Tamamen değişen koca, nasıl davranacağını bilemeyen ben

Tarikat değil de fetö taktiği bu.
Daha doğrusu yeni taktiği.
Çünkü adam işsiz barakada yaşıyor görünüyor (oysa bunların gizli gelirleri ve kasa tabir ettikleri kişiler vardır. Baraka muhtemelen örgüt evi. Kasa elti gibi geliyor bana)
Fetöye katılanların beyni çalışmıyor. Onları yöneten ne isterse onu yapıyorlar. Ve yakında eminim boşanacak o adam istediği için.
Soylemek istemedim de bana da oyle geldi.

Bahsettigim konu tam olarak bu.
Bu mevzular öyle basit mevzular degil. Siz olayin ciddiyetine varın artık.
Sizin kocaniz en mahremini acıyor bu adama. Eltinizin de iliskisi var. Hatta ve hatta bence kızlarında iliskisi var. Adam hacı hoca vs degil. Olağan ustu gucleride yok. Sadece sizinkiler zayıf karakter. Siz bir girdabın icindesiniz. Ben zannetmiyorum ki esiniz düzelecek. Siz en az hasarla kurtulmaya bakın. Cekin restinizi. Zaten kocanızda en ufak bir yaprak kıpirdamazsa olan olmus coktan.

Bende kesinlikle böyle düşünüyorum
Rahmetli Kocasının görüşme dediği adamla nasıl düğünlere cenazelere gidiyor
Kızlarını evlerine gönderiyor
Kadının işin içinde olmamasının imkanı yok
Aklıma çok pis ihtimaller geliyor

Bunu bilmiyordum. Bu adam tehlikeli belki de. Muritlik falan... bilemiyorum. Ama kim adamla konussa akil tutulmasina ugruyor sanki. Nasil bir cekim varsa adamda.
Adamın işi beyin yıkamak bence.

Soylemek istemedim de bana da oyle geldi.
Ben konu sahibi kendisini ve çocuklarını kurtarsın diye açık açık yazdım.
Geçen haberlerde bir kadın çıktı. Kadının çocuğunu onun izni olmadan -boşanmış- babaya götüren adamlardan söz ediyordu.

Ciddi tehdit bunlar.

Ben konu sahibi kendisini ve çocuklarını kurtarsın diye açık açık yazdım.
Geçen haberlerde bir kadın çıktı. Kadının çocuğunu onun izni olmadan -boşanmış- babaya götüren adamlardan söz ediyordu.

Ciddi tehdit bunlar.
Konu sahibi olayı bu derece ciddiye almamış , işin ilginc yanı, ailedeki büyüklerin herkesin bu saçmalığa sessiz kalmasi, bir tane aklı selim insan yok mu aralarında, gencecik kızlar elin adamının omzunda fotoğraf paylaşıyor, uzaklaşmasınlar diye sessiz kalınıyor, ailede herkes tuhaf ..

Son düzenleme:
Bi gün buraya Yazacağım kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.Yazanları eleştirmezdim ama insan kendi problemini kendi çözmeli, tanımayan insanlar nasıl yardım edebilir ki derdim ama insan çaresiz kalınca her yolu deniyormuş.oldukça kısa
yazmaya çalışacağım, konuşmasını çok severim de uzatmamak zor olacak benim için☺️
Eşimle mutlu giden bir evliliğim vardı.6.5 yıllık evliyiz.iki çocuğum var.kızımın doğumundan bir ay önce kaynım vefat etti.Babası gibi çok severdi eşim hatta babasından daha çok bile diyebilirim.hamileyim bahanesiyle eşim beni uzak tuttu kendisinden, acısını paylaşmadı.doğumuma on gün kalaya kadar cenaze evindeydik ve hep ağladım.bana bu kadar zor gelmişken onun nasıl ciğeri yanıyordur diye diye kahroldum.
abisinin arlkasaşı , işsiz güçsüz etrafından geçinen yeri yurdu olmayan bir adam var.eşimçok ama çok iyi yürekli bi insan, bu süreçte o adamla yakınlaştılar.eşim bana karşı değişmeye başladı.lohusayım duygusalım ama bu duygusallığı duygu sömürüsü olarak nitelendirmeye başladı.Doğumdan sonraki 6 ayım ağlayarak ve onun eleştirilerini dinleyerek geçti.sonraki aylar kendimi kitaba verdim, kendimi topladıkça evliliğimi de kurtarmaya aramızı düzeltmeye çalıştım.bir şeyler düzelse de o adamla konuştuktan sonra yine soğuk davranıyordu.
Haftanın iki gecesi 2’ye 3’e hatta bazen 4’e kadar o adamla konuşuyor.bazen dinliyorum kadın değil eminim.o adamdan bana, annesigile , yengesi ve yeğenlerine nasıl davranacağıyla ilgili sürekli öğüt alıyor.34 yaşında, ergen değil ama atıyorum yeğeninin gönderdiği yazılarıyla ilgili fikrini bile o adama sorup söylüyor ki kocam Türkçe öğretmeni.(aynı zamanda ben de)
Böyle bi adam değildi, çok merkhametli iyi yürekli bi adam ki hala öyle ama bana karşı değil. O adam kadın düşmanıyım demiş bizimkinin de iki lafından biri siz kadınlar şöylesiniz böylesiniz olmaya başladı.
Bugüne kadar acısına verip hep ben tatlıya bağladım ama bu onda vazgeçilmez olduğu izlenimi uyandırmış.asljnda haksız da sayılmaz, tüm yaptıklarına rağmen hala eskisi gibi olmamızı ümit ediyor dua ediyorum.
Dün yine tartıştık ve tatlıya bağlamaya çalıştım ama o konuşurken çok sertti.ne yapmaya çalışıyorsun dedim, istemiyorsan gideyim yeter artık dedim.git kapı orda dedi ve ilk kez söylemiyor.ben de çıkardım valizleri eşya koyarken kv olmaz kızım dedi(tatil sebebiyle evimizde değiliz).kocamla konuşmaya çalıştı, kocam gitsin dedi kapı orda dedi.kv kızdı, bi silik yüzünden yuvanı nasıl yıkarsın diye,hemen savunmaya geçti kimmiş silik diye annesine bağırdı.
Geceleri o adamla konuşurken dinliyorum, iyi niyetle yaptığım güzel şeyleri bile bambaşka açıdan yorumluyor.
Baştan söylemiştim de mi çok uzattım☺️Daha yazacağım çok şey var da neyse son olarak asıl sorumu sorayım.karşısjnda nasıl dik durabilirim, yaptığı onca şeye rağmen hala gidip sarılmak istiyorum.Kendisi de biliyor bunu daha önce demişti şimdiye kadar soğumadıysan bundan sonra soğumazsın diye.feminist kardeşlerim bi el atın bilir, benim gibi duygusal bi insanı yola getirin☺️
(Herkes yanlış anlamış bi düzeltme yapayım: şeyhlik müritlik ilişkisini aydınlanma, insanları tanıma anlamında kullandı yoksa adamın namaz kılıp kılmadıpını bile bilmiyorum.bu ifadeyi kullanma sebebim de şu: eşimle ikişkimiz başladığında sigarayı bırakmıştı benim bir talebim olmamasına rağmen, sırf sevmiyorum diye.kaç yıl aradan sonra tekrar başladı ve adamla farklı ilçelerde olduğumuz için telefonda haber ediyor ben sigaraya başladım diye)
Para veriyor mu bu adama. Sizi kovmuş ama kendi defolup gitsin sizin ne suçunuz var. Allah o adamı da bildiği gibi yapsın. Yarın bulur bir kadın bırakır kadın düşmanlığını

Esinin abisi zamaninda gozunu acmis ki kurtulmus adamdan... kaynin nasil tanismis bu adamla... ben olsam takip ederim esimi... cocugumu da asla esimle yalniz birakmam da gondermem de...

Birde kayninin olum sebebi ne hastalik mi... ben kayninin eltin araciligiyla bu adamla tanistigina inaniyorum yani aklimdan bu ihtimal geciyo... badeci olayini okudun mu... takip etsene cocugu annene birak birgun bakam nereye gidiyorlar ne yapiyorlar...

Konuyu hayretler içerisinde takip ediyorum dünden beri. Tüm mesajları da okudum. Kocanız resmen akıl tutulması yaşıyor bunun başka izahı olamaz. Ne demek özel yaşantısını daha 6 aydır tanıdığı yabancı bir erkeğe anlatmak. Birde öğretmen. Öğretmenlerimiz bu haldeyse vay bizim halimize o zaman ....

Bence abisi öldükten sonra bu adam ortaya çıkıyor abi edasıyla. Eşiniz son zamanlarda eleştirirmiş abisini büyük ihtimalle bundan suçluluk duyuyor ve abisi öldüğü için o adamı abisinin yerine koyup onun dediği herşeyi yapmaya çalışıyor.

Eltiniz ve bu adam bence tarikat üyesi. Eltinizde bu adamın o yönüne kanıyor sesini çıkarmıyor. Yoksa hiçbir aklı başında kadın gencecik kızlarını böyle tanımadığı bir adamın yanına yollamaz. Bir ilişkileri var ki tanıyor ediyor ses çıkarmıyor. Nedense içimden bir seste bunun altından çok pis şeyler çıkacak diyor.

Bence siz eşinizin ailesi ile konuşun bu durumu. Eltinizin çocuklarını kurtarmayada çalışın kendi çocuklarınızı da. Zira ben eltinizle kocanızın kurtulacağını hiç sanmıyorum.

Bakın benim eşimle aram hiç iyi değildi son zamanlarda. Ben çok dua ettim allahım eşimi doğru yola kavuştur diye. 1 hafta sonra dedi ki aşkım ben namaza başlıycam, zikir çekmeye gidicem falan (zikire gittiği insanıda tanıyorum ikimizinde çocukluk arkadaşı, evimize normalde de gelen birisi) ben ilk önce tırstım bak dedim eğer tarikat, şeyh, murid işleriyse burnundan getiririm senin dedim. Çeker giderim ne beni ne çocuğumuzu görebilirsin. 2 gün gitti zikire ve bizim aramız düzeldi. Ordaki bir abiyle sohbet etmişler demişki ben eşime çok bağırıyorum öfkemi kontrol edemiyorum eşimde hamile bide. Adam kızmış buna ki senin gücün o kadına mı yetiyor sıkıyorsa kendi denginde birine bağır. Yapma etme karının kıymetini bil demiş. Yani yıkıcı değil yapıcı konuşmuş. Eşim hala bu lafta gidiyor. Bi an bağırsa pişman olup özür diliyor. Öyle saatlerce konuşma gibi bir durumu geç numarası falan bile yok. Bakın eğer hak yolundan gitmekse niyeti eşinizin böyle birileriyle görüşsün en azından. Gerçi ben buna bile karşıyım. Aç seccadeni kıl namazını dua et bundan güzeli var mı?

Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah. Biraz uzun yazdım ama durumunuza çok üzüldüm. Rabbim eşinizi hidayete erdirsin en kısa zamanda inşallah.

Konu sahibi olayı bu derece ciddiye almamış , işin ilginc yanı, ailedeki büyüklerin herkesin bu saçmalığa sessiz kalmasi, bir tane aklı selim insan yok mu aralarında, gencecik kızlar elin adamının omzunda fotoğraf paylaşıyor, uzaklaşmasınlar diye sessiz kalınıyor, ailede herkes tuhaf ..
Ben anlıyorum çünkü elde veri yok.
Daha önceki yorumlarda yazdığım gibi 20 yıldır tanıdığım kadın sohbet diye bir kadın grubuna dahil oluyor ve 5-6 ay sonunda eşinden, çocuklarından kafir diye bahsediyor. Biz baya düşündük ama çözemedik. Hatta Daeş mi diye düşündük. Bu vakalarla ilgili paylaşımlar artınca fetö aklımıza geldi.
Ve maalesef kadının kendi anne babası kardeşleri çocukları eşi vs hiç kimse ikna edemedi.
Ve kadın asla açıklamadı kimlerle nasıl bir oluşum içinde olduğunu. Hala çözemedi ailesi kimlerle görüştüğünü.

Allah korusun herkesi.

hoş şeyler gelmiyor aklıma. dik durmak istiyorsan hala ona sarılmak istiyorum düşüncesini atacaksın adamın umrunda değilsin kapıyı österebiliyor elin adamı yüzünden ama daha seviyorum diyorsan dik durmanın yanından bile geçmiyorsun jöle gibi bir şeysin önce bi onu düzeltmen lazım

Kv ile farklı ilçedeyiz, hafta sonları ziyarete geldiğimizde akşam on onbir gibi gider adamın yanına ve 2-3 gibi gelir.cumartesi geldik buraya ve ilk kez bugün akşam evde

O adamı kast ediyor, onlar da farkında.onları da azarlıyor ki eşim çok yumuşak huylu bir insandı

Adamın ailesi yok ki.babannesinin elinde büyümüş, akrabalarıyla görüşmüyor.Eşim yengesi ve yeğenleri duşında herkesle açtı arasını ve geçen söyledim: sonunda bu adam gibi bir başına kalacaksın diye.kendi istemiyor onlarla görüşmeyi diyor.Ya adam o kadar gereksiz biri ki benden daha önce kek istemişti ben saf da yapıp eşimle göndermiştim.sonraları durumu eşimi doldurduğunu fark edince göndermedim bi daha.Doğuma da geldi ve beni ameliyathaneden odaya alırlarken arkamdan bağırıyordu bana kek yap kocan senin olsun diye
ya aklıma geliyor da araştırabileceğim bir yer yok.bu ilçe de kimseyi tanımam, kv ler de çok bir şey bilmiyor
Bana kek yap kocan senin olsun mu kanım dondu

Bahsettigim konu tam olarak bu.
Bu mevzular öyle basit mevzular degil. Siz olayin ciddiyetine varın artık.
Sizin kocaniz en mahremini acıyor bu adama. Eltinizin de iliskisi var. Hatta ve hatta bence kızlarında iliskisi var. Adam hacı hoca vs degil. Olağan ustu gucleride yok. Sadece sizinkiler zayıf karakter. Siz bir girdabın icindesiniz. Ben zannetmiyorum ki esiniz düzelecek. Siz en az hasarla kurtulmaya bakın. Cekin restinizi. Zaten kocanızda en ufak bir yaprak kıpirdamazsa olan olmus coktan.

Burdaki kızların babası 10 yıl önce çok çabaladım her türlü başvurdum şikayet ettim görüştüm psikolojik destek aldım artık kendi hayatına bak dedi sonuç alamayınca bıraktım demişti hayretle izledim dün meğer her yerde varmış bu tür manyaklar

Konuyu hayretler içerisinde takip ediyorum dünden beri. Tüm mesajları da okudum. Kocanız resmen akıl tutulması yaşıyor bunun başka izahı olamaz. Ne demek özel yaşantısını daha 6 aydır tanıdığı yabancı bir erkeğe anlatmak. Birde öğretmen. Öğretmenlerimiz bu haldeyse vay bizim halimize o zaman ....

Bence abisi öldükten sonra bu adam ortaya çıkıyor abi edasıyla. Eşiniz son zamanlarda eleştirirmiş abisini büyük ihtimalle bundan suçluluk duyuyor ve abisi öldüğü için o adamı abisinin yerine koyup onun dediği herşeyi yapmaya çalışıyor.

Eltiniz ve bu adam bence tarikat üyesi. Eltinizde bu adamın o yönüne kanıyor sesini çıkarmıyor. Yoksa hiçbir aklı başında kadın gencecik kızlarını böyle tanımadığı bir adamın yanına yollamaz. Bir ilişkileri var ki tanıyor ediyor ses çıkarmıyor. Nedense içimden bir seste bunun altından çok pis şeyler çıkacak diyor.

Bence siz eşinizin ailesi ile konuşun bu durumu. Eltinizin çocuklarını kurtarmayada çalışın kendi çocuklarınızı da. Zira ben eltinizle kocanızın kurtulacağını hiç sanmıyorum.

Bakın benim eşimle aram hiç iyi değildi son zamanlarda. Ben çok dua ettim allahım eşimi doğru yola kavuştur diye. 1 hafta sonra dedi ki aşkım ben namaza başlıycam, zikir çekmeye gidicem falan (zikire gittiği insanıda tanıyorum ikimizinde çocukluk arkadaşı, evimize normalde de gelen birisi) ben ilk önce tırstım bak dedim eğer tarikat, şeyh, murid işleriyse burnundan getiririm senin dedim. Çeker giderim ne beni ne çocuğumuzu görebilirsin. 2 gün gitti zikire ve bizim aramız düzeldi. Ordaki bir abiyle sohbet etmişler demişki ben eşime çok bağırıyorum öfkemi kontrol edemiyorum eşimde hamile bide. Adam kızmış buna ki senin gücün o kadına mı yetiyor sıkıyorsa kendi denginde birine bağır. Yapma etme karının kıymetini bil demiş. Yani yıkıcı değil yapıcı konuşmuş. Eşim hala bu lafta gidiyor. Bi an bağırsa pişman olup özür diliyor. Öyle saatlerce konuşma gibi bir durumu geç numarası falan bile yok. Bakın eğer hak yolundan gitmekse niyeti eşinizin böyle birileriyle görüşsün en azından. Gerçi ben buna bile karşıyım. Aç seccadeni kıl namazını dua et bundan güzeli var mı?

Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah. Biraz uzun yazdım ama durumunuza çok üzüldüm. Rabbim eşinizi hidayete erdirsin en kısa zamanda inşallah.
Bu konudaki adamin dinle uzaktan yakindan alakası yok ki zaten, kek yap kocan senin olsun diyen, kadınlardan nefret eden, gece yarılarına kadar insanların özel hayatını dinleyen, bir evliliğin neredeyse bitmesine sebep olacak olan ne oldugu belirsiz bir tip adam..

Aklıma siyasettin özaydın olayı geldi
Adam herkesi etkisi altına alıyordu
Olayı bilmiyorum, bakayım
Bizim oralarda silik tabiri kadınlar için kullanılır....karsıdaki kadın bence veya kocanız gay olabilir mş
Adamın işi gücü yeri yurdu olmadığı için bu tabiri kullandı kv
Sonu boşanma gibi.
Bir komşumuz yeni arkadaş grusuna girdi. Zamanla hepimizden nefret etmeye başladı. İlerleyen zamanda kocasından ve çocuklarından da nefret etti. Evi terketti çocukları babaya bırakıp. Kendi ailesi bile ikna edemiyor.
Hala o grubun içinde. Kurtaramadı eşi, boşandılar. Çocuklarıyla bile görüşmüyor.
Kaç yıl sürdü bu durum ve şimdi ne haldeler?
Son zamanlarda bu vakaları duymaya başmadım çevremde.
Fetöcüler örgüte eleman kazanmak için bu taktiği kullanıyorlarmış. Kazanmak istedikleri kişiyi önce çevresinden uzaklaştırıyorlarmış. Ve kendilerine tamamen bağımlı hale getiriyorlar. Eltiniz de bu işin içinde olabilir. İyice araştırın.
yok sanmıyorum.bu ipe sapa gelmez bi adam fetöcüler kontrol edilebilir adam sever

Bu adamın bir acığı yok mudur araştırsanız da polise falen şikayet etmesin
ah bi bilsem:KK43: öğrenebileceğim hiçbir yerde yok

Olayı bilmiyorum, bakayım

Adamın işi gücü yeri yurdu olmadığı için bu tabiri kullandı kv

Kaç yıl sürdü bu durum ve şimdi ne haldeler?
yok sanmıyorum.bu ipe sapa gelmez bi adam fetöcüler kontrol edilebilir adam sever

ah bi bilsem:KK43: öğrenebileceğim hiçbir yerde yok
Fetöcüleri küçümsemeyin.
Her türden adamları var. Metal dinleyen, dövmeli piercingli, alkol satan vs.
Aklınıza hayalinize gelmez.

Komşu kocasını da çocuklarını da boşadı. Kimseyle görüşmüyor. Ne yapıyor nasıl geçiniyor kimse bilmiyor. Ailesiyle yolda karşılaşsa selam vermiyor.

Yani o kadın artık örgüt üyesi.

@yolcukardelen bakın şu da örnek bir olay.
Reyhan diye bir kadın yazmış, sosyal medyada. Artık gözümüzü dört açsak da yapacak bir şey yok gibi:
"Adam evde geçimsizlik var sanıyor anlaşamıyoruz sanıyor evden ara ara uzaklaştırılıyor. sanıyor hanım sinirli. Karısı kasa imiş. Doğal ürün satan firma gezilere yurt dışında gönderiyor sanıyor adam. Fetö çıkıyor arkasindan. Eşi kim bilmiyor . 15Temmuz dan sonra neler duyduk."
Böyle bi şey olsa gizli dinlemelerime yakalnırdı
Ya şu mantığı hiç anlamıyorum kusura bakmayın bi de siz eğitimcisiniz çocuğun böyle huzursuz sürekli aşağılandığınız bi ortamda büyümesindense ayrı büyümeleri dahi iyi. Babasız falan da kalmayacaklar gelip görecek . Bırakın artık şu berbat insanlara sırf çocuk hatrına katlanmayı. Benim babam da katlandı güya noldu , anneden nefret eden eve gelmek bile istemeyen sorunlu evlatlar . Bırakın bu bahaneye sığınmayı. Ben size çok kızdım ne yalan söyliyim. İnsanların göz göre göre kendilerinin aşağılanmasına izin vermelerine tahammül edemiyorum. Hiç mi canınızın kıymeti yok ?:kızgın:
O kadar haklısınız ki
Dehşete kapildim hala nasıl böyle sakin kabiliyorsunuz yabancı bir adam sizin dogumunuza gelip daha ameliyathaneden çıkarken böyle konusabiliyor
Ben de bunu anlamıyorum niye sadece bana ve kv kere ters geliyor. Kaynımın arkadaşı olan bi aile de vardı ve gülüp geçtiler eşim gibi
Bir şeyi çok merak ettim, açıklarım. Yükseleni balık bir akrep burcu musunuz?
canım eşim akrep.ben yükseleni aslan olan bi teraziyim

X