Takısız nişan

Çevremden gördüğüm kadarıyla baştan maddi konularda çok çekişen ailelerde huzursuzluk eksik olmuyor, sonu boşanmayla bitiyor. Hiç başlamayın madem içinize sinmiyor hiç masraf yapmayın gereksiz yere. Maddiyatı önceleyen insanlar aile kurmasın lütfen.

Biz de nişanda 2-3 bilezik ve takı seti takılır. İlk konuşulduğunda tamam dendi yapıldı yakında nişan da var. Durumu olmayan elbette yapamaz ama en azından hediye anlamında bir şey takılabilirdi.

Merhaba kuzular nişanda erkek tarafı takı takamayacğını onun yerine maddi yardım para vs yapacaklarını söylediler eşya için.Altın arttığı için alamamışlar.

Nasıl olucak annem de haklı olarak baskı yapıyor bana böyle olur mu diye.bende arada kaldım .
Neden olmasın? Altın olmazsa olmazlarınız arasında mı?

Merhaba kuzular nişanda erkek tarafı takı takamayacğını onun yerine maddi yardım para vs yapacaklarını söylediler eşya için.Altın arttığı için alamamışlar.

Nasıl olucak annem de haklı olarak baskı yapıyor bana böyle olur mu diye.bende arada kaldım .
Çok sacma unutulur gider yarın yardım,guvenmeyin asla ya da bin kulp bulurlar.Normalde asla bu konularda katı değilimdir ama millette kızına hakli olarak ufak tefek güvence ister normaldir.Bence nisan düğün yapmak isteyen çok zorlanilsin demiyorum ama altın az çok ona birşey diyemem durumlarına kalmış ama takacak.Nisanda takmamamalri normal aslında kimisi nisanda hiç takmaz hani bir cayma okur vs. Diye.Ama düğünde de takacağız dememişler esya yardimi demişler oldu canım deyin bence

Nişanı aceleye getirmeyeyim o zaman bu kadar destek olamayacaklarsa ev kuramayız ki .herşeyi benim ailem üstlenemez.ilerde de zorluk yaşarız .sanırım beklesek daha iyi onlarda işin ciddiyetini anlarlar. Oğullarından borç almazlar artık en azından
Peki eger siz ve mustakbel nisanliniz calisiyorsa ki bilmiyorum calisip calismadiginizi herseyi erkek yapabilir ailesi yapmak zorunda değil ki bunu da söyleyeyim kocaman adam olmis bir zahmet nisanini dugununu yapsin denir eger durumlari yoksa...Ki ilk yorumumda size biraz hak vermiştim fakat siz herşeye yardım beklerseniz bence çok beklersiniz sacma evlenmesin,otursun o zaman

Ay öyle sey olur mu ya?
Takı hediyedir.
Nisan yapıyolar sonucta insan gelinine ufakda olsa bisey takar.
Yani es dost tanıdık bile takıyor,kvdenin düsünmemesi bunları hos degil.
Katılıyorum.
Tamam siparişle 10 bilezik, 2 set vs bende karışıyım ama insan nişanda düğünde evladına birşey takmayacaksasa ne bileyim yani. Bu insan bugün doğmadı, birgün evleneceği belliydi. Hiçmi 2-3 kenara koymamışlar yıllardır. Bir çeyrek takacak kadar durumlarıdamı yok.Ayıp yani.
Nişanda/düğünde takı olmadan olmaz
Doğum gününe gidince bile boş gidilmezken, nişan düğünde ailelerin birşey takmaması çok tuhaf.

Annen haklı .Kaç kurtul bence .Züürtün kahrı cekılmıyor .Sonu kotu oluyor .

Nişanda taktılar diyelim düğün ertesi ver takıları borcumuz var deseler daha mı iyiydi? İnsanlar hiçbir şey yapmayız da dememişler, eşya için yardım yapacaklarını söylemişler daha ne yapsınlar? Maddesel şeyler iliskileri yıpratır ve saygıyı zedeler dikkat!

34 yaşında çalışan iki birey kendi düğününü paşalar gibi yapar. Bu yaşa kadar birgün evlenirim diye aklınızın ucundan bile geçmedi mi. İki taraf içinde sıkıntı var. Altın da isteyebilirsin nolmuş bu aç gözlülük değil. Ellerini bağlamış sürekli senden anlayış bekleyen bir aile ile karşı karşıyasın o da ayrı mesele.

Bu aileye de sevgiliye de güvenmezdim. Aile çok sıkıntılı bencil geldi bana. Eşya ayrı takı ayrı. Takı parasıyla eşya alalım köyün bi akıllısı sizsiniz. Niye kız tarafı sürekli anlayış göstermek zorunda ki. Daha nişanda caz yapmaya başlamışlar. Düğüne kadar ne olur bilinmez. Nişanda aileler birbirini tanır. Bu aşamada bu cümleler arsızlık bence. Takı pazarlığına girilmiş. Ne gerek var. Çoğu kv de nişanda taktığını geri alıp düğünde tekrar takıyor. Karşı tarafı hiç beğenmedim. Baş ağrıtır. 34 yaşına gelmiş. Bnmde düğünüm olur. İyi gün var kötü gün var diyip de dibine 3 kuruş atmayan sevgili de sıkıntılı.

Gezin tozun eğlenin ama bu adamla evlenilmez. Başınızı yakmayın.

Benim nisanım aile arasında olmuştu,isteme peşine evde nisan şeklinde..taki takılmadı benim akrabalarim takacaktı ben izin vermedim kendilerini kötü his etmesinler diye ,hamd olsun pişman da olmadım bu tamamen siz bağlı yani

Belki linç yiyeceğim ama ben bu altın olayını anlamıyorum. Altın takmaktaki amaç ne. Eğer evlenenlere destekse herkes elinden gelen desteği yapar. Açıkcası evlenirken ailelerden çok bişey beklemeyi doğru bulmuyorum. Evlilik çok büyük sorumluluk o ev birilerinin parasıyla kurulacaksa başka zamanda birilerinin lafıyla yıkılır. İki kişi evlenmeye karar verdiyse kendi imkanlarına göre evlenmeli. Ailelerde durumları varsa desteklemeli. Bilezik gramında anlaşamayıp ayrılanı biliyorum.

Belki linç yiyeceğim ama ben bu altın olayını anlamıyorum. Altın takmaktaki amaç ne. Eğer evlenenlere destekse herkes elinden gelen desteği yapar. Açıkcası evlenirken ailelerden çok bişey beklemeyi doğru bulmuyorum. Evlilik çok büyük sorumluluk o ev birilerinin parasıyla kurulacaksa başka zamanda birilerinin lafıyla yıkılır. İki kişi evlenmeye karar verdiyse kendi imkanlarına göre evlenmeli. Ailelerde durumları varsa desteklemeli. Bilezik gramında anlaşamayıp ayrılanı biliyorum.
Düğün zamanı ailelere ince iğneye kadar zor bela, laf ede ede aldırırken iyi;sonra '' kaynana her hafta çağırıyor, çat kapı dalıyor, kayınbaba her şeyin içinde, eşim ailesinin sözünden çıkmıyor, çok kavga ediyoruz huzur kalmadı. Boşanırsak altınlar benim di mii? '' konuları açılıyor

Düğün zamanı ailelere ince iğneye kadar zor bela, laf ede ede aldırırken iyi;sonra '' kaynana her hafta çağırıyor, çat kapı dalıyor, kayınbaba her şeyin içinde, eşim ailesinin sözünden çıkmıyor, çok kavga ediyoruz huzur kalmadı. Boşanırsak altınlar benim di mii? '' konuları açılıyor
Konu sahibinin nişanlısı geçen 2. El letgodan bakalım ev eşyasını diyen nişanlı ailesi ev almış nişanlısıda ne kadar parası varsa hep yedirmiş ailesine
Hatta ailemle yaşayalım teklifide gelmiş
Mesele altın değil insan bi saatte olsa gümüşte olsa bişey takabilir ama düğündede takamayız yapamayız moduna girmişler

İnsanlar yarınlar yokmuscasına ürerken bunları hic düsünmüyorlar tabi
Bi cocuk dünyaya getirmisim düğününde,nisanında takı pazarlıgı yapıyorum.
Ama baktıgında 2-3 cocuk dogurmuslardır.
Tek cocukla kalmazlar asla.

X