarırsınız kendinizi ve çocuklarınızı.
Bende anlamadım konu sahibindeki rahatlığı hala herkes gecici oldugunu söylüyor diyor, abi ölümü kolay değildir amenna ama buna sığınmak, amcanın yeğenlerle olan gereksiz samimiyeti, adamın hayatlarındaki anlamsız yeri, konu sahibinin doğumunda bile hastane de olmasi yazdıkça siniri bozuluyor insanında konu sahibi niye bu kadar rahat, ben olsam çocuklarımı alır bir dakika durmam o eşin yanindaBacım bu o değil. Bak kalk silkelen allah aşkına. Ya aklım almıyor nasıl bu kadar sakinsin? Hiç mi çocukların için endişe etmiyorsun? Yeminle gerildim ben burada karnıma sancılar girip duruyor.
Senin kocan yoldan çıkmış. Bunca zaman uğraşmışsın ama adamda tık yok. Ailesini dinlemiyor. Annesine bağırabiliyor böyle bir adan yüzünden ya allah aşkına kendine gel. Konuşmalarını kayıt altına al. Hatta alma sen direk gidip örgüt desen onlar eşinide o sapığıda soruştururlar. O sabileri kurtar. Sonra müge anlıda esra erolda izliyoruz sonları allah göstermesiin.
Bakın insanları din kisvesi altında etki altına alıyorlar ve her dediklerini yaptırıyorlar. İnsanlara nefret aşılıyorlar. Yazık günah valla size ya.
Kendi aileniizi çağırın, eşinizin ailesini çağırın oturun eşinizle hepiniz konuşun. Daha olmazsa ailenizle birlikte gidin. Yalvarıcam artık o raddeye geldim. Bu kadar rahatlık geriyor beni valla.
Adam düzelseydi bence şimdiye çoktan düzelirdi ki adam annesini bile terslemiş bu adam yüzünden. Evlilik tabiki kurtarılmalı bende o tarafım ama bu evlilik sağlıklı değil. Gerçekten bu örgütlere üye olanlar daha da kendilerine gelemiyorlar. Birebir şahit olduğum bişey yok ama dersanede bizim bile aklımıza girmeye çalıştılar zamanında. O zamanlar daha 8.sınıftım. ben o yaşımda karşı koyduysam bu adamında koyması lazım.
Elti artık nasıl ruhani bir boşlukta bilmyorum ama kızlarını gözden çıkarmış. Palu ailesini takip ettiniz mi bilmiyorum ama orda kv damadına resmen tapıyordu. Bunlarınki de o hesap. Adama resmen tövbe haşa ilah gözüyle bakıyor. Her dediği çıkıyor diyor. Beni uyarıyor diyor.
Dini böyle zedeleyenlerin allah bin türlü belasını versin.