- 20 Şubat 2010
- 9.456
- 9.737
-
- Konu Sahibi Suskunhanim
Bu zamana kadar durma sebebim buydu, eşimin iyi birisi olması tuttu hep beni. Cenazeden sonra bi kere bize de geldi, gece 3 e 4 e kadar oturdular.ben doğum yapmamıştım henüz yattım, sabah çok güzel bi kahvaltı hazırladım. O zamanlar böyle olduğunu bilmiyordum.adam eşime çocukları kucaklayacak, vermeyi seven bi eşin var demiş anladığım kadarıyla ama sonra ben görüşmelerinin sıklığından ve özel olmasından rahatsız olunca adam tersi şeyler söylemeye başladı muhtemelen.bu saatten sonra dediğinizi midem kaldırmaz ne yazık kiGeceden bei konunuzu takip ediyorum Allah yardımcınız olsun .ama ben farklı bişey söylemek istiyorum. Siz şu aşamada ayrilirsaniz kavga ederseniz adam eşinizi dahada çok çekmiş olcak bak ben haklı çıktım bu kadın yuvanizi yiktiya getircek durumu .acaba düşmanını yakın tut felsefesiyle bi süre yakın mi olsanız esiniz o adam ve siz yemege falan mı ciksaniz? Yada eve yemege cagirsanız? Bilmiyorum yani bir samimiyet mi kursaniz ne varmıs bu adamda bu kadar görmek için .çünkü normal degil bu durumlar esiniz eltiniz yegenleriniz normal bir durumun içinde değil malesef .ve hissiyatim şu yönde eltiniz kendini ve çocuklarını kurtarir olan eşinize olacak gibi o yüzden biraz daha cabalayin sabrinizı koruyun derim size. Eşinize o adamı kotulemeyin bence
Onlar asla telefonda böyle şeyler konuşmaz, mesaj atmaz.Böyle bi şey olsa gizli dinlemelerime yakalnırdı
O kadar haklısınız ki
Ben de bunu anlamıyorum niye sadece bana ve kv kere ters geliyor. Kaynımın arkadaşı olan bi aile de vardı ve gülüp geçtiler eşim gibi
canım eşim akrep.ben yükseleni aslan olan bi teraziyim
Çocuklar haber vermiş elti değil ama çocukların haber vermesi daha vahim.sürekli mesajlaşıyor iki kızla daEltin neden gittiği cenazenin haberini adama veriyo konduramıyosun ama elti her manada adamın avcunda. Eşi vefat etmiş iki genç kızı olan bi kadın barakalarda yaşayan bi adamla neden bu kadar içli dışlı olsun düğüm kadının elinde. Aramızı bozuyo şöyle böyle değil de bu adam hakkında ağzını ara fire verecektir eşin de eltiyi ve kızları vasıtasıyla bulaşmış bu pisliğe.
Ayrıca eltinin ailesi nasıl hiç müdahale etmez anlam veremedim. İpsiz sapsız biriyle ayak üstü konuşsak senin bunla ne işin var der mutlaka biri aileden olmasına da gerek yok yakışık almaz bir kere. Onlar da görüşüuolar mı acaba?
Hocam valla bütün sayfaları okudum ben şokBöyle bi şey olsa gizli dinlemelerime yakalnırdı
O kadar haklısınız ki
Ben de bunu anlamıyorum niye sadece bana ve kv kere ters geliyor. Kaynımın arkadaşı olan bi aile de vardı ve gülüp geçtiler eşim gibi
canım eşim akrep.ben yükseleni aslan olan bi teraziyim
Elti de normal değil, kızlarının bu adamla görüşmesine nasıl müsade ediyor, elti de işin içinde bana kalırsa.Çocuklar haber vermiş elti değil ama çocukların haber vermesi daha vahim.sürekli mesajlaşıyor iki kızla da
Çocuklar haber vermiş elti değil ama çocukların haber vermesi daha vahim.sürekli mesajlaşıyor iki kızla da
Hem de nasıl bi tuh hastası.herkese büyük küçük demeden laf sokan birisi tabi kendi yanına çekemediyseYalniz adamin doguma gelip soyledikleri cok ürkütücü.
Ne demek; bana kek yap kocan senin olsun?
Ruh hastasi midir nedir?
Çok haklısınız be böyle mesajlarınızı okudukça durumun vehametinin daha çok farkına varıyorum.bugüne kadar benim yaptıklarımın yanlış olduğuna, benim fesat vb olduğuma öyle çok inandırdılar kiBu ne ya.okuyamadım tüm mesajları ara ara baktım öyle sinirlerim bozuldu.nasıl dayanıyorsunuz.ben olsam yetimlerinizi de size de derim çocuklarımı alır arkama bakmadan kaçarım.üşütük herhalde kocanız.iflah olmaz bence.
Adamın bi ailesi yok görüştüğüEşiniz o adamı abisinin yerine koymuş. Adamda karakter olmadığı için kendini birşey sanmış eşinizi yönlemdirmeye çalışıyor. Sadece sizi değil bütün aileyi konuşuyorlarsa sizin eşiniz yokken bütün aileyi toplayıp o adamı eşinizden nasıl uzak tutacağınızı konışmanız gerek bence.
Gerekirse gidip adamın ailesiyle konuşun. İyilik yaptığını sanıyor ama size zarar veriyor, bunu anlatın.
YokKek yapıp adama götürecek kadar ne yaşamış eşiniz içinde ya.
Başka bi yere tayin olma şansınız falan yok mu?
tanıdık polis var olmasına ama bu adamın da eli kolu her yere uzanıyor nasıl oluyorsaSevgili konu sahibi acı ama şöyle bi durum var sabırlı olman gerekecek eşinin hayatı kayacak ve yuvan dağılacak bu adama meydanı bırakırsan diyelim evi terk ettin boşanma davası açtın bu adam ne derse eşin onu yapacak bu adama ya güzel bi tehdit ettirmek lazım yada polisle başını belaya sokmak tanıdık polis felan yokmu şunu bi inceleseler biraz gözünü korkutsalar yada aile büyüklerin bunu tehdit etse rahat bırak bu aileyi diye bu boş gezenin boş kalfası evi terk etsen eve yerleşir kesin
O değilde yorumların konuya ayrı bir boyut kazandiriyor valla herşey olabilir bu devirde hele kiOnlar asla telefonda böyle şeyler konuşmaz, mesaj atmaz.
Her zaman kendi mekanlarında, elektronik alet bulunmayan yerlerde konuşurlar. Asla açık vermezler.
Siz hala durumun ciddiyetini farkedemiyorsunuz çünkü bilmiyorsunuz. Araştırın göreceksiniz.
Ve eltiniz eşiniz yeğenler hiç kimseye sırlarını vermiyor farkındaysanız.
Profesyonel olmasalar çoktan açık verirlerdi. Hani yasak aşk, büyü, cinsellik vb.
Hatta işi komplo teorisine dökersem kaynınız eceliyle mi öldü diye şüphe duyarım.
Barakada yasayan adamın nasil oluyorda her yere kolu uzanıyor bu bile işin içinde başka şeylerin olduğunu gösterirHem de nasıl bi tuh hastası.herkese büyük küçük demeden laf sokan birisi tabi kendi yanına çekemediyse
Çok haklısınız be böyle mesajlarınızı okudukça durumun vehametinin daha çok farkına varıyorum.bugüne kadar benim yaptıklarımın yanlış olduğuna, benim fesat vb olduğuma öyle çok inandırdılar ki
Adamın bi ailesi yok görüştüğü
Yokiki saatlik mesafedeyiz ve eşim kayınpeder vefat edince oraya taşınmamız gerekir ailenin tek erkeği benim dedi.ben de o adamla görüşmeyeceksen olur dedim o da kabul etmedi tabi.ben de orayance yuvam bozulacağına burda bozulur dedim
tanıdık polis var olmasına ama bu adamın da eli kolu her yere uzanıyor nasıl oluyorsa
Bunun feministlikle falan alakası yokki,insanlıkla var.Bi gün buraya Yazacağım kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.Yazanları eleştirmezdim ama insan kendi problemini kendi çözmeli, tanımayan insanlar nasıl yardım edebilir ki derdim ama insan çaresiz kalınca her yolu deniyormuş.oldukça kısa
yazmaya çalışacağım, konuşmasını çok severim de uzatmamak zor olacak benim için
Eşimle mutlu giden bir evliliğim vardı.6.5 yıllık evliyiz.iki çocuğum var.kızımın doğumundan bir ay önce kaynım vefat etti.Babası gibi çok severdi eşim hatta babasından daha çok bile diyebilirim.hamileyim bahanesiyle eşim beni uzak tuttu kendisinden, acısını paylaşmadı.doğumuma on gün kalaya kadar cenaze evindeydik ve hep ağladım.bana bu kadar zor gelmişken onun nasıl ciğeri yanıyordur diye diye kahroldum.
abisinin arlkasaşı , işsiz güçsüz etrafından geçinen yeri yurdu olmayan bir adam var.eşimçok ama çok iyi yürekli bi insan, bu süreçte o adamla yakınlaştılar.eşim bana karşı değişmeye başladı.lohusayım duygusalım ama bu duygusallığı duygu sömürüsü olarak nitelendirmeye başladı.Doğumdan sonraki 6 ayım ağlayarak ve onun eleştirilerini dinleyerek geçti.sonraki aylar kendimi kitaba verdim, kendimi topladıkça evliliğimi de kurtarmaya aramızı düzeltmeye çalıştım.bir şeyler düzelse de o adamla konuştuktan sonra yine soğuk davranıyordu.
Haftanın iki gecesi 2’ye 3’e hatta bazen 4’e kadar o adamla konuşuyor.bazen dinliyorum kadın değil eminim.o adamdan bana, annesigile , yengesi ve yeğenlerine nasıl davranacağıyla ilgili sürekli öğüt alıyor.34 yaşında, ergen değil ama atıyorum yeğeninin gönderdiği yazılarıyla ilgili fikrini bile o adama sorup söylüyor ki kocam Türkçe öğretmeni.(aynı zamanda ben de)
Böyle bi adam değildi, çok merkhametli iyi yürekli bi adam ki hala öyle ama bana karşı değil. O adam kadın düşmanıyım demiş bizimkinin de iki lafından biri siz kadınlar şöylesiniz böylesiniz olmaya başladı.
Bugüne kadar acısına verip hep ben tatlıya bağladım ama bu onda vazgeçilmez olduğu izlenimi uyandırmış.asljnda haksız da sayılmaz, tüm yaptıklarına rağmen hala eskisi gibi olmamızı ümit ediyor dua ediyorum.
Dün yine tartıştık ve tatlıya bağlamaya çalıştım ama o konuşurken çok sertti.ne yapmaya çalışıyorsun dedim, istemiyorsan gideyim yeter artık dedim.git kapı orda dedi ve ilk kez söylemiyor.ben de çıkardım valizleri eşya koyarken kv olmaz kızım dedi(tatil sebebiyle evimizde değiliz).kocamla konuşmaya çalıştı, kocam gitsin dedi kapı orda dedi.kv kızdı, bi silik yüzünden yuvanı nasıl yıkarsın diye,hemen savunmaya geçti kimmiş silik diye annesine bağırdı.
Geceleri o adamla konuşurken dinliyorum, iyi niyetle yaptığım güzel şeyleri bile bambaşka açıdan yorumluyor.
Baştan söylemiştim de mi çok uzattımDaha yazacağım çok şey var da neyse son olarak asıl sorumu sorayım.karşısjnda nasıl dik durabilirim, yaptığı onca şeye rağmen hala gidip sarılmak istiyorum.Kendisi de biliyor bunu daha önce demişti şimdiye kadar soğumadıysan bundan sonra soğumazsın diye.feminist kardeşlerim bi el atın bilir, benim gibi duygusal bi insanı yola getirin
(Herkes yanlış anlamış bi düzeltme yapayım: şeyhlik müritlik ilişkisini aydınlanma, insanları tanıma anlamında kullandı yoksa adamın namaz kılıp kılmadıpını bile bilmiyorum.bu ifadeyi kullanma sebebim de şu: eşimle ikişkimiz başladığında sigarayı bırakmıştı benim bir talebim olmamasına rağmen, sırf sevmiyorum diye.kaç yıl aradan sonra tekrar başladı ve adamla farklı ilçelerde olduğumuz için telefonda haber ediyor ben sigaraya başladım diye)
Mümkünse sessiz sedasız boşanın.Hem de nasıl bi tuh hastası.herkese büyük küçük demeden laf sokan birisi tabi kendi yanına çekemediyse
Çok haklısınız be böyle mesajlarınızı okudukça durumun vehametinin daha çok farkına varıyorum.bugüne kadar benim yaptıklarımın yanlış olduğuna, benim fesat vb olduğuma öyle çok inandırdılar ki
Adamın bi ailesi yok görüştüğü
Yokiki saatlik mesafedeyiz ve eşim kayınpeder vefat edince oraya taşınmamız gerekir ailenin tek erkeği benim dedi.ben de o adamla görüşmeyeceksen olur dedim o da kabul etmedi tabi.ben de orayance yuvam bozulacağına burda bozulur dedim
tanıdık polis var olmasına ama bu adamın da eli kolu her yere uzanıyor nasıl oluyorsa
Ben de çevremde sosyal medyada benzer durumları duyunca artık dikkatimi çekmeye başladı.O değilde yorumların konuya ayrı bir boyut kazandiriyor valla herşey olabilir bu devirde hele ki