taklit mi yoksa özenme mi yoksa çocukluk mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
e öyle. fesatlık düşünmedim şimdiye dek hep alttan aldım artık ama sıkıldım. karşındaki fesat olunca alttan al al enayi gibi oluyor insan. insanları tevazu görmeyi artık bıraktım ben. neyse o. kendim mazur görmüyorum kimseyi.

Kımse kolay kolay ben fesatım demez zaten. Fotoğrafı beğenmeden yer sordu dıye sınırlenıp engellemek fesatlık degıldır de nedir? Fesatlıgın alası. Insan bunun ıcın kendını nıye harıta veya enayi gibi hissetsin? Beğeni olunca karşılığını vermiş oluyor herhalde. Bence siz hıç kendınızı görmüyorsunuz.

Hayır bir kaç mesajda aynı şeyi görüyorum saçmaysa okumayın... şimdi edebiyt dersi verecek değilim cümle şöyle yanlış saçma ise okumayın denmez, saçma geldiyse mesaj yazmak için vaktinizi harcamayın denir çünkü zaten saçma olduğunu anlamak için okumuş olmak gerekiyor
Saçma gelen bir şeyin de saçma geldiğini yazmak sizi neden rahatsız ediyor bu konuda eleştirilmeye gelemiyorsunuz
Size yazdığınız konu çok saçma bir daha böyle konuları açmayın diyen olmadı saçma kelimesinideki amaç şu kafanıza taktığınız şey saçma aslında bir moral verme yani bunları kafanıza takmayın demek istiyoruz
Ama ablanız haksız işte şöyle böyle diye yazanları hiçbir lafımız yok
Siz bence duymak istediğinizin yazılmasını istiyorsunuz
Bugün bir kaç kere daha denk geldi de o yüzden uzun uzun yazmak istedim

denk geldiklerinize yazsaydınız öyleyse bana neden patladınız?

ayrıca hızlı okuma denen bişey vardır genel hatlarını tamamen okumadan anlayabilir insan. ben yapabiliyorum. siz yapamıyorsanız diye suç benim değil valla. kendinize kızın neden genel hatlara bakıp da algılayamıyorum konuyu uzun uzun okuyorum diye.

peki tamam ben çok takıyorum demiş herkes

o zaman siz böyle şeyler yaşadığınızda nası takmıyorsunuz? yani sizin başınıza bunlar gelse sinir olmaz mısınız dürüst olun bence hepiniz olursunuz burda basit diyorsunuz ama kadınları tanıyorum
Etrafımda kimsenin hal hareketlerini bu denli takmiyorum. Umrumda bile olmuyor,hatta neden bensiz gittiler diye dahi düşünmedim,düşünmem
Siz kadınları yanlış tanıyor olabilirsiniz ya da bütün kadınları kendi hayatınıza endekslemişsinizdir herkes ayni zannediyorsunuzdur

denk geldiklerinize yazsaydınız öyleyse bana neden patladınız?

ayrıca hızlı okuma denen bişey vardır genel hatlarını tamamen okumadan anlayabilir insan. ben yapabiliyorum. siz yapamıyorsanız diye suç benim değil valla. kendinize kızın neden genel hatlara bakıp da algılayamıyorum konuyu uzun uzun okuyorum diye.
Allah aşkına burdaki arkadaşlara sesleniyorum içeriği okumadan genel hatlara bakıp mesajı anlayan var mı ?
Varsa bu mesajı şikayet etsin yok benimle aynı fikirde ise beğensin ( derdim beğeni değil ironi yapıyorum)

Kımse kolay kolay ben fesatım demez zaten. Fotoğrafı beğenmeden yer sordu dıye sınırlenıp engellemek fesatlık degıldır de nedir? Fesatlıgın alası. Insan bunun ıcın kendını nıye harıta veya enayi gibi hissetsin? Beğeni olunca karşılığını vermiş oluyor herhalde. Bence siz hıç kendınızı görmüyorsunuz.

samimiyetsiz oluyor çünkü.

ben de bazı şeyleri beğeniyorum söylüyorum dilimle de arkadaşlarım da yardımcı oluyor. bu işin tarzı budur. siz bir iş yerine girdiğinizde iyi günler günaydın demeden dalıyor musunuz mevzuya. telefonu açınca nasılsın demeden işiniz düşen şeyi mi soruyorsunuz hemen. sosyal medyada da racon böyle.

Allah aşkına burdaki arkadaşlara sesleniyorum içeriği okumadan genel hatlara bakıp mesajı anlayan var mı ?
Varsa bu mesajı şikayet etsin yok benimle aynı fikirde ise beğensin ( derdim beğeni değil ironi yapıyorum)

anladık tamam konuyu saçma buldunuz daha yazıp yorulmayın.

ay herkes rol içinde allaşkına ya neyse burda böyle yazanların hepsinin reelde nasıl olduğunu az buçuk tahmin edebiliyorum.

koştur koştur benden önce gidenler normal ben çocuğum anladım ok. siz hepiniz çok olgun hanımlarmışsınız.

bana fesat diyen herkesi şikayet ediyorum @Mune lütfen ilgilenir misiniz ayrıca konumu kapatırsanız sevinirim.

bu durumda ilk mesajımı tekrarlıyorum.
düşünce yapınızda , sadece sizin haklı olabileceğine sizin gibi yaşamayan bir sürü kadın olabileceğine inanamamak gibi bir bozukluk var.

Çoğu kişi belirtmiş zaten konunuz ve takıldığınız nokta gerçekten çok basit. Boşu boşuna kendinizi yıpratıyorsunuz. Belki ablanız sizden duyduğu için hadi anne şimdi birlikte gidelim akşama da kardeşimle gidelim demiş olabilir bu çok anormal değil ya da sizi taklit ediyor da olmuyor. Arkadaşınızın fotoğrafı beğenmeden direkt size sorması o an mekanı hemen öğrenme isteğinden. Hatta ben doğru düzgün hiç beğeni yapmam. Hikayelere bakarım, aktif olarak kullanırım hesaplarımı ama aklıma bile gelmiyor beğenmek öyle olsa çoğu kişi engellerdi beni. Belki siz yine dediğim dedik benim bildiğim doğru diye düşünebilirsin ama ya siz aşırı derecede ince düşünüyorsunuz hatta fazla takıntı olmuş ya da insanların sizi taklit ettiği düşüncesi bayağı yerleşmiş kafanızda. Başka bir açıklama bulamadım.

Etrafımda kimsenin hal hareketlerini bu denli takmiyorum. Umrumda bile olmuyor,hatta neden bensiz gittiler diye dahi düşünmedim,düşünmem
Siz kadınları yanlış tanıyor olabilirsiniz ya da bütün kadınları kendi hayatınıza endekslemişsinizdir herkes ayni zannediyorsunuzdur

ya ben gereksiz fazla değer veriyorum insanlara sonra ufak samimiyetsizliklere kırılıyorum galiba. benimsiyorum herkesi. burda foto moto mevzusundansa karşımdakinin hissiyatını ve tavrını görüp kırılıyorum. aslında sinirim ona yani.

Okurken tüylerim diken diken oldu... Konunuz bu mu cidden? Hayattaki derdiniz? Bence acilen sosyal medyadan uzaklasip terapi almalisiniz...

ay herkes rol içinde allaşkına ya neyse burda böyle yazanların hepsinin reelde nasıl olduğunu az buçuk tahmin edebiliyorum.

koştur koştur benden önce gidenler normal ben çocuğum anladım ok. siz hepiniz çok olgun hanımlarmışsınız.

bana fesat diyen herkesi şikayet ediyorum @Mune lütfen ilgilenir misiniz ayrıca konumu kapatırsanız sevinirim.

İşte bu yaptığınızın da ablanıza ya da arkadaşınıza yaptığınızdan farkı yok. Siz istekleriniz gerçekleşmeyince ya da duymak istedikleriniz söylenmeyince hırçınlaşıyorsunuz. Oysaki buradaki pek çok insanın bahsettiğiniz dertlerden çok daha önemli dertleri var ve inanın “biri benden önce benim keşfettiğim mekanda foto çekip sosyal medyaya koydu tüm beğenileri o aldı,şimdi ben foto atsam bana özenti derler” şeklinde düşünmek olgunca bir tavır değil.

Çoğu kişi belirtmiş zaten konunuz ve takıldığınız nokta gerçekten çok basit. Boşu boşuna kendinizi yıpratıyorsunuz. Belki ablanız sizden duyduğu için hadi anne şimdi birlikte gidelim akşama da kardeşimle gidelim demiş olabilir bu çok anormal değil ya da sizi taklit ediyor da olmuyor. Arkadaşınızın fotoğrafı beğenmeden direkt size sorması o an mekanı hemen öğrenme isteğinden. Hatta ben doğru düzgün hiç beğeni yapmam. Hikayelere bakarım, aktif olarak kullanırım hesaplarımı ama aklıma bile gelmiyor beğenmek öyle olsa çoğu kişi engellerdi beni. Belki siz yine dediğim dedik benim bildiğim doğru diye düşünebilirsin ama ya siz aşırı derecede ince düşünüyorsunuz hatta fazla takıntı olmuş ya da insanların sizi taklit ettiği düşüncesi bayağı yerleşmiş kafanızda. Başka bir açıklama bulamadım.

boşuna yıprattığımın farkındayım. şu an dediğim gibi çok asosyalim. bir tek ailem var hayatımda böyle şeyler yaşayınca fazla kırılıyorum belki de. yani bi foto kardeşinden değerli miydi diyorum sonra. benim kırıldığımı bile bile koydu foto yani mesela o kadar değerliymiş. buna da üzüldüm yani.

ben beğenmek zorunda demiyorum. anlatamadım. mesela şöyle diyeyim bi arkadaşım sergiye gitmiş çok beğendim. beğeni yaptım ve yerini sordum o da bana açıkladı hatta başka sergilere gitmek için birlikte sözleştik. bana da böyle gelse insanlar takmam. belki de insanları fazla takıyorum dediğiniz gibi. ablamdan dolayı da agreve oldum galiba biraz üstüste gelince sinir oldum.

sizin gibi insanlar var sosyal medyada ama art niyetli olmadığı anlaşılıyor beğeni vs çok önemli değil zaten.

anlamadım gerçekten mesajınızı bi daha açıklar mısınız

size hak veren tek bir kişi çıkmamasına rağmen haklı görüyorsunuz kendinizi hala..
ablanıza ve arkadaşınıza yaptığınızı yapıyorsunuz . konuyu kapattırmak isteyerek.
öfkeyle hareket edip anlamaya çalışmadan keskin hareketlerde bulunuyorsunuz.
destek alın canınıza yazık .

Tahmin ediyorsan kendi dogrularin varsa fikir sorma o zaman.
Bana da mekani soylemedin mesela foto cekmem merak etme oyle ergenliklerim yok ;)

İşte bu yaptığınızın da ablanıza ya da arkadaşınıza yaptığınızdan farkı yok. Siz istekleriniz gerçekleşmeyince ya da duymak istedikleriniz söylenmeyince hırçınlaşıyorsunuz. Oysaki buradaki pek çok insanın bahsettiğiniz dertlerden çok daha önemli dertleri var ve inanın “biri benden önce benim keşfettiğim mekanda foto çekip sosyal medyaya koydu tüm beğenileri o aldı,şimdi ben foto atsam bana özenti derler” şeklinde düşünmek olgunca bir tavır değil.

ya şu benim derdim senin derdini döver geyiğini bırakalım allaşkına ya.

Tatlım sen ne yaşıyorsun? Gözlerim açıldı okudukça böyleee :KK57: kaldım.
Böyle saçma sapan şeyler yüzünden insan mı silinir ablan o senin.
Git tedavi ol iyi değilsin sen!

ya ben gereksiz fazla değer veriyorum insanlara sonra ufak samimiyetsizliklere kırılıyorum galiba. benimsiyorum herkesi. burda foto moto mevzusundansa karşımdakinin hissiyatını ve tavrını görüp kırılıyorum. aslında sinirim ona yani.
Şöyle söyleyeyim yapılanlarda anormal bir tavır kesinlikle yok. Siz biraz abartmışsınız fazla hatta.
Misal orta samimiyette arkadaşlarim direk yazardı burası neresi diye,x yerde y şeklinde güzergâhla gidebilirsin derdim ve biterdi ki bana herkes sorardi foto da beğenmezlerdi:) keza ben bir defa arkadaşımın bir şehirde fotoğrafını gördüm,selamsız sabahsız mesaj attım yarin gidecegim hava nasil diye. Engelleseydi müthiş alay ederdim,komik çünkü. Bu şekilde hayat geçmez,size yazık.

Bir de bütün kadinlarin bu sekilde yasadigina eminim demissiniz gerçekten sizinki ciddi derecede takinti boyutuna ulasmis. Cevrenizde arkadasiniz da kalmamis disaridan dehset verici gorunuyorsunuz. Ben arkadaslarimin nereye gittigini dahi bilmem birisi benim tavsiye ettiğim mekana gidip begenirse de gurur duyar mutlu olurum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back