Sütüm var ama emzirmek istemiyorum

Bebeğinin mama yiyip 5 saat uyuması sana hazine gibi geliyor. Ama rahatlığa aldanma. Bu tuzağa düşme.

Sonra 3 saatte bir çıkan biberonlar mutfakta dizildiğinde, sterilizasyon devreye girdiğinde bıkacaksın canım. Gece yarı uyur vaziyette mama yapmaya mutfağa gireceksin.

Sütün bolmuş madem emzirmeyi bırakma derim.
Sonra birde keşke dayansaydım, emzirebilir miydim diyor insan.

Kilo alımı ve çişli bez sayısı iyiyse mamaya hiç bulaşma.

Birde şunu danışabilirsin doktoruna ilk gelen sütün su oranı yüksek devamında gelen süt daha doyurucudur. Acaba son kısmı mı alamıyor?

Sağlıkla büyüsün bebeğin

ay tecrübeli değilim herhangi bir tavsiyem yada fikrimde yok ama beni işte güldürdün ya aaaa emziriken altıma işedim yazmıssın ya koptum çok samimi yazmıssın

4.trimester süpermiş:))) ben de o dönemdeyim..Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin hepimize

Yadırgamadım...
İkizlerimi emzirirken çoğu zaman bu düşüncelere boğuldum ben de.
Birini emzirirken öteki huysuzlaşırdı, sağılmış sütler de vardı,dönüşümlü verirdim. Şükür, sütüm çoktu, mama takviyesine hemen başlamadık.
Ama ilerleyen zamanlarda süt stoğum tükenince sadcee emzirmeye ve mama vermeye başladım. Ve bebeklerim büyükçe, kardeşini emzirdiğimi gördükçe çıldırıyodu.
Ah çok zor zamanlar!
Emzirmeye öyle çok aşık olacak kadar keyifle emziremedim diyebilirim..

Ama her zaman emzirmek daha iyi tabii, kolay, temiz, pratik ve en iyisi. Süt sağma makineleriyle yapışık yaşadığım zamanlar da çok zorlanmıştım.

Sizin yapmanız gereken bebeği emziğe alıştırmak ve farklı bir uyku yöntemi denemek.
Kaç aylık bilmiyorum, yazdıysanız görmedim ama memede, mamada uyumasını engelleyin, emzikle, pışpışla uyutmaya alıştırın. Alışacak, uyku sürelerini uzatacaktır.

Vakit buldukça dinlenin, çıkın bir dolaşın gelin. Kendinize vakit ayırın,bu sizin psikolojinize çok iyi gelecektir.

Cnm bebek sarilik olmamasi icin en fazla 2 saatte bi emmeli gece bile 2 saatte kaldirmalisiniz ben hep saat kurardim 2 saati gecik uyursa diye 5 saat sakin uyutmayin
Ben de oyleydim ah ne zordu emdikce bebek ruhum cekiliyodu sanki 2 ayi gectikten sonra emzirirken hic acimadi emzirmek kolaylikmis dedim 3 hafta 1 saat bebegimi emzirmeye calistim hic istemedi 1 aylikken alisti emmeye
1-2 saatte bir emzirmek cok sikici evt ama bu surec azalicak 5-6 aylik oldugunda esinizde yardimciymis toparlanmaya bakin benim esim bebegi tutamazdi bile korkuyorum diye ilk 4-5 gun hic kucagiba almamisti

Valla öyle yapıyordum yine karışan karışıyordu. Bir gün emzirirken biri odaya girdi acaba sütün mü yetmiyor diye sordu. Hiç cevap vermeden göğüsümü sıktım karşı duvara gitti sütler. O kişiyi ancak öyle susturabilmiştim. Ah tekrar o günlere gelsem hepsine kulaklarımı tıkardım ama iş işten geçti.

Meme senin bebek senin,istemiyorsun madem emzirme. Mamayla buyuyen cocuklar da yasiyor bir sekilde

Canım oncelıkle sakın ol. Ve bebegıne bır duzen kur memede uyumasına ızın verme uyursa memeden cek yatır. Ama bebek bu her agladıgında meme verıyoruz. Aksamda banyo yaptır masaj yap emzır uyut. Ilk once senın ıyı olman lazım. Emzırmek ıstemıyosan sagıp ver. Sut goguste durmasın sonra ıltıhaplanıyo falan o daha beter.

Kusura bakıyorum hanfendi. Mesajımı tam okumamışsınız bende her zaman acıkma değildir, ilk 3 ay farklıdır diyorum zaten.

Sütünüz bolsa mamadan ziyade sütünüzün kalitesini arttırmaya yönelik bi beslenme şeklini uygulayabilirsiniz belki. O kadar iyi anlıyorum ki sizi, benim kızım 15 aylık hala geceleri bile mememin üzerinde uyuyor sabah kaburga ağrılarıyla uyanıyorum.. Bir de bunun psikolojik boyutu var.. Çocuk yetiştirmek elbette kolay değil, her annenin bu zor tempoya katlanma gücü de bir değil. Anne sütü almayan çocuklar da pek ala sağlıklı yaşabiliyor elbet. Fakat anne sütünün ne kadar değerli olduğunu siz de bilirsiniz. Zamanla bu düzene alışabilirsiniz belki. İleri de sütünüz olduğu halde bıraktırmış olmanın pişmanlığını yaşamanız da bir ihtimal. Yine de mutlu anne demek, mutlu bebek demek... Onu emzirirken ki duygu halinizden bile etkilenir bebeğiniz. Sizin gerginliğinizi hissedebilir. Olmuyorsa da yapacak birşey yok.. Mamayla da büyür elbet.. Size sabır diliyorum, gerçekten zor bi süreç.

hayırlı olsun bebegin,eminim şimdi çok tatlıdır senin bu şikayetlerini bile her an çekmek isteyipte çocuğu olmayan insanları bi düşün ve lütfen keyif alarak emzirmeye gayret göster o zaman çok mutlu olursun

burda hicte emme isteginden bahsettigini goremedim tatlim..uzatiyorsun bos bosa konuyu ama baya baya laf atmissiniz, sadece acikmadan bahsetmissiniz..guvenden sevgiden vs vs..bunlara birsey diyen yok..ama cocuk her istediginde verirsen sut birikmez..o yuzden belli zaman sonra saat araligi olmak zorunda. bu konuda uzman oldum tatlim

İlk zamanlar malesef böyle olabiliyor. İlk aylarda sürekli oturup emziriyordum ve hep yaraydi. Bir de kolikti bebegim. Ama geçiyor. Sadece geçeceğini düşünün. Şu an kiloyu hiç takmayın. Kolayca veren çok, benim gibi veremeyenler de diyetle kurtulabiliyor. Her geçen ayda daha rahat edeceksiniz. Annelik daha keyifli olacak.

Hiçbir yorumu okumadım şunu söyleyim mutlu anne mutlu bebek kendimden örnek vereyim hiç emzirmedim çünkü ben huylanıyorum iğreniyorum açıkçası göğüs fobim var birde al emzir dediklerinde kendimi mal gibi hissederdim çocuğum maşallah çok nadir hasta olur çok zekidir nazar değmesin seni anlıyorum onun annesi sensin senin seçimin çocuk büyütmek zor hele rahat bir insansanbenimki hiç uyumazdı gazdan herkes işine baksın annelik sütle ölçülmeyecek kadar kutsal görümcem deli gibi emzirirdi meyvayı bile cam rendelenmiş yapıp verirdi çocuklar hep hasta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…