taklit mi yoksa özenme mi yoksa çocukluk mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

esmergizmo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
8.104
10.538
248
arkadaşlar selam

son zamanlarda abuk şeyler yaşıyorum sorun bende mi elalemde mi anlamadım.

geçen gün bir dostumla görüşecektim ablam da tanır birlikte görüşecektik, sevdiğim yeni açılmış bir yer var oraya gidelim diye düşündüm, sosyal medyadan o yeri kurcalarken güzel süslemeler yaptıklarını fark ettim. bikaç fotosunu ablama attım "ne güzel olmuş demi foto çekiliriz" dedim olur tamam dedi.

ertesi gün arkadaşımla buluşacaktık akşam o dediğim yerde. ama bir baktım ablam annemi gezdirme bahanesiyle gündüzden oraya gitmiş koşa koşa sonra o dediğim yerde foto çekilmiş.

acayip sinirlendim çünkü akşam zaten birlikte gideceğiz yani yangından mal kaçırır gibi noluyor anlamadım mevzuyu. neyse baya kavga ettik çünkü bende bir huy var birilerine bişi yapalım diyorum karşımdaki benden duyduğu o şeyi bensiz yapınca kendimi enayi gibi hissediyorum.

neyse ben o arkadaşımla tek buluştum o gün o süslemelerin de önünden geçtim içimden bile gelmedi foto çekmek yani bi foto uğruna ablam beni satmış gibi hissettim çünkü. o süslere de uyuz oldum artık içimden. sonra ablam dalga geçer gibi o gün çekildiği fotolardan birini koymuş dedim "abla bi foto kardeşinden değerli miydi yani " ve sosyal medya hesabımdan sildim onu bıktım çünkü saçmalıklardan.

neyse ben tabi bu olaydan da habersiz (ablamın koştur koştur oraya gittiğinden habersiz) o mekandan geçmiş zamandan foto koymuştum o günün sabahında. bu sefer başka bi arkadaşım mesaj atmış o gittiğim yer nerdeymiş nasıl gidiliyormuş diye ama fotomu beğenmemiş bile. yani fotoyu ve mekanı beğendiysen beğenirsin çok güzelmiş neresi burası diye sorarsın demi o zaman hadi eyvallah derim. ben tabi google maps gibi davranmasına uyuz oldum bana ve cevap vermedim.

bi baktım şimdi o arkadaş da foto koymuş o süslerin önünde! ben de sinirlendim engelledim zaten samimi arkadaşım değildi ilkokuldan tanıdığım öylesine bir kızdı.

ya bi güzel süs gördüm içimden geldi kırk yılda bi foto istedim çekilmek çünkü o süslerin benim için özel bir anlamı vardı ama etrafımdan 2 tane insan benim sayemde benden önce gidip orda foto çekildi bile ve benim artık hiç hevesim bile kalmadı.

ya bu sadece bi olaydı bu tarz olaylar çok yaşıyorum ve ben çok sıkıldım sizden çare istiyorum. neyi yanlış yapıyorum? umursamamalı mıyım insanların bu tavırlarını yoksa tepki koymalı mıyım? yani böyle çocukça şeylerden çok sıkıldım. insanların bende bişeyi görüp beğenmeleri güzel olabilir eğer gerçekten iyi niyetle beğenirlerse ama sanki negatif enerjiyle hasetleniyorlar bu sefer ben de kendimi kötü hissediyorum.

bilmem anlatabildim mi bu tarz şeyler yaşayanlar var mı? birileri sizi taklit edince tavrınız ne oluyor ufak veya büyük şeylerde?

çok uzattım kusura bakmayın ama çok sinirliyim içimi döküp rahatlamak istedim.

Çocukça seyler yapan sızsınız aslında. Hayatınız o fotoğraf koyduğunuz yerler olmuş gibi davranıyorsunuz. Benden önce fotoğraf koysa ne koymasa ne sanki bir tek sen bıliyorsun ve o mekan sana özelmış gıbı davranıyorsun, takmışsın bir süstür. Aşırı fesatsınız. Beğeni yapmadı dıye yer söylememeler falan...

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşınız kaç bilmiyorum ama hiç olgun bulmadım davranışınızı. Ablam annemi beğendiğim yere götürse ben mutlu olurum onlar da beğendi diye.
Ayrıca kardeşim bu kadar basit bir şey için benimle kavga edip üstüne bir de beni engellese tutar kolundan bi psikiyatriste götürürdüm herhalde :KK51:

Nekadar önemsiz şeyler için çevrenizdeki insanları kırdığınızı farkında mısınız?O senin ablan hiç senin bakış açından yani fesatlık içinde onu yaptığını düşünmüyorum açıkçası.Dünyanın merkezi siz değilsiniz sanki bir kıta keşfetmiş gibi davranıyorsunuz .Bence herkesin size fesatlık yapmak için birşeyler yaptığını düşünmekten vazgeçin çok yalnız kalırsınız

ya olay foto değil anlatamadım dedim ya ben artık istemiyorum bile foto çekmek vs. mevzu foto değil.

ben tavırlara sinirleniyorum yani bana çok samimiyetsiz geliyor böyle birinden duyduğun bir şeyi koştur koştur ondan önce yapmak için kasmak. bunu sadece foto olarak algılamayın.

mesela başka bi arkadaşıma buluşalım bak x diye bi yer var çok güzel falan dedim haberi yoktu anlattım, benden habersiz toplaşıp gitmişler ve foto koymuşlar ordan haberim oldu, mevzu foto değil olaya kırılıyorum.

sosyal medya kadınları bozuyor mu sizce yani o anı yaşamaktansa orda güzel foto çekilmek daha mı önemli benim tepkim buna yani.

Ablanızı hatırladım,ikiniz de olgun denilebilecek yaşlardasınız üstelik mürekkep yalamış insanlarsınız, böyle hafif şeyleri sorun olarak değerlendirmenize çok şaşırıyorum o yüzden.Genel olarak...

ya olay foto değil anlatamadım dedim ya ben artık istemiyorum bile foto çekmek vs. mevzu foto değil.

ben tavırlara sinirleniyorum yani bana çok samimiyetsiz geliyor böyle birinden duyduğun bir şeyi koştur koştur ondan önce yapmak için kasmak. bunu sadece foto olarak algılamayın.

mesela başka bi arkadaşıma buluşalım bak x diye bi yer var çok güzel falan dedim haberi yoktu anlattım, benden habersiz toplaşıp gitmişler ve foto koymuşlar.

sosyal medya kadınları bozuyor mu sizce yani o anı yaşamaktansa orda güzel foto çekilmek daha mı önemli benim tepkim buna yani.
Foto çekilmek önemli değil zaten. Siz bahsediyorsunuz muhtemelen arkadaşınız da aa x şöyle bi yerden bahsetmişti çok güzelmiş gidelim mi diyor arkadaşına ve gidiyorlar. Hadi x’ten habersiz gidelim ilk biz gidelim x gelemesin ooohhh canımıza değsin demiyorlar. Yani cidden biraz fesat düşünüyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back