Çok teşekkür ederim rahme zarar vermesinden korkuyorumHistereskopi çok zor bi ameliyat değil hatta ben ameliyat gözüyle bile bakmıyorum. Alttan ultrasonla girip bi kısmı törpüleyip olması gereken şekle sokuyolar işlemden sonra evine dönüyosun. Allah başka dert vermesin yani bi ay sonra ben de olcam artı bi de iki tüpüm de alınacak laparoskopiyle. Yani histereskopiden sonra hamile kalan çok kişi var yapılması gerekiyorsa yaptır korkulcak bişey değil.
Kaç yaşındasın canım? Bence 1-2 ay daha dene olmazsa öyle yaptır o işlemiMerhaba arkadaşlar bunu bitik bir psikoloji ile ağlayarak yazıyorum nolur yaşayan yada duyan bilen varsa birşey söylesin
6 aydır çocuk olmayınca Hsg çektirdik rahim ;
“ minimal dar, kısmen T şeklinde çıktı “
Kendi doktorum bunu çalıştığı hastanenin çok iyi olduğu söylenen iki tüp bebek doktoruna gönderdi ve beni arayarak ikisi de histereskopi operasyonu ile rahmin genişletilmesi gerektiğini söylüyor aksi durumda rahim şeklinden dolayı düşük yapma ihtimalin çok yüksek dedi..
daha sonra başka doktorlardan da fikir almak için medical park göztepe nur hanıma gittik ve nur hanım birkaç ay bekleyin bu rahim o kadar da kötü değil bebek için yeterli alan var burada dedi..
ertesi gün yine kendi kliniği olan farklı bir doktora gittik , o da hamile kalabilirsin bu rahimle ama düşük olabilir, erken doğum ile ölü doğum yada erken doğum sebebi ile bebeğin gelişim bozuklukları olabilir bu yüzden histereskopi olmanda fayda var dedi..(( bunlar hep ihtimal tabi ki...
Instagramdan yazdıgım doktorların ise bir kısmı histereskopi ile genişletilmeli derken, kimisi de gerek yok yeterli alan var dedi
Konu hk duyduğu bildiği olan var mı kızlar canım çok yanıyor ne olur birşey söyleyin perişanım
29 yaşındayımKaç yaşındasın canım? Bence 1-2 ay daha dene olmazsa öyle yaptır o işlemi
Benim de rahim t seklindeymis. Biz ilk rahim filmini çektirip tup bebek merkezine birakmistik doktor sorun yok demisti. Tabi o donem rahim filmi raporunda t rahim ne demek gibi bilgim yoktu.Merhaba arkadaşlar bunu bitik bir psikoloji ile ağlayarak yazıyorum nolur yaşayan yada duyan bilen varsa birşey söylesin
Kendi doktorum bunu çalıştığı hastanenin çok iyi olduğu söylenen iki tüp bebek doktoruna gönderdi ve beni arayarak ikisi de histereskopi operasyonu ile rahmin genişletilmesi gerektiğini söylüyor aksi durumda rahim şeklinden dolayı düşük yapma ihtimalin çok yüksek dedi..
daha sonra başka doktorlardan da fikir almak için medical park göztepe nur hanıma gittik ve nur hanım birkaç ay bekleyin bu rahim o kadar da kötü değil bebek için yeterli alan var burada dedi..
ertesi gün yine kendi kliniği olan farklı bir doktora gittik , o da hamile kalabilirsin bu rahimle ama düşük olabilir, erken doğum ile ölü doğum yada erken doğum sebebi ile bebeğin gelişim bozuklukları olabilir bu yüzden histereskopi olmanda fayda var dedi..(( bunlar hep ihtimal tabi ki...
Instagramdan yazdıgım doktorların ise bir kısmı histereskopi ile genişletilmeli derken, kimisi de gerek yok yeterli alan var dedi
Konu hk duyduğu bildiği olan var mı kızlar canım çok yanıyor ne olur birşey söyleyin perişanım
Benim de tek tupum tikali fakat tup bebek transferi tutmazsa doktorum tupu almaktan bahsetti. Laparoskopi işleminden korkuyorum.Histereskopi çok zor bi ameliyat değil hatta ben ameliyat gözüyle bile bakmıyorum. Alttan ultrasonla girip bi kısmı törpüleyip olması gereken şekle sokuyolar işlemden sonra evine dönüyosun. Allah başka dert vermesin yani bi ay sonra ben de olcam artı bi de iki tüpüm de alınacak laparoskopiyle. Yani histereskopiden sonra hamile kalan çok kişi var yapılması gerekiyorsa yaptır korkulcak bişey değil.
Benim iki tüpte de sıvı birikmesi varmış tüpler şişmiş yani hidrosalpenks dedikleri olay. Eğer tüpleri aldırmaz ya da bağlatmazsam tüp bebek yapsak bile o biriken sıvı bebeğe zarar verirmiş o yüzden kesin olmam gerekiyor. Yani max yarım saat süren bi işlem ben histereskopi ve laparoskopiyi aynı anda olacağım için belki süre biraz uzayabilir. Duruma göre bir gece yatış veriyolar hastanede ertesi gün taburcu oluyosun. Yani 1 cm civarında delikler açılcak küçücük bişey, anesteziyi alınca hiçbişey duyulmuyo zaten. Geçtiğimiz cuma yumurta toplama işlemim yapıldı. 31 tane yumurta toplanmış hiçbişey anlamadım bile bunda da öyle olacağını düşünüyorum.Benim de tek tupum tikali fakat tup bebek transferi tutmazsa doktorum tupu almaktan bahsetti. Laparoskopi işleminden korkuyorum.
Size islemle ilgili neler soylendi? Hastqnede yatış gereken bir operasyon mu
Doktorum vermediğini söyledi ama oraya yapılan her müdahale riskli sonuçta dedi ve önce yumurtaları geliştirelim embriyo hazır beklesin bizi operasyonu öyle yapalım dedi. Yani işini bilen iyi bi doktorla yapıldığı taktirde risk de en aza inerYumurta toplama ve histeroskopi de bende de hic agri vs olmadi.
Laparoskopiden biraz korkuyorum ama. Rezerv e zarar veriyor mu islem?
Merhaba canim. Ilk once sakin ol. Histeroskopi gerekse bile bunda perişan olacak birşey yok. Malesef çoğumuz buyuk uğraşlar veriyoruz. Eğer yeterli alan var denilil ama dusuk tehdidi de diyorlarsa yaptir. 17 haftalik bebeklerini kaybeden biri olarak soyleye bilirimki bu çok aci bir tecrube. Ilk once çok guvenilir ve tecrubeli bir doktor bul. Inaan halinden anlayan biri. Sonra genişletilmezse dusuk ihtimali kaç diye sor. Ihtimal varsa riske atma ve genişlet. Bizde sorun başkaydi biz riske gittik aptalligimizda ve bunun azabini hergun çekiyorum. Sakin ol çoğumuz o zorlu sureçteyiz. Benim de dusuk sonrasi adetlerim çok çok az. Rahim bitişmesinden supeleniyorum. Ki tasdiklense ben de histeroskopi olucam.Merhaba arkadaşlar bunu bitik bir psikoloji ile ağlayarak yazıyorum nolur yaşayan yada duyan bilen varsa birşey söylesin
Allah yardımcın olsun canım cok üzüldümMerhaba canim. Ilk once sakin ol. Histeroskopi gerekse bile bunda perişan olacak birşey yok. Malesef çoğumuz buyuk uğraşlar veriyoruz. Eğer yeterli alan var denilil ama dusuk tehdidi de diyorlarsa yaptir. 17 haftalik bebeklerini kaybeden biri olarak soyleye bilirimki bu çok aci bir tecrube. Ilk once çok guvenilir ve tecrubeli bir doktor bul. Inaan halinden anlayan biri. Sonra genişletilmezse dusuk ihtimali kaç diye sor. Ihtimal varsa riske atma ve genişlet. Bizde sorun başkaydi biz riske gittik aptalligimizda ve bunun azabini hergun çekiyorum. Sakin ol çoğumuz o zorlu sureçteyiz. Benim de dusuk sonrasi adetlerim çok çok az. Rahim bitişmesinden supeleniyorum. Ki tasdiklense ben de histeroskopi olucam.
Araşdir ve sabirla ilerle. Bebeklerimize kavuşmak için her tur zorluğa göğüs gele bilecek anne adaylariyiz. O yuzden üzme kendini. Dermani varsa ne mutlu sana. 18 yasinda rahmi alinan bir arkadaşim kendi yumurta ve eşinin spermiyle dollendirdi tup bebek merkezinde ve ablasinin rahmine yerleşdirdiler ablasi doğurdu. Şimdi çocuklari 3 yaşinda. Yani en umutsuz halde bile anne olmanin yolu var. Yeter ki Allaha olan umudumuzu yitirmeyelimAllah yardımcın olsun canım cok üzüldümValla harika yazmışsın kafamı toparlamaya çalışıyorum sizin sayenizde olmaya karar verdim dr araştırıyorum
Allah razı olsun cevap içinBen oldum bu ameliyati zor bi ameliyat degil 2 dusuk oldu arastirilinca anlasildi sana tavsiyem isin ehli bi dr yaptir gecmis olsun..korkulacak bi ameliyat degil asla risk alma ilk gevelik normal 2. Tedaviyle ve dustuler bu t ve y rahimlerde dusuk oluyo benim filmimde sizinki gibiydi simfi tam bi ucgen cok sukur iyiki oldum ameliyati hatta bu ay hamile bile olabikir inşAllah sabirsizlikla bekliyorum..umarim umut olurum hayirli aksamlar
Ah canım saat şuan gecenin 3 bucuğu forumda çaresizce sayfaları okurken cvp attın tamBen histereskopi sonrası hamile kaldım tedavisiz. Keşke herkes yaptırsa. Benim rahimde tepede ufak bi çıkıntı vardı size oranla problem çok küçüktü ama düşük riskini almak istemedim.