Suudi Arabistan Paylasim Alani(Tanisma)

tesekkurler ayyıldızk sen nasılsın?
tabıkı herkjesın bırbırıne saygı duyması gerekıyor .aylar once yazılmıs bır yazı ve bunu senınde gormus olman lazım ve yazan arkadas uzun zamandır sıteye gırmıyor sanırım eger olurda rgırerse b u konuyu onunla tartısırsınız.
dedıgın gıbı cıdde buranın en serbest sehrı mutavvalar dedıgın kadar soyleyıp gelıp gecmıyorlasengözlerimebaksanabr helekı su an bırcok yetkıye sahıpler muslumansan kapanacaksın dıye kesın kuralları var yanı ellerınden cok sey gelıyor sınırdısı yapmak gıbı yetkılere kadar.
benımde nıyetım buraya gelenlerı korkutmak degıl aallaha sukur su zamana kadar bır kere azar ısıttım mutavvalardan baskada basıma hıcbırsey gelmedı.burası serıatla yonetılen ve tumunu uygulayan bır ulke ve burda yasayacaksan kurallarınada uyacaksın aslında bunada kımsenın karsı cıkmaya hakkı yok memleket onların.kafamçokkarıştı

Son düzenleme:
tsk ederim eylul ben yaziyi yeni gordum uzun zamandir buraya bakmadigim icin goremedim
sozlerim sana degil o kisiyeydi sevgiler

Anlamak istiyen anlar ne demek istediğimi..... Aynı düşünen kimseler için yazdıklarım tabiki hoş olmaz.....Sizde bu şekil tabir kullanmışsınız,beyenmemeniz gayet normal...

merhaba gezgin uzun zamandır bakmamıstım şimdi gördüm yazdıklarını ilk olarak ben nasıl nerde aynı tabiri kullanmışım anlamadım evet peçeli kadınları görmek kabus demesi çok hoş olmamış ama insanları yargılarken içlerinde olduğu psikolojiyi düşünün siz aynı şekilde heryerde bikinili gezenler tipler düşünün hem benim orda size kızdığım nokta oraya haketmeyenler gidiyor hakedenler sürünüyor demendi kimin hakedip etmediğini bilemeyiz siz kalkıp beni bile hemen yargılamışsınız üçüncüsü benim peçeyle abeyle ilgili sorunum yok ülkenin kuralları vardır bende uyarım normal kıyafetimin üzerine giyip çıkarım bende mütevazi bir ailenin geliniyim ama ne onlar beni açığım diye yargıladı nede ben onları kapalı diye keşke becerebilsemde bende yapabilsem kapalıı bayanlara asla karsı olmadım ama bu dünyada yaşayan bir insan olarak keşke bi ülkenin kuralı olduğu için yaptırımla değilde kendi rızamla kapansaydım.

eylül hanım daha eşimin işi belli olmadı haber bekliyoruz bir ay içinde o gidecek sonrada işin durumuna göre bizide götürecek ben önden bi araştırma olsun diye sizin yazdıklarından epey bilgilendim benim için kıyafetten çok diğer özgürlükler önemli bide çocuğum tabii inşallah kısmet olurda gelirsem hepinizin yakasına sorularımla yapışırım

memnunıyetle cevaplarız bızde hndnkmopuyorumnanaktan.....esınızın ısı nedır?

Hepinize merhaba az çok tanıdım sizleri , çünki sabahtan beri hemen hemen tüm yazılarınızı okudum .Eşim 3 gündür cidde de,çalışmak için gitti ve ben istanbuldayım.Orası hakkında hiç bir bilgim yok yazılarınızla bilgilendim biraz hepinize çok teşekkür ederim.Biz henüz 1 yıldır evliyiz ve bu ayrılık oldukça zor geldi bana çok kısa zaman olmasına rağmen. Geçici olarak gitti oraya belki 2-3 sene amaç tabi ki para biriktirmek ,umarım gerçekleşir.Sanırım ben de gidicem öğrenmek istediğim şu ki orda hiç bir şekilde çalılma imkanım olmaz mı ? yani henüz çocuğum da yok nasıl vakit geçirebilirim ??? hiç düşünemiyorum şu an Şimdiden teşekkürler ,.Hepinize sevgiler ....

slm dıhan
oncelıkle allah kavustursun dıyelım.buraya gelen cogu kısının yasadıgı bır durum malesef önce esler gelıyor buraya bende esımden bır sene sonra gelmıstım buraya.
burda calısman ıcın ıznın olması gerekır ama ızınsız calısanda cok genelde kuafor ve terzılık yapıyorlar.gorusmek uzereopuyorumnanaktan

Çok teşekkür ederim Eylül hanım .Evet sanırım herkesin geçtiği yol bu ayrılık süreci iyi temennileriniz içinde tşk ederim.sizler nasıl vakit geçiriyorsunuz ? Neler yapıyosunuz ? İlginz için tşk ederim

Hayırlı gunler.... Yukarıda gecen tartısmalara atısmalara cevap vermıyecem... Herkezın dusuncesı net... Surdurmek basıtlestırır bızlerı... Soz olursa savunmak yasantımın geregı bunu son olarak ekleyım... ılerletmıcem ınsallah...

Herkez nasıl ıyısınız ınsallah???? ....
Ben sonunda suudı arabıstana adım attım elhamd... opuyorumnanaktan Medıne'de oturuyorum... gelelı 1 ay kadar oldu cok sukur.... Buralar hıcbıryere degısemıyecegım kadar mukemmel...yerimseniben
Rabbım ıstıyenlere nasıp etsın.... Var mı medıne'den arkadaşlar ?? ... Genelı cıdde mı ?...:uhm:

slm dıhan.burda arkadaslarım var ev oturmaları oluyor, kendı aramıda gunler duzenlıyoruz,haftasonları pıknık ve denıze gıdıyoruz ıstemedıgın kadar buyuk alısverıs merkezlerı var bol bol alısverıse verıyoruz kendımızı.ben bır spor merkezıyle gorusme yaptım tatıl donusu ıns spora baslıycam.yapılacak cok sey var aslında ama nereye gıdersen gıt tr dekı gıbı kendı basına cıkıp gıdemıyorsun malesef esıne muhtacsın tabı taksılerlede gıdebılırsın ama buraya bu konuda guven olmadıgı ıcın tavsıye etmem.sımdılık bukadar:))opuyorumnanaktan

Ben Türkiyeye döndüüm
1 ay kadar bi sürede dönerim düşüncesiyle gititm 3 ayda anca dönebildim ohaoldumsmile

tekrar merhaba arkadaşlar uzun bi aradan sonra
bizim işlerde değişti ben arabistana gelemedim resmi prosedür uzadı bi dahaki döneme nasip olursada ciddeye geleceğiz
coook sıcakmış benim merak ettiğim 3 yaşındaki oğlumun iletişim problemi var iyi bi kreşe ihtiyacı var bu imkan oralarda varmı yanlız türkce konuşulan bi yer olması gerekiyo mağlum daha türkceyi tam konuşamadık
bide özel eğitimci varmı türkiyedeki gibi konuşma terapisi alabileceği sosyalleşmesine yardımcı olacak eğitimci bulabilirmiyiz
bu yeni durum benim için cok önemli lütfen bilgisi olan acil ceveplayabilirse cok memnun olurum

7 yaşındaki kızım içinde sorayım olanaklar nasıl eğitim sosyal yaşam
cevap vereceklere şimdiden teşekkürler
bu arada gideceğimiz bölge ile ilgili tek bilgi kaynağım burası araştırıyorum başka bi kaynak bulamadım
gecmiş sayfalarıda elimden geldiği kadar okudum ama küçük bi istirhamım var foruma cok az mesaj yazılıyo ama kısmet olurda biz gelirsek bende devamlı yazıştığınız arkadaşlarınızdan 0lmak istiyorum
şunuda söylemeden gecemiyeceğim eğer yeterince iyi bi eğitim imkanı bulamazsak gelmek bizim için sadece hayal olarak kalır

merhaba ecemavı...burda turkce egıtım veren sadece turk okulları canım.oda sadece ana okulu var.yabancı okulların kreslerı var fakat ıngılızce egıtım verıyorlar.oglun ıcın burda hıc bırsey yapamazsın malesef canım.
sanırım ogretmen olarak gelıceksınız buraya.benım oglumda 5. sınıfa gıdıyor okulumuz turkıyeden cok gerıde kalıyor malesef.dersane ve ders aldırma gıbı de bır sansın yok burda.buraya gelırsen sende goreceksın ogretmenler sınavla gelıyor fakat egıtım sıfır dıyebılırım.senın ıcın en onemlısı oglunun tedavısı ve burda bu ımkanı bulamazsın. opuyorumnanaktan

teşekkürler arkadaşım eğitimin durumu için üzüldüm mağlum cocuklar geleceğimiz
herşeyimiz bu durumda kararı cocuğumun dr ve eğitimcisine bırakacağım gitme derlerse gelmeyeceğim ama ing kreşin bi sakıncası yok gidebilirsin derlerse düşünürüm ama inş cocuklarım için hangi karar hayırlıysa rabbim o kararı almayı nasip eder

a.s
arkadasım bende MEDINE HAYRANIYIM
bunun ıcın sızınle arkadas olmak ıstedım. opuldunuz.

hakkınızda hangısı hayırlıysa o olsun canım.opuyorumnanaktan

evet ya neden kimse yok :-( her gün düzenli giriryorum belki bilgi edinir yada sohbete katılırım diye ama bir hareket yok maalesef ... siz nasılsınız eylül hanım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…