Tahammülüm kalmadı kalp kıracağım kızlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben hamileyken kendi kayınpederim gelsin rahatımı kaçırsın istemedim. Görümcem eşi yetmez gibi bir de kayınpederini takıp gelse peşine akşam kesin kavga çıkardı.
yok kendiler mükemmel insanlar ,gelini düşünerek hareket ederler ,herkes kendinin kaynanası gibi miiiiii , bunlar anlayışlı şekerim belki gelinleri ,görümcesini ,kocasını ve görümcesinin kayınpederini görmek istemiştir ,şansı yokmuş kiii görümcemin kayınvalidesini görememiş üzüldüm

Eşinize üzüldüm desem. Sadece ona ve sürekli adı geçtiği halde ne için mücadelenin ortasında kaldıklarını anlamayan etlere üzüldüm. Et et et
Bende etleri düşünüyorum her bu konuyu gördüğümdeinşallah etler kurtulmuştur konu sahibinin inadı yüzünden mundar olacaklardı bu sıcaktabirde geline üzüldüm ben hamile haliyle görümce eş ve ailesine birşeyler kanıtlama çabasıyla hepsini peşine katıp geliyor birde huzursuzluk çıkarıyor.

Valla plan belliyken, daha once bunlar konusulup karar verilmisken ben kp.ime boyle bir saygisizlik yapsaydim esim hop hayirdir sen ne oluyoruz derdi. Bunu demeseydi ben onun karakterinden suphe ederdim. Ayni sekilde esim benim babama afra tafra yapsa sen kimsin ya hayirdir derim. Kari koca olmak birbirinin ailelerine istedigimiz gibi davranma hakkini vermez. Ben aileme yapilan bir saygisizligi asla kabul etmeyeceksem benim de saygisizlik yapma luksum olamaz. Bunlar tecrubeye bilmem neye baglanamaz. Hicbirimiz dogarken evlilik tecribesi ile dogmadik.Esler birbirinin neyi kabul edip etmeyecegini de bilir. Daha sevgiliyken bunlar bellidir. Nisanlaninca isin icine aileler dahil olunca iyice sekillenir. Bilmiyorum diyen varsa ben bunlari duzeltirim deyip evlenmistir net.

İlk senelerde gözü açık olan bu işi çözüyor aslında.
Biz eş ailesiyle komşu şehirlerdeyiz. Yılda iki kere gideriz. Onda da minimumda kalırız. Bir gün haftasonuna bilmem kimin düğünü var sizde gelin de kayınvalidem. Biz de o şehirde okumuşuz eşimle arkadaş grubumuz var haftasonları genelde dılarda oluruz. Biliyor da aslında ama ilk senelerin gazı herhalde.
Ben gelemem dedim arkadaşlarıma sözüm var. Eşim de sende gelseydin şimdi sorarlar dedi. Kayınvalidem ayıp olur size çeyrek taktılar dedi. Gitmedim. Eşim de o gün dönüşte demiş ben bekarken düğüne mi gidiyordum anne bir daha böyle emri vaki yapma diye.
Sekiz senedir de o son oldu. Artık beni istemezsem götürmemeyeceğini ikisi de çok iyi bilirler.
Kavga etmeden, üslup bozmadan da mesafe konulur.
Ben sunshine ın yerinde olsam ya giderken bırakın derdim. Bırakmazlarsa da ikinci gün otobüsle giderdim. O bir tavır olurdu çünkü. Burada bir tavır da yok didişme var sadece

İşte en temelde de o var zaten. Baştan aynı apartmanı kabul etti zaten bu samimiyeti göze aldı olarak bakıyorlar. Temeli orda mevzunun

Kesinlikle ben de öyle yapardım. Yengemin ihtiyacı var der giderdim ve gerçekten de yengeme elimden gelen yardımı yapardım. Sözde değil özde gösterirdim olması gerekeni.

Iste bazen hepimiz bazi konularda is este bitiyor diyoruz ya bazen sadece este bitmiyor iste. Cici gelinler hem esime iyi goruneyim, hem ailesine iyi goruneyim derdinde olunca ben sucu este goremiyorum. Hep boyle show yapip arkalarindan atip tutmakla sorun morun cozulmez.

adam hadi demiş ,yemek yemiş çayı 2 bardak içmiş, daha memnun olmamış 5-10 dk ya zaten kalkacakmış ama hadi hadi demiş, sanki adam öldürmüşler kine bakar mısın ,kurmuş kendini iyice kurmuş, ben laf söyledim diye seviniyor ,pasif agresif işte.. valla adam ne saygısızlık etmiş ,ne hakaret etmiş ne bişey kalkalım dedi diue kendi ailesinden güç bulup koskaca adamı çocuk gibi rezil etmiş ,bir de seviniyor merak etmeyin kendimi ezdirmedim diye ,içler acısı gerçekten

Erkekler zaten düz mantık. Kanarya en baştan beri tamam canım cicim mantığında bir kadınsa, adam tabii ki her istediğini yaptırabileceğini düşünür.

Erkekler zaten düz mantık. Kanarya en baştan beri tamam canım cicim mantığında bir kadınsa, adam tabii ki her istediğini yaptırabileceğini düşünür.

Ya obur konuda esim bana yumurta hasliyor cok iyidir, iste ben bu davranis seklini yikmak istemiyorum dedi. Valla ben bu kiz ailesinden de mi sevgi gormedi acaba diye dusunmustum o zaman ama sonra ayildim mevzuya. Kocana iyi goruneceksin, anlayisli es olacaksin ki ailesi kotu olacak. Valla akilliyim diye gecinirim bu benim aklima gelmez :) bayramda showunu yapmis bak gordun mu demis. Turkce meaili bak ben senin dedigini yapiyorum, anlayis gosteriyorum, ailene saygi gosteriyorum ama bak bana kimse saygi gostermiyor kocisim ben cok ezildim demek :) cikista abi tesekkur ederim geldiginiz icin diyor rezalet.

Yani eğer cidden böyleyse durum çok vahim.

yumurta haşlamak çok önemli ,bu eş için ömür bile verilir .. bir de adam her şeyi yaptırıyor ona rağmen iki güzel sözle (altı boş bence ) mükemmel eş oluyor oturduğu yerde ,her erkeğin hayali çabalamadan karısının hemen ikna olması zaten ,kolay çünkü He hı canım cicim de geç .. nasıl olsa inanıp harikasın beni çok seviyor eşim diyen biri var ,daha ne olsun … bir de siniri geçince ,eşini savunuyor ısrarla ,çok seviyor yatağın sert yerine kendi yatıyor bilmem ne .. dünyanın ilgisiz adamına söyle ,uykudan kalkar oraya yine geçer ,sevgi ölçme kriterleri de yanlış ,bu kızın her değerlendirmesi ,her hareketi yanlış ,zorla gelin beni manipüle edin diyor ,çağırıyor resmen

Benim kp de bir yere gidilecekse çok acelecidir, arabadan ve şoförlükten anlar doğal olarak yolculuk pek zevki değildir karşı tarafın hatasını gördükçe kızar. Böyle bir durumda yukarı bile çıkmaz hadi hatırım için çıktı hiç rahat edemez Ben ona bu cümleleri kursam yıkılır ya, o kadar üzülür ki. Bir daha nasıl yüzyüze bakarız diyalog kurarız bilmiyorum. Tamam yapmak zorunda değiller ama ailenin kurban bayramında oglunu yanında istemesi ve et taşıma beklentisii de bana normal geliyor, sadece bunu şekillendirmek kendi ellerinde. Alla alla ya, lan lun ile çözülmez

Biz ilk evlendiğimizde ayrı şehirlerde idik, bayramlarda 3. bir şehre gidiyorlar keyifli bir yer, yazlık mekan. İlk bayram için eşim geldi. Arife günü sabah wcye gittim geldim uyumuşum 1 saat sonra kaskatı uyandım. İnanamazsınız kolumu kullanıp telefonla konuşamıyorum ztn var olan birşey ters yattığım için tekrarlamış. Eşim ık mık etti ben nasıl giderim annene gidersin fln diyor. Cami avlusuna bırak aşkım yavru köpekten farkım yok şu an dedim bi uyandı söylediği şeyin anormalliğini anladı . Sonra ben yokken aramış böyle böyle demiş anlatmış.
Tabi ben 2gün ilaç kullandım biraz açıldım, bayramı da hareketli severim. Sonra bir fırsat çıktı akrabalar gidiyormuş dedim bizi de alın sizle gider sizle döneriz. Atladık arabaya 2 saatlik yolu 4 saatte yavaş yavaş 3 araba gittik. Kv kp delirdi mutluluktan. toplamda 3 saat fln oturmuşuzdur ama yetti onlara
Orada kalsanız diyecek oldular eşim anne görmüyormusun halini siz arabayla yarın bırakırsınız o zaman dedi tık kesildi. Daha çok gider geliriz, bu kız sizi mutlu etmek için geldi, çok bayramlar olur dedi.
İlaç öneren ay ben hemşireyim muscoril yapayım diyen herkesi susturdu siz karışmayın nasıl iyileşeceğini biliyor diye.
Temelde biraz hoşgörü biraz empati biraz dürüstlük ve en önemlisi saygı herşeyi çözer..

İletişiminiz harika yalnız. Burada Kanarya çok doldu onun da etkisi var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…