Takintili....

TatliHuzur

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2012
33
-10
286
Diğer
Iyi günler Meltem Hanim.

Benim cok büyük bir problemim var. Takintili bir insan oldugumu dusunuyorum. Herseyi problem yapiyorum.
Cok utangacim, beni taniyanlar hic oyle olmadigimi dusunur, cunki bunu cok iyi bir sekilde saklayabiliyorum.
Kendi arkadaslarimin yaninda cok rahatim, yeni tanidigim insanlarlada rahat konusabilirim ama kendimi konustugum kisinin
yaninda dusuk hissedersem konusmakta zorlaniyorum. Kucuklugumden bu yanada ablamla problemlerim var. Annem
onu kiskandigimi söyler ama ben oyle dusunmuyorum. Kavga ettigimizde annem surekli ablami destekler. Ablami sevmememin
en buyuk nedeni beni kucukken hic arkadas ortamina almamasi ve kucumsemesi. Biz hic abla kardes gibi degiliz
birbirimize cok soguk ve mesafeli davraniriz. Birlikte bir resmimiz bile yok. Aile toplantilarinda ablam surekli
herkesle resim cekinir ama beni hic cagirmaz seninlede cekinelim felan demez. Bunlari hep ben problem yapiyorum,
sizce cokmu takintili bir insanim? Is hayatimdada cok cekingenim, neyi istedigimi hic soyleyemem hep evet derim. Suanda kayinvalidemlerlede
problemlemlerim var. Görümcemin durumu cok iyi cok iyi bir isi var ve cevresinde cok zeki olarak gorunur. Ben bu kizi cok
kiskaniyorum elimde degil. Benimlede arasi hic iyi degil, ozel gunlerde mesaj atarim bana geri yazacakmi diye bekler dururum. Yazmazsa uzuluyorum,
kendimi dusuk hissediyorum. Dusunun nisanlimdan daha cok onemsiyorum bazen bana geri cevap yazip yazmamasini.
Is hayatimdada biyere gelemedim hep bu cekingenligim yuzunden. Oysaki cogu ogretmenim zeki oldugumu soylerdi, ama iste pek bi ise yaramadi.
Etrafimda hic kafa dengi arkadasim yok hep gorumcemin arkadaslarini kiskanirim, cogu okumus ve sohbeti guzel insanlar. Benim etrafimda ise
okumamis, tek derdi cocuk dogurup para harcayan insanlar. Neyapmam gerektigini bilmiyorum? Sizce bir piskologa gitmem sartmi? Kendimle
sorunlarim oldugunu dusunuyorum. Yardim ederseniz cok ama cok sevinirim.

Merhaba TatliHuzur, sıkıntılarınızı çok güzel dile getirmişsiniz. Aslında çözümü de ifade etmişsiniz. Evet, yapmanız gereken bir psikologa başvurarak doğru teşhis ile yol çizmek. Gerek görürse başvuracağınız psikolog sizi bir psikiyatra da yönlendirecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…