Eşin rahat ve gamsız, senin yazdıklarından bunu daha net anlayabiliyorum, çocukluk dönemi evet ama bu biraz da karakterle alakalı bir şey idrak, belki eşinden çok daha ağır çocukluk dönemi geçirmiş insanlar erişkin olduklarında sorumluluk sahibi, ne yaptığını bilen bireylere dönebiliyor, belki biraz ağır kaçacak ama herşeyi çocuklukta yaşadıklarına bağlamak kolaya kaçış değil mi? Mesela sen kolay bir çocukluk mu geçirdin? Neden eşin gibi değilsin? İnsanın yaraları, yaşadıkları iyileşmez, düzelmez, geçmişi tamir edemezsin belki ama bir amaca tutunup geçmişin gölgesinden kurtulmak için çabalarsın, sen oğluna tutunmayı başarmışsın, yeri geliyor kendinle ilgili sorunları bile öteleyip oğluna yoğunlaşıyorsun, o yüzden ilişkinizde kim daha suçlu sorusuna ben eşin cevabını veriyorum, bak sen dilimle yaralarım hasar bırakırım diye yazmayı bile istemiyorsun ama o dile getirmedikleriyle bile seni yaralıyor, he bu arada belki soldan üfleyen kötü bir yaratık gibi yazıyor olabilirim, toparlayıcı, destek veren, tavsiye niteliğinde yazmıyorum farkındayım ama senin yıprandığını net olarak görebiliyorum, kendine öz eleştiri yapıp burada sana yapılan eleştirileri dahi kabullenip kendini sorgularken, eşinin umarsız tavrına sinir olduğumdandır belki.
Belki de sevmek kadar sevilmeyi, eş dediğimiz adamın bir tatlı bakışı, bir güzel sözü, bu da geçecek yeter ki biz birbirimizi sevelim, kopmayalım sözlerini önemseyen iflah olmaz bir sevgi kelebeği olduğumdan, senin üşüyen yüreğine üzüldüğümden de olabilir.
İnsan çocuğu yokken dünya yansa umursamıyor, çocuk olunca onun geleceği için kaygılar başlıyor, bence de normal olan senin tavrın, kontrolü bırakma konusundaki tavsiyelere katılıyorum, sen çocuğuna karşı kontrollü olabilirsin ama eşine karşı böyle bir mecburiyetin yok, sen onun eşisin annesi değilsin idrak, bırak ne yaparsa yapsın, bütün parayı bir günde mi bitiriyor, çocuğunla iletişim kuramıyor mu, senle ilişkisini dengeleyemiyor mu hepsi onun sorunu olsun, belki nasıl batırdığını fark edip büyür ve sorumluluk sahibi olmaya karar verir ama öte yandan hazırlıklı da ol, sorumluluk nedir bilmeyen insanlar yaptıkları hataların sorumluluğunu başkalarının üstüne atmaktan da geri durmaz, çekinmezler, başarısız olursa ve patlarsa ihaleyi senin üzerine bırakabilir, kontrolcü ve plancı tavrın yüzünden bu hale geldim derse şaşırmayacağım, sen de şaşırma.