Suudi Arabistan Paylasim Alani(Tanisma)

evet buranin kimligini aldigin zaman turk kimliginden vazgecmen gerekiyor cifte vatandasligini kabul etmiyorlar

en son sordugumda bana da oyle demislerdi ama emin olamadim,5 dakikada bir kurallari degistigi icinkafamçokkarıştı.
turk vatandasligindan cikarsam vereceklerdi ama bence gerek yok,bir tek vize problem olmasin diye almak istemistim zaten.buraya her giris ve cikisimda vize almam gerekiyor da bir suudi ile evli oldugum halde ve bu da zaman zaman sorun yaratiyor.iki ay once geldim turkiyeden ve vizemin son gunuydu,apar topar donmek zorunda kaldim,allahtan ucaklarda yer bulabildim.vizemi uzattirmak icin konsolosluga gitmem gerkiyordu,gitmeden once bir arayayim dedim.iyi ki de aramisim,bir suru teferruat cikardilar karsima,daha once oyle degildi,hemen uzatiliyordu.ups ten barkod alin,sunu yapin bunu yapin,vizenin dolmasina da iki gun vardi,ben de havayolu sirketini arayip hemen rezervasyon yaptirdim ve dondum.iste bunlarla ugrasmamak iyi olacakti ama ne yapalim:çok üzgünüm:

benim esim kefil oldu da oyle geldi annem,ist.daki konsolosluga davetiye gonderiliyor,yani buradaki kisinin izni,sonra yapiliyor diger islemler.zor isler walla,kac senedir buradayim,hala tam olarak ogrenebilmis degilim bu isleri:uhm:

benim esimde suudiliydi vafat etti allah rahmet eylesin :a015:bende ilkbaslarda almak istedim buranin kimligini dediginiz gibi vize isleriyle ugrasmak zor peki cocuklariniz kimin uzerine kayitli aile defteri buraninmi

bız gıderken bır senelık ızın yaptırıyoruz her seferınde o sure dolana kadar gırıs yapman gerekıyor.yapmazsan vıze yanıyor bıldıgım kadarıyla aman ıste karısık ısler:bbo:a.s.

benim esimde suudiliydi vafat etti allah rahmet eylesin :a015:bende ilkbaslarda almak istedim buranin kimligini dediginiz gibi vize isleriyle ugrasmak zor peki cocuklariniz kimin uzerine kayitli aile defteri buraninmi

basınsagolsun ayyıldızk.cocugunvarmı canım

ay cnm basinsagolsun ..allah sana ve kizina saglikli bi omur nasip etsin cnm hayat dvm edio:teselli:

selamlar...bu topige yolumun düşücegini tahmin etmezdim.... gelelim konuyo istanbul da yasıyorum eşim mimar 2 aylıkda bir oglumuz var fakat arabistandan riyaddan iş teklifi aldı on bin dolar maas ve ev vercekler kalcagımız 5 yıllık bir iş ailece gitmeyi düşünüyoruz kesinleşirse... fakat hiç bilgimiz yok orası hakkında yasam sartları nasıl ,elimize gecen paradan ne kadar arttırabiliriz pahalı bir ülkemi basımı kapatmam gerekicek mi bu konuda katı mı oralar sosyal imkanlar nasıl hayat pahalı mı beni bilgilendirirseniz cok sevinirim uzun yazın ki gidince süprizle karsılasmıyalım....

hosgeldin cnma.s. bende istanbuldan geldim sosyal bi kisiliksen dibe vurabiliosun..hayat burda cok ucuz emin ol para biriktirebilirsinz heleki alicnz maas gore 5 yilda birikim yapmaniz mumkun.. sosyallikten kastin ne burda sinama tiyatro konser fln yok yani.. kafani kapatmak zorunda kalmiosun sadece uzun siyah saten bisey giyiyoruz(cesitleri taslilari vfln var modaya gore degisio)ben 3 snedir burdayim kafami kapatmiorum ama bazi yerlerde kapatmak senin icin i oluo cunku aclar ve acik gorunce cok dikkatli bakiolar rahatsiz edici oluo bolbol alisveris imkani var istanbulda gordugun her marka var cafeler giyim..kadinlar kendi aralarinda gun yaparlar;alisverise cikarlar(istemedigin kdr carsi var burda)piknikler duzenlenir,bazi aileler deniz kenarina giderler,havuzlu villalar var kiralanip gusel vakit gecirilebilir.bolluk berekt hersey var.hava cok sicak olabilio bunaltici ama her odada klima var..cok saglikli degil ama bole yasamak..elektrik fln ucuz su parasi yok denizden aritma..herseyin iyiisi de var kotusude havasida tr gibi degil..ama burda yasadigimz icin bazi seyleri gormemezlikten gelioruz a.s.bska ne merak ediosun ??:1rolleyes:kafa dengi bi arkadasin olursa buralari bilen her imkani yaratman mumkun kendin icin sporada gidersin disarida rahat cikarsin ama riyadda nasildir bilemiorum

Son düzenleme:
ayyıldızk sız nerelısınız.turkıyeye gıdıyormusunuz.

Son düzenleme:

slm montesorı...
burada yasamak kımıne gore zor kımıne gore rahat.esler cok onemlı nereye gıdersen onlara mecbursun.sosyal hayat carsı gezmek,pıknık,denız kenarı,ev oturmaları ...bunlardan ıbaret.eger kafana gore bırkac arkads bulabılırsen zamanını daha guzel gecırısın.sınama,tıyatro,eglence mekanlar(bar,fasıl,vs...)yok.kadınlar ıcn havuzlar,spor salonlar,cesıtlı kurslar...bulabılırsın.burası ucuz bır ulke alacagınız parada buraya gore guzel bırıkım yapabılırsınız.basını kapamak aslında muslumalara mecbur cıddede cogu turk kapatmıyor ama rıyadda nasıldır bılemıyorum.uzn ınce kumaslardan yapılmıs abaya denılen pardesuler gıyılıyor bu mecburı.ıngılızcen varsa zorluk cekmezsın.verdıklerı ev compound ıse daha rahat edrsın.:teytey:

tesekkur canım sen nasılsın? aynen cok sıkıcı bugun nednse carsıya bıle cıkmak ıstemedı canım hala dusunuyorum gıtsemmı dıye.sen nasılsın:1hug:a.s.

ayy bole sap gibi oturuorum bende hic ii degilim buara bunalima giriorum galibadelikafadulden gorumceme gidim dedim benimkinin isi varmis goturemzmis cildirmisim oturuorum iste...-tatlicadiarzu-

ayy bole sap gibi oturuorum bende hic ii degilim buara bunalima giriorum galibadelikafadulden gorumceme gidim dedim benimkinin isi varmis goturemzmis cildirmisim oturuorum iste...-tatlicadiarzu-

tatıle az kaldı ya sonzamanlar bende boyleyım bunalıma gırıyorum sıkıntıdan of yaa valla bıkıyo ınsan burda hep aynı seylerden:çok üzgünüm:

tatıle az kaldı ya sonzamanlar bende boyleyım bunalıma gırıyorum sıkıntıdan of yaa valla bıkıyo ınsan burda hep aynı seylerden:çok üzgünüm:

merhaba canim nasilsin neler yapiyorsunuz benim sinvlarim var onun icin bir kac gun giremedim sizleri cok ozledim ne yaptin diyeti devam ediyormusun canim bugun bizim burda baya toz yagdi sabah baktim sis zannettim ilkbasta bide baktim heryer toz halinde
daha geceden heryeri silmistim canim baya sikildi offffff omrumuz evde is yapmakla geciyor :1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…