• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm var ama emzirmek istemiyorum

Görümcenizi taktir ediyorum. Lakin mamayı anne sütüne karşı öven ilk insansınız sanırım. Annelik evet çok kutsal ve bir annenin bebeğine vereceği en büyük iki en biri normal doğum diğeri ise anne sütüdür. İmkan var iken bu iki durumu çocuktan esirgemek bence doğru değil.
Kişisel fikrim iğrenç geliyor bana yapacak birşey yok bende tebrik ediyorum onun ama olmayınca olmuyor çocukları

Hiçbir yorumu okumadım şunu söyleyim mutlu anne mutlu bebek kendimden örnek vereyim hiç emzirmedim çünkü ben huylanıyorum iğreniyorum açıkçası göğüs fobim var birde al emzir dediklerinde kendimi mal gibi hissederdim çocuğum maşallah çok nadir hasta olur çok zekidir nazar değmesin seni anlıyorum onun annesi sensin senin seçimin çocuk büyütmek zor hele rahat bir insansanbenimki hiç uyumazdı gazdan herkes işine baksın annelik sütle ölçülmeyecek kadar kutsal görümcem deli gibi emzirirdi meyvayı bile cam rendelenmiş yapıp verirdi çocuklar hep hasta
Kendi kızınızla görümcenizin çocuklarını üzerinden ane sütü-mama kıyası yapamazsınız.
Deli gibi emzirmeseydi muhtemelen bağışıklığı daha da kötü çocuklar olacaklardı, iyi ki emzirmiş.

pembesu pembesu bende 5 ay önce doğum yaptım. Sütum gelmedi ilk bir hafta ve bir bebeğin sorumlulugu da üstüne binince ben de emzirmek istememistim ancak size tavsiyem şu ki emzirirken gören gibi düşünmeyin ve sadece Bebeğinizin gözlerinin içine bakın. Telefon tv olmayan sakin bir odaya gidin çok hafif bir müzik açın hiç bir negatif şey düşünmemeye çalışın kilolarınız akşam yemeğiniz ve diğer tüm negatif şeyler. Bebeğinizle çok hoş bir aksam yemegine çıktığınizi düşünün. Inan in bebeginiz le kısa süre içinde o müthiş bağı kuracaksiniz emzirmek o kadar güzel gelecek ki size.

Sutun yagli degil mi acaba.benim kizim 3 saatte bir emerdi yeterdi kendi doyuo birakirdi.hee aglardi gece gunduz hep aglardi sesten sikayete polisler gelirdi surekli bobrek tasi vardi sebebi oydu.yada tam ememiyor cekemiyor mi memede uyursa ayak topuguna cit diye tirnaginla vur uyandir emsin.
Kilolarini emzirdikce hemen vereceksin.az oncd baska bir basligada yazdim ben 47 kilo aldim hamilelikte 6 ayda hepsini geri verdim.

Ben normalde böyleyim düşüncelerimi açıkça söylemekten yanayım kimseyi umursamam kendime göre iyi bir anneyim ki kızım kendini iyi ifade eder çekinmez kızımda böyle :) herkes kendi işine baksın cidden midem bulanıyor iğrenç geliyor birinin emzircem demesi bile buna anne karar vermeli malmış gibi başkaları söz hakkına girmemeli nasıl mutlu huzurlu olacaksınız annelik sütle ölçülmez
Bisey diycemde ayip kacar diye korkuyorum :) bu kadar guzel bisey hakket nasil igrenc gelir ki?
Sex yaparken bile partnerin emiyorsa gogsunu, masum minik bir melekten tiksinme? Ilginc geldi bana, normal degil bence

Merhaba Doğum yaptım şükür bebeğimde bende gayet iyiyiz...

Fakat sürekli ağlıyorum sürekli vicdan muhasebesi yaşıyorum..

Bebeğim sürekli memede durmak istiyor burada uyumak istiyor.. tokken bile emmek istiyor.. biri annesi seni istiyor acıktı dediğinde sinilerim bozuluyor istemeye istemeye emziriyorum saatlerce yerımden kalkamıyorum baskası kucağına aldığında kıyamet koparıyor.. çok yıprandım belkide sütüm yetmıyordur aç kalıyordur bilmiyorum.. eşim halime çok üzüldü günde 2 kez mama ver sersemleşsin sende dusunu al öık yürüyüş yap falan dedi ilk başta kabul etmedim ama artık dayamadım ve verdım gercekten 5 saat aralıksız uyudu... bendr kendime geldim biraz.. sütüm deli gibi akıyor çok var bence ama demek ki yetmıyor diye düşündüm o kadar uyuyunca..

Eşim çoj sabırlı işten gelip gece 1 e kadar hiç şikayet etmeden ilgileniyor herşeyini yapıyor benim tahammülim yok ama gece olsun istemıyorum uyancak gerı nasıl uyutcam diyorum korkuyorum meme istediğinde canım yanıyor yaralarım geçti ama yinede tutarken çok canım yanıyor sagıp biberon ile vermeyi düşünüyorum ama gelen giden herkes ooo ne güzel emiyor sakın bırakma kıymetini bil falan diyor kimse ne yaşadıgımı bilmiyor..
Memeyi hiç bi şekilde bırAkmıyor gecen gün resmen altıma işedım yemek yiyemez hale geldim.,

Evet çok güzel bi duygu tuttuktan ve acısız emdikten sonra ama bu dediğim bana acı verıyor ne yapacagımı bilmiyorum nasıl düzelecek bu durun kendimi böyle hissettiğim içinde çok kötü hissediyorum ne biçim annesin onun sana ihtiyacı var deyip bakıp bakıp ağlıyorum bebeğime.. tecrübeli anneler fikir istiyorum...

Birde doğumda giden 6 kilo dısında 15 kilo fazlam var nasıl eski halime dönceö bilmiyorum aynay bAkmak istemiyorum artık.. nolur yardımcı olun.
Canım. Öncelikle sakin ol hissettiklerini çok iyi anlıyorum benim de 12 aylik bebeğim var aynen soylediklerini yaşadım bire bir çok idealist misin bilemem ama bnce çok idealist olunca çok yoruluyor anne mama Konusunda söylemek istedim bence geceleri mama verirsen rahat uyuyabilir belki . Esin sana destek oluyormus çok güzel benm eşimde her KOŞULDA yanımda oldu bu süreçte en güzel destek es bence sansliyüz :)))

burda hicte emme isteginden bahsettigini goremedim tatlim..uzatiyorsun bos bosa konuyu ama baya baya laf atmissiniz, sadece acikmadan bahsetmissiniz..guvenden sevgiden vs vs..bunlara birsey diyen yok..ama cocuk her istediginde verirsen sut birikmez..o yuzden belli zaman sonra saat araligi olmak zorunda. bu konuda uzman oldum tatlim
Tatlım???????????
Uzmanlık yapmışsınız ama olmamış, tutmamış.:(

Bisey diycemde ayip kacar diye korkuyorum :) bu kadar guzel bisey hakket nasil igrenc gelir ki?
Sex yaparken bile partnerin emiyorsa gogsunu, masum minik bir melekten tiksinme? Ilginc geldi bana, normal degil bence
İzin vermem seks yaparken saygı duyulur herkesin bir huyu var buda benim huyum çok iğrenç Hatırladıkça midem bulanıyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi kızınızla görümcenizin çocuklarını üzerinden ane sütü-mama kıyası yapamazsınız.
Deli gibi emzirmeseydi muhtemelen bağışıklığı daha da kötü çocuklar olacaklardı, iyi ki emzirmiş.
Daha nekadar bağışıklığı kötü olabilir kendine derim Ayrıca onu çok severim yarının yanına gideceğim klasik kv görümce değiliz kıyası ne kıyası delimisin nesin insanı görümce sinden soğutuyorsun geçen biri dedi olmayan kv nefret ediyorum yazmız

Daha nekadar bağışıklığı kötü olabilir kendine derim Ayrıca onu çok severim yarının yanına gideceğim klasik kv görümce değiliz kıyası ne kıyası delimisin nesin insanı görümce sinden soğutuyorsun geçen biri dedi olmayan kv nefret ediyorum yazmız
Pardon?
Ben deli değilim de sizin anlamada sorun var, ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz.

Sağlıklı mutlu anne olacak ki sağlıklı mutlu bebek olsun. Geceleri mama ver. Hem uyu hem dinlen. Bunun dışında bir kaç gün sonra mama yerine süt sagip verirsin. Bir bak bakalım dene bişeyler.

Tatlım???????????
Uzmanlık yapmışsınız ama olmamış, tutmamış.:KK43:
Git ya bos bos konusma emme isteginden bahsettim diorsun. Nerde bahsettin gostersene ilk postunda? Benim uzmanligimi sorgulamak sana dusmez bence haddini bil. Sirf laf dalasi yapayim diye ugrasma ok

İzin vermem seks yaparken saygı duyulur herkesin bir huyu var buda benim huyum çok iğrenç Hatırladıkça midem bulanıyor
Takinti o zaman ole.. yazikki bu guzel duygudan mahrum kalmissin cnm ama yapcak birsey yok.. varligini hic bilmedigin birseyin yoklugunu hissetmezsin

Öncelikle bebeğinizin sağlıklı ve uzun bir ömrü olur inşallah.
Bir canlı dünyaya getirdiniz ve bunun sorumluluğunu almak zorundasınız. Kilonuzu veya gezmenizi bir müddet bir yana bırakın. Her anne bu aşamadan geçmiştir. O bebeğin sizin sütünüze ihtiyacı var. Önceliğiniz bu olmalı.
Emzirirken sıkışırsanız serçe parmağınızı dudağının kenarına değdirip ağzının içine bir parça hava girmesini sağlarsanız bebeğiniz meme emmeyi bırakır siz de tuvaletinize gidebilirsiniz. Gerekirse bebeğinize uymak zorundasınız.
Kilolarınız bir müddet sonra gider. Burada önemli olan sizin aynada şu anda nasıl göründüğünüz değil bebeğinizin bu ortama uyum sağlayıp sağlıklı beslenmesidir.
Biraz kırıcı olabilirim ama sırf kendine vakit ayırmak adına bebeğini anne sütünden mahrum etmek bana vicdansızlık gibi geliyor. Bebeğinizin ihtiyacı olan tek şey siz ve sütünüz.
Hiç bir çocuk geceleri düzenli uyuyan, düzenli beslenen bireyler olarak dünyaya gelmiyorlar.

Kadın altıma işedim tuvalete gidememekten diyor. Bu kadının durumu sirf kendine vakit ayırmak için bebeğin ihtiyaçlarını görmezden gelmek değildir. Burada annenin temel ihtiyaçlarını karsilayamaması söz konusu. Tuvalet, yemek ve uyku. Uyku da lazim. Bir kac gun uykusuz kalinir ama surekli olursa insanin sinirleri yipranir. Annenin sağlıklı olması lazım ki bebek de öyle olsun.

Canım öncelikle Allahım yavruna sağlıklı ömürler versin. Ama bence bulunduğun durumun kıymetini bil çünkü sana yardımcı seni anlayan bir esin var .Benim eşim hamileyken ilgiliydi çocuk doğdu 15 dkkadan fazla ilgilenmez hiç bir seyine karismaz üstüne üstlük benden yemek temizlik kadınlık bekler ama canım yavrum 3 aylık oldu yemegimi de gücüm yettigince yapıyorum temizligimi de kendime de bakıyorum bebegime de ve cok sık emiyor senin ki gibi sabret zamanla düzene girecek gece daha uzun uyuyacak gün içinde uyudugu saatler belli olmaya basliyacak en önemlisi bebeginle o vaktinden keyif almaya çalış onunla konuş şarkı söyle ninni söyle çünkü 2 aya agulari gulmeleri başlayacak çok keyif huzur verici ama eşinin kıymetini bil çok isterdim eşimin benim yoruldugumu bunaldigimi düşünüp bana yardımcı olmasını :(

Git ya bos bos konusma emme isteginden bahsettim diorsun. Nerde bahsettin gostersene ilk postunda? Benim uzmanligimi sorgulamak sana dusmez bence haddini bil. Sirf laf dalasi yapayim diye ugrasma ok
Ağzınızı toplayınız sayın UZMAN :KK20::ıslık:

Canım bu olayı hemen hemen herkes yaşıyor bende yaşadım mama vermeden atlattım ama emzik verdim. Sana önerim emziğe alıştırman ama yinede sık sık emzirmen. Arz talebi oluşturur emdikçe sütün artar. Her annenin sütü yeter !

Ben banlaninca mi cvp verecegin tuttu :KK70: bide islik calmis bi aciklama yapabilmis gibi :KK70: edebinle nerde emme isteginden bahsettigini goster yoksa adabiyla sus ok. Cunku ben sana cevap vermiycem bi daha
Sen gibi sürekli net başında olamayacak kadar meşgulüm, banlandığını bile farketmedim. Cevap vermen anlamsız zaten muhatabım sen değilsin. Sana açıklama yapmıyorum çünkü ben anlayanlarla yola devam edeceğimi söylemiştim taaaa en başında, hala cevap yetiştirmeye çalışıyorsun :kahve:

Doğum sonrası psikolojik olarak insan etkilenir bu gayet normal ve ilkse insan bi affalıyo eğer bebeğin yeni doğduysa bu çok normal çene kasları henüz gelişmediği için tam olarak doyuramıyo kendini bu yüzden oluyodur ve sana ihtiyacı var şefkatine sevgine hiç bilmediği dünyaya yeni geldi o bi tek sana güveniyo ona şefkatle yaklaş bırak şimdilik gezmeyi boşver zaten bu durum geçici emin ol

Back