Thread 'Tüp Bebek YolculuğumAh canım saat şuan gecenin 3 bucuğu forumda çaresizce sayfaları okurken cvp attın tamsürecini anlatırmısın nolur Ne kdr denedin olmadı histereskopi nasıl geçti kim yaptı histereskopiden sonra kaçıncı denemede oldu vs
Prowomen ekimden beri kullanıyordum tedaviye iğmelere başlamadan önce basladım zaten en pahalı en içeriği zengin takviyelerden. Illa ki faydası olmuştur. Yumurtalarım kalitesizdi ilk opuda. Bebiş 21+3 şu an. Inşallah en kısa zamanda Rabbim tüm bekleyenleri sevindirdin. Mutlaka ol histereskopi.gördüm cnm şimdi filmi seninki benimkinden genişmiş hatta resmen üçgene yakınmış o kdr sevindirici ki hamile kalabilmiş olman maşallah darısı başıma sağlıkla inşallahBebişin şuan ne kadarlık oldu , bir de sayfada bir takviyeler gördüm prowomen vs yazmışsın onları hangi aşamada kullandın etkisi oldu mu acaba
Çok Sağol canımProwomen ekimden beri kullanıyordum tedaviye iğmelere başlamadan önce basladım zaten en pahalı en içeriği zengin takviyelerden. Illa ki faydası olmuştur. Yumurtalarım kalitesizdi ilk opuda. Bebiş 21+3 şu an. Inşallah en kısa zamanda Rabbim tüm bekleyenleri sevindirdin. Mutlaka ol histereskopi.
Amin inşallahÇok Sağol canımAllah hepimizin yavrularını sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah Amin
Istersen sana ben bi ara musaitligimde gondeririim sonraki halinide sasirirsin bildigin t harfinden ucgene dondu film.dr kontrol cagirdi ve ellerime saglik cok guzel olmus dedi ekrani bize cevirip.tum dusuklerij baglantisi var demiolar ama alan dar olumca sebep olabiliyomus.cevap icinde denk geldim tevafuk oldu acikcasi ama yardimci olcam bi konu olursa seve seve insan cunku bi tutunacak dal ariyo kendi gibi surecten gecenleri..o yuzden her zaman sorabilirsinAllah razı olsun cevap içinyücel karaman a olmayo düşünüyorum bir fikriniz var mıdır kendisi hakkında bir de cidden benziyor muydu ya korkuyorum operasyonda bir olumsuzluk olur diye
Canım, selam. Ameliyatını oldun mu bilmiyorum. Ama benim nacizane fikrim olmandan yana. Hamile kalmana bile engel bir durum bu t rahim. Kaldığında ya Allah korusun kaybın olursa bunun vicdanı daha da kötü olacaktır. Ameliyat dediğin şey 10 dk sürüyor zaten. Şekil düzeltme yapacaklar. Baka ben de ikici çocuk için uğraşıyorum geçirilen sezeryan ve bir kürtajım var ve kürtajdan parça kaldığı için ilk histereskopimi olmuştum. Bu operasyonlar sonucu rahim de deformasyonar oluşmuş. Bana da bir çok dr gerek yok dedi gebelik olır dedi. Kimi de olmak lazım dedi histereskopi. En son tüp bebek için gittiğimiz dr oprerasyonu olmak zorundasn deyince ikinci kez histereskopi oldum. Ama son rahim filmim yok çektirmedim dr. çektir demedi çok güzel olmuş rahim olması gerektiği gibi şimdi dedi. Ama şimdi b aalar yeni bir hsg çektirmek geçiyor içimden içim rahat etmesi açısından. Benim rahim ameliyat öncesi bu şekildeydi aşağıda paylaşıyorum. Benim yan duvarlara müdahale edildi ve rahim alt tarafına müdahale edildi. Operasyon sonrası yan tedavilerle 3 ayım korunarak geçti. İlk bu ay işte korunmadık ama tutmadı. Şimdi umutlar Ağustosa kaldı.Merhaba arkadaşlar bunu bitik bir psikoloji ile ağlayarak yazıyorum nolur yaşayan yada duyan bilen varsa birşey söylesin
6 aydır çocuk olmayınca Hsg çektirdik rahim ;
“ minimal dar, kısmen T şeklinde çıktı “
Kendi doktorum bunu çalıştığı hastanenin çok iyi olduğu söylenen iki tüp bebek doktoruna gönderdi ve beni arayarak ikisi de histereskopi operasyonu ile rahmin genişletilmesi gerektiğini söylüyor aksi durumda rahim şeklinden dolayı düşük yapma ihtimalin çok yüksek dedi..
daha sonra başka doktorlardan da fikir almak için medical park göztepe nur hanıma gittik ve nur hanım birkaç ay bekleyin bu rahim o kadar da kötü değil bebek için yeterli alan var burada dedi..
ertesi gün yine kendi kliniği olan farklı bir doktora gittik , o da hamile kalabilirsin bu rahimle ama düşük olabilir, erken doğum ile ölü doğum yada erken doğum sebebi ile bebeğin gelişim bozuklukları olabilir bu yüzden histereskopi olmanda fayda var dedi..(( bunlar hep ihtimal tabi ki...
Instagramdan yazdıgım doktorların ise bir kısmı histereskopi ile genişletilmeli derken, kimisi de gerek yok yeterli alan var dedi
Konu hk duyduğu bildiği olan var mı kızlar canım çok yanıyor ne olur birşey söyleyin perişanım
Yaaa çok güzel anlatmışsınız çok teşekkür ederim işimin dışındaki her saniyem her dakikam ve her günüm bu konuyu düşünerek geçiyor... ben de operasyonu yaptırmaya karar verdim.Canım, selam. Ameliyatını oldun mu bilmiyorum. Ama benim nacizane fikrim olmandan yana. Hamile kalmana bile engel bir durum bu t rahim. Kaldığında ya Allah korusun kaybın olursa bunun vicdanı daha da kötü olacaktır. Ameliyat dediğin şey 10 dk sürüyor zaten. Şekil düzeltme yapacaklar. Baka ben de ikici çocuk için uğraşıyorum geçirilen sezeryan ve bir kürtajım var ve kürtajdan parça kaldığı için ilk histereskopimi olmuştum. Bu operasyonlar sonucu rahim de deformasyonar oluşmuş. Bana da bir çok dr gerek yok dedi gebelik olır dedi. Kimi de olmak lazım dedi histereskopi. En son tüp bebek için gittiğimiz dr oprerasyonu olmak zorundasn deyince ikinci kez histereskopi oldum. Ama son rahim filmim yok çektirmedim dr. çektir demedi çok güzel olmuş rahim olması gerektiği gibi şimdi dedi. Ama şimdi b aalar yeni bir hsg çektirmek geçiyor içimden içim rahat etmesi açısından. Benim rahim ameliyat öncesi bu şekildeydi aşağıda paylaşıyorum. Benim yan duvarlara müdahale edildi ve rahim alt tarafına müdahale edildi. Operasyon sonrası yan tedavilerle 3 ayım korunarak geçti. İlk bu ay işte korunmadık ama tutmadı. Şimdi umutlar Ağustosa kaldı.
Kendin için veeeğin en doğru karardır. İnşallah çekilir ve temiz sonuçla çıkarsın. Bence kafanı toparla ve önümüzdeki ay git sağlam kafayla filmini çektir. Adetliyken kurumu ara ve randevunu versinler sana.Yaaa çok güzel anlatmışsınız çok teşekkür ederim işimin dışındaki her saniyem her dakikam ve her günüm bu konuyu düşünerek geçiyor... ben de operasyonu yaptırmaya karar verdim.
Bu ay yaptıracaktım eşim covid oldu karantinadan gidemedim adet bitiminin 11-12. Günü ancak gidebiliyorum normalde sanırım adet bitiminin ilk 7-10 gününde ideal yaptırma zamanıymış daha geçtiğinde rahim kalınlaşmaya başlıyormuş ben de diyorum ki riske atmayayım o zaman bir sonraki ay gideyim , sence ?
Bir de ben yücel karaman ı seçtim operasyon için senin fikrin var mı kendisi hakkında hiç araştırmış mıydın
bence biraz daha dene ama baktın olmuyorsa eminim düzgün yapmışlardır ama senin kendi için rahat etsin diye hsg ni çektir
Tabi ya zten hemen cektirme hsg yi gerçi dediğin gibi bir de maliyetli de birşey üstelik daha histereskopiden bir ay geçmişKendin için veeeğin en doğru karardır. İnşallah çekilir ve temiz sonuçla çıkarsın. Bence kafanı toparla ve önümüzdeki ay git sağlam kafayla filmini çektir. Adetliyken kurumu ara ve randevunu versinler sana.
Benim doktorum rahim filmi tekrar çektir demedi. 4 G ultrasonuyla baktı etti çok güzel olmuş olması gerektği gibifalan dedi. Ben kendim kuruntudan çekireyim diyorum. Ama tabi 2 ay sonra falan yani doktor bana 4 ay süre verdi ben 3. ay gideceğim tekrar doktoruma konuşacağım yumurta takibi isteyeceğim ve rahim fimi tekrar çektireim mi soracağım. O da maliyetli birşey 900 TL falan. Sonuçta hiç olmazsa tüp bebeğe yöneleceğiz. Yücel Karaman zaten iyi bir hekim bu konuda ismi nam salmış. Bürülksel Tüp bebek merkezi miydi çalıştığı yer. Ben bktımda oralara maddi gücüm yetersi.z
Benim 2. Ay kontrolunde istedi dr filmi gorelim diye cok sukur oda duzelmisti zatenTabi ya zten hemen cektirme hsg yi gerçi dediğin gibi bir de maliyetli de birşey üstelik daha histereskopiden bir ay geçmişHormon değerlerine falan bakıldı mı bu arada ne kadardır deniyorsun canımcım ikinciyi
Ben nisan ayında oldum histereskopimi ama sonraki 3 ay yan tedaviler ilaçlar vs korundurttu doktor. İşte temmuz ayında ilk denemeyi yaptık tutmadı.Tabi ya zten hemen cektirme hsg yi gerçi dediğin gibi bir de maliyetli de birşey üstelik daha histereskopiden bir ay geçmişHormon değerlerine falan bakıldı mı bu arada ne kadardır deniyorsun canımcım ikinciyi
Moral vermek için söylemiyorum ama gerçekten Daha ilk denemeBen nisan ayında oldum histereskopimi ama sonraki 3 ay yan tedaviler ilaçlar vs korundurttu doktor. İşte temmuz ayında ilk denemeyi yaptık tutmadı.
Hormonlarıma bakıldı sıknıtı yok, yumurtlamada oluyor bende. Eşimin değerleride de sıknıtı yok sebepsiz deyip durdular şimdie kadar. 3 yıldır istiyoruz işte arada bir kaybım oldu kalp atışları oluşmadı kürtaj oldum. Üstünden 2 sene olacak geçeli yeni gebelik yok malsef.
Bu adada ovülasyon testi fln kullanıyormusun yoksa takvime göre miBen nisan ayında oldum histereskopimi ama sonraki 3 ay yan tedaviler ilaçlar vs korundurttu doktor. İşte temmuz ayında ilk denemeyi yaptık tutmadı.
Hormonlarıma bakıldı sıknıtı yok, yumurtlamada oluyor bende. Eşimin değerleride de sıknıtı yok sebepsiz deyip durdular şimdie kadar. 3 yıldır istiyoruz işte arada bir kaybım oldu kalp atışları oluşmadı kürtaj oldum. Üstünden 2 sene olacak geçeli yeni gebelik yok malsef.
Sağol canım, umut verici konuşuyorsun teşekkür ederim. Allah'ıma bin şükür olsun o duyguyu tattım hatta hiç uğraştırmadı Mevla'm oğlumda istediğim 3. ay gebe kalmıştım. Allah olmayan herkese en hayırlısını tattırsın.Moral vermek için söylemiyorum ama gerçekten Daha ilk denemeBiliyorum sabretmek gerçekten çok ama çok zor... ama çok şükür evlat sevgisini tatmışsın İkinci de olacaktır mutlaka hiç bir sorun yokmuş ve histereskopini de olmuşsun bundan sonra bırak kendini ne zaman olursa olsun nasıl olsa olacak nasıl olsa bir tane cocugum var diye düşünmeye calı süreç çok zor işte hep birbirimize iyi tarafları hatırlatıyoruz destek olmak için ama gerçekten inancını kaybetme daha çokkkkk yeni operasyonun
testlerim var canım kullanıyorum. Bu ay pik gnü değerlendiremedik mesela öncesini ve çatladığı günü değerlendirdik. Bakalım bu ay 3 gün üst üste denicem pik dönemini planlı programlı hers-şeyBu adada ovülasyon testi fln kullanıyormusun yoksa takvime göre mi
Bilmez miyim canım insan yasadıgını biliyor kesinlikle öyle ben de doktor erken diyordu hsg için ısrar ettim meğersem t rahm denen şeyi öğrendim kendimizi yiyip bitiriyoruz ama insanın elinde değil işte inşallah hakkımızda hayırlısı olurSağol canım, umut verici konuşuyorsun teşekkür ederim. Allah'ıma bin şükür olsun o duyguyu tattım hatta hiç uğraştırmadı Mevla'm oğlumda istediğim 3. ay gebe kalmıştım. Allah olmayan herkese en hayırlısını tattırsın.
Benim yaş sıkıntım var o yüzden bu acelem yoksa hiç acele etmeyeceğim dediğin gibi salacağım. 39 yaşıma giriyorum 10 gün sonra. Ben çok vesvesli bir insanım bu huyumu yenemiyorum bir türlü. Türlü türlü düşünceler geliyor aklıma. Ama bu kadar kendimi dinlemeyip salsaydım bu histereskopimde yapılamayacaktı Ben üstüne gittiğim için ortaya çıktı bu durum. Kürtaj oldum mesela aradan epey zaman geçti lekelenmelerim geçmedi doktorlar normal desene ben var bunda bir terslik bu kadar uzun sürmemliydi dedim. VE sonunda anlaşıldı ki içerde parça kalmış vs. vs :/
İşin tuhaf tarafı bu kadar şeye rağmen hala içimdeki istek azalmadı :) Allah hayırlsını versin inşallah en doğru zamanda. Sağlıklı, vatana milllete hayırlı evlatlarımız oldun inşallah.
Valla ağlayarak yazıyorum kardeşim seni okadar iyi anlıyorum ki . . Önce hsg çekildim şehir hastanesi hiçbir yorum yapmadı. Rahmim boru şeklinde aşağı doğru uzuyor. Ultrosonda rahmin boyu normal yazılmış. Tüp bebek doktorum 7 -8 mm endometriom kalınlığı istedi sonra doktorum histeroskopi ile rahim ağzını genişletti ve rahimime hiçbir işlem uygulamamıs . Bı sorun yok dedi gitti . Çocuk düşer mi erken doğum olur mu kafam da bir ton sorularMerhaba arkadaşlar bunu bitik bir psikoloji ile ağlayarak yazıyorum nolur yaşayan yada duyan bilen varsa birşey söylesin
6 aydır çocuk olmayınca Hsg çektirdik rahim ;
“ minimal dar, kısmen T şeklinde çıktı “
Kendi doktorum bunu çalıştığı hastanenin çok iyi olduğu söylenen iki tüp bebek doktoruna gönderdi ve beni arayarak ikisi de histereskopi operasyonu ile rahmin genişletilmesi gerektiğini söylüyor aksi durumda rahim şeklinden dolayı düşük yapma ihtimalin çok yüksek dedi..
daha sonra başka doktorlardan da fikir almak için medical park göztepe nur hanıma gittik ve nur hanım birkaç ay bekleyin bu rahim o kadar da kötü değil bebek için yeterli alan var burada dedi..
ertesi gün yine kendi kliniği olan farklı bir doktora gittik , o da hamile kalabilirsin bu rahimle ama düşük olabilir, erken doğum ile ölü doğum yada erken doğum sebebi ile bebeğin gelişim bozuklukları olabilir bu yüzden histereskopi olmanda fayda var dedi..(( bunlar hep ihtimal tabi ki...
Instagramdan yazdıgım doktorların ise bir kısmı histereskopi ile genişletilmeli derken, kimisi de gerek yok yeterli alan var dedi
Konu hk duyduğu bildiği olan var mı kızlar canım çok yanıyor ne olur birşey söyleyin perişanım
Nerde ve kimdeBenim de rahim t seklindeymis. Biz ilk rahim filmini çektirip tup bebek merkezine birakmistik doktor sorun yok demisti. Tabi o donem rahim filmi raporunda t rahim ne demek gibi bilgim yoktu.
Sonra transfer oldum. Bebeklerde kalp durmasi oldu. Kurtaj oldum. Sonra tup bebek merkezinden ilk rahim filmimi de aldim. Kurtaj sonrasi baska film de cektirdim. Ilk rahim filmim icin zaten bu sekilde t rahim ile transfer yapilmamaliymis diyen de oldu rahim de yer var problem olmaz diyende oldu. Ama sonucta ben bebeklerini kaybettiğim için bunu bir daha yaşamamak adına histeroskopi oldum. Rahim genişletildi.
Nasıl yani canım tam anlamadım histereskopi neden yapıldı düzeldi mi düzelmedi mi.. dur bakalım sakin ol operasyon olmuşsun faydası olacak belkiValla ağlayarak yazıyorum kardeşim seni okadar iyi anlıyorum ki . . Önce hsg çekildim şehir hastanesi hiçbir yorum yapmadı. Rahmim boru şeklinde aşağı doğru uzuyor. Ultrosonda rahmin boyu normal yazılmış. Tüp bebek doktorum 7 -8 mm endometriom kalınlığı istedi sonra doktorum histeroskopi ile rahim ağzını genişletti ve rahimime hiçbir işlem uygulamamıs . Bı sorun yok dedi gitti . Çocuk düşer mi erken doğum olur mu kafam da bir ton sorular