kızlar nerelerdesınız herkez arabıstanı terk ettı sanırım...
slm cevahırx hosgeldın suudıarabıstana..cıddeyı nasıl buldunopuyorumnanaktanMerhbalar kızlar
3 haftadır burlardayım
günler nasıl geçtianlamadım bile
Cidde Mekke Medine gziyorum
Yıllar sonra yenidn ve her yerde çok değişimler var
Ama yinede sanki hiç gitmemişim gibi
Tryide özlemedim değil mibarek ne memleketimzi var hemen özlüyor insan opuyorumnanaktan
Karları kaçırdım Ama burda soğuğunu hissediyoruz
Telefon şirketinin halledeceği sorundan dolayı netegiremedim bunca zaman
Onlar gelecek oldu biz şehir dışı olduk biz evdeolduk bekledik onlar gelmedi
Nihayet netime kavuştum
slm cevahırx hosgeldın suudıarabıstana..cıddeyı nasıl buldunopuyorumnanaktan
mihrünisa cidden içimi kararttın bizimde gitme ihtimalimiz var ciddeye bende korkuyorum 3 yasında bir oğlum var açık bir bayanım dil bilmiyorumMerhaba bizde eşimin işi nedeniyle 4 ay oldu Cidde de yaşıyoruz.3 yaşında bir kızımız var.En çok onun için zor burada yaşamak çok sıkıldı.Arkadaşı yok , dil problemini aşamıyor gerçekten bunaldı.Yürüyüş yapmak , koşmak istiyoruz ama nerde en çok buna hasretiz.Gurbetlik zor fakat Arabistan da yaşamak gerçekten zor.Aslında çocuklar için eğlence var denizi , alışveriş merkezleri , lunaparklar , aquapark , buz pateni seçenek çok.Ama kadınlar çok kısıtlanıyor benim çocuğum benimle olmayınca bunlardan zevk almıyor.Maalesef kadınlar bunlardan faydalanamıyor babaları onlarla beraber denize giriyor , paten yapıyor , aquparkta , havuza giriyor.Anneler sadece seyrediyor ve ihtiyaç anında koşuyor.Gündüz tek başına bir yere gidip bir ihtiyacını karşılayamamak çok can sıkıcı.Böyle sıcak bir yerde abaya giyip , başımı örtmek de hiç hoşuma gitmiyor , bunaltiyor.Ayrıca etrafımda sürekli peçeli kadınlar görmek ise kabus gibi.Evet burada yaşamaktan hiç mutlu değiliz.Eşimde dahil o da araplarla iş yapamamaktan , umursamazlıklarından , tembelliklerinden ama bir süre kalmak zorundayız.Ülkemizin ve özgürlüğümüzün kıymetini çok iyi anlamış olduk.(Kabul ediyorum çok iç karartıcı bir yazı oldu.)
sizin tabiriniz çok hoş olmuş doğrusu.mihrünisa ; Anlatım tabiriniz hiç hoş olmamış... O insanlardan,giyim tarzlarından bu şekil söz edemezsiniz... Kimse size açıksınız diye buralarda bu tür laflar söylüyor mu ? sizde onların dini inançları gereği yaptıklarına daha saygılı söz etmelisiniz... Hoş bulmadım... Zaten nedense kıymet bilmeyen insanlar hep orda,kıymet bilecekler buralarda sürünüyor... Yazık.. Üzücü....
sizin tabiriniz çok hoş olmuş doğrusu.
mihrünisa ; Anlatım tabiriniz hiç hoş olmamış... O insanlardan,giyim tarzlarından bu şekil söz edemezsiniz... Kimse size açıksınız diye buralarda bu tür laflar söylüyor mu ? sizde onların dini inançları gereği yaptıklarına daha saygılı söz etmelisiniz... Hoş bulmadım... Zaten nedense kıymet bilmeyen insanlar hep orda,kıymet bilecekler buralarda sürünüyor... Yazık.. Üzücü....
peceli kadinlari gormek kabus
yazik hicte hos degil
bende pece taktigim icin ve cevremde oyle kisilerden gurur duyuyorum
burayi beyenmediyseniz sizi zorla tutan yok zaten avrupa ulkelerine gidip orda yasayin o zaman
biz burda mutluyuz allaha binlerce sukurler olsun mekke ve medine gibi mubarek topraklarda yasamak allahu tealanin bize verdigi buyuk nimettir allah isteyenlerede burayi nasip etsin
Sağolasın canım,güzel yorumun için... opuyorumnanaktan
Bende peçeliyim ve bu tür sözler hiç hoşuma gitmiyor!!... Biz açık olan insanlara laf söylüyemezken,o insanlar bize her lafı rahatça söyleyebiliyor... Garip...
Dediklerinize katılıyorum,yaşayacak çok yer var koca dünyada sizler için,oraları tercih edin derim!!!.....
mihrünisa cidden içimi kararttın bizimde gitme ihtimalimiz var ciddeye bende korkuyorum 3 yasında bir oğlum var açık bir bayanım dil bilmiyorumalışabilirmiyim acaba halen ordamısın peki.
kadınlar ıcın burda yasam zor gercekten ama kendınıze ugrasacak bırseyler bulabılırsınız. burda ılk zamanlar herkez zorlanıyor ben senelerdır burdayım hala zorlanıyorum alısamıyorum buranın duzenıne.bende acık bır bayanım burda sacınızı mutavva denen dın polıslerıne yakalanmadıgınız surece acabılırsınız. cogu turk kapatmıyor zaten.mihrünisa cidden içimi kararttın bizimde gitme ihtimalimiz var ciddeye bende korkuyorum 3 yasında bir oğlum var açık bir bayanım dil bilmiyorumalışabilirmiyim acaba halen ordamısın peki.
mihrünisa ; Anlatım tabiriniz hiç hoş olmamış... O insanlardan,giyim tarzlarından bu şekil söz edemezsiniz... Kimse size açıksınız diye buralarda bu tür laflar söylüyor mu ? sizde onların dini inançları gereği yaptıklarına daha saygılı söz etmelisiniz... Hoş bulmadım... Zaten nedense kıymet bilmeyen insanlar hep orda,kıymet bilecekler buralarda sürünüyor... Yazık.. Üzücü....
peceli kadinlari gormek kabus
yazik hicte hos degil
bende pece taktigim icin ve cevremde oyle kisilerden gurur duyuyorum
burayi beyenmediyseniz sizi zorla tutan yok zaten avrupa ulkelerine gidip orda yasayin o zaman
biz burda mutluyuz allaha binlerce sukurler olsun mekke ve medine gibi mubarek topraklarda yasamak allahu tealanin bize verdigi buyuk nimettir allah isteyenlerede burayi nasip etsin
muhrınısa arkadasımız burdakı sıkıntısından dolyı bır gaf yapmıs arkadaslar sızde kapalılar olarak hıcbır fırsatı kacırmıyorsunuz masallahsengözlerimebaksanabkonu sahıbı olarak burda gerksız tartısmalar yapmanızı ıstemıyorum.lmaz: